Payday Loans

Keresés

A legújabb

„Székelyföld, román föld” PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC
nemzetisport.hu 2017.04.27 08:11 Frissítve: 2017.04.27 08:41

Videó: így próbálták elnémítani a székely himnuszt Kolozsváron

Romániában, a női kosárlabda bajnoki döntő újabb, szerda esti meccse sem múlt el magyarellenes rigmusok nélkül. A kolozsvári Universitatea és a sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC találkozóján a hazai csapat kemény magja lefújás utánra tartogatta a súlyos sértéseket, amikor a magyar szurkolók a székely himnuszt énekelték győztes csapatuknak.

Sepsi-szurkolók Kolozsváron

A múlt heti sepsiszentgyörgyi mérkőzések után 1–1-es állásról folytatta Kolozsváron a két csapat az egyik fél harmadik győzelméig tartó finálét, és a bajnoki címért folyó csata 2700 nézőt csábított ki találkozóra – miközben a szezon során általában 500-600 ember volt kiváncsi az U találkozóira.

A hazai kemény mag ezúttal a meccs nagy része alatt mellőzte a székelyföldi csapat ellen rendszeresen elővett magyarellenes skandálásokat (nem úgy, mint a két csapat őszi meccsén) csak a második negyed közepén váltottak át rövid időre ezekre.

A 72–68-as Sepsi-sikerrel véget ért találkozó után azonban, amikor a szentgyörgyi drukkerek rákezdtek a székely himnuszra, az U tábora a legkülönbözőbb, trágár, magyar ellenes rigmusokkal igyekezte elnyomni a vendégek hangját.

Az „Afara cu ungurii din tara!" (Ki a magyarokkal az országból) volt a legenyhébb a válogatott szidalmak közül. 

A Sepsi SIC 2–1-re vezet a bajnoki döntőben, és ha csütörtökön a második kolozsvári mecset is megnyeri, megvédi bajnoki címét. Az U sikere esetén az ötödik mérkőzés dönt, amelyet vasárnap rendeznek Sepsiszentgyörgyön.

SZÉKELY HIMNUSZ ÉS MAGYARELLENES SKANDÁLÁSOK KOLOZSVÁRON (videók: maszol.ro)

„Székelyföld, román föld” – harsogják az U-drukkerek

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!