Payday Loans

Keresés

A legújabb

"A szovjet megtorlás politikája – Magyarok útja a gulágra" - ÁBTL előadás PDF Nyomtatás E-mail
2023. április 14. péntek, 10:08
A Szabó Zoltán Történeti Szabadegyetem ingyenes pódiumbeszélgetései 2023 tavaszi félévében a keleti blokk kialakulását és 1956-ig tartó történetét járják körbe. Márciusban főigazgatónk, Cseh Gergő Bendegúz beszélt az 1945-47 közötti időszak tanulságairól, a szövetséges megszállási stratégiák különbségeiről és Magyarország mozgásterének határairól.
Áprilisban "A szovjet megtorlás politikája – Magyarok útja a gulágra" címmel Szekér Nóra, levéltárunk kutatási osztályvezetője beszélget majd Baráth Magdolna történész-levéltárossal arról, hogy a keleti blokk országiból emberek tömegeinek Szovjetunióba hurcolása milyen szerepet játszott a szovjetek megtorló és megfélemlítő politikájában.

Különlegességként ismertetjük azt a Magyarországon eddig nem publikált, orosz és magyar forrásokra épített kutatást is, amely betekintést ad a magyar elhurcoltak történetének még nem ismert részleteibe és mindemellett képet ad a szovjet birodalmi politika logikájáról is.

Baráth Magdolna kutatási területe Magyarország második világháború utáni története és a magyar–szovjet kapcsolatok 1945 után.

A rendezvény ingyenes, de kérjük, az alábbi linken regisztrálja magát.
REGISZTRÁCIÓ
Honlapunk
Facebook oldalunk
Instagram
Írjon nekünk!
Böngészőben szeretném megnézni
Copyright © 2023 Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára, Minden jog fenntartva.
Azért kapta ezt a levelet, mert feliratkozott a hírlevelünkre.
LAST_UPDATED2