Payday Loans

Keresés

A legújabb

Kovács Kati
ÉN - EGY EMBER ÉLETEI ÉS HALÁLAI - CSAK EGY SZÁL GITÁRRAL,,,
Írta: Jenő   
20:35, Vasárnap (április 17.), m2  


Rocklexikon
Kovács Kati


rendező: Komlós András, M. Nagy Richárd
operatőr: Bornyi Gábor, Nemescsói Tamás, Reich László, Szobrász András
riporter: Nagy György

Az aktuális rész ismertetője: Kovács Kati kislánykorában Little Richard és Louis Armstrong dalainak éneklésével "edzette" a torkát, és az első Táncdalfesztivált is egy, a "táncdal" műfajától tulajdonképpen idegen dallal, egy úgynevezett kiabálós slágerrel nyerte meg. A rockandroll-éneklés tehát mindig közelebb állt hozzá - ennek ellenére sorra nyerte meg a kor hazai és külföldi hagyományos dalfesztiváljait. 1968-ban - "pályán kívülről" - az Év Színésznője lett. Pályáján nem voltak hullámhegyek és völgyek, ma is folyamatosan járja az országot, és énekel. Merthogy - mint ő mondja - ez az élete értelme. Ilyen egyszerű...

A film ismertetése: A rock az egyik legátfogóbb könnyűzenei irányzat. De egykor több volt annál: forradalom, amelyben az ifjúság világmegváltó indulatai kaptak hangot. De mi lett vele azután, hogy a lázadás szórakoztatássá szelídült?

Az MTV népszerű riport-dokumentumfilm sorozatának epizódjaiban a magyar könnyűzene legendás alakjai mesélnek életútjukról, pályatársaikról, hitvallásukról.