Payday Loans

Keresés

A legújabb

PROGRAM AJÁNLÓ

kubinyi tams

MÉDIUMAJÁNLAT:

Álmos Király Televízió

22062

ÁKTV ÁLLAMI KÖZSZOLGÁLAT”-PÓTLÓ TV



Élő műsor

18.00

Cenzúra nélkül!

Beszélgessen

élő műsorban

Kubínyi Tamással!



II. Ősök Napja ünnep PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Jenő   
2013. július 31. szerda, 17:44

RÉSZLETES PROGRAM

Az alábbiakban közöljük a Bugacon megrendezésre kerülő II. Ősök Napja ünnep részletes programját. Minden kedves kilátogató vendégünknek lelket feltöltő ünneplést és jó szórakozást kívánunk a három napra!

PÉNTEK

JURTATÁBOR

16.00 Ősök sátrai megnyitó

Hun kiállítási jurta és a végvári harcok és hősök emlékére berendezett sátrak

Végvári idők emléke- régészeti, történeti, antropológiai kiállítások

A kiállítások a három nap alatt folyamatosan látogathatók

KÜZDŐTÉR

16.00 LOVASOK PRÓBA
17.00 LOVASOK FŐPRÓBA

20.30 Fáklyás lovasbemutató

SZÍNPAD

16.00 – Regélő Fehér Táltos

19.00 Táltos zene, Koncertek: Sólyomfi Nagy Zoltán, Fehér holló Öskű, Barát István,                                     Sziránszki József

Magyar táltos zene, regös énekek

21.00 Transylmania együttes koncertje

koncert után: táncház és vigadalom

ÍJÁSZPÁLYA

15.00 Íjász toborzó, gyakorlás

SZOMBAT

KÜZDŐTÉR

10.00 Solymász bemutató

10.30 Bársony Anett- ostor bemutató

11.00 Felföldi Baranta Gyalogos harci bemutató

11.30 Siklósi trükklovasok bemutatója

12.00 Váli hunok lovas harci bemutatója

12.40 A szer helyszínének avatása- Táltosok

13.00 NAGY KÖZÖS-DOBOLÁS: Az Ősök megidézése – Atilla megemlékezés

13.40 Seregszemle (zászló behozatal)

14.30 Megnyitó beszédek

15.00 “Keleti vihar” Lovas roham, Csatajelenet

15.30 Kassai iskola Endzsel törzs és Horváth kánság lovasijász bemutatója

16.00 Turáni ló bemutató

16.15 Pusztai rókák lovas harci bemutatója

16.35 Mónus József íjász távlövés

17.00 Lovas versenyek, lovas előadások

- Köböre :pusztai lovasnomád stratégiai és ügyességi csapat játék (buszkasi)

- Lovas birkózás

- “Puszta vágta” lovas gyorsasági verseny

- Nyugati nehézlovasság ütközete a keleti (sztyeppei) könyűlovas harcosokkal

Íjász díjátadó

20.00 Fáklyás lovasbemutató

Színpad mellett egész nap: látványos vívó párbajok (gyalogos páncélosok viadala)

SZÍNPAD

11.00 – 14.00 Magyar népzene és néptánc

17.00 – 18.00 Rejtező együttes

18.00- 18.30 Regélő Fehér Táltos

19.00- 19.30 Sólyomfi-Fehér Holló- Sziránszki-Barát táltos közös koncert

20.00 – Kurul dobosok

21.00- Táncház

ÍJÁSZPÁLYA

9.00 – 13.30 Íjász verseny

VASÁRNAP

KÜZDŐTÉR

10.00 Solymász bemutató

10.30 Bársony Anett ostor bemutató

11.00 Arany János gyalogos, páncélos harci bemutató

11.30 Vojnits Pál lovas szabadidomítás

12.00 Pusztai rókák harci bemutatója

12.30 Turáni ló bemutató

13.00 Seregszemle

13.30 Díszbeszédek

14.00 Dobó István arcrekonstrukciójának leleplezése és átadása

Dobó megemlékezés –Egri Vitézlő oskola díszkíséret és sortűz (kanócos fegyverekből)

14:30 KÖZÖS NYÍLLÖVÉS – NYÍLZÁPOR

15.00 Kassai iskola Endzsel törzs és Horváth kánság harci bemutatója

15.30 Páncélosok párbaj döntője

15.45 Díjátadás (harci-szablya)

16.00 Lovasversenyek döntői, közben sztyeppei lovas harci bemutató

17.00 Váli hunok lovas harci bemutatója

18.00 Szertűz- Ösök megidézése

SZÍNPAD

10.00-13.00 táltos zene

Regélő Fehér Táltos

15.00-18.00 magyar népzene

LAST_UPDATED2
 
FÖLDGYÓGYÍTÓ DOBÜNNEP PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Jenő   
2013. július 31. szerda, 17:37
 
Önellátás Sátor - augusztus 16-18. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Jenő   
2013. július 28. vasárnap, 19:49

Magyarok Országos Gyűlése 2013. augusztus 16-18.
Önellátás Sátor


Az Önellátás Sátor kerekasztal beszélgetéseinek célja, hogy a mai Magyarországot és általában a világot jellemző globalizációs folyamatok tarthatatlanságával szemben felhívja a figyelmet egy ősi, egykoron nagyon is jól működő önfenntartó, önellátó közösségeken alapuló élet lehetőségére. Az ősi tudást - a közösségben élés képességét - csaknem elvesztettük, de mind többekben fogalmazódik meg a vágy egy emberibb élet után. A kerekasztal beszélgetés meghívott résztvevői ennek az elveszített tudásnak a keresésére indultak, ki több, ki kevesebb lépést tett meg az úton, de mindannyian ugyanarra haladnak: egy élhető jövő felé, elődeik kemény munkával megszerzett tapasztalatait becsülve, és utódaik boldogulását szem előtt tartva.

Kerekasztal beszélgetések témái és résztvevői:

Önellátás, önfenntartás, önfenntartó közösségek jelentősége (Dr. Magyar Gábor)
Nagyvárosból a tanyára (Batka Péter)
Függetlenség, önállóság, génmegőrzés (Nagy Tibor)
Engedve a föld hívó szavának (Dóczy Imre)
Egy budapesti agrárfundamentalista vallomásai a bakonyi helyi kistermelés és a hagyományos paraszti önellátás lehetőségeiről (Vajda Eszter)
Döntés után, megvalósulás kezdetén (Fülöp Lajos „Csobán”)


A kerekasztal beszélgetések résztvevőinek rövid bemutatása:
Batka Péter, Gazdálkodó és népi gyógyász (Kőhídgyarmat, Vadas Tanya): 
„Nejemmel Mónikával és három gyermekemmel Rékával, Atillával és Laurával 2009-ben költöztünk vissza szülőfalumba, Kőhidgyarmatra Pozsonyból. Hazaköltözésünk után szüleim hathatós segítségével, de szinte a nulláról kezdtünk egy önellátás felé törekvő, a természettel összhangban lévő, családi birtok kialakításába. Lépésről lépésre, szellemi és anyagi javainkat ebbe visszaforgatva, haladunk utunkon. A gazdaság kialakítása mellett folyamatosan sajátítjuk el a különböző valós, mások számára is értéket előállítani tudó, mesterségeket. Mindezt úgy, hogy a környezetünkben élőknek is lehetőséget nyújtsunk a tanulásra. Ennek a feladatnak a hatékonyabb megoldásáért hoztuk létre a M.A.G. Polgári társulást is.
Jelenleg masszírozással, csontkovácsolással, állattartással – főleg kecskékkel, sajtkészítéssel, valamint méhészettel foglalkozom, nejem pedig a népi fazekasság rejtelmeiben próbál elmélyedni.”
Dóczy Imre, (Balaton, Pannon Tanya): „Közel a negyvenhez 32 év budapesti "élet" után, most egy tanyán élek feleségemmel, három kisgyermekemmel, szürkemarhákkal, mangalicákkal, lovakkal, kecskékkel, baromfiakkal. Soha nem bántam meg, ezerszer is belekezdenék. Hogy miért? Csak rá kell néznem a gyermekeimre, csak így lehet jövőjük.”
Dr. Magyar Gábor: „Semmi másnak nem éltem eddig, mint a magyar hagyomány, a magyar múlt, a magyar életmód. Bejártam ezért Magyarországot, Ázsia nomád államait, hogy minél többet tudjak, érezzek meg arról, amit hagyományos magyar életnek neveznek. Mindent ennek rendeltem alá, a gyermekeimet erre neveltem. Állatokat tenyésztettem, földet műveltem, eszközöket gyűjtöttem, és megtanultam használni ezeket. Ma, amikor letisztult bennem az eddig megszerzett tapasztalat, egyetlen céllá nemesedett bennem, ami egyben szerintem nemzetünk valódi megmaradásának egyetlen lehetséges útja: újra teremteni azt az önellátó közösségi létformát, ami évezredeken keresztül megtartott bennünket, és amelynek elhagyása vezetett nemzetünk pusztulásához. Mert hogy jelen állapotában nem él a nemzet, hanem csak vegetálva tengeti életét, az teljesen biztos. Ezen pedig, gyermekinkre gondolva, és az eltávozottak előtt fejet hajtva változtatnunk kell. Itt és most.

Nagy Tibor (Tűzkövesbörc Tanya, Hárskút): „Családunk számára egy bakonyi tanya jelenti az otthont. Életünket több mint egy évtizede a régi magyar háziállatfajtákban rejlő genetikai értékek és a régi legeltetéses állattartó életforma, tehát a magyar élet ránk maradt örökségének megőrzése határozza meg. A városi élettől fokozatosan jutottunk el odáig, hogy ma megélhetésünk a gazdálkodásunkon alapul, és életünk is egyre inkább függetlenedik a testet-lelket pórázon tartó, káros hatású globalizált-civilizált világtól, és a mesterséges keret helyett egyre inkább a természet rendjébe helyeződik vissza. Arra törekszünk, hogy szükségleteinket minél inkább önmagunk teremtsük meg, mind több téren. Tanyánk az egykori bakonyi tanyavilág része volt, mely ma már csak nyomaiban létezik. Saját életünket szélesebb távlatokba helyezve tervünk, hogy ez a valaha nagyon is élő és működő tanyavilág újraéledjen, és így egy közösség tagjai élhessenek egymást kiegészítve, segítve teljes életet egymással és a teremtett világgal.”


Polyányi Csobán: „Fülöp Lajos István vagyok, bár az utóbbi időben jobb szeretem ha Csobánnak neveznek. Évek óta tudom, hogy tanyán szeretnék élni. Ahol nem kell kimozdulnom, ha közelebb szeretnék lenni a természethez. Ahol úgy igazíthatom munkám és életem ritmusát, hogy az összhangban legyen az évszakok változásával. Amikor már úgy éreztem, a városi élet kivet magából, mérnöki munkám pedig nem vezet tovább, próbára is tettem magam. Éltem egy évet a Zemplénben és felet a Bakonyban, bekapcsolódva a legeltető állattartó munkába. Megérintett az érzés, hogy az állatok révén könnyebben befogad a táj, odatartozóként lehetek jelen. Rátaláltam egy vezérfonálra, melyhez igazodva alakítom tovább sorsomat. Mérnöki létemmel megbékélve, a tudást eszközként igyekszem használni anyagi létem megkönnyítéséhez. Kisebb léptékű napkollektoros és napelemes rendszerek tervezésével, építésével foglalkozom. Belefogtam egy guruló-mobilház, azaz egy lakókocsi építésébe. Ezzel akár több helyen is eltölthetek hosszabb időt is, mielőtt letelepszem. Szeretnék meggyökerezett, gazdálkodó családoknál élni, segíteni. Az eljövendő évek alatt fokozatosan szeretném átvezetni és ötvözni a mérnöki munkát a nomád pásztor létbe. Alkalmazkodni a felgyorsult időhöz és a beláthatatlan világfolyamatokhoz.”

Sebők Attila (Csuda Csikó Tanya, Csemő): „Ceglédi származású vagyok, testnevelőként végeztem a TF-en. 3 évi budapesti tanítás és az 1996-os baskíriai expedíció után végleg a tanyasi életet választottam. A természethez és a hagyományokhoz való vonzalmam igen mély és régi keletű. Az íjak különleges helyet foglalnak el az életemben, első valamire való íjamat 17 évesen készítettem el. Az íjászat kapcsán kezdtem el bőrrel és fával is foglalkozni. Mindent, amire szükségem volt, magam csináltam, bár akkoriban nem is lehetett tarsolyt vagy tegezt kapni. A tanyasi élet mindennapjaiban igazán kiélhetem alkotókedvemet, és ez egyben próbára is tesz.”

Vajda Eszter (Akli Majorért Alapítvány, Zirc Akli): „Nevem Vajda Eszter. Negyvenöt éves vagyok, melyből harminchármat Budapesten töltöttem. Szakmám szerint történelem tanár és etnográfus. Családommal, álltaimmal és műemlékvédelmi alapítványommal a Zirc melletti Akli majorban élek, a Ciszterci Apátság egykori barokk udvarházában. Életem eseményei eddig úgy sorakoznak egymás után, mint gyöngysorban a szemek, s ezen magam csodálkozom a legjobban. Utamat nem én kerestem, az talált meg engem, de úgy tűnik: hazavisz. Egy éves franciaországi életem során betekintést nyertem az ottani tanyákban, majorokban, kúriákban több száz éve háborítatlanul működő, több generációs családi gazdaságok életébe. Hazatérve megismerkedtem a nemzetközi áruházláncok belső működésével, majd pénzügyi hátterével. Az úniós csatlakozás idején Akli majorban szembesültem mindezen tényezők káros nemzetgazdasági és lokális gazdasági hatásával. Ez időtől fogva alapítványunk nem csak a műemlék major megóvását, de a helyi kistermelők piacra jutásának támogatását is célul tűzte ki. Két éve helyi termelői boltot és helyi termelői piacot nyitottunk. Piaci felismeréseink lényeges eleme, hogy szükség van a legalább részben önellátó paraszti gazdálkodás visszaállítására. Ennek keretében magunk is foglalkozunk állattartással, kertészettel és feldolgozással. Nyári táborainkban az általunk megélt tapasztalatokat megpróbáljuk a mai tizenéves korosztály számára átadni.”


Péntek:

8.00 Reggeli fejés

9.00-11.00 Délelőtti beszélgetés

12.00 Régi magyar háziállatfajták bemutatója, ismertetése (Dr. Magyar Gábor, Nagy Tibor)

13.00 Lóvásár – árverés

14.00 Tejfeldolgozási bemutató Batka Péter

15.00-17.00 Délutáni beszélgetés 

19.00 Esti fejés

19.30 Tejkóstolás, esti mese (Wass Albert: Az aranymadár)


Szombat

08.00 Reggeli fejés

09.00-11.00 Délelőtti beszélgetés 

12.00 Régi magyar állatfajták bemutatója, ismertetése (Dr. Magyar Gábor, Nagy Tibor)

13.00 Lóvásár – árverés

14.00 Kóstoló

15.00-17.00 Délutáni beszélgetés

19.00 Esti fejés

19.30 Tejkóstolás, esti mese (Wass Albert: Mese a kék hegyekről)

Vasárnap

08.00 Reggeli fejés

09.00-11.00 Délelőtti beszélgetés 

11.00 Helyi termék piac bemutató (Vajda Eszter és az Akli Major Piac)

12.00 Régi magyar háziállatfajták bemutatója, ismertetése (Dr. Magyar Gábor, Nagy Tibor)

13.00 Lóvásár – árverés

15.00-17.00 Délutáni beszélgetés 

19.00 Esti fejés

19.30 Tejkóstolás, esti mese (Wass Albert: A vitatkozó mókus)

Állandó programok:
Programszünetekben a sátorban folyamatos diavetítés Életképek címmel a kerekasztal beszélgetések részvevőinek mindennapjaiból.
A sátor programján résztvevő családok gyerekeinek gyerekmegőrző program.
Lovagoltatás hucul lovon folyamatosan.


Szervező: dr. Magyar Gábor

 
2013. augusztus 14.-15. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Jenő   
2013. július 25. csütörtök, 12:14
"Mária Szűzanyánk a Szeretet Útja" engesztelő zarándoklat

2013. augusztus 14.-15.-én a Dobogókői Szűzanya kegyhelytől a Budapest-i Normafán lévő Szent Anna rétre gyalogolva engesztelő zarándoklatra megyünk.

Bár csoportosan indulunk útnak, mindenki egyénileg viszi Nagyboldogasszonyunknak szíve engesztelő ajándékát. Érett fogadalmát, elhatározását, mellyel jobbá kívánja tenni önmaga és környezete életét. Fogadalmát, mi szerint további életében szeretettel szolgál a Világ Győzelmes Királynője, Szűz Mária országában a világ emberibbé válásáért.

Célunk továbbá közismertté tenni minden magyar előtt a Szent Anna réten felépítendő engesztelő kápolna ügyét, melyről Mindszenty József bíboros így nyilatkozott:
"Főpásztori óhajom, hogy a magyar engesztelésnek szentély épüljön. A magyar püspöki kar 1946. dec. 26-i körlevele szellemében akarom az engesztelésnek ezt a szentélyét, mint az engesztelés évének maradandó emlékét..."

Pontosan öt esztendővel ezelőtt indult útjára először "Mária Szűzanyánk a Szeretet Útja. Öt esztendővel ezelőtt így fogalmaztam:
"Sorsunk, küldetésünk a világ világosságának őrzése, az Istenanya fényének eljuttatása minden teremtett lélekhez."

Rendkívüli időket élünk, és aki nyitott szemmel, füllel jár, az látja és hallja, amit látni és hallani kell. Mondom, kell. Mert mindenki megszólíttatik. Mindenkit személyre szólóan hív és vár a Szűzanya. Utolsó időket élünk a kegyelem tenyerén.

Alázatos lélekkel vissza kell fordulni a Teremtő Istenhez, s rá kell végre lépni a hozzá vezető ösvényre, mely ösvény nem más, mint

Mária Szűzanyánk a Szeretet Útja

Szent István halála előtt felajánlotta az országot a Szent Koronával Szűz Máriának, s Szűz Mária elfogadta. Attól a pillanattól kezdve a mi országunk Mária országa, s aki magyarnak születik nem tehet mást, nincs más út számára, mint ez az egy. Az ÉGI.

Natália nővéren keresztül kijelölte Jézus az ösvényt, nekünk csak végi kell tudni menni rajta.

"Miként a betlehemi istállóban elkezdődött a Megváltás, úgy a magyar földön elkezdődik az én nagy munkám: a bűn megszüntetése, eltörlése a föld színéről, a lelkek megszentelése, a sátán legyőzése és az én országomnak diadalmas uralma. Ez pedig annyiban fog sikerülni, amennyiben Szeplőtelen Anyámnak, mint a Világ Győzelmes Királynőjének megadják a nyilvános tiszteletet és elismerést..." Jézus

http://www.natalia-nover.lapok.eu/fooldal

A zarándoklat gyakorlati ismertetője

Találkozás 2013. augusztus 14.-én reggel 8 órakor a Dobogókői kilátó előtti nagy parkolóban. Gyülekező 8:30-ig, helyszíni eligazítással, ahol Rumi Imre a Magyar Zarándokút Egyesület létrehozója és vezetője lát el bennünket hasznos ismeretekkel.

Az úton velünk tart Tiszti, vagyis Gergely István is Erdélyből, aki öt esztendővel ezelőtt fogadott bennünket a csíksomlyói kegytemplomban, ki azóta is gondozza a rábízott "szeretetben újjászülető nemzetünk bölcsőjét", és aki a Szent Anna réten segít nekünk méltó képpen megfogalmazni hálaadó engesztelő imánkat. Hitünkben erősít az úton Boros Károly erdélyi nyugalmazott fő esperes úr.

Az úton csatlakozik hozzánk Szántai Lajos művelődéstörténész is, aki este a szállásunkon a múltunkban megjelenő Szűz Mária tiszteletről mesél nekünk.

Az út hegyi terepen visz bennünket, ezért mindenki a saját felelősségére és megfelelő felszereléssel csatlakozzon. Természetesen tapasztalt vezetőnk lesz, mindenkire vigyázunk a zarándoklaton, azonban figyeljünk arra is, hogy mindenki elsősorban a saját belső útját szeretné járni, mely közelebb viszi őt a Szűzanyához.

Javasolt felszerelés minimum:
- Kényelmes, betört túracipő
- Esőkabát
- Elemlámpa
- Megfelelő mennyiségű élelem, inni való
- Gyorstapasz, fertőtlenítő
- Járást segítő bot
- Fejvédő kalap v. sapka
- Testet megfelelően védő ruházat

Az út teljes hossza közel 50 km, napi 25 km körüli távot fogunk gyalogolni. Az éjszakát zarándokszálláson töltjük. Mivel a zarándokszállás befogadóképessége véges, ezért tisztelettel kérek minden érdeklődőt, hogy részvételi szándékát legkésőbb 2013. július 30.-ig az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre szíveskedjen jelezni.

A zarándokszálláson csak olyan zarándokok számára tudunk lehetőséget biztosítani az éjszaka eltöltéséhez, aki kiváltja 500 Ft. ellenében a zarándokútlevelet. Ezt Dobogókőn, az indulás helyszínén Rumi Imre fogja kiosztani.


napi táv 23,4 km Dobogókő-Pilisszántó-Pilisszentiván

Köztes állomások az indulás helyéhez viszonyított távolságokkal:
Szentkút forrás (Pilisszentkereszt) 4,9 km
Zarándokszállás (Pilisszántó, Orosdy kastély) 10,3 km
Sziklatemplom (Pilisszántó) 11,4 km
Özséb emlékmű (Pilisszántó) 13,1 km
Kopár csárda (Piliscsaba) 20,1 km
Zarándokszállás (Pilisszentiván, Plébánia épület) 23,4 km



napi táv 22 km Pilisszentiván- Budapest, XII. Normafa, Szent Anna rét

Köztes állomások az indulás helyéhez viszonyított távolságokkal:
Máriaremetei kegytemplom (Budapest II. kerület) 9,2 km
Tótasszony oltár 13 km
Budaszentlőrinc-i pálos kolostorrom (Budapest II. kerület) 14,7 km
Makkosmária-i kegytemplom 19,6 km
Normafa, Szent Anna rét


Végezetül egy régi emlékemet osztom meg Önökkel a szeretet jegyében:

Lánykoromban egy alkalommal, amikor tanácstalanul topogtam egy döntési helyzetben, Édesapám azt mondta nekem, hogy mindegy, hogy merre, csak induljak el, mert ha már úton vagyok, ráérek az iránnyal is foglalkozni, de amíg állok csak és topogok egy helyben, addig egészen biztosan nem jutok el sehova.
Szeretettel idézem most én is ezt a tanácstalankodóknak.

Nirschné Henn Edith
LAST_UPDATED2
 
Megemlékezés Szent Annára PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Jenő   
2013. július 25. csütörtök, 12:10

Megemlékezés Szent Annára Szántai Lajossal és Molnár V. Józseffel


Ének: Mokos Andrea és Sólyomfi Nagy Zoltán
2013. július 26. péntek 16 óra, Anna napon



A Normafa melletti Szent Anna réten Szűz Mária édesanyjára,
Szent Annára emlékezve, virágkoszorús névnapi megemlékezés
A Natália nővér hagyatéka szerinti, Jézus által kért, a Világ Győzelmes Királynőjének megépítendő kápolnáért

és a Magyarországról kiinduló engesztelő mozgalomért.

FOGJUNK ÖSSZE MÁRIA és JÉZUS KEGYELMÉÉRT!
A NEMZETI HÍRHÁLÓ EGYESÜLET MÁRIA és JÉZUS KEGYELMÉÉRT
ENGESZTELŐ és KÁPOLNA ÉPÍTÉSI MOZGALMAT INDÍTOTT!

JÉZUS ÍGÉRETE MAGYARORSZÁG és a VILÁG részére:
AMENNYIBEN a KÁPOLNA és a BAZILIKA MEGÉPÜL
A NORMAFA MELLETTI SZENT ANNA RÉTEN
és MAGYARORSZÁGRÓL ELINDUL
a VILÁGMÉRETŰVÉ KITELJESEDŐ ENGSZTELŐ MOZGALOM,
MEGMENTI MAGYARORSZÁGOT és a VILÁGOT!

FELHÍVÁS!

MAGYARORSZÁG és a VILÁG MEGMENTÉSÉRT!
AKINEK MÓDJÁBAN és LEHETŐSÉGÉBEN ÁLL INTÉZKEDNI,
az TEGYE MEG A SZÜKSÉGES LÉPÉSEKET!

Kérjük, csatlakozzon!
http://www.egipatrona.hu/kapolna/

Adománygyűjtés itt

LAST_UPDATED2
 
<< Első < Előző 181 182 183 184 185 186 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL