Payday Loans

Keresés

A legújabb

Moszad rovásírás PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

IZRAELI ÚJSÁGÍRÓ:

A MOSZAD MEGÖLT LEGALÁBB 3000 EMBERT

 

Legkevesebb háromezer embert ölt meg a Moszad izraeli hírszerző szolgálat az utóbbi ötven évben a célzott likvidálás módszerével – mondta egy izraeli újságíró a Der Spiegel című német hírmagazinnak.

A hetilap hét végén megjelent számában közölt interjúban Ronen Bergman, a Jediót Ahronót című izraeli lap katonai és hírszerzési ügyekre szakosodott munkatársa kiemelte, hogy a Moszad akcióiban nemcsak a kiszemelt célpontok vesztették életüket, hanem “sok ártatlan is, akik rosszkor voltak rossz helyen”.

A módszer gyakori alkalmazását mutatja, hogy egyedül a második intifáda (palesztin felkelés) alatt, 2000-től 2005-ig a Moszad vezetése időnként naponta négy-öt célzott emberölésre adott utasítást. A célpontok rendszerint a Hamász radikális palesztin szervezet aktivistái voltak.

Arra a kérdésre, hogy miként gyökeresedett meg ez a véres és jogilag vitatott konfliktuskezelési módszer, kifejtette, hogy az első cionisták között voltak “kiábrándult forradalmárok” Oroszországból, akik magukkal hozták a politikai gyilkosság elméletét, így már 1907-ben megalakult Jaffában az első fegyveres cionista egység.

További fontos elem a holokausztból levont tanulság, miszerint a zsidóságnak szüksége van egy saját országra, amelyet minden eszközzel meg kell védeni a számos ellenséggel szemben, akiket mind Adolf Hitler náci vezetővel egyenrangúnak tekintettek. Az ilyen emberekkel szemben pedig megengedett felül helyezkedni a nemzetközi jog előírásain – mondta Ronen Bergman, hozzátéve, hogy ma is ez a hozzáállás jellemző.

Elmondta, hogy a titkosszolgálatok tevékenységét évtizedekig nem szabályozták törvények, a hetvenes évekig még a Moszad létezését sem lehetett hivatalosan elismerni. Időközben változott a helyzet, így a belső elhárítás, a Sin Bet működését 2002 óta szabályozzák előírások, de a külföldi hírszerzéssel foglalkozó Moszad továbbra is törvényi keret nélkül dolgozik.

Ronen Bergman – akivel a Der Spiegel a lap kiadóvállalatánál gondozott új kötete megjelenése alkalmából készített interjút – kiemelte, hogy a Moszad a “világ egyik legjobb, ha nem a legjobb” hírszerző szervezete, de egy sor “katasztrofális hibát” is elkövetett. A mélypontot a kilencvenes évek közepén érte el, amikor nem ismerte fel a Hamász és Irán felől fenyegető veszélyt.

Mindent egybevetve a Moszad rendkívül hatékony, ami “katasztrófa Izrael számára”, mert a siker megerősíti a politikai vezetést abban a hitben, hogy “a titkosszolgálatok minden problémát meg tudnak oldani erőszakkal”, és ez a “tévhit eltorlaszolja a politikai és diplomáciai megoldások útját”.

Mindemellett az izraeli-arab hírszerzési kapcsolatok is intenzívek. “Sokkolja majd a világot, amikor egyszer majd kiderül, hogy minként működött az izraeli és az arab szolgálatok együttműködése” – mondta Ronen Bergman, hozzátéve, hogy az utóbbi 20 évben a Moszadnak tulajdonított sikerek nagy része erre az együttműködésre vezethető vissza.

MTI


Há látom, hogy a MOSZAD-tól mindenki fél, semmi beírás a cikkel kapcsolatosan. A MOSZAD-tól nem félni jó érzés!

VÁLASZ
  • Mikulás

    Én még mindig a matekon gondolkodom, mert a 2001 szept 11-i New York-i és Washington-i terrortámadást is a MOSZAD hajtotta végre, az amerikai kormány és hadsereg vezetőinek közreműködésével. Ezt állítják az amerikai hírszerzés és hadsereg szakértői, a bizonyítékok alapján.
    És hát aznap meghalt közel háromezer ember, azóta pedig vagy százezer ember meghalt az Ikertornyokban robbantott mini atombombák által okozott rákokban.
    Amerika pedig erre hivatkozva megtámadta Afganisztánt, Irakot, Líbiát, Szíriát, Jement, Pakisztánt, háborúval, cirkáló rakétákkal, gyilkos drónokkal, megölvén legalább 2 millió embert.
    Mégis csak 3000 gyilkosságot írunk a Moszad számlájára?