Payday Loans

Keresés

A legújabb

Nemzeti Hírháló PDF Nyomtatás E-mail
Háború a nemzet ellen - Kül- és belháborúk a nemzet ellen - magyarirtás
A KÉNYELMETLEN IGAZSÁG

Kényelmetlen igazság vagy megnyugtató hazugság?


Mészáros Lőrinc: "Soha nem volt üzleti kapcsolatom a miniszterelnökkel"
2019. december. 18. hvg.hu

Mészáros Lőrinc hihetetlen gazdagodásáról ír a Bloomberg, a felcsúti dollármilliárdos is válaszolt a kérdéseikre.

Soha nem volt üzleti kapcsolatom a miniszterelnökkel

Orbán Viktor barátainak helyzetbe hozása azt eredményezte, hogy egy gázszerelő milliárdos lett - írja a Bloomberg. A portál részletesen elemzi Mészáros Lőrinc meggazdagodását, aki Magyarországon elsőként szerzett dollárban számolva is milliárdos vagyont.

Megkérdezték Mészárost is, aki azt írta a kérdéseikre válaszolva:
Soha nem volt üzleti kapcsolatom a miniszterelnökkel.

De azt is hozzátette: gyerekkoruk óta ismerik egymást, tiszteli őt és barátjának tekinti. Mint mondta, elkerülhetetlen, hogy legyenek kapcsolatai a kormánnyal, hiszen sok cége részt vesz államilag finanszírozott projektekben. Ám azt állítja, a cégei ugyanúgy vesznek részt a közbeszerzéseken, mint bármely más magyar vagy külföldi vállalat.

A minőségi munka már a kezdetektől fogva kifizetődött. Szerettem a felelősséget és a szabadságot, ami azzal járt, hogy vállalkozó vagyok. És ma is ez a helyzet - fogalmazott.

Tóth István János, a Korrupciókutató Központ igazgatója azt azért ehhez hozzátette: lehet, hogy ugyanannyiszor pályázik Mészáros, de több százezer közbeszerzési eljárás elemzése alapján számokkal is igazolható, hogy amikor pályázik valamire, majdnem mindig nyer.

Kapcsolódó:
Már meg is vette az állam Mészáros cégétől a Mátrai ErőművetMár meg is vette az állam Mészáros cégétől a Mátrai Erőművet (nepszava.hu
Pár hete még csak lehetséges opcióként beszéltek a veszteségessé tett Mátrai Erőmű újraállamosítástól, ma pedig már meg is kötötték az államnak meglehetősen kétséges üzletet a MVM és Opus Nyrt. vezetői. A november 20-i szándéknyilatkozatnak megfelelően a Mátrai Erőmű Zrt.-ben meglévő tulajdoni hányadának értékesítéséről állapodott meg az Opus Global Nyrt. és a STATUS Energy Magántőkealap kezelője, az OPUS GLOBAL Befektetési Alapkezelő Zrt. az állami tulajdonban lévő MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-vel - közölte a Budapesti Értéktőzsde honlapján a Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő Opus Nyrt. A cég államosításról szóló közlemény eltitkolja, hogy az üzlet mennyibe kerül az adófizetőknek. 
Kiadták az adatokat: a határérték százszorosát mérték egy mérgező anyagnak a Mátrai ErőműbenKiadták az adatokat: a határérték százszorosát mérték egy mérgező anyagnak a Mátrai Erőműben
Kétszer is a foszfin munkahelyi környezetben megengedhető legmagasabb határértékének százszorosát mérték a Mátrai Erőműnél. Csak közérdekű adatigénylésre adta ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azokat az adatokat, amelyeket a jelenleg még Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Mátrai Erőmű több pontján mértek még novemberben. Az adatokat az Átlátszó hozta először nyilvánosságra hétfőn, de a Greenpeace és a Népszava is benyújtott közérdekű adatigénylést a katasztrófavédelemnek. November közepén többen rosszul lettek az erőműben a nyálkahártyát irritáló bűztől. Kiderült, az egészségügyi határértéket meghaladó mértékű kénhidrogént és nitrogén-monoxidot, valamint foszfor-hidrogént (foszfin) mutattak ki a gázszivárgásokban. 
Leszavazták a kormánypárti képviselők a rendőrök, katonák és köztisztviselők fizetésemelésétLeszavazták a kormánypárti képviselők a rendőrök, katonák és köztisztviselők fizetésemelését
A mai nap folyamán egy eljárási baki miatt ismét összeült a parlament, miután a múlt héten nem szavazta meg a kormány a bírák és ügyészek januári fizetésemelését, Áder János végül besegítve, visszaküldte megfontolásra a tervezetet. Mint ismert, a kétharmadot igénylő törvényt véletlenül 29 fideszes képviselő "nem értette meg", ezért rosszul szavazott, így most a rendes ülésszakon kívül ismét összeült az országgyűlés, hogy szavazhasson a javaslatról. A mai Törvényalkotási Bizottság (TAB) ülésén azonban a Jobbik egy módosító javaslatot is beterjesztett annak érdekében, hogy többek között a rendőrök, katonák, egyetemi oktatók és köztisztviselők illetményét 20-30 százalékkal emeljék meg. 
a gyengéket, szegényeket, betegeket halálra ítéli az Orbán-kormánySzisztematikus, tervezett és tudatos "szelektálás" folyik a magyar népességben, a gyengéket, szegényeket, betegeket halálra ítéli az Orbán-kormány
Az Orbán-kormány új tb-törvénye legalizálja azt a helyzetet, hogy valakinek nincs társadalombiztosítása, ezért nem jár neki orvosi ellátás. Az általános "ingyenes" orvosi ellátás eddig sem volt ingyenes, viszont megőrizte azt a gyakorlatot, hogy a beteget el kell látni, az államnak ez kötelessége. A beteg pedig majd rendezi utólag a tb felé fennálló tartozását. De csak a tb-t kell fizetni, nem a megfizethetetlen orvosi ellátást és gyógyszert. Az új tb-törvény ennek vet véget azzal a rendelkezéssel, hogy akik 3 hónapig nem fizetik be a havi 7500 forintos (amely 2020. január 1-től 7740 Ft - a szerk.) járulékot, elesnek az "ingyenes" egészségügyi ellátástól, illetve gyógyszertámogatástól. 
260 milliót osztott szét a külügyminisztérium év végi jutalomként260 milliót osztott szét a külügyminisztérium év végi jutalomként
A külügyminisztérium 686 dolgozója részesült év végi "motivációs juttatásban". A Szijjártó Péter vezette tárca valamivel több mint 263 millió forintot osztott szét jutalomként, ami azt jelenti, hogy átlagosan 384 ezer forintot vihetett haza egy-egy munkatárs. Úgy tűnik, egyes állami szervezeteknél bőkezű az év végi jutalmazás, nemrég írtuk meg, hogy a Magyar Nemzeti Banknál átlagosan fejenként 537 ezer forintot kaptak a dolgozók, és összesen csaknem félmilliárd forintot osztottak szét. Ehhez képest például a pedagógusok nagy része semmilyen év végi jutalomban nem részesült, ha mégis, nagyon alacsony összeget kaptak. 
Több mint 2,5 milliárd forintnyi jutalmat osztott ki Polt Péter az ügyészségenTöbb mint 2,5 milliárd forintnyi jutalmat osztott ki Polt Péter az ügyészségen
Több mint két és fél milliárd forintot kapott csaknem 4 ezer ügyészségi alkalmazott év végén, tudta meg a Népszava. A Legfőbb Ügyészség a lap közérdekű adatigénylésére küldött válaszában azt írta, átlagosan bruttó csaknem 650 ezer forint járt egy munkatársnak. Az év végi jutalmakat egyébként teljesítményértékelés alapján osztották ki Polt Péter hivatalában. Pontos adatokat ugyanakkor nem küldtek a Népszavának, mert ez tükrözné az adott ügyészségi alkalmazott teljesítményét, ami már személyes adatnak minősül. Az ügyészségeken kiosztott pluszjuttatások összege évről-évre folyamatosan nő. 
TÉLI GUMI KOMMANDÓ NYÍREGYHÁZÁNTéli gumi ellenőrzés kommandósokkal, gépkocsira szegezett fegyverekkel?
A tapasztalatok szerint még mindig akadnak olyan felelőtlen járművezetők, akik nem cserélték le a gépkocsijuk nyári gumiabroncsait télire. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság idén először hirdette meg a Téli gumi kommandó elnevezésű közlekedésbiztonsági kampányát. Az akció célja az volt, hogy a balesetek megelőzése érdekében felhívják a járművezetők figyelmét a megfelelő gumiabroncsok fontosságára. Ugyan még számíthatunk 10 Celsius fok feletti hőmérsékletre, azonban hamarosan újra lehűlhet a hőmérséklet 7 Celsius fok alá, ezért kérünk mindenkit, hogy a gépkocsiján lévő nyári gumiabroncsait cseréltesse le jó minőségű, 3 évnél nem öregebb téli gumiabroncsra. 
300 ezres nyugdíjat kap ez az ukrán férfi, pedig 1 percet sem élt Magyarországon300 ezres nyugdíjat kap ez az ukrán férfi, pedig 1 percet sem élt Magyarországon
Felháborító, de igaz: Így kap 300 ezres nyugdíjat Magyarországon egy ukrán férfi, aki még 1 percet se dolgozott itt! Feltétlenül olvasd el, hogy csinálja: Őszintén elmondta az ukrán férfi a módszert, hogy hogy lehet Magyarországon 300 ezer forintos nyugdíjat kapni, amikor egy percet se dolgozott hazánkban. Otthon meg mindössze 20 ezer forint nyugdíj illetné! 300 ezres nyugdíjt szerezhetnek olyanok, akik nem is Magyarországon élnek. A Hír TV Célpont című műsora utánament annak, hogy Magyarország keleti határán hogyan működik az úgynevezett nyugdíjmigráció. Lentebb megtekinthető az erről készült videó is! A riport szerint többen úgy jelentkeznek be Ukrajnából magyar nyugdíjra, hogy nem is itt élnek, csak vesznek egy ingatlant és átutaznak, amikor a nyugdíjat át kell venni. 
Míg Vietnámban onkológiát, Kenyában két új kórházat épít a magyar kormány, itthon duzzadnak a várólisták és elmaradnak a műtétekMíg Vietnámban onkológiát, Kenyában két új kórházat épít a magyar kormány, itthon duzzadnak a várólisták és elmaradnak a műtétek
Megkezdődött a parlament rendkívüli ülése, amit lényegében azért hívtak újra össze, mert a kormánypárti képviselők december 10-én tévedésből leszavaztak egy javaslatot. A szavazás levezénylőjétől valószínűleg rossz utasítást kaptak a képviselők, ezért 29-en igen helyett tartózkodtak. Hogy gyorsan korrigáljanak, Semjén Zsolt levelet írt a házelnöknek, hogy hívjanak össze rendkívüli ülést, Kövér László pedig így is tett. Eközben Áder János visszaküldte a törvényt, így nem kell módosítani, hanem elég újra megtárgyalni azt. 
70 milliárd forinttal lóg az egészségügynek a kormány, műtétek maradhatnak el70 milliárd forinttal lóg az egészségügynek a kormány, műtétek maradhatnak el
Az Orvostechnikai Szövetség felszólította a kabinetet, hogy rendezze az adósságait. Az állam által finanszírozott egészségügyi ellátórendszernek 70 milliárd forint adóssága van, ami nemcsak a kórházi eszközöket, valamint szolgáltatásokat ellátó és az adósságot finanszírozó vállalkozásoknál okoz súlyos problémákat, hanem a magyarországi betegellátást is veszélyezteti, írta közleményében az Orvostechnikai Szövetség. A szervezet a fentiek miatt felszólította a magyar kormányt, hogy azonnal rendezze a beszállítókkal szemben fennálló, lejárt adósságait, mert erre a mai napig nem került sor. 
A semmiből bukkant fel a 24 éves vállalkozó, hogy elvigye a milliárdos menzabizniszeketA semmiből bukkant fel a 24 éves vállalkozó, hogy elvigye a milliárdos menzabizniszeket
Az eredeti szerződéshez képest évek alatt többször is árat emeltek. 2019 elején ismét: 10 százalékkal akarták megemelni a díjakat, de visszapattantak az önkormányzatról. Nem az önkormányzat volt nagyon kemény, hanem a közbeszerzési törvény nem engedte a további emelést, a cég ugyanis az eredeti szerződésben vállalt összeghez képest már túlment volna az 50 százalékos határon, ami tilos. A cég egy darabig még biztosította a szolgáltatást, ami az általunk megkérdezett kerületiek szerint már a minőség kárára ment, aztán feladta, ezért a kerület újabb közbeszerzési eljárást írt ki. Az új pályázatban a nyertes 25 százalékkal magasabban vállalta az egy főre eső gyermekétkeztetést, mint amennyi pénzt az év elején a klassz menza kért, de nem kapott meg. 
Áder aláírta a tb-törvénytÁder aláírta a tb-törvényt
Aláírta a nagy társadalmi vitát kiváltó tb-törvényt Áder János magyar köztársasági elnök. Döntését oldalán többek közt azzal indokolta, hogy a törvénymódosítás nem érinti a sürgősségi ellátást, és hogy azokra, és csak azokra fog vonatkozni, akik nem fizettek egészségügyi szolgáltatási járulékot, nem kevesen közülük szerint szándékosan. Áder hangsúlyozta, hogy a szociálisan rászorultak, hajléktalanok egészségügyi ellátását továbbra is biztosítják, és minden kiskorú, tanuló, nyugdíjas és biztosított munkavállaló továbbra is igénybe veheti ingyenesen az állami egészségügy szolgáltatásait. Azt is hozzátette, hogy a törvény nem érinti a sürgősségi ellátást és a mentést. 
4000 magyar lett öngyilkos a devizahitelük miatt4000 magyar lett öngyilkos a devizahitelük miatt
Négyezer magyar lett öngyilkos, százezren kényszerültek külföldre devizahitelük bedőlése miatt, ez a Fidesz és az MSZP közös bűne - mondja a Jobbik. A párt újra összehívja a devizahiteles-kerekasztalt. Vendégünk volt Varga-Damm Andrea. 
Magyarország kiürítése zajlik: pénzhatalmi körök szövetkeztek ellenünk!Magyarország kiürítése zajlik: pénzhatalmi körök szövetkeztek ellenünk!
Szivárog a nemzeti tőke, fogy a magyar föld, és a magyarok ingatlantulajdona. Kivásárolnak a saját hazánkból?! Nagyon komoly veszélyben vagyunk. Egy külső kör szövetkezett ellenünk, feltehetően még a rendszerváltás előtt. Egy olyan titkos szövetség köttetett meg a magyarok ellen, melynek végcélja a magyar nép Kárpát-medencéből való végleges kitelepítése. 
Láttam én már főügyészt börtönbe menniIványi Gábor: Láttam én már főügyészt börtönbe menni
"Ha nem állítják meg a hatalmat, akkor egy fenevad válik belőle, és telhetetlen bendőjű fenevadként törtet tovább. A Biblia jut megint az eszembe: falt és zúzott, a maradékát pedig összetaposta. Tehát, amit nem tud felfalni, az másé se legyen" - mondja a Hírklikknek adott karácsonyi interjúban Iványi Gábor lelkész. Arról is beszél, hogy ő szidhatja Orbán Viktort, a miniszterelnök viszont nem élhet vissza azzal, hogy kezében van valamennyiünk adóforintja. Márpedig Orbán ezt teszi: fal, zúz és széttapos. 
Az FBI látókörébe került OrbánAz FBI látókörébe került Orbán - most már csak egy célja lehet, hogy elkerülje a börtönt
Tovább dagad a Microsoft botrány, és bár a cég az USA-ban peren kívül, jókora bírsággal (8,8 millió dollár azaz 2,6 milliárd forint) megúszta, Magyarországon tovább bonyolódik a helyzet, az kiszivárgott jegyzőkönyvek alapján. A magyar viszonyokra jellemzően, olyan összegeket találtak a szerződésekben, hogy a revizorok fordítási hibára gyanakodtak, és többször kérdezték, hogy a "nettó" és "bruttó" kifejezések vajon ugyanazt takarja-e, mint az USA-ban. AZ ORFK például 30 százalékkal fizetett többet a szoftverekért, mint kellett volna, miközben a beszállító cég 30-40 százalékos kedvezményt kapott a Microsofttól. Így az adófizetők 60 százalékkal fizettek többet, mintha közvetlenül a Microsoft Magyarországtól vették volna meg a programokat. 
Kétszer annyi súlyosan nélkülöző magyart talált az Eurostat, mint a KSHKétszer annyi súlyosan nélkülöző magyart talált az Eurostat, mint a KSH
A magyarok közel harmada súlyos nélkülözésben él, az itteni helyzet a negyedik legrosszabb az EU-ban. Pedig még így is óriási a javulás pár év alatt. A magyarok 31,9 százaléka él súlyos nélkülözésben - derült ki az Eurostat most közzétett adataiból. Az EU statisztikai hivatala más módszertannal számol, mint a KSH, így történhetett meg, hogy több mint kétszer annyi nélkülözőt találtak, mint a magyar felmérés. A KSH adatai szerint 14,5 százalék él súlyos nélkülözésben, összességében pedig a magyarok negyedét fenyegeti a szegénység vagy a társadalmi kirekesztettség. 
Több mint 100 fideszes korrupciós ügy eltussolásával vádolják Polt PétertTöbb mint 100 fideszes korrupciós ügy eltussolásával vádolják Polt Pétert
Egy független, korrupcióellenes ügyészség létrehozását javasolják az ellenzéki pártok. Száz felett járhat azon korrupciógyanús ügyek száma, amelyek hátterében fideszes politikusok, Fidesz-közeli üzletemberek állnak, és Polt Péter ügyészsége nem hajlandó nyomozni. Ilyen például az V. kerületben áron alul eladott ingatlanok ügye, vagy Ghaith Pharaon története, aki úgy kapott magyarországi vízumot, hogy közben az FBI és az Interpol is körözte. Garancsi István cége pedig két éven át ingyen használhatta a fővárosi villanyoszlop-hirdetési helyeket. Hiába egyértelműek ezek a történetek: míg Polt Péter a legfőbb ügyész, a korrupció vidáman működhet tovább. 
elítélte Orbánt a Kúria, a kormányfő teljesen kiakadtMost érkezett: elítélte Orbánt a Kúria, a kormányfő teljesen kiakadt
A pert még 2017-ben indította a kormány ellen a Helsinki Bizottság. A szervezet azt kifogásolta, hogy az egyik bevándorlással kapcsolatos nemzeti konzultációjukban azt állították, hogy védik a törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat, és ezáltal pártolják a törvénytelenséget. Az ügyben tavaly egyszer már született egy ítélet, ami a Helsinki Bizottság személyiségi jogi panaszának adott helyt, de azt a kormány akkor megtámadta, ezért került a Kúria elé az ügy. Most azonban már ők is kimondták: A KORMÁNY HAZUDOTT, AMIKOR EZZEL MOCSKOLTA A BIZOTTSÁGOT. 
Körvonalazódik a Fidesz bukása - Elindultak a lejtőnKörvonalazódik a Fidesz bukása - Elindultak a lejtőn
Megjelent a Medián legfrissebb felmérése, melyből egyértelműen látni, sokat vesztett népszerűségéből a Fidesz. Az elmúlt időszak nagyon meggyengítette a kormánypártot, a rengeteg belső viszály, a szexbotrány és azok a korrupció gyanús esetek, melyekben a párt tagjai is érintettek, ezek pedig sok szavazót elbizonytalanított mellőlük. Általában a magyar politikai erőviszonyok hosszútávon stabilnak bizonyulnak, most viszont valami olyan történt, amire senki sem számított. Jelentős, 7 százalékpontos visszaesést produkált a Fidesz, ami Hann szerint kimagaslónak számít, mivel a kormánypárt egy hónappal ezelőtt még 43 százalékon, míg most csak 36 százalékon áll. Az felmérést végző cég ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ez még nem minősül zuhanásnak, mivel még továbbra is a Fidesz vezeti a ranglistát, ám igen erőteljes visszaesés látható a párt támogatottságában.



Megeshet, hogy Kárpátalja, a krími forgatókönyv alapján, kiválik Ukrajnából

Már régen megértek a feltételek arra, hogy Kárpátalja kiváljon Ukrajnából. És ahogy az ukrán államgépezet esik szét, megeshet, hogy a Nyugat "áldását" adja egy népszavazásra.

Megeshet, hogy Kárpátalja, a krími forgatókönyv alapján, kiválik Ukrajnából

Az ungvári magyar főkonzulátus épületénél fölavatták a magyar államiság egyik kulcsfontosságú jelképének, Szent István koronájának az emlékművét. Ez kiváltotta az ukrán sajtó és a helyi nacionál-soviniszták dühét. Akik ebben politikai provokációt láttak, mivel ezt a jelképet a főkonzulátus területét körbevevő kerítésen kívül - vagyis nem Magyarország diplomáciai szempontból területén, hanem ukrán területen - állították fel."

Jelenti-e ez azt, hogy a kárpátaljai magyarok jogot formálnak Kárpátaljára? Erről Szvetlana Volnova történész, szakértő nyilatkozott a tavasszal "Novorosszija" tájékoztató ügynökség tudósítójának.

"Azzal, hogy felállították a magyar államiság jelképének emlékművét, a kárpátaljai magyarok tudatni akarták, hogy ők egy nép.

Olyan nép, amelynek jogai sérülnek a mostani kijevi rezsim által. Ez válasz a magyarok asszimilálásának Kijev által folytatott politikájára. Válasz az ukrán nacionál-soviniszták által a magyar aktivistákra gyakorolt nyomásra. Válasz a magyar iskolák betiltására" - fejtegette a szakértő.

A szakértő hozzátette: Kijevnek a kárpátaljai magyarság asszimilálására irányuló politikája megengedhetetlen egy olyan régióban, ahol a magyarok a lakosság több mint 12 százalékát adják.

"Kárpátalján vannak olyan körzetek, ahol a helyi lakosság régóta egy tömbben él.

Voltam például Beregszászon. Ott mindenütt Magyarország és az Európai Unió zászlai vannak kitéve.

A helyi lakosság órái a budapesti idő szerint járnak, a helyi tömegtájékoztatás magyar nyelven folyik. Kárpátalján amellett, a kettős állampolgársággal kapcsolatos törvényi tiltás dacára, az embereknél legkevesebb 200 ezer magyar útlevél található.

A magyar útlevéllel rendelkező kárpátaljai magyar nyugdíjasok 1497 hrivnya helyett 1497 eurót kapnak. Mint láthatjuk, Magyarország érdekelt abban, hogy megőriződjön a kárpátaljai magyarok magyar identitástudata" - fejtegette Volnova.

A szakértő szerint a kárpátaljai magyarok számon tartják dicső történelmüket.

Így azt is, hogy a mostani Kárpátalja területe már a XI. században a Magyar Királyság része lett és maradt is, egészen 1918-ig.

"Az első világháború után a régió Csehszlovákia része lett, de 1939-ben Magyarország újra elfoglalta.

A második világháború befejezésekor Kárpátalja Szovjet-Ukrajna része lett. A magyarok azonban nem hagyták el ezt a vidéket" - tette hozzá a szakértő.

Volnova megjegyezte, hogy 1991-ben a magyarok (miként a szláv népesség többsége is) népszavazáson mondtak igent arra, hogy Kárpátalja kaphasson autonómiát.

Kijevben azonban mindmáig figyelmen kívül hagyják a vélemény-nyilvánítás eredményeit.

"Porosenkó terveiben nem szerepelt magyar autonómia létrehozása.

A kijevi rezsim az "egy és oszthatatlan Ukrajna" eszméjének bűvkörében él, és hajthatatlanul erőlteti mindenütt az ukrán nyelvet.

Lvovból mind gyakrabban kezdenek érkezni ukrán nacionál-soviniszták, hogy olyasfajta akciókat kezdeményezzenek, mint "bőrönd-pályaudvar-Budapest". Mindez a kárpátaljai magyarok éles ellenakcióiba ütközik.

Budapestről állandóak az olyan panaszok, mint hogy "aránytalanul nagy számban" mozgósítanak magyarokat a Donbasszban folyó hadműveletekbe.

Bízvást állíthatjuk: immár megértek a belső feltételek ahhoz, hogy Kárpátalja délnyugati része kiváljon Ukrajnából.

A probléma itt az, hogy egy ilyen forgatókönyv magával vonná a határok átszabását. Erre azonban az Európai Unió nem kész - és nem teszi majd lehetővé, hogy Magyarország egy ilyen lépést megtegyen, olvasható itt.

Ám ez nem mehet így a végtelenségig. És ahogy az ukrán államgépezet mindinkább esik szét, megeshet, hogy a Nyugat áldását adja egy olyasfajta népszavazás megtartására Beregszászon, mint amilyenre a Krímben is sor került" - foglalta össze a szakértő.
Címlap: Yandex

Magyar Tudat Nemzeti Hírportál

Kapcsolódó:
Tőkés nem forradalmi hős, hanem a magyar titkosszolgálat embere volt - a Transindex.ro portálrólCozmin Gusă: Tőkés nem forradalmi hős, hanem a magyar titkosszolgálat embere volt
Cozmin Gusă közéleti szereplő 1989-es forradalmi gondolatait az Evenimentul Zilei idézi, ahol külön kiemelik a Tőkés László személyéről kapcsolatos meglátásait is. Annak ellenére, hogy Tőkést a temesvári események egyik kulcsfigurájának tekinti, Gu?ă állítása szerint Tőkés nem hős, hanem a magyar titkosszolgálat egyik befolyásos alakja volt, akinek igen nagy szerep jutott az 1989-es decemberi történéseknél. Ceauşescunak mennie kellett, de még fontosabb volt az, hogy Erdély egy ideig megszerezze függetlenségét majd újra Magyarországhoz csatlakozzon - mondta. 
Hitük tartotta és tartja meg a moldvai magyarokat - Csángó nap CsíkszeredábanHitük tartotta és tartja meg a moldvai magyarokat - Csángó nap Csíkszeredában
A Kájoni-emlékév keretében a Hargita Megyei Kulturális Központ immár 18. alkalommal rendezte meg a csángó napot december 7-én Csíkszeredában. A moldvai magyarokra figyelő találkozó célja a csángók kulturális értékeinek székelyföldi bemutatása, s egyben a Kárpátoktól keletre élő magyar közösségek bátorítása e kincsek őrzésére. A 390 évvel ezelőtt született Kájoni János csíksomlyói orgonaépítő, énekgyűjtő, nyomdaalapító ferences szerzetes polihisztornak jelentős szerepe volt a moldvai magyarok katolikus hitének megtartásában, és ezzel együtt identitásuk őrzésében is. Halász Péter és Nyisztor Tinka néprajzkutatók a csángó nap meghívott előadóiként beszéltek arról, hogy Kájoni Cantionale Catholicum énekgyűjteménye évszázadokon át segítette a régi, Székelyföldön ismert magyar énekek megmaradását a moldvai magyar közösségekben. 
Izrael háborús bűnöket követ el palesztin területekenIzrael háborús bűnöket követ el palesztin területeken
A hágai Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze szerint háborús bűnöket követnek el palesztin területeken, ezért vizsgálat elindítását jelentette be, amelyhez szerinte az összes törvényi kritérium teljesül. Ezt azonban vitatja az izraeli főügyész és Netanjahu miniszterelnök is. Fatou Bensouda, a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze bejelentette, hogy teljes körű vizsgálatot indít a palesztin területeken elkövetett esetleges háborús bűnök ügyében. "A hivatalom rendelkezésére álló összes megbízható információ alapos, független és objektív értékelését követően a palesztin helyzet előzetes vizsgálata azzal a megállapítással zárult le, hogy teljesül a Római Statútumban előírt összes törvényes kritérium a vizsgálat megindításához" 
175 kiskorút molesztált 33 pap a Krisztus Légiójából175 kiskorút molesztált 33 pap a Krisztus Légiójából
A Krisztus Légiója Kongregáció, latin nevén Legio Christi római katolikus szervezet 33 tagja nyolc évtized alatt 175 kiskorút molesztált szexuálisan - derült ki egy belső vizsgálat lefolytatása után. A mexikói alapítású rend közleménye szerint legalább 60 gyereket maga a rend alapítója, a 2008-ban meghalt Marcial Maciel Degollado zaklatott; a többi 32 pedofil pap közül öt másik sincs már életben, nyolcan felhagytak a papi hivatással, egy elhagyta a rendet; 18-an jelenleg is tagok, de négyen csak korlátozásokkal misézhetnek, és semmilyen kapcsolatba nem kerülhetnek kiskorúakkal, 14-en pedig nem gyakorolják a tevékenységüket. A katolikus szervezet azt mondta, azért hozzák nyilvánosságra a vizsgálat eredményeit, hogy minden taggal együtt közösen számolják fel a gyerekekkel szembeni szexuális visszaéléseket, és biztosítsák a gyerekek biztonságát. 

A KEMÓ LEÁLLÍTJA AZ IMMUNRENDSZERT ÉS RÁKOT OKOZA kemó leállítja az immunrendszert és rákot okoz: elhallgatott igazságok korunk "mészárosáról"
A WHO - Egészségügyi Világszervezet - által rákkeltőnek osztályozott kémiai hatóanyagoktól hemzseg a kemoterápia. A teljes igazság a kemóról még a tapasztalt orvosokat is sokkolta. A legmagasabb szinteken zár össze a közösség, hogy eltitkolják: a legnagyobb fejőstehén nemhogy hatástalan, de elő is idézi a rákot?! Döbbenetes és kevesek által ismert tény, hogy a rák a második vezető halálok a fejlett világban, és mégis, még mindig a sötétben tapogatózunk a betegség kezelését és megértését illetően. Legalábbis próbálják elhitetni velünk azt, hogy nincs gyógymód, és soha nem is volt. (hvg.hu)

 

Kényelmetlen igazság vagy megnyugtató hazugság?