Payday Loans

Keresés

A legújabb

A multi cégek garázdálkodása - ukrán vendégmunkás migráció PDF Nyomtatás E-mail
Háború a nemzet ellen - Kül- és belháborúk a nemzet ellen - magyarirtás

Rég volt

ennyire kilátástalan az élet,

és a gazdasági ügyek

nem fognak egyhamar megváltozni

Ningbo JoysonAz orrunk előtt van, mégis nehezen átlátható, miért jött hazánkba megannyi cég, mint pl. a kínai Ningbo Joyson Electronic Corp. Miskolcra, akinek 100 gyára van 30 országban és 50 ezer munkása gyártja az autóalkatrész-elemeket naponta. Micsoda pályafutás, gondolhatnák, de még az életkedvünket is elveszi ha megnézzük, mi áll mögötte.

- Mindössze 14 éve van üzemben a cég, és máris több nagyvállalatot kivásárolt a piacon, köztük olyanokat, mint a PREH GmbH; az IMA és a QUIN GmbH németországi robotgyártó cége, valamint az Egyesült Államokból származó globális autóipari biztonsági rendszer a KSS és a német intelligens autó az iparágvezető TS GmbH, sőt a Takatat is beolvasztotta a saját vállalatába, ami egy vezető japán autóipari biztonsági alkatrészgyártó vállalat volt. A többoldalú nemzetközi összefonódás és felvásárlás révén a vállalat megingathatatlan globális piacvezetővé vált.

Joyson eyes Japanese air bag firm

A Joyson kiváló beszállító címet is elnyerte a Porsche, a BMW, a Mercedes Benz, a Volkswagen, a General Motors beszállítójaként. Mondhatnák remek csapat állhat mögötte, pedig pont az ellenkezője igaz, a céget a teljes robotizálás felé fejlesztik. Milyen érdekes, hogy ez a "világcsodáját produkáló cég", a világ szeme elől elbújva Miskolcon rejtőzködik.

HankookDe nincs egyedül, mert egy másik Rácalmást kisajátító cég, a szuper-gazdag Dél-Koreai Hankook család, akikről már a dolgozók bérkövetelési tüntetése miatt is írtunk, szintén profit rekordot döntenek és nálunk szennyezik a jó vidéki levegőt a gumigyártással.

Egy másik cég, akik műanyagot gyártanak, az a Jász-Plasztik gyár: fröccsöntő, vakolóanyag, csomagolóanyag és műanyag gyára. Többek között az Electrolux, a Samsung, a Jabil és a VW cégekkel partneri kapcsolatban dolgoznak, mostanra nem egészen 20 év alatt 7 új gyárat nyitottak, Jászberényben, Nyíregyházán, Nagyréden, Jászapátiban, Galántán, Madarason, Sülysápon és Pécsett. Nem szerencse és kitartó munka kellett hozzá, hanem valami más...

Wage talks kick off at Győr-based Audi HungariaAz Audi Győrben szintén jól megvetette a lábát, időközben létrehozott három másik vállalkozást, róluk is tudjuk igazi elősködő társaság: nem híresek a magyar dolgozók béremeléseiről, és az előírásszerű munkakörülményeket sem szeretik betartani.

A Philips tamási gyártóbázisán energiahatékony világítástechnikai eszközöket gyárt a cég, a Bloomberg adatai szerint a gyár titokzatossága, hogy nem ad ki adatokat magáról, a Koninklijke Philips N.V.Philips néven az IPSC Tamási Kft egy leányvállalat, de furcsa módon nincs rögzített kulcsszemélye és megnevezett vezetője sem.

A Friz-tej kondorosi vállalkozása meg náluk is titokzatosabb akar lenni, nincs érvényes website-ja, adatai nem elérhetőek, pedig köztudott róluk, hogy nagy számban alkalmaznak külföldi vendégmunkásokat.

A székesfehérvári Videoton akik lecserélték a magyar dolgozókat ukrán vendégmunkásokra, az egyik legfertőzöttebb cég, a MOL Vidi-féle történeteikre nem is vesztegetnénk az időnket: - méltán beverekedték magukat a tisztességtelen magyar üzletek válogatottjának bajnoki küzdelmébe.

A tatai Güntner német tulajdonú Hűtőtechnikai és légelszívó forgalmazó Güntner-csoport, ahol jelenleg is bővítik tevékenységüket és üzemeikben gyártósorokon végzik a termelést, - szintén a vendégmunkások zsírján sütögetik a pecsenyéjüket.

Ezen túl a szügyi Parat Ungarn Kft kínai műanyagfeldolgozó gyár is tudta jól, miért volt érdemes az Isten háta mögé költözni a Szlovák határ mellett, ennél már titokzatosabb nem is lehetne a website-juk, parat.eu néven nos, hát majd alább felsorolunk néhány okot, miért félnek úgy információt kiadni magukról.

A sort hosszan folytathatnák a számtalan zavaros hátterű tevékenységet folytató külföldi cégről, akikről biztosan csak azt tudjuk, hogy a világszínvonalú termeléseiket amiből a cégek tulajdonosai a Forbis listán villognak, képzetlen és alulfizetett vendégmunkásokkal érték el hazánkba telepített gyáraikkal számtalan állami kedvezmény által - a magyar nép megrövidítéseire spekulálva!

Mi az üzlet ebben Orbán Viktor családjának?

Több fontos pontja is van, ebből az első a fordított adózás, ami bár az építőiparban a legjellemzőbb elszámolási forma hazánkban, de más cégek is használják és mint tudjuk, ebben a kategóriában hasít nagyokat BDPST Tiborcz & Mészáros vállalkozása is. Abban áll a fordított áfa üzlet, hogy az áfát ugyan meg kell fizetni, de a szállító nem számlázza ki a vevőnek. A szállítónak az áfával semmi dolga, azaz nem kéri el a vevőtől (áfa nélkül számláz neki), és bevallási kötelezettsége sincs az állammal szemben. Ellenben a vevőre áthárítja az áfa ellenértéket úgy, hogy az árura való áfa "rátétele" és a bevallása is, az állam felé a vevő kötelezettsége legyen.

Az Európai Unió Bírósága ilyen fordított áfa ügyben hozott ítéletét 2019. február 13-án, mely szerint 2015-ben ideiglenes munkaerő-kölcsönzésre vonatkozó fordított adózása a magyar cégeknek, ellentétes volt az uniós joggal. Igen, minden magyarországi cégnek. Ez pedig úgy lehetséges, hogy a nemzetközi cégek hazánkban, ugyanazt a UK tulajdonában levő nemzetközi céget bízzák meg az összes hatósági tevékenység ellátásával: - a fejvadászat, vendég munkások felhajtásával, kifizetéseivel és a cégek teljes lefedését szolgáló elszámolásaival is.

A nevük BDO.

A másik módszer, ahogy Orbán pénzt csinál, az a hozzáadott érték adóról szóló 112/2006/EK irányelv ("Héairányelv") 193. cikke szerint a héa-t az adóztatandó termékértékesítést vagy szolgáltatást végző adóalany köteles megfizetni. Magyarország azonban felhatalmazást kért az e rendelkezéstől eltérő intézkedés bevezetésére, az Orbán-kormány az Európai Unió Tanácsának a 2015/2349 sz. 2015. december 10-én kelt végrehajtási határozata alapján, hogy ettől eltérően kezelhessék az ügyeiket, és ennek alapján Magyarország jogosult legyen a munkaerő-kölcsönzés esetében fordított adózás alkalmazására visszamenőlegesen is elszámolva azt.

Ezen túl, Magyarország és az Egyesült Államok között 2018 nov. 21-től aláírásra került az országonkénti jelentések (Country-by-Country Report, CbCR) szolgáltatása, így több más ország, Nigéria mellett Kína is felkerült a listára, amely számos kínai-magyar vállalkozást mentesít az adatszolgáltatási kötelezettség alól. Sőt pl. a Magyarországon termelt autóalkatrészek és kiegészítők az országból kilépve/belépve különleges vámkedvezményben is részesülnek. (vámkódex)

Ezekre az információkra a Joyson Miskolci autó alkatrészgyár magyar HR (személyzetis) hirdetéseiben bukkantunk rá, ők rendezik ugyanis hivatalosan a Magyarországon alkalmazott külföldi vendégmunkások ügyét. A Joyson Safety Systems magyarországi cég a világ egyik vezető gyártója, forgalma mintegy 6,4 milliárd euró.

BDO Property Advisory

Azt, hogy mi is itt a nagy üzlet vagy inkább trükk, azt a BDO Hungary 162 országban működő korporációs tevékenységéből sikerült nagyjából feltérképezni, - akik a vendégmunkások ügyeire épülnek rá, ők végzik a kínaiakon kívül az összes korporációnak a kedvezményes adó és minden más irányú teljes elszámolását, akik a cégekkel mindegy hol helyezkednek el a vállaltaik a világban, globálisan kapcsolatban állnak egymással. Mindenben egyforma szisztémát alkalmaznak tehát a cégek ahol csak lehet vendégmunkásokkal dolgoznak.

Nem csak abban áll a "nagy korporációs működést megkönnyítő ötlet", hogy ugyanaz a nemzetközi cég végzi számukra a munkaügyi rendezést, hanem abban is, hogy egyforma rendszerre épül a számvitel, bérszámfejtés és kiszervezéseikben az - egyenlegek éves legyártásai is. Nem kell hozzá nagy ész kikutatni, mert egyforma séma szerint megy a hatósági papírgyártás, - és a külföldi dolgozó emberek szállásaitól kezdve a BDO munkatársai gondoskodnak mindenről, ők vásárolják fel az ingatlanokat, ahol elhelyezik a kölcsönzött munkaerőt ideiglenesen. Ők végzik a cégek személyzeti tanácsadását/felkészítését - a vezetők elhelyezését szállodában a cégek ingatlanszolgáltatásait támogatások megpályázásait, Információbiztonság és informatikai tanácsadást/ IT - modernizálást, számviteli teszteket készítenek, jelentéseket szerződéseket készítenek, szakmai cikket írnak ami éppen kell, egyszóval mindent.

BDO HungaryEz a BDO Hungary csoport munkája. - A bevándorló-munkavállalók globális hivatalos igazgatási folyamatának azonosítása (regisztrációs kártya, munkaengedély, tartózkodási engedély, foglalkoztatási regisztráció, társadalombiztosítási kártya, adókártya a munkának egy kényes része, de az Expat tanácsadó nem ismer lehetetlent, ha a külföldi cégek támogatásáról van szó, a munkavállalókat még kísérőkkel is ellátják, ha hatósági személyes ügyeket kell intézniük.

A BDO magyar alkalmazottainak a nemzetközi munkaerőkölcsönzés csak egyik profiljuk, emellett vagy pontosabban ezt a helyzetet felhasználva a tényleges üzletet hozó profiljuk az ingatlanok/földek kivásárlásai. Honnan van ügyfele a BDPST cégnek Tiborcznak és Mészárosnak a luxus irodaházak kibérléseihez, kik vásárolják meg az általa megnyert állami pénzeken elvégzett hotel felújításokat, budapesti belvárosi műemlékeket, innen már könnyű kitalálni.

A nagy üzlete az Orbán családnak főleg az ingatlanok biztosításaiból és azok építési szolgáltatásaiból vannak. A BDO Property Advisory cég eredetileg bejegyzett tevékenysége, Real Estate/hotel/turizmus/konferenciák Advisory szolgáltatások teljes körét kínálja fel. Kompetenciáik, hogy létrehozzák az irodaházakat, kereskedelmi ingatlanokat bocsátanak rendelkezésre, fejlesztési helyeket, ipari parkokat hoznak létre, nagyméretű lakóépületeket ha kell, vagy vegyes felhasználású és egyéb speciális célú ingatlanokat ingatlanportfóliók fejlesztését is elvégzik kellő finanszírozás keretében. Jöhetnek tehát a nemzetközi cégek, minden megoldható.

BDO Hungary office building"A BDO magáról azt írja, hogy professzionális erőforrásaira alapozva: "Ingatlan tanácsadó szolgálataik olyan ügyfelek igényeit elégítik ki, akik minden típusú ingatlant fejlesztenek, építenek, birtokolnak, bérelnek vagy kezelnek igény szerint a karbantartást, fenntartás és üzemeltetést is elvégzik. Nem gond az eszközök és ingatlanok értékelése, ingatlanpiaci tanulmányok készítése és a jelzáloghitel-értékek becslése sem. Tanácsadóik hozzáférnek a BDO globális vállalati hálózatának módszereihez és know-how-jához. Ha érdeklik az ingatlan- és építési szektorhoz kapcsolódó szolgáltatások, küldjön e-mailt az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre - mondják.

A BDO egy UK tulajdonú cég, akiknek a fentieken az is nagy üzlet, hogy a Munka Törvénykönyve előírásai alapján a munkáltató többek között azt a kötelezettséget átvállalja, hogy megtéríti a munkavállaló azon költségeit, amelyek a munkaviszony teljesítésével kapcsolatban indokoltan merülnek fel. Vagyis a munkavállalók, vendégmunkások teljes költségeit megtérítik, ami a valoságban arról szól, hogy minden lehetséges módon lehúzzák a vendégmunkásokat, mert ezeket a költségeket még pluszban levonják az alkalmazottak béreiből.

Hogy kerülnek hozzánk a vendégmunkások? A munkaerő felhajtását olyan cégek és agency-k végzik, mint a MAGYAR Szárnyas FEJVADÁSZ cég. A nevük ADAB Search Kft ők azok akik a Brit-magyar BDO cégnek elvégzik a munkaerő közvetítést, és -" kölcsönzést". A munkaerő-kölcsönzési projektek lebonyolítása, egyszerű, csak autó kell - gyakran roma gépkocsival rendelkező emberek házalnak, hirdetnek a határ mentén a potenciális vendégmunkások felkutatására, interjúkat szerveznek velük, és elvégzik az adminisztratív feladatokat. Több embernek, akik a felhajtásban vesznek részt, fogalmuk sincs róla mit csinálnak, csak szállítják az embereket egyik helyről a másikra, mert ezért megfizeti őket a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. cég. A külföldiek diákmunkáját ugyanígy végzik.

Miért baj ez a magyar munkavállalóknak?

Először is azért, mert több százezer ember számára nincs kitörési lehetőség, akiket közfoglalkoztatási programokra kényszerítenek a magyar hatóságok. A tényleges munkaerőpiac a valóságban nem létezik, mert az arra való átmenetet a külföldi cégek behozatalával országosan lefedte a BDO UK cége, akiknek csak vendégmunkásokat áll érdekükben alkalmazni, ők olcsóbbak a magyar munkaerőnél, így az ADAB Search Kft akik a munkákat országosan meghirdetik, első kézből rögtön ki is játsszák azokat a vendégmunkások számára.

Ennek a háttérben lezajló kormány tevékenységnek az eredménye az, hogy egy olyan társadalmi szegmens alakult ki hazánkban, amely a szegénységi küszöb alatt él, és folyamatosan még szélesebb körben egyre szegényebbé válik, anélkül, hogy belátható időn belül bármi esélye lenne a jobb élet elérésére.

A magyar munkavállalók ebben a formációban néhányan a külföldi munkavállalók szállítására, tolmácsolásokra specializálódtak, ők azok akik több ezer km-t tesznek meg a határon túl, jól látják, hogy sok a munka a mezőgazdaságban, a feldolgozóiparban, az építőiparban, de ott magyarokkal nem nagyon találkoznak, csak bolgárokkal, románokkal, ukránokkal, afrikaiakkal, és más külföldiekkel.

Ha megkérdezzük a magyar munkavállalókat, miért jobb külföldi építkezésen dolgozni mint itthon, arról számolnak be, hogy a különbség nem csak a fizetésükben számolandó, de a kormánypropagandával szemben, nincs számukra lakókörnyezetükben munkalehetőség, ha véletlen sikerül valakinek a szakmájában elhelyezkednie, az valószínűleg a be nem jelentett munkát jelenti, - ezért nagyon bizonytalan, hogy a munkát nyilvántartásba vették-e, nincs hivatalos megállapodás a fizetésről, nincs garancia arra, hogy a fizetést időben vagy egyáltalán teljesítik e. Akkor pedig az adó és más járulékok azok fejében járó szociális, egészségügyi, esetleges baleset rokkantsági vagy nyugdíj szolgáltatásokról, fizetett szabadságról nem is beszéltünk...

Ez Orbánia.

A legtöbb ember aki megtapasztalta a munkát más környezetben, hogy örömmel is lehet dolgozni, jó kiszámítható életet élni, nem is kíván hazatérni. Van más is ami pénzzel megfizethetetlen számukra, az a szabadság öröme, az emberi méltóság tiszteletben tartása és ezt az érzést Orbán Viktor még annak a kb 1 millió csatlósának sem fogja megfizetni pénzzel soha, akik állítólag még jól élnek Magyarországon.
(Facebook bejegyzésből ékezetpótlással és illusztrációval)

Kapcsolódó:
Felfüggesztették a kecskeméti Mercedes-gyár építésétFelfüggesztették a kecskeméti Mercedes-gyár építését (24.hu
Hosszú távon számolnak vele, de átmenetileg felfüggesztették Kecskeméten a Mercedes-gyár bővítését, írja az Index. Pieter Nota, a BMW AG igazgatótanácsának tagja, az értékesítési hálózatáért, globális marketingjéért és ügyfélszolgálati részlegeiért felelos vezeto a kínai piacra szánt, hosszított tengelytávú BMW 3-as bemutatóján a 18. Sanghaji Nemzetközi Autóipari Kiállítás nyitónapján, 2019. április 16-án. Ludvig Orsolya, a kecskeméti Mercedes-Benz-gyár kommunikációs igazgatója arról beszélt, természetes, hogy egy piaci cég módosítja a terveit, ez zajlik most a Mercedesnél is. Elmondása szerint az a korábban kitűzött cél azonban nincs veszélyben, hogy bővítsenek Kecskeméten, sőt még az sem, hogy a következő évtized első felében már termeljen az új gyár. 
Kinyomozták, miért került Mészáros Lőrinc lánya a NAV szégyenlistájáraKinyomozták, miért került Mészáros Lőrinc lánya a NAV szégyenlistájára (24.hu
A listában azokat az adózókat szerepeltette az adóhatóság, akik több mint két - egymást követő bevallási időszakon keresztül nem tettek eleget a kötelezettségüknek. Egy nap kellett, hogy a Mészáros-birodalom csúcsain kiderítsék, mi történhetett a bevallásokkal. A belső vizsgálat végül azzal zárult, hogy egyéni vállalkozóként Homlok-Mészáros Ágnes minden gazdasági évben a tényeknek és az adójogi jogszabályoknak megfelelően, illetve a törvény által előírt határidőben benyújtotta adóbevallásait, azonban technikai hibából adódóan a NAV által a 2017-es gazdasági évre utólagosan előírt negyedéves 0-s bevallásokat az iroda nem juttatta el az adóhatósághoz. 
Hétfőig adtak határidőt Orbánnak a közszolgákHétfőig adtak határidőt Orbánnak a közszolgák (24.hu
Ha nem tudnak megegyezni az érdekvédők a kormánnyal, megállíthatatlan a sztrájk a közszolgálatban, írja a Népszava. Az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság (OKSZ) tagszervezetei szerint mindenképp kell szervezni egy akciót az érdekvédőknek, ha nem hajlandók teljesíteni az elvárásaikat. Hiába várják Orbán Viktortól, hogy jelölje ki azt az illetékest, akivel egyeztethetnek követeléseikről. Az OKSZ hétfőig adott határidőt Orbán Viktor miniszterelnökhöz csütörtökön eljuttatott levelükben arra, hogy jelölje ki azt az állami vezetőt, akinek döntési jogköre is van a sztrájkkövetelésekkel kapcsolatban. 
Apró Juhász JánosAPRÓ JUHÁSZ JÁNOS, a WWW.FVSZME.hu-alapító elnökének levele Kővári Árpád a FIDESZ SZEGEDI SZERVEZETÉNEK PROGRAM KOORDINÁTORA kezeihez (nemzetihirhalo.hu
A VILÁG UTCÁJA PROJEKT - A PROJEKT SZEGED VÁROSÁBAN a "rendszerváltásnak hazudott"-"módszerváltás" idején-a jól előkészített IDE ÉRKEZŐ NYUGATI GYARMATOSÍTÓK-HAZAI HÓHÉRA az IMF! utasítására TELJESEN FÖLSZÁMOLTÁK a magyar ipart,a bányászatot,kereskedelmet stb! SZegeden kb 60.000 ezer embert kellett a falujukból behozni mert mint SZEGED az ORSZÁG egykori második SZELLEMI FŐVÁROSA -nem rendelkezett MUNKÁSOKKAL!!A gyárak bezárása után-a főként PANELNEGYEDEKBEN "élő??!!"egykori MUNKÁSOSZTÁLY a "a két szék közül a FÖLDRE ESETT!!"A fiaik időközben fölnőttek-és a szülőképes fiaik már Úgyszintén DE NYUGATON(ÍGY VOLT TERVEZVE!!!) "szarpucoló" munkások lettek "JÓ PÉNZÉRT???!) és többségük elhagyva a HAZÁT már LE IS TELEPEDETT!!A MAI közvélemény kutatás alapján a mostani(KÖZÉPISKOLÁSOK és egyetemisták!!)KÖZEL 60!!!%-uk "NYUGATRA" KÉSZÜL KITELEPEDNI!!! Tehát a BAJ ÓRIÁSI-következményei SZINTE BELÁTHATATLANOK!! 
Vendégmunkások és tévhitekVendégmunkások és tévhitek (civilhetes.net
Több, a vendégmunkásokkal kapcsolatos tévhitet is eloszlatott Sinkó Ottó, a Videoton vezérigazgatója. A Videoton ősz óta foglalkoztat ukrán munkavállalókat. Jelenleg kicsivel többet mint százat. Alkalmazásukat - más megoldás nem lévén - a hazai munkaerő hiánya tette szükségessé - mondta el Sinkó Ottó, a fehérvári székhelyű, magyar tulajdonú vállalatcsoport vezérigazgatója, aki lapunknak nyilatkozva több tévhitet is megcáfolt. - Először is, a Videoton valamennyi cége folyamatosan vesz fel hazai dolgozókat, jelenleg is számtalan nyitott pozíciónk van. Csak olyan helyre veszünk fel külföldit, amit hazaiakkal nem tudunk betölteni. 
Elküldték a Videotontól a magyar dolgozókat, hogy olcsó ukrán munkaerőt vehessenek fel a helyükreElküldték a Videotontól a magyar dolgozókat, hogy olcsó ukrán munkaerőt vehessenek fel a helyükre (hirturi.blog) 
Székesfehérvár egyik legnagyobb munkásszállóján a lakók közel fele már ukrán. A székesfehérvári helyzetről az Átlátszó közölt terjedelmes cikket. A lap szerint az állam nem verte nagy dobra, hogy tavaly az eredetileg tervezett összegnél jóval többet költöttek arra, hogy ukrajnai vendégmunkásokat Magyarországra csábítsanak. AZ EZZEL KAPCSOLATOS MÉDIAKAMPÁNY SORÁN UNGVÁRON, KIJEVBEN, HARKOVBAN, LVOVBAN, ODESSZÁBAN ÉS KRIVOJ ROGBAN HIRDETTÉK A MAGYAR MELÓT. És van is jelentkező a keleti szomszédainktól, olyannyira, hogy Székesfehérvár egyik legnagyobb munkásszállóján jelenleg a lakók közel fele ukrán vendégmunkás, a városban gyakori az ukrán szó. 
Olyan sok már az ukrán vendégmunkás a Hankooknál, hogy ukránul tudó magyarokat keres álláshirdetésben a cégOlyan sok már az ukrán vendégmunkás a Hankooknál, hogy ukránul tudó magyarokat keres álláshirdetésben a cég (444.hu
Ez az álláshirdetés jelent meg a dunaújvárosi Szuperinfóban. Felhívtuk és megkérdeztük, miért jelent előnyt az ukrán nyelvtudás a dunaújvárosi gyárban a gépkezelőknél. Kiderült, hogy "bizonyos területeken" olyan sok az ukrán és a mongol, hogy a kommunikációt megkönnyíti, ha a magyar munkavállaló is tud ukránul. Ennél szebb példája nincs, hogy milyen sikeres a kormány kétéves programja, amiben ukrán vendégmunkásukat importál a magyar üzemekbe. A programot itthon nem nagyon kommunikálja a kormány, érdekes is lenne, hiszen Orbán Viktor teljesen mást mond. 
Nem győzik a sok vendégmunkást elhelyezni!Nem győzik a sok vendégmunkást elhelyezni! (sokkaljobb.hu
"A kétéves munkaerőimportra 450 milliót szánt a kabinet, az előirányzott összeget el is költötték. A program során ukrán munkaerő-közvetítő cégekkel állapodtak meg, toborzóirodákat nyitottak, és a munkások szállítását szervezték. De több mint 80 milliót költött médiakampányra, amiben Magyarországra csábították az ukránokat. Miközben kormányprogram zajlott a ukrán vendégmunkásokért, Orbán Viktor ennek szöges ellentétéről beszélt. A Kossuth rádiónak adott tavaly szeptemberi interjúban azt mondta: "Mi nem hívtunk ide soha senkit se vendégmunkásnak, se semmilyen más okból, hogy itt éljenek velünk. Tehát mi nem bevándorló ország vagyunk, és Magyarország nem akar bevándorló országgá válni." (Részlet az Ötezer ukrán munkást hozott két év alatt a kormány 450 millióból című cikkből) 
Tovább könnyíti az unión kívüli bevándorlók bejövetelét a kormányTovább könnyíti az unión kívüli bevándorlók bejövetelét a kormány (sokkaljobb.hu
Nagy lehet a baj a magyar munkaerőpiacon, ha már az ukránok idecsődítésével sem elégedett a bevándorlást csak szavakban ellenző Fidesz. Az ukránok után már a beloruszok elhelyezkedését is megkönnyítették egy friss törvénymódosítással. A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg a belügyminiszter által jegyzett rendelet, amely tovább könnyíti a kelet felől érkező vendégmunkások (vagy ahogy a kormány mondaná: migránsok) Magyarországra jövetelét. A rendeletben az áll: "Mentesül a 2. melléklet II. pont 1., 3. és 4. alpontjában meghatározott igazgatási szolgáltatási díj megfizetése alól az a belorusz állampolgár, aki a tartózkodási engedélyt munkavállalási vagy tanulmányi célból kérelmezi." 
A biztosítási alkuszok piacán terjeszkednek MészárosékA biztosítási alkuszok piacán terjeszkednek Mészárosék (24.hu)
Közvetett, közös irányítást szerzett a Mészáros Csoport és Keszthelyi Erik a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. felett - számolt be a Gazdasági Versenyhivatal döntéséről az Index. A tranzakció közvetlen résztvevői biztosítási alkusz kft. mellett a Keszthelyi Holding Kft., Mészáros Lőrinc és Mészárosné Kelemen Beatrix. A cégről még 2017-ben írtuk meg, hogy szabályosan letarolta a piacot és uralja az állami cégek alkuszi megbízásait. Keszthelyi alkuszcégeivel öt év alatt 8 milliárd forint bevételt könyvelhetett el, amelyből 2,6 milliárd nyereség volt. 
MMG - Indiai munkavállalók a tehenészetbenMMG - Indiai munkavállalók a tehenészetben (youtube.com
Mára az ország több tehenészetében is dolgoznak külföldi vendégmunkások, miután helyi, magyar munkaerőt nem nagyon lehet találni az állatokkal való munkára. A bevándorlók közül is kiemelkednek az indiai dolgozók, akikkel nagyon jó tapasztalatok vannak az ország több tehenészetében is. Egyikük, Sandeep Kumar nyilatkozott a magyarmezogazdasag.hu-nak. 
Kósa: A munkavállalók lehetőséget kapnak a növekvő túlórávalKósa: A munkavállalók lehetőséget kapnak a növekvő túlórával (atv.hu
Megkezdődnek jövő héten az egyeztetések a munkaadókkal és a szakszervezetekkel a munka törvénykönyvének módosítására előterjesztett képviselői indítványról. Arról van szó ugyanis, hogy mivel nem lesz kötelező a túlórák új típusú elszámolása, nem kell attól tartaniuk a versenyszféra dolgozóinak, hogy a jövőben kiszolgáltatottá válnak, illetve rabszolgamunkára kényszerítheti őket a munkaadójuk. Sokkal inkább az alkupozíciójuk erősödik a vállalkozásokkal szemben.


LAST_UPDATED2