Payday Loans

Keresés

A legújabb

KARNEVÁL - K2 színház  E-mail
Írta: Jenő   
2021. január 11. hétfő, 08:26

KARNEVÁL – HAMVAS BÉLA REMEKÉT MUTATJA BE A K2 SZÍNHÁZ

2019 OKTÓBER 02. SZERDA, 7:21

Október 11-én és 12-én mutatja be a k2 Színház a Hamvas Béla regényéből készült színházi eseményét, a Karnevált. Az Ördögkatlan Fesztiválon debütáló előadást Budapesten a Benczúr Ház fogadja be.

Fotó: Pál Zsombor

Az előadásról:

“A k2 számára a regény alaptézise volt a kiindulás: megkeresni az embernek önmagát és megpróbálni eligazodni a létezés zűrzavarában. Meg talán valamiféle Guiness rekord ígérete is ott lebeghetett, hiszen az időtartamát és a témáját tekintve is egyedülálló színházi vállalkozás ma Magyarországon Borsányi Dániel, Domokos Zsolt, Gyöngy Zsuzsi, Horváth Szabolcs, Király Dániel, Piti Emőke, Törő Gergely, valamint a két rendező, Fábián Péter és Benkó Bence munkája” – írta a Színház.net oldalán Artner Sisso.

Fotó: Pál Zsombor

“Ami a legszebb érdeme ennek a csapatnak, hogy talán a méltó helyére teszik ezt a titokzatosnak hitt alkotást, ezt a magyar Ulyssest az irodalomtörténetben is, és talán alakulnak a megfejtésére klubok, olvasókörök, akár a tarot, akár Schubert azonos című zeneművének szabályai szerint. A Karnevál egyébként a Wass Albert-rajongó hatalomnak is kíméletlen tükör, miközben tiszta forrás bármely alkotónak, amelyben a k2 tisztességgel megmerítkezett. Októbertől a Benczúr házban folytatják a szembenézést és beavatást, vállalva a saját tökéletlenségüket is” – áll Artner Sisso kritikájában.

“Az már egészen korán kiderült a darab közben, hogy itt egy szerelemprojektről van szó. Egyrészt a két rendező, Fábián Péter és Benkó Bence szerelemprojektje, hiszen tudva levő, hogy régóta tervezik ezt a darabot, rengeteg munka lehetett színpadra alkalmazni Hamvas művét, és azt a rengeteg ötletet belevinni, amit belevittek. Már csak azért is, mert ahogy a regényfolyam is több műfajú könyvből áll, úgy az alkotók is több műfajú színházat csináltak belőle” – részletezte beszámolójában a 24.hu újságírója, Schultz Antal.

Fotó: Simara László

“Másrészt szerelemprojektje lehetett ez a színészeknek is, hiszen nekik is rengeteg energiájukba kerülhetett, hogy egy ilyen hosszú alkotást megtanuljanak, és annak számos karakterét magukévá tegyék. Ugyanis a két rendező mellett, akik szintén a színpadon állnak időközönként, mindössze hét színész – név szerint Borsányi DánielDomokos ZsoltGyöngy ZsuzsiHorváth SzabolcsKirály DánielPiti Emőke és Törő Gergely – játssza. Ráadásul igencsak emlékezetes pillanatokat is okoznak. És akkor arról nem is beszéltünk még, milyen nehéz lehet ennyi ideig a színpadon lenni, alig valamennyi szünettel. Szórakoztató, de egyben nagyon mély darabról van szó, sőt – bár sok alkalommal tör ki a nézőkből a nevetés – a mű bonyolultsága folyamatos, és nagyon intenzív odafigyelést igényel” – fogalmazott a 24.hu

Fotó: Simara László

A bemutatón október 11-én, 18 órától a Karnevál I. látható, mely az első négy könyvet foglalja magába.

Jegyvásárlási lehetőség ITT.

Október 12-én pedig, ezúttal 19 órától a Karnevál II. kerül terítékre, amely az utolsó három könyvvel foglalkozik.

Jegyvásárlási lehetőség ITT.

Ha valaki mindkét előadásra vásárol jegyet, kedvezményesen jut hozzájuk!

Az előadás sajátossága, hogy 8 órás, így a társulat több konstrukcióban is játszani fogja az évad során, így többek között lehetőséget biztosítunk majd arra, hogy a vállalkozó szelleműek egyben is megtekinthessék ezt az utazást. A második előadáson ételt is biztosítanak a nézőknek, valamint büfé üzemel majd a házban.

További részletek: www.facebook.com/k2szinhaz