Payday Loans

Keresés

A legújabb

A keresztény nő  E-mail
Írta: Jenő   
2018. december 27. csütörtök, 15:33

A keresztény nő 8 típusa, akit el kellene venned!

Fábyverzum - Én és a problémáink

2017. november 28.Fábyka

„Aki jó feleséget talált, kincset talált, és elnyerte az Úr jóakaratát.” (Péld 18,22)

Éppen a keresztény öltözködési és magaviseleti szokásokról szerettem volna írni, amikor megtaláltam ezt a 2014-es cikket: itt.

Röviden és tömören meséli el, hogy milyen nőtől óvakodjunk egy kapcsolatban, ha és amennyiben keresztény férfiak vagyunk. Nyolc pontban összefoglalja „a Biblia állítását” arról, hogy milyen feleséget ne válasszon az ember magának.

A barátnőm így jellemezte ezt az írást, amikor felháborodottan átküldtem neki: „Annyira rossz, hogy már bosszankodni sem tudok rajta.” Elnézést kérek az írótól, ha netalán ezeket a sorokat olvassa. De őszintén, ezt még át kellene gondolni.

Felháborított, mert ilyen nincs! Eleve, mi az, hogy akit nem kellene elvenned? Ez nekem nem fér bele a fejembe! Mi az, hogy nem kellene elvennem? Ezt a kegyes maszlagot! Szerintem mindenki méltó a szeretetre, és mindenkinek szüksége is van a gondoskodásra! Vagy tévedek? Persze én is ismerek keresztény, hívő embereket, akik egyedül maradtak. De szerintem egyik sem azért mert díva, hitetlen, anyagias, veszekedő, irányító, mama kicsi lánya, vagy éppen függő lett volna.

 

Feldühít ez az írás azért is, mert érintve vagyok! Mert igen több pontban is magamra ismertem. De vigyázzatok, mert ti is magatokra ismerhettek! Most nézzünk egy kicsit magunkba: ki az, aki nem anyagias néha? Az ember költsön sokat vagy éppen túl keveset, pörög a pénz körül. Ha tetszik, ha nem tetszik a világot többek között a pénz mozgatja, és mi ebben a világban élünk! Aztán a díva. Na ebben a pontban talán kicsit tudok azonosulni a szerzővel. Vagyis tudnék, ha nem ismernék bizonyos pillanataimban ebben is magamra. Nyilván az alázat nagyon fontos, de ebben is, mint minden másban, lehet fejlődni. A veszekedő. Mindenki kikel néha magából. Igen irányító is vagyok, és a mama pici lánya is! És tudjátok mit??? Szerintem van olyan férfi, akinek el kellene vennie!

Miért? Azért, mert emberek vagyunk. Mindenkinek van hibája. Szerintem egy keresztény család vagy párkapcsolat nem attól lesz jól működő, mert a nő vagy a férfi tökéletes. Hanem pusztán attól, hogy Istenre néznek, beismerik a hibájukat, és tudnak változni egymásért és egymással. Nem azt mondom sok tényező segíthet megtalálni a tökéletes párt. Nyilván előny, ha nem cigizik, nem iszik, nem felesel, nem szalad az anyjához. De komolyan, mit szeretnétek? Aki egy stepfordi feleséget akar, az programozzon magának egyet. Vagy legjobb, ha egyedül marad.

Tökéletes ember nincs! Csak számodra tökéletes van. Neki is lesznek hibái. Megtörténik, hogy néha mérgesen, türelmetlenül, vagy éppen fáradtan ér haza. A szeretetedre fog vágyni és arra, hogy figyelj rá. De jöjjön is a lista!

A keresztény nő 8 típusa, akit el kellene venned:

  1. A hitben veled járó

Nem árt, ha hívő. (Ez számomra örök kérdés: lehet-e jó kapcsolata egy hívő és egy nem hívő személynek? Ha tudtok valami hasznos infót, akkor kommenteljetek légyszi!) Nem hátrány, ha olvassa veled a Bibliát, és tudtok együtt imádkozni, ha elviszi a gyerekeket hittanra. Ha Isten szeretetét tudja feléd közvetíteni. Meg ugye eleve az a cím, hogy a KERESZTÉNY nő 8 típusa, akit el kellene venned!

 

  1. A szerető

Kedves Férfiak! Mindenképpen olyan nőt válasszatok, aki szeret titeket. Mert lehet akármilyen tündibündi háziasszony, ha nem szeret, akkor nehezen fogja a hibáidat elviselni.

  1. A gondoskodó

A férfi a család feje, de a lelke a nő. Persze ez nem 50-50%, nem recept. De általában a nő neveli a gyerekeket, ő vezeti a háztartást. Ugye milyen jó, ha hazaérsz és van aki megöleljen, megpusziljon és megkérdezze: „Milyen napod volt drágám?” Ha egy nő gondoskodó, akkor figyelni fog rád és a szeretteidre.

  1. A meghallgató

Jól esik, ha meghallgatnak! Hát ezt tudja egy jó nő. Meghallgatni, értően, szeretően, és tanácsolni. Nem kiosztani, hanem szeretettel inteni. Értékeld, ha egy nő meghallgat. Mert az azt jelenti, hogy szeret és fontos vagy neki. Azt jelenti, hogy segíteni akar, és nyitott.

  1. A támogató

Persze tudom, a férfiak mindent megoldanak maguk is. De azért mondd meg nekem, nem esik jól, ha egy fárasztó nap után, vagy egy krízispillanatban átölel az asszony? Ha a problémákban melletted van, segít megoldást keresni, vagy csak meghallgat? Esetleg a munkádban és az életben tud motiválni és inspirálni? Dehogynem!

 

  1. Megértő

Szeresd azt a nőt, aki megért téged. Mert hidd el sokat küzd érte, hogy egyáltalán meg akarjon érteni. De kérlek, ne keverjétek össze a megértő nőt a palimadárral. A megértő nő, meghallgatja a problémáidat és elfogadja, hogy te is hibázhatsz. De szól, ha hülye vagy. Szól és közben is szeret.

  1. A türelmes

Színt kell valljak. Én türelmetlen vagyok. És pont ezért mondom, hogy nagyon becsüld meg a türelmes nőt. Mert a türelmes nők szelídek és jó indulatúak. Könnyű velük együtt élni. Tiszteletre méltóak.

  1. Aki jól főz

Ez az utolsó is nagyon fontos! Mert a család az étkezések során tölti együtt a legtöbb időt és nincs jobb, mint egy finomságokkal megrakott asztal körül beszélgetni. Az a nő, aki jól főz, nem rest másra sem. Az rendben tartja a család testi, szellemi és lelki életét! Ezenfelül még a haveroknak is el lehet vele dicsekedni. Értékelni kell azt a társat, aki azért dolgozik, hogy te jól érezd magad, és emellett még le is tud veled ülni a vacsinál beszélgetni.

family_picnic.jpg

Végül pedig ne feledjétek! Nincs tökéletes ember. Nem baj, ha nem tudsz minden pontot kipipálni ezen a listán, vagy a másik listán, vagy a saját listádon. Mert tökéletes ember nincs. Tökéletes kapcsolat nincs. Ti tudtok egymás számára tökéletessé válni!