Payday Loans

Keresés

A legújabb

„Krisztus elvtárs” PDF Nyomtatás E-mail
Háború a nemzet ellen - Kül- és belháborúk a nemzet ellen - magyarirtás

HunHír.info

„Krisztus elvtárs”

2017. december 13. 11:25

voroscsillag.jpgIgen, a címbeli idézet a maga abszurdságában sok mindent elmond a kommunizmusról. Sőt szinte mindent. Az elvtársvilág éppen a hit, a vallás terén mutatta ki leginkább foga fehérét. Már első hazai bemutatkozása is démonikus volt. A korabeli visszaemlékezések nem hazudnak. Ezekből lássunk most kettőt!

Magyar viselkedéskultúránk megrontása (4.)

2017. december 12. 21:40

lib.jpgMakkai János könyve hetedik fejezetében („Parlagi örökségek”) még részletesebben foglalkozik magyar viselkedéskultúránk megrontásával. Szerinte magyar középosztályunk „illembeli betegségei”-nek három fő forrása van. A „hazai őstalaj, a keleti származás, az ázsiai árnyék”, az ausztriai. bécsi mágnásvilág és a zsidóság.

Magyar viselkedéskultúránk megrontása (3.)

2017. december 05. 21:22

lib.jpgMakkai János méltán lenyűgöző művében a magyar viselkedéskultúra megrontása talán egyik legfontosabb jelének a „vallásos elemek feltűnő hiányá”-t tekinti. Miként is van ez? A glóriás Árpádok, sőt még a vegyes házi királyok által is megszentelt s így II. Pius pápa szavaival a „kereszténység védőbástyájá”-nak tekintett Magyarországon ez lehetséges?

Magyar viselkedéskultúránk megrontása (2.)

2017. december 02. 18:02

lib.jpgKözéposztályunknak az anyagiak terén való képmutató magatartása sok jogos társadalomkritikára adott jogot bizony már a két világháború között is. A kapitalista világ megannyi túlhajtása közül ezt is különösen ostorozta Makkai János.

Őrt állt Istenért, Hazáért

2017. november 28. 13:53

petery-jozsef250.jpg„Elgondolkozva a mostani háború felelősségéről, nyugodt lelkiismerettel állíthatjuk, hogy bennünket nem valamelyik szomszédos nép iránt érzett gyűlölet, nem nyerészkedési vagy hadakozási kedv sodort bele ebbe a háborúba, hanem az a kötelesség, hogy otthonunkat megvédelmezzük és a szent hitünket fenyegető istentelenséget hazánk határaitól elűzzük. A kereszteshadjáratok óta nem volt még háború, mely oly szent eszmények irányítása mellett indult volna meg, mint a mostani.”

Jó keresztények, jó magyarok – tényleg?

2017. november 26. 23:26

kereszt250.jpgHányan vannak, akik szemrebbenés nélkül kijelentik: ők jók. Jó keresztények, jó magyarok. Igen, így. Nem, nem azt, hogy jó keresztényekké és magyarokká törekszenek válni. Nem. Ők már most azok.

Magyar viselkedéskultúránk megrontása (1.)

2017. november 25. 17:01

lib.jpgNem tesszük fel a lábunkat az asztalra, nem túrjuk az orrunkat és szellentünk közösségben, nem kézzel, hanem késsel, villával, kanállal étkezünk, nem trágárkodunk, nem tegeződünk azonnal bárkivel, az időseknek átadjuk a helyünket – sorolhatnók.

Szabadkőművesekről – szabadkőművesek nélkül?

2017. november 14. 22:47

Tegnap korszakos nap volt nemcsak a magyar könyvkiadás, hanem a magyar tudomány életében is. Dr. Domölki János könyve („A népért, a sötétség ellen, az igazsággal!” A szabadkőműves szövetség magyar nyelvű irodalmának kalauza és bibliográfiája 1786-2017) belvárosi bemutatóján nem maradt üresen ülőhely.

Szabadkőműves eskü

2017. november 11. 16:05

szabadkomuves250.jpgRégi – elsősorban katolikus – sajtótermékek gyakran hivatkoznak arra, hogy a frissen felavatott szabadkőműveseknek titkos esküt kell letenniük, melyhez életük árán is ragaszkodniuk kell. Ha így van, vajon mégis miért?

TAROLT A SÁTÁN

2017. november 08. 22:11

Bocsánat, tudom, tegnap illett volna emlékeznem a nagy centenáriumra, de hogy mégis ma teszem, annak oka van. Pont ma került kezembe ugyanis egy kiadvány, amit, ha nem lennék historikus, nem hogy nem vettem volna meg, hanem eltüzeltem volna.

Rendhagyó mű a szabadkőművességről

2017. november 08. 19:22

szabadkomuves250.jpg„A házassággal úgy vagyunk, mint a szabadkőművességgel. Akik nincsenek a tagok sorában, azok nem tudnak hozzászólni a dolgokhoz, a többiek pedig örök hallgatásra vannak kötelezve.” – vallotta Bernard Shaw, és fején találta a szöget. Ezért is öröm, hogy végre egy rendhagyó mű jelent meg – ráadásul Magyarországon – a szabadkőművességről.

„A pokol minden ördöge feljött a világra”

2017. november 01. 18:38

lenin-fiuk-aldozatukkal-pozolva250.jpgNem tudom, ha összegyűjtenék egyszer a kommunizmusról megjelent őszinte vallomásokat, hány könyvtártermet töltenének meg. A két világháború között szinte alig akadt olyan kortörténeti kiadvány, mely ezzel ne foglalkozott volna. Egyik megrázóbb, mint a másik.

Mérlegen a reformáció (1.)

2017. október 31. 17:15

kereszt-alkony.jpgA német Gerhard Müller bíboros minapi megnyilatkozása szerint a protestáns reformáció nem „reform"volt, hanem „a katolikus hit alapjainak teljes megváltoztatása”. A Hittani Kongregáció előző prefektusa a La Nuova Bussola Quotidiana olasz weboldalon fejtette ki reformációval kapcsolatos gondolatait. A bíboros szerint a mai katolikusok gyakran „túlzott lelkesedéssel” beszélnek Luther Mártonról, elsősorban a teológiai ismeretek hiánya miatt.

Vesszen minden maradéka!

2017. október 23. 13:24

Mintha konszenzus lenne abban, hogy mindenki elítéli a kommunizmust. Ámde ha figyelmesebbek vagyunk, észrevehetjük, hogy ez csak egy illúzió. A hazánkat jó ideje belülről és kívülről érő támadások igenis azt mutatják, hogy élnek a régi reflexek. Csak a módszerek változtak – némiképpen.

Európa csak akkor éli túl, ha leszámol a liberális intellektuelekkel

2017. október 19. 10:03

Ha valaki azt hiszi, Kálmán Olgánál (HírTV) mélyebbre már nem lehet süllyedni, téved. Lehet. Példa rá bizonyos Papp Réka Kinga. Az ember hüledezve hallgatja. Mintha képzelődne. Pedig nem. Szóról szóra ezt mondta - igaz két éve, de azóta is tartja - az ATV-ben: „Ha Európa iszlamizálódik, akkor Európa iszlám lesz. És akkor mi van!?” Több mondatát nem is idézem már.

Raffinált vallásellenesség

2017. október 15. 18:28

Korunk abban is különbözik a korábbiaktól, hogy benne mindaz, ami rossz, raffináltan jelenik meg. Sokan talán nem is sejtik, mire megy ki ama bizonyos. Más szóval kilóg az a valami.

Fatima száz éves üzenete

2017. október 13. 23:54

kereszt-250-.jpg1917. október 13-a, Fatima. Az Istenanya sokadszorra nyilatkoztatta ki magát ezen a napon száz évvel ezelőtt. Miért? Mert addigi figyelmeztetéseire nemigen hallgattak.

Magyarok Nagyasszonya, könyörögj érettünk!

2017. október 08. 20:51

babba1.jpgMa, október 8-a nem véletlenül a Magyarok Nagyasszonya ünnepe (Magna Domina Hungariæ). Kilencszáz éves töretlen nemzeti hagyományt hivatalosan is szentesítve, Vaszary Kolos esztergomi hercegprímás kérésére XIII. Leó pápa engedélyezte az ünnepet 1896-ban, október második vasárnapjára téve.

Mi végre vagyunk a világon?

2017. október 02. 11:27

kereszt250.jpgEz a kérdések kérdése. A reá adott válaszból pedig tüstént következtethetünk valakinek a lelki-szellemi élete milyenségére. Különösen, ha legyint: „Hagyjuk már az efféle kérdéseket! Engem az érdekel, valahogyan és valahol megéljek.”

Szabadkőműves titkolódzás

2017. szeptember 27. 12:35

szabadkomuves250.jpgSokan talán még ma is úgy gondolják, hogy a szabadkőműves szervezet Magyarországon nem lehetett negatív szerepű a kommunizmus alatt, hiszen – betiltották. Megszűnt tehát – úgymond – a vakolás. És a valóság?

LAST_UPDATED2