Payday Loans

Keresés

A legújabb

Húsvéti eszmélet: 2020.  E-mail
Írta: Jenő   
2020. április 12. vasárnap, 13:24

„ Dőre ki a letűnő napba néz, ott az éj közelg,        

Én a felkelőt lesem, magyar hajnal hasadására várok. „

/ P. Szathmáry Károly /

Húsvéti eszmélet: 2020.

Szathmáry Károly híres jelmondata mellett választhattam volna még Bod Péter uram sírfeliratát, vagy Fischer Máriáét, sőt Tamási Áronét is.

Az azonban nyilvánvaló, hogy ha nem értjük meg ennek a kiváló nagyenyedi tanár embernek , hogy úgy mondjam kategórikus utasítását, akkor úgysem válik be gróf Széchenyi hite sem: „Magyarország nem volt … !”

Másképpen mondva: Teljesen mindegy, hogy mennyire szeretjük a hazát, ha nem jól, mindegy kinek a népe vagyunk és mindegy hogy mekkora un. „polgári” igyekezettel próbáljuk szolgálni az „un. normalitást”, ha nem tudunk kitörni a bomlott századból, a bomlás századából, annak fogalomrendszeréből, mentalitásából, nemzetközi ál-jogrendjéből, azaz a „világrenddé szervezett” rendetlenségből.

Az elmúlt száz évben nemcsak a történelmi Magyarország bomlott fel, hanem az eredendő magyar nemzettudat és a hagyományos, helyesen eredeti magyar ember és általában az ember, helyesen a Személy.

Mindennek oka pedig az, amire a páter a fenti idézetben is felhívja a figyelmet, helyesen félre veri, azaz csángatja a harangot: Bomlott aki tévutakat, zsákutcákat és normalitásnak hirdetett hisztériákat követ! A Nyugatnak nevezett valami maga egy hisztéria, az eddigi „legfejlettebb” emberi önértékelési tévedés szervezett hisztériája, hiszen maga a kereszténységből történt kivetkőzés.

Húsvét következménye a Pünkösd. Csíksomlyón a csángók, azaz helyesen a riasztók, azaz a lármafa gyújtók a felkelő napba néznek és látják „rebegélni” a Szentlelket, azt a Szentlelket aki leszállt Máriára, amit az Istenanya elfogadott.

Ehhez az Üdvtörténethez csatlakozott a magyarság és útmutatóul megkapta – korszerűen mondva szünetmentes működést biztosító Istenjelként – a Szent Koronát, rajta az Egyetlen Élő Égi Igazság képeivel. Így lett tehát hivatásszerűen megjelölt keresztény politikai-nemzeti-közösségi Személyiségként - és külön minden magyar Személyenként – maga is útmutatásra meghívott, kijelölt nép, a Kereszténység soknyelvű nemzetközösségének képmás nemzete, szünetmentes energiaforrása, iránytűje, pajzsa.

Nyelve, nyelve szerkezetéből sarjadt gondolkodásmódja, ősi kultúrája, társadalomszervezési elvei, gyakorlata, ősi intézményei, a szakralitás és a mellérendelés elve, valamint mindaz, amit keletről hozott predesztinálta erre a küldetésre.

A megértett Igét nemzetünk a magyar történeti jogrendszerben fejezte ki, öntötte a társadalmi létet szabályozó és éltető formába. Ez a jogrend a keresztény társadalmi tanítás konkrét formája lett: helyesen a történeti magyar jogalkotás elvrendszere megadta a lehetőséget, hogy kialakulhasson egy valóban keresztény társadalom és állam, hogy példaként szolgálhasson: az Archiregnum, a Mintaállam. Ez nem egy emberegyszerűsítésen alapuló polgári, hanem, 40 generáció történeti tapasztalatának alapján kifejlődött szakrális állam. Nem antropológiai minimalizmust működtet, nem életélvezetre,  hanem antropológiai optimalizmusra, önkorlátozó műveltség örömére épít és fejleszti azt, célja az apostoli embertípus, azaz a Személy!

Jövőre lesz 500 éve, hogy Nándorfehérvár elveszett, majd rövidesen elkezdett torzulni és mellék- majd vakvágányokon futni a jogfejlődésünk, hiszen idegen behatás alá kerültünk, állandóvá vált a külső és belső bomlasztás: Habsburgok, Fuggerek-Thurzók, Grittik, Szerencsések, szerencsétlenek, ligák-pártok, stb. Ezt jól elemezte Kossuth ’48 március 03-án.

Ma Nagycsütörtök van, legnagyobb jogfejlődési irányt kijelölő- lényegénél fogva szent - királyunk,  Mátyás koronázásának évfordulója: 556 év.

Eszméljünk, eszméltessünk!

Most amikor a Legnagyobb a legkisebbet küldte, annak figyelmeztetésére, aki a legnagyobbnak képzeli magát, tehát magának az Igének a helyére akar állni, akkor a Képmás Népnek félre kell verni a harangot és mint az Ige Csángója kell hogy történelmi  fekete lyuk eseményhorizontjának küszöbéről visszarángassa az emberiséget, aki összekeverte a Képmásságot annyi Teremtésidegen  mássággal.

Számunkra magyaroknak:

Ha a szükséges ön –és emberképi – azaz személyi – valamint társadalmi, erkölcsi, mentális, nemzeti és jogrendbeli, világban betöltött szerepünkkel, hivatásunkkal kapcsolatos önrevíziót és nemzeti, jogrendbeli rekonstrukciót nem tudjuk végbevinni, akkor bekövetkezik a harmadik Trianon, sőt mivel az elmúlt száz évben ez a belső összeomlás már óriási mértékbenmegtörténtnek látszik, ez csak a ráadás lesz, ahonnan nincs visszaút. Hacsak nem egy Csodán keresztül, tehát már egyenesen az Isten általi személyes beavatkozás által.

Az a válság, illetve járvány, amivel szembenézünk egy egészen másmilyen és nagyon komoly, egyenesen tragikus szellemi járvány tükörképe: Ez a járvány pedig röviden az ember önképének és önértékelési képességének, jártasságának a járványos megbetegedése: Epidemia/Pandemia egoistica. Egy új lelki fajt képző járvány, amely faj „fejlődése” elfelé mutat Isten akaratától és az önmagát megértő emberi generációk sokaságának kultúraképző tapasztalataitól.

( Neandertáliasodás? Hogy nevezzük? Az biztos, hogy az idiotozálódás és deriválódás jelei látszanak ezen az új lelki fajon.)

Ezen epidémia, sőt pandémia Európában, kelet Atlantikumban kezdődött, mint reneszánsz és felvilágosodás, majd fogyasztói, szó legszorosabb értelmében lételfogyasztói rendszerként globalizálódott. A lét elfogyasztása, sőt a lét levés képében történő tagadásának legveszélyesebb alapja az Istennel és a Renddel váló szembefordulás az ateizmus, illetve az egoizmus, az önimádat, az önistenítés. Ennek a lelki, szellemi világjárványnak a legveszélyesebb következménye a természetes, teremtett személlyel szemben a jogi személy, tehát a materiális üzleti vállalkozások jogfilozófiai és joggyakorlati egyenlősítése, amely megalapozta a természetes személyek és legfontosabb közösségeik nagy részének lefokozását, alávetését, az ember ember általi tárgyisítását, kizsákmányolását, eszköziesítését. ( Kapitalizmusnak és kamatos kamatrendszernek hívjuk.)

Ha az emberiség és azon belül az értelmiség, illetve az értelmes politikai elitek, a kulturális, nemzeti és nemzetállami elitek, valamint az egyházi elitek józan része most nem lesz képes a lényegen változtatni, akkor ez egy minden eddiginél sötétebb és elrettentőbb fordulat kora az emberiség történetében. Ha az még az emberiség története lesz, mert sok jel mutat arra, hogy lelkileg már egy másik faj lettünk. 1918/22 óta, amikor tönkretették az európai kontinens közösségi lelkivilágát és rögzítették a világ nagy részének alávetését, nem fenyegetett ekkora veszély. Most a kommunikációs monopólium megszerzése is totálissá válhat. ( 5G, stb. : Szellem- és léleksütödék, kisütők!)

( Jellemző módon az új Nat történelem részéből a Versailles-Washingtoni Békediktátum rendszer Washingtoni része már ki is maradt. Ügyes a Háttérhatalom! Micsoda lélekvágóhíd!)

Ezzel a negatív és közeli utópiával szemben azonban most itt a lehetőség, hogy megváltoztassuk az elmúlt, illetve éppen most kimúló hosszú huszadik században kiépült fejlődés, illetve léttorzulás világát és megkíséreljük a visszatérést a normalitás történelmi korába:

Kitörhetünk abból a korból, amikor minden nap megtagadtuk, hogy a történelem, azaz Isten festővászna, az élet tanítómestere. Most elkezdhetünk tanulni, megérteni és újjáépíteni, helyesen rekonstruálni a normális világot, amely helyreállító munkára a történelem, azaz a még épp elméjű elődeink tapasztalata és hagyományai tanítanak.

Az első lépés az Istenhez, a Rendhez, helyesen a helyes önképhez, önértékeléshez történő visszatérés: isten megteremtette a világot és a világ porából, saját képmására teremtett minket.

Ez azt jelenti, hogy a világban állunk és nem felette. Ebből az következik, hogy legfontosabb tulajdonságunk, a tudás és megértés segítségével az önkorlátozásra való képességünk, azaz a szabad akarat, amit szeretnek keresztény szabadságnak hívni, holott minden vallási tan sajátja is. ( Egy kivétel talán az Iszlám! ) Tehát a kulcs az önuralom és az önképen való uralom. Újra meg kell tanulnunk, hogy hol a helyünk a világban: Isten kertjében meghívott kertészek és nem fosztogató, gyújtogató  banditák. Így nem fog ránk gyúlni a ház! Be kell tudni illeszkedni a Bioszfárába.

Az Evolúció beilleszkedési verseny! ( Margulis, kontra Dawkins!  Nem a Földről való menekülést kell tervezgetni, hanem beilleszkedni a Teremtés rendjébe, önkorlátozással.)

Ez a fő lecke most! Feltámadhatunk, ha visszatérünk a helyes gondolkodáshoz, cselekvéshez. Feltámadhat az Ember, a Személy, vagy marad a Prédátor és jön a világvége! A Világvége pedig nem a Világ számára a vég, hanem az emberségét, személyét vesztő ember vége, amikor eltűnik a világból, vagy úgy hogy kihal, vagy úgy, hogy már nem ember többé.

Ez itt a mostani Húsvét üzenete!

Ismétlem!

Isten a legkisebbel üzen, annak aki a legnagyobbnak képzelte magát, mert a Teremtés Egység. Egységben az erő és aki az említettek mentén megkülönbözteti magát azt a Rend és a Rendszer kidobja.

Mai házi feladatunk tehát egy megelőző lelki hulladékgazdálkodáshoz hasonlít! Ez a Feltámadás feltétele. ( Digitális lecke! sic!)

Így van ez kis hazánkban is!

Itt a lehetőség, hogy az átvett és egyáltalán nem testre szabottan fejlesztett és eredendően létidegen, létfelszámoló levésmodellekből visszalépjünk a sajátunkba, a saját történelmünkbe, saját valóban jogrendet építő jogrendszerünkbe, államrendünkbe, azaz a létbe. A mi államunk amely a világon, mint nemzetállam egyedül viseli magán Isten képét és jelét. Ezáltal a Jézus által alapított Egyház által kitűzött célok fő és elsőszámú megvalósítói lehetünk, azaz mintaállam: Archiregnum. Ennek feltételei a valós Személyek és kis/helyi/szakmai közösségekből összeszövetkező keresztény kultúrnemzet. Így lehetünk nem egyszerűen szuverének a Levés és létfelszámolás világrendszerében, hanem autonómok, önállóak, azaz az Isteni képmássággal azonosuló példaképek a helyreállítandó Lét világában, amely persze teremtett világ. A magyar tehát más szóval eredendően kertésznemzet és most itt az idő, hogy gazoljunk, elvégezzük a tavaszi munkát és elkezdjük tanítani az emberiséget. Az első, a helyes és a teremtéstörténetből következő történeti önkép helyreállítása, majd a mesterséges képződmények kigyomlálása: Jogi személy, magánállam, állam magánosítása, tehát a közösség egy részének alávetése, egész közösségek alávetése, az élet alávetése, a lét alávetése. Ezeket az élősködőket, vírusokat, gyomokat, fertőzéseket, a hozzájuk köthető agy-és lélekfertőzéseket ki kell gyomlálni, fertőtleníteni kell a létünk kertjét. Ezzel egy időben helyre kell állítani a valós, teremtett és  teremtést óvó létre nevelő oktatási rendszerünket, amely nem ego prédátorokat, hanem a történelembe és a teremtés kertjébe beilleszkedni és alkotni képes személyeket nevel. Nem a gyermek szabad kibontakozását és karrierét valló ellenpedagógiát, hanem a karaktert és a helyes önkorlátozásra képes művelt Apostoli Személyt kell a nevelés céljául állítani. Ez a valódi pedagógia!

Ha a világ meghatározó nemzetei nem lesznek képesek az emberi faj helyes önképét helyreállítani, ha nem lesznek képesek a magánállamokat (multik) és a pénzügyi háttérhatalmat felszámolni akkor minden eddiginél veszélyesebb magán-és csoportérdekű hatalomkoncentráció és erre épülő totalitárius globalizáció lesz.

Mi a valódi jogfolytonosság és a Szent Korona kizárólagos tulajdonjogának a helyreállításával és ennek megfelelő társadalmi-gazdasági  kulturális létmodell alkotásával, visszaalkotásával, továbbfejlesztésével járhatunk elől, mutathatunk példát.

Most már van egy kis gazdasági erőnk, a migráció lényegét talán sikerült megértetnünk a 6-os számú kórteremként működő nemzetközi -( valójában nemzetek feletti )- és főleg az európainak álcázott intézményekkel.

A Nyugatnak álcázott álemberi/ellenemberi rend megroggyant!

Most kegyelmi pillanat van! Az Igazság felszabadító pillanata van, pont száz évvel Trianon után.

Hallgassuk mit üzent a Kormányzó úr, 80 éve , a Szent Mihály elől:

„ … Bekövetkezett, amiben bízni nem szűntem meg soha!”

Most lélekben jött el a Revízió lehetősége! Globális Felülvizsgálat van. Ha észre vesszük! Észre vesszük?

Ez azonban nem tart soká! Mindenki, aki mer lépni támogatható. Akinek van hatalma és nem lép az lelepleződik és Civilizációtörténetileg – helyesen Kultúrtörténetileg -  marad véres a ruhája.

Azután meg úgyis mindegy. Az után már csak a Csoda segíthet! Egyszer megtörtént a Csoda, amikor testé lett az Ige! Ne áruljuk el! És akkor „rebegélni” fog Ő is! Akkor benne maradhatunk az Üdvtörténetben.

Máskülönben: Adieu Humanity!

Áldott Húsvétot kívánok mindenkinek!

Jó Feltámadást, azaz eszmélést a XX. század bomlásának kábulatából.

Lélekben üljetek le Tamási Áron sírjához! A hűséges szolga a sírfeliratban azt jelenti, hogy Ő és hősei folyamatosan a normalitásba, az Istentől való rend felé , azaz a helyesen Magyarázott és ezért Élhető Világba igyekeztek!

Budapest, 2020. április 09. Nagycsütörtök

Magyar L. Balázs

 

ui: „Amiről a nemzet, félve a szenvedésektől ….. !”

Ne féljetek! !!!!!!!

 

LAST_UPDATED2