Payday Loans

Keresés

A legújabb

Lesz-e még magyar király? - Két Hollós programok PDF Nyomtatás E-mail
PROGRAM AJÁNLÓ
2024. március 22. péntek, 09:50
„Szállva szállt koronájuk, magyar koronájuk...”

Ha messze laksz van, élő közvetítésünk: https://www.kethollos.hu/onlinekozvetites

Ha nem jó az időpont, van videótárunk: https://www.kethollos.hu/videotar

Ha többször megakarod nézni és szeretnéd hazavinni a felvételt, van DVD boltunk:  https://www.kethollos.hu/dvdbolt

NE MONDD, HOGY NEM SZÓLTUNK!

"Míg a középkori krónikáinkban két féle időszemlélet, a ciklikus és a lineáris „vetélkedik” egymással addig a mondani hagyományban egyértelműen a ciklikus időszemlélet játssza a főszerepet. Ami azt is jelenti, hogy vannak úgynevezett visszatérő hősök, szerepkörök, ismétlődő kozmikus telítettségű események.

A lineárisan haladó időfelfogás szerint az események egy tetszőleges kezdeti pontból kiindulva, egyenes úton haladnak a múltból a jelenen át a jövendő felé. Ennek egyik legismertebb megmutatkozása a keresztény hagyomány szerinti világfelfogás. Ez a világ teremtésétől a végéig tartja számon az eseményeket. Erre épülnek rá az olyan „filozófiai” eszmék, amelyek szerint a létezés, egy kezdeti pontból kiindulva folyamatosan fejlődik, és az emberiség egyre tökéletesebb társadalmi fokozatokra emelkedik. Azt mondanunk sem kell, hogy ezeket a ideológiákat a történelem látványosan megcáfolja. A lineáris időszemlélet egyik legnagyobb veszélye, az emberi, erkölcsi felelősség vállalást lényegében kiiktatja a mindennapi életből s mindezt színes hazugságokból, tévedésekből felépített légvárakkal próbálja helyettesíteni. Így jutunk el, a „múltat végképp eltörölni” készülő sötét és agresszív eszmerendszerek pillanatnak élő, jövővel nem gondoló, parazita létformát képviselő világához. Megszünteti a családhoz, a néphez, nemzethez tartozás életóvó, védelmező, biztonságot adó kötelékeit. Az emberiséget minőségi jellegzetességek nélküli, mennyiségi tömegmasszába gyúrja bele.

A ciklikus időszemléleti keretekkel dolgozó történelem felfogás alapja, nem a semmiből a semmibe tartó egyenessel jelképezhető, hanem az önmagával minden pillanatban folyamatosságot tartó kőrrel. Ezáltal lehetőséget biztosít az úgynevezett „örök visszatérésre”, így például a múltban elkövetett hibák, vétségek visszamenőleg is kijavíthatóvá válnak, s a múltbéli tapasztalatokból levont tanulságok a jövőt szolgálják. A mindennapi megélhetés szempontjából ez a kőr nem más, mint az esztendőnek a fény-árnyék arányváltozás következtében létrejövő útja. Ez azt jelenti, hogy egyéni szinten életünket ebben az időkeretben éljük meg. Ezt nevezi a hagyomány „Kisévnek”. A népek és nemzetek történetének időkerete viszont az úgynevezett precessziós „Nagy Napév”, vagy másnéven „Nagy Világév”. Ebben a keretben 72 év alkot egy „Világnapot”, 2160 év egy „Világhónapot” és 12 „Világhónap” kerekítve egy 26 000 évig tartó „Világévet”. Mindkét nagyságrendben megmutatkozik például, hogy az elmúlást, a megújulás, a halált a feltámadás követi az élet különböző szintjein." (idézet: SZÁNTAI LAJOS készülő könyvéből)

A borító egyelőre még csak terv...

TOVÁBBI PROGRAMJAINK:

Helyszín: Két Hollós könyvesbolt (Bp. 1081 Kenyérmező u. 3/a.) kiváló parkolás az utcában, illetve a II. János Pál pápa téren illetve az ott lévő zárt parkolóban (fizetős!)

Előzetes helyfoglalás (nem kötelező!), kizárólag az előadás napján 11 órától: +36 1 630-9043 telefonszámon

A belépőjegy ára: 2000 Ft/fő

Az előre lefoglalt helyeket kérjük a kezdés előtt negyedórával átvenni!

MINDENKIT SZERETETTEL HÍVUNK ÉS VÁRUNK!

Ha többet szeretne olvasni tőlünk, alaposabban tájékozódni, kérjük látogassa meg facebook-oldalunkat, vagy honlapunkat!
Katt ide a Két Hollós könyvesbolt facebook-oldalához!
Katt ide a Két Hollós könyvesbolt honlapjához!
Copyright © Két Hollós Könyvesbolt, Minden jog fenntartva!

Leiratkozna hírleveleinkről? Az alábbi linken megteheti!

Leiratkozás hírleveleinkről
LAST_UPDATED2