Payday Loans

Keresés

A legújabb

Szex, jó jegyért  E-mail
Írta: Jenő   
2018. augusztus 28. kedd, 19:15

Szex, jó jegyért

Képtalálat a következőre: „szexuális zaklatás az egyetemen”

A kép illusztráció

Kádasi Sándor docensről sokan sejtették mennyire nőfaló a főiskolán; különösen a hosszú barna és a fekete hajú lányok tetszettek neki. Szemináriumokon csoporttársaim többször észrevették, tanár úr nagy boci szemeit gyakran rajtam felejti. Számomra rendkívül kínos volt, ha szemünk véletlenül összevillant, ilyenkor beletemetkeztem a jegyzetfüzetembe. Aztán szomorúan tapasztaltam, mégsem tartozom a kedvencei közé. Június első hetében nagyon magam alatt voltam, két temetés volt a családomban három hét alatt. Huszonhat éves unokatestvérem motorbalesetben hunyt el, egy kamionnal ütközött. Nagymamám nem tudta feldolgozni unokája elvesztését, elvitte a bánat. Az első magyar töri vizsgám végén fel sem vettem Kádasi tanár úr gúnyos megjegyzését:

- Kérem szépen, ha valaki ilyen szép, az nem lehet ilyen buta. Amit maga itt produkált, az egyenlő a semmivel.

A második vizsgám végén még kioktatóbb volt:

- Nagyon felületes hölgynek tartom, magából hiányzik az alaposság édesem. Tudja, hogy mennyire kalimpál a szívem; a csoportom legszebb lányát újra meg kell buktatnom?

A harmadik vizsgára minden tételt átvettem a legalaposabb részletességgel, még az apró betűs részeket is kijegyzeteltem, sőt mi több, a kötelező irodalmat is elolvastam. Kollégiumi szobatársammal, Bettivel próbavizsgát játszottunk magyar történelemből 1849 és 1918 közötti korszakban . Sikeres válaszaim ledöbbentették, majd így szólt.

- Te többet tudsz, mint én, és én négyest kaptam Kádasinál, téged azért buktatott meg kétszer, mert harmadszor is látni szeretne.

- Mit tegyek? – néztem rá kérdően.

- Próbálj felöltözni egy kicsit szexisebben, és megvan a kettes! Adj neki lehetőséget, hogy rajtad legeltethesse a szemét!

- Provokáljam azt a vénembert?  Tisztességesen felkészültem, nem fogok riszálni előtte. Mi lesz, ha ajánlatot tesz?  Kitelik tőle, hiszen tudod, milyen híre van. A szakesten kiparodizálták és a „bugyogóvadász” megtisztelő címet kapta meg.

- Ha bókolna, engedd el a füled mellett, és térj vissza a vizsgatételedre.

- Hát jó! - köszöntem meg Betti tanácsát, és beletemetkeztem a töri jegyzeteimbe.

Éjszaka szörnyű álmaim voltak, a tanszék folyosóján kellett meztelenül táncolnom, miközben a tanárok és a csoporttársaim gúnyos megjegyzéseket tettek szeplős testemre. Futni kezdtem a folyosó végén lévő büfé felé, ám valaki elgáncsolt. Földre estem, és a kezeimet a fülemre tapasztottam, hogy ne halljam gúnyos nevetéseiket. Piros paradicsommal locsoltak le... azt hittem vér, nagyot sikoltottam… felébredtem, kivert a veríték… A takaróm nedves volt… Valami szörnyűséget jelenthet ez az álom, próbáltam megfejteni jelentésén, aztán rájöttem, hogy inkább a vizsgatételeimen kellene gondolkodni. Végül egy hirtelen jött ötlettől vezérelve az MK-26-os kazettás magnómat betettem egy műanyag reklámtáskába; elhatároztam, felveszem az egész vizsgát. Nem hallgattam Bettire, egyszerűen nem volt gusztusom bevállalni a „mellbedobás” trükkjét, fekete szoknyában, fehér matróz-blúzban jelentem meg Kádasi tanár úr előtt, smink nélkül…

Tizenegy után néhány perccel  nyolcadik vizsgázóként a kapitalizmus fejlődésének sajátosságai a dualizmus korában című tételt húztam. Nagyon szépen felvezettem az 1867-es  kiegyezés hatásait, már elkezdetem volna a kor találmányairól és a városok közlekedésének fejlődéséről beszélni, amikor Kádasi félbe szakított:

- Sorolja fel, kik alakítottak kormányt a koalíciós kormányválság idején!

Elhallgattam.

- Meg tudná nekem mondani, hogy mikor és miért volt a zsebkendős szavazás a parlamentben?

- Azt hiszem, ez nem a tételemhez tartozik tanár úr - jegyeztem meg.

- Maga a dualizmusba húzott bele, az a minimum, hogy tisztában legyen alapvető dolgokkal.

- Hű, ez most nem jut eszembe tanár úr.

- Ha ez nem megy, elégtelent kell, vagy kellene adnom. – mondta nyersen, majd  hirtelen hangnemet váltott.

- Ha jól látom, ez már a harmadik vizsgája nálam, ugye? Megbukott a Bach-korszakból, aztán Deák Ferenc politikáját sem tudta fényesen, kedveském…

- De én tanultam… - próbáltam magyarázkodni, majd hangosan felzokogtam…

- Nézze kedveském, maga egy bájos fehérnép, lehetne magából történelemtanár… Miért ne… bár a feje nem úgy fog mindig, mint kellene. Mit szólna ahhoz, ha valaki azt mondaná, hogy másik testrészt kellene bedobni ahhoz, ha el akarja érni a célját…

- Mire céloz Kádasi tanár úr?

- Tudja maga.

- Ne kerteljen.

- Maga görög történelemből levizsgázott, idézhetnék egy görög történész bölcs mondását: egy nő letolt bugyival, többet tud elérni néha, mint egy hadvezér hatalmas sereggel évek alatt. Ezt még senki nem cáfolta meg.

- Maga most ajánlatott tett nekem tanár úr?

- Csupán csak annyit, hogy értelmezze egy görög történész mondását. Apropó, van most valakije, szerelmes most valakibe?

- Csalódtam egy srácban, de hogy jön ez ide…

- Akkor még könnyebben fog menni aranyom. Holnapután az elsős hallgatókat vizsgáztatom ebben a teremben; délre végzek.  Tudja, a dolgozószobám a szomszédban van, Dantesz kollégám külföldi tanulmányúton van, nem fog zavarni minket. Mire megérkezik, én már kihúzott kanapéval várom.

- Hányast fogok kapni tizenöt perc dugásért?

- Mi az, hogy tizenöt perc. Nem sietünk el semmit, legyen már egy kicsit költői… itt egy félórás szerelmeskedésről csevegünk. Maga egy érett férfi karjaiba fogja megtalálni a gyönyört, olyan élményben lesz része, amit eddig még fiatal ficsúroktól sohasem nem kapott meg.

- Tanár úr, én nem tudom, ki kibe szerelmes, de maga egy huszonhét évvel idősebb tanár, aki megkívánta fiatal testemet. Nem vagyok kíváncsi erre az érett férfi rizsára tanár úr. Rá vagyok szorulva a kettesére, szeretnék leállamvizsgázni, magát sem zavarja, hogy összeszorított fogakkal fogok bele menni ebbe az összefekvésbe.

- Nem.

- Jó, rendben van, de legalább előtte ne akarjon megalázni…

- Négyest fog kapni kedveském.

- Elég nekem a kettes is, csak gyors legyen. – vágtam oda búcsúzóul, majd rácsaptam az ajtót.

A folyosón várakozók kisírt szememből azonnal kikövetkeztették, hogy újra megbukhattam.

 

*

Képtalálat a következőre: „szexuális zaklatás az egyetemen”

Este Bettivel a koliszobában többször meghallgattuk a vizsgámról készült jól sikerült magnófelvételt.

- Mi lenne, ha megkeresnénk Kádasi feleségét, és lejátszanánk neki-- dobta fel Betti hirtelen ötletét.

A telefonkönyvben hamar megtaláltuk Kádasiné címét, még aznap este megkerestük a Korányi Frigyes utcában. Előtte telefonon jeleztük, rendkívül fontos ügyben akartunk beszélni Anasztázia asszonnyal. Rövid bemutatkozás után elővettük a magnókazettát, amelynek lejátszása után Kádasiné hümmögni kezdett:

- Tiszta, érthető a felvétel, de nem tudtok elérni vele semmit,bíróságra sem mehettek vele. Már évek óta külön élek tőle, bár papíron hivatalosan még házasok vagyunk. Sándornak nagyon jó kapcsolatai vannak, a TSZ elnök bátyja keze egészen a Központi Bizottságig elér, eddig mi bármilyen fekáliából képesek voltak kimosni az elvtársai. Lassan már tizenöt éve ezt csinálja. A számára gusztusos lányokkal szemezni kezd előadásokon, szemináriumokon. Előre kitalált kérdésekkel teszteli őket, nagy tiszteletet mutat, néha durván provokál, majd visszavonul. A gyengéket megzsarolja, megdugja, majd a végén ő sértődik meg. A kétségek között hánykolódóknak ígér valamit, aztán mocskos célja elérése után kigúnyolja őket… Ha nemet mondanának, aljas retorziókkal számolhatnak, és a végén úgy tesz, mintha semmi köze nem lenne az egészhez. Tudják, hogy lettem a felesége? A hosszú vörös hajamat szúrta ki az első előadáson. Engem is kétszer buktatott meg a vizsgán, a harmadszorra a lakásán kellett vizsgáznom… Konyakkal kínált… Nem tudtam, hogy a kísérő kólába is konyakot töltött. Reggelig maradtam nála, szüzességem elvesztése után azt hittem, hogy megtaláltam az igazit, a köztünk lévő korkülönbség sem zavart. Csodáltam benne a tudós történészt, amikor két szex között lázasan levéltári kutatásairól beszélt, félistenként néztem fel rá. Sohasem lesz a Kádár-rendszer kegyeltje, mert mindenki tudja, mennyire utálja a kommunistákat. Feleségül mentem hozzá, de minek? A pénzemért vett el, tudta, apám a város legnagyobb építőipari cégének az igazgatója. Ragaszkodott a puritán esküvőhöz, de ugyanakkor természetesnek vette, hogy a nászút után apámtól kaptunk egy kétszintes villát a vaskúti üdülőövezetben. Csak később tudtam meg, hogy még az esküvő előtt a hátam mögött megalkudott erről apámmal.

Viszont egy ilyen ravasz róka észén is túljárhatsz, ha megfogadod  a tanácsomat…

*

Úgy is volt. Azon a bizonyos pénteki napon már elmúlt dél, amikor beléptem Kádasi  szobájának ajtaján. Színpadias mosollyal vár, majd hellyel kínált. Rögtön a tárgyra tértem:

- Remélem, hamar túl leszünk a dolgon tanár úr, s aztán elfelejthetünk mindent.

- Ha erre vágysz, ám legyen, bár a gyorsaság nem vezet élvezetekhez.

- Ha az ember túl akar lépni valamin, nem vágyik élvezetekre.

- Nagyon diszkrét leszek. - lihegett a fülembe, aztán felszisszentem, mert belemarkolt az alsó testembe. Eltoltam magamtól.

- Szex előtt kaphatok egy pohár vizet, amíg ledobom magamról a ruháimat?

- Szex előtt te mindent megkaphatsz – mondta, s átment a szoba melletti mosdóba.

Távolléte alatt gyorsan bekapcsoltam a táskámban a magnót, majd kivettem egy gondosan preparált zacskót, amelybe előzőleg mesterséges hányadékot tettünk. Az ágyra locsoltam. Lekaptam magamról a pólót és melltartóban félig felhajtott (szoknyában) szoknyában leheveredtem a kihúzott kanapéra.

- Beírta már a négyest az indexembe? – szóltam hangosan a mosdó felé.

- Igen szívem.

Utána egy hatalmas OÁÁÁ kiáltást eresztettem meg, majd az ágyra locsolt „hányadék” mellé feküdtem, a hatás kedvéért az államat is bekentem vele. Visszajött és  kétségbeesetten nézett rám:

- Cukros vagyok- hazudtam. Nagyon rosszul érzem magam, kérem hívja ki a mentőket.!

- Nem lehet, nem szabad! - váltott könyörgő hangra. – Az isten szerelmére, nekem az állásomba fog kerülni, ha ebbe a szobába belépnek a mentősök.

- Nincs nálam az inzulin.

- Mi lenne, ha elhoznám a koliból?

- Otthonról jöttem ma reggel vonattal, otthon van. Megpróbálok elbotorkálni a kollégiumig, de legalább a bejáratig támogasson el tanár úr.

- Nem tehetem meg, egyem meg a szívedet, a tanári presztízsem függ ettől, rosszindulatú emberek így is annyit pletykálnak rólam.

- Az előbb még szexelni akart velem, és most már nem is segít? Mi lesz, ha összesem?

- Pihenj egy keveset, gyűjts erőt!

- Tanár úr, maga egy négyest ígért szexért, most már el sem akar kísérni?

- Már beírtam a négyest, itt az indexe.

- Akkor most megvárjuk, hogy jobban leszek, aztán szexelünk?

- Ne várjunk semmire. Örülnék, ha  feltűnés nélkül eltűnnél a szobámból.

- Tudja, azért ez a szexért jó jegy dolog engem azért foglalkoztat. Mi lenne, ha minden felsőfokú intézményben tanító oktatók jobb jegyet kínálnának fel diákjainak a szexért.

- Tudja, egy nagykorú diák döntési felelősségét nem lehet megkérdőjelezni, hagyjuk a felesleges moralizálást.

- Szeretném magamat rendbe tenni a mosdóban, ha megengedi tanár úr.

- Természetesen kedvesem, menjen, addig összetakarítok.

Amikor a mosdó feletti tükörbe néztem, egyetlen mondat jut az eszembe. Nem lettél kurva!  Benyúltam a szatyromba és kikapcsoltam a magnót. Ujjaimmal néhányszor hátrasimítottam a hajamat, majd nagy léptekkel elindultam az ajtó felé… Köszönés nélkül távoztam.

Amikor beléptem a koliszobámba, egyenesen Betti karjába vetettem magam.

- Megúsztam, megúsztam. – lelkendeztem, - Képzeld négyest adott!

Többször lejátszottuk a hangfelvételt, és agyalni kezdtünk

- Kezünkben van az öreg. Innentől leállíthatjuk a zaklatásait.

Később tudtam meg, Betti néhány másolatot készített a kazettáról, és felkereste az egyik példánnyal Kádasi Sándor tanár urat. Csípős megjegyzéseket tett öreg, de telhetetlen farkára, asztalára dobta a kazettát, majd néhány zsaroló mondat után elküldte a fenébe.

- Mostantól vége van annak a korszaknak, mikor maga előtt bugyit kellett húzni egy nyomorult kettesért tanár úr! – ripakodott rá éles hangon. – Ezentúl magának kell lobbizni azért, hogy a mi évfolyamunk sikeresen jusson el az államvizsgáig. Különben elbúcsúzhat a tanári katedrától, sőt még le is csukhatják, és az országos lapok címoldalára kerülhet.

*

A sikeres államvizsga után mindnyájan fellélegezhettünk, megszabadultunk a pöfeteg arcú Kádasi tanár úrtól, akit már egy új „p” betűs szó kezdte érdekelni, a politika. A rendszerváltás előtt 89-ben egyik jobboldali pártnak sikerül elhitetnie, hogy mennyire üldözték a kommunisták. A Kádár rendszer legveszettebb bírálója lett. Befutó helyen került pártja listáján és 90-ben parlamenti képviselő lett. Pályafutását egyengette TSZ elnökből „zöldbáró”-vá változott bátyja, a  segítségével jutott az államtitkári székbe.

A mai napig fülemben csengenek Kádasi tanár úr,  ha visszagondolok előadásaira. Szenvedélyes szavakkal, marxista pátosszal próbálta érzékeltetni a szocializmus iránti hűségét óráin. Munkásőr egyenruháját Bocskai öltözetre cserélte az új rendszerben, de valahogy nem érdekelt az egész…

Fővároshoz közeli faluban dolgoztam tanárként, körzeti orvos volt a szerető férjem, két fiam született, abszolút harmonikusan alakult az életem. Sohasem gondoltam volna, hogy újra hallok Kádasi tanár úrról. De egy őszi esős napon Betti bejelentés nélkül beállított otthonomba, és az eredeti Kádasi kazettát kérte tőlem.

- Tudod, annak idején több másolatot készítettem, de elváltam, és a volt férjem lakásán maradtak a holmijaim, ő pedig kidobott mindent - magyarázkodott.

- Mi a francnak kell az neked? – kérdezem mérgesen.

- Az az én dolgom.

Nagy nehezen végül előkotortam a padlásról, a főiskolás dobozom alján találtam meg, és átadtam neki. Egyszerűen nem értettem, miért olyan fontos neki.,de Betti mindent megmagyarázott. Új férje egy ellenzéki párt  vezetőjeként Kádasi államtitkár úr ellenlábasa volt, a tőlem kapott kazettával zsarolni próbálta.

Nem akarta leleplezni, viszont fontos információkat kért a pártjáról és annak koalíciós partnereiről. Amennyiben megkapja, nem tárja fel a múltját. Kádasi, aki különösen büszke volt arra, hogy a kommunista rendszerben sohasem tudta beszervezni a belső elhárítás, pártkém lett… Pénzt is kapott az információkért.

Később Bettitől 10 éves csoporttalálkozónkon tudtam meg hogyan is alakult Kádasi élete.

A folyamatos zsarolást egyre nehezebben viselte… Kezdett elhatalmasodni rajta a depresszió, amit csupán az alkohol mennyiségével tudott kompenzálni. Olykor gyógyszert is kellett szedni a szívére, amit ha az alkohollal kevert, a kettős hatás még jobban megviselte hatvan éves szervezetét. Hivatalába már csak bólogatni járt be, illetve néhány szakértő tanácsát elfogadni. A központi elvárásokat képtelen volt a helyi viszonyoknak megfelelően formálni.

A háttérrendezvényeken a kötelező repiket mindig átlépte, a „tintás”; piás államtitkár címet hamar kiérdemelte. Amikor a miniszter egy gyáravatásra érkezett a megyébe, a fogadás után félrehívták a pártelnök irodájába egy diszkrét beszélgetésre. Bejelentették, visszahívják az államtitkári pozícióból, de hogy az ellenzéki sajtó ne a bukásáról beszéljen, ezért a miniszterelnök tanácsadója lesz, ugyanolyan fizetéssel. Valójában lehallgatták a telefonbeszélgetéseit, és rájöttek, régi főiskolás nőügyeivel zsarolja az ellenzék. Sajnos a vodkát ez után sem tudta letenni, még többet ivott, miután naponta nem kellett bejárni a hivatalába, nem volt ami visszatartsa a szesztől. Eltelt két hónap és rájött, a miniszterelnöki tanácsadói állás csupán üres ígéret volt. Még masszívabban folytatta az ivást. Nem bírta a szíve. Hatvanegy éves korában halt meg. Látványos párttemetésben részesült. Maga a tárca nélküli miniszter méltatta tanári és politikusi érdemeit a ravatalnál, igaz hazafinak; a keresztény erkölcs apostolának nevezte.

Halála után három évvel a pártjához közel álló Turul alapítvány szobrot emelt Kádasinak a főiskola parkjában.

Ormáni Ottó Munkácsy díjas szobrászművész alkotása hamarosan a vicces kedvű hallgatók célpontja lett. Ismeretlen tettesek éjszakánként mindig egy bugyit húztak a szobor fejére. Másnapra eltüntették, de a következő éjszaka valaki ismét elkövette a csínyt.

A harmadik „fehérneműs ügy” után a rektor térfigyelő kamerát szereltetett fel a szoborral szemközt, de a diákok újra próbálkoztak álarcban vagy éppen „megvakították” a kamerát. Nem kellett sok idő és az RTL klub Fókusz műsora országos botrányt kavart az új főiskolás „diákhagyományból”.

A főiskola vezetése ezért javasolta, ajándékozzák Kádasi szülőfalujának a szobrot, csak éppen az ottani önkormányzat nem tart rá igényt.

*

Kádasi Sándor főiskolai tanár szentté avatása még nem történt meg… de már folyamatban van.

R. Kovács László

Képtalálat a következőre: „szexuális zaklatás az egyetemen”