Payday Loans

Keresés

A legújabb

A szeretet oltalmában PDF Nyomtatás E-mail
Az én internetes könyvtáram
2017. november 21. kedd, 11:07

A szeretet oltalmában

ÖNÉLETÍRÁS 15 STÁCIÓBAN

A szeretet oltalmában
A szeretet oltalmában
SZERZŐ
RÓLA SZÓL
(Csépa)Ragasztott papírkötés ,118 oldal

Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: A könyv néhány fekete-fehér fotót tartalmaz.

ELŐSZÓ

Egy önéletrajzi írást tart kezében a kedves Olvasó. Olyan Mű ez, amelyet nem a fantázia szült, hanem 60 éves élettapasztalat. Az Istenre hagyatkozó lélek útja, ami valóban keresztút.
Tassy Jolán élete Isten ajándéka először is szülei számára, majd családjának és mindazoknak, akiket Isten szeretete egy közösségbe gyűjt össze. Nem csak egy személy élettörténete ez, hanem az élet legmélyebb összefüggéseit fedezhetjük fel e műben, azt, hogy az emberiség egymás segítése, szeretete nélkül nem maradhat fenn, s ennek legkisebb egysége a család sem.
Az ember hivatásáról szól e 15 állomás: hogyan fogadjuk el mindennapi keresztjeinket, hogyan vigyük fel a Golgotára, a Szenvedés Hegyére, hogy Isten szeretete átalakítson minket. A szenvedés, a testi és lelki szenvedés értelme csak abban lehet, hogy elfogadom ez által is a Megfeszített szeretetét, és egyre jobban meghal bennem az „én", hogy már Ő éljen bennem. Vissza

FÜLSZÖVEG

Tassy Jolán könyvének első, kéziratban ismert változata „Az én keresztem" című irodalmi pályázatra készült, amely emberi sorsokat volt hivatva bemutatni. A zsűri egy különdíjjal jutalmazta az írást, ami ezután a fiókba került mindaddig, amíg Jolika újra kézbe nem vette, hogy továbbgondolva kibővítse, teljesebbé tegye.
A mű elkészülte után elolvasva azt úgy tűnt, hogy egy világító gyöngyszemet tartok a kezemben. Meggyőződésemmé vált, hogy ezt a ragyogást tovább kell adnunk, „lámpatartóra" kell tennünk, hogy a belőle áradó szeretet világítson nekünk és gazdagítsa lelkünket.
Ebben az önéletírásban a kereszt nem sorscsapás, hanem mint egy Életfa magasodik fel előttünk. Hordozója pedig „porig sújtottan" is megragadni törekszik a szélsodorta tenyérnyi papírdarabkát is, hogy azt csipkévé varázsolva mások örömére legyen vele. Ezért soraiban tanulságként hagyja ránk: „...becsüljük meg, leheljünk életet legparányibb lehetőségeinkbe is, mert létünk értelmét csak így találhatjuk meg." Ajánlásom befejezéseként is az ő gondolatait idézem: „Legyen ez az írás összekötőkapocs a Szeretetben Mindazok között, akik majd valaha elolvassák." Rab-Kováts Éva Vissza

TARTALOM

Előszó 5
Halálra ítélve 9
A kereszt elfogadása 12
Első szakadék 17
Anyai szeretetben 22
Segítőkre szorultan 29
A szeretet erőforrásában 37
Második szakadék 47
Cselekvő asszonyok közelében 55
Harmadik szakadék 62
Megfosztva a szeretet palástjától 69
Megfeszítve 71
A halál szorításában 80
Menedéket keresve 90
Közeledve Istenhez 97
Isten kezében - feltámadásunk reményében 95

TÉMAKÖRÖK

LAST_UPDATED2