Payday Loans

Keresés

A legújabb

Lélek Napja (11. 05.) Program - Gunagriha előadások PDF Nyomtatás E-mail
PROGRAM AJÁNLÓ
2023. november 03. péntek, 09:03

Lélek Napja (11. 05.) Program és témák

Kedves Keresőtársunk!


Már csak hármat kell aludnunk, és itt a Lélek Napja Fesztivál!
Vasárnap, november 5-én 10-18 óráig nagyon sok szeretettel várunk a Lurdy Házban.

Milyen témákról fog Gunagriha előadásokat tartani? 2. rész

1.   Guru

Kit nevezünk Gurunak, és mit csinál?
„Valódi spirituális mester az, aki elérte az Isten-megvalósítást. Mindannyian egyek vagyunk Istennel, de a valódi spirituális mester megteremtette Istennel való tudatos egységét. Bármely pillanatban beléphet egy magasabb tudatállapotba, és üzeneteket hozhat le Istentől azoknak a tanítványoknak, akik hisznek benne. A mester, ha valódi, Istent testesíti meg a Földön azon keresők számára, akik őszintén törekszenek és hisznek benne. Isten hatalmazta fel vagy bízta meg őt, hogy segítsen nekik. A valódi Tanító, a valódi Guru, maga Isten, de itt a földön gyakran egy spirituális mesteren keresztül munkálkodik. A mester inspirációval tölti el a tanítványt, és a Legfelsőbb végtelen Kegyelme által, idővel megvilágosodást ajándékoz.”

Gunagriha több előadásában beszélt arról, hogy mit tehet egy Guru. Ha még nem láttad, itt megnézheted az egyiket:
https://www.youtube.com/watch?v=IjmfA3jIXnc

2.   Védelem, negatív erők

Mi védelmez meg bennünket?
A lelkünk, az őrangyalunk, a szívünk, az imánk, a meditációnk, a hitünk, a pozitív gondolataink.

„Minden pillanatban védelemért kell imádkoznunk. Ez feltétlenül szükséges. Az ima minden problémát megold. Imádkoznunk kell ahhoz, hogy legyőzzük a féltékenységet, a büszkeséget, és legyőzzünk minden istentelen erőt. A védelem olyan dolog, amire életünk minden pillanatában szükségünk van.

Sokszor megtörténik, hogy amikor a Legfelsőbbhez imádkozol saját magad védelméért, ha nagyon-nagyon erős a védelmünk, az a másik emberre is kiterjed. Ez nem csak önmagunk számára jó. Ha nagyon komolyan imádkozol a védelemért, akkor segíthetsz annak, aki ellened támad.”

„Ha több védelemért imádkozunk, akkor imáink eljutnak azokhoz a személyekhez is, akik öntudatlanul megtámadhatnak minket.”

Gunagriha Sri Chinmoy tanítványa, akit a Mester kezdettől fogva kiemelt tanítványaként kezelt. „Gunagriha” egy spirituális név, mely a lélekminőségét, illetve lelkének tulajdonságát, feladatát tükrözi.

Gunagriha 1949-ben született Erdélyben, a kommunista Romániában, ahonnan erős szabadságvágya 1979-ben Bécsbe vezette. Ott évtizedekig fogorvosként dolgozott feleségével. 1987-ben belső erőt keresve akadt rá Sri Chinmoy „Meditáció” című könyvére, és a szerző fényképe megszólította és hívta. Az első meditációjában átélt élmény az életét 180 fokban változtatta meg. Erről, a kozmikus tudat megtapasztalásáról, valamint az életéről először „A harmadik kívánság” című könyvében ír. Azóta több könyvet publikált és számtalan előadást tartott. Előadásainak nagy részét, valamint vezetett meditációiból és tanfolyamaiból néhányat itt találsz:
https://www.youtube.com/c/Gunagrihael%C5%91ad%C3%A1sai/featured

A szünetekben a megvásárolt köteteket Gunagriha dedikálja, és lehet vele pár szót váltani.

A Lélek Napja Fesztiválon finom vegetáriánus és vegán ételekkel várunk. Többször felvetődik a kérdés, miért nem eszünk húst. Sri Chinmoyt idézve:

„A vegetáriánus étrend jelentősen segít abban, hogy tiszták legyünk. Spirituális életünkben a tisztaság alapvető fontosságú. Ezt a tisztaságot a testben, az életerőben és az elmében is létre kell hozni. A zöldségek jámbor tulajdonságai segítenek mind belső, mind külső életünkben létrehozni a kedvesség, a szelídség, az egyszerűség és a tisztaság tulajdonságait. A hús fogyasztása nyugtalan, erőszakos és romboló ösztönöket és gondolatokat eredményez, és lehúzza a tudatot.”

„Nem igaz, hogy ha nem eszel húst, akkor elveszíted az erődet és az energiádat. A földön több millió ember él, aki nem eszik húst, fizikailag mégis nagyon erős és egészséges. Szeretném elmondani, hogy Isten teremtésében van valami, amit belső tápláléknak nevezünk. Mi ez a táplálék? Béke, Fény, üdvösség és minden más isteni, betöltő tulajdonság. Ha megfelelően törekszel és meditálsz, ezt a belső táplálékot be tudod vinni a testedbe.”

Itt megnézheted a Lélek Napja Fesztivál teljes programját:

Sok szeretettel várunk, reméljük találkozunk:
Sri Chinmoy Tanítványok és Belső Iskolások

A belépés és a programok díjtalanok.
Ingyenes parkolás a résztvevőknek (a külső parkolóban).
Helyszín: Lurdy Ház, I. emelet, Rendezvényterem
1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.

Bővebb információ:
https://leleknapja.hu/

Nézd meg az előző Léleknapja Fesztiválok hangulatát: https://bit.ly/leleknapja_videok

Title

Idézetek Sri Chinmoy írásaiból


"A fejlett kereső állandóan a lelkiismeretére hallgat. Lelkiismerete az élete törvénykönyve. Lelkiismerete a művészete. Lelkiismerete a vallása. Ha valami jót tesz, érzi, hogy követi élete törvénykönyvét. Ha valami rosszat tesz, érzi, hogy letért az igazság ösvényéről, hogy nem hű már élete törvénykönyvéhez, művészetéhez, vallásához." - Sri Chinmoy



SRI CHINMOY + Gunagriha könyvei>>

SRI CHINMOY VIDEÓK>>

SORSNAVIGÁTOR YOUTUBE CSATORNA
Sornavigátor 1+2 videókkal + Reggeli meditációk Gunagrihával

LAST_UPDATED2