Payday Loans

Keresés

A legújabb

Evangélium Színház PDF Nyomtatás E-mail
INGYEN FILM-SZÍNHÁZ AJÁNLATOK
2009. szeptember 24. csütörtök, 09:06

evangliumi sznhz

Madách Imre: Az ember tragédiája
2009. november 6.

Interjú az Evangélium Színház 2009. november 6-i premierjének próbáiról.
2009. szeptember. 17

Jókedvű, vidám színészek, elmélyült, rendező, összességében jó hangulat jellemzi az Ember tragédiája nemrég elkezdődött próbáit. Nincsenek könnyű helyzetben, mert egy mondhatni "óriás fába" vágták a fejszéjüket, amikor Madách Imre AZ EMBER TRAGÉDIÁJÁT tűzték ki célul. De mint a rendező Udvaros Béla elmondta, épp itt az ideje hogy a Magyar színpadon rehabilitálva legyen a mű.

- A nagy művet kamaraszínházi adaptációban láthatják majd a nézők, de a mű lényegi mondanivalója és értékei teljes egészében érvényre fognak jutni. Nem kis munka egy ilyen művet úgy meghúzni hogy minden benne legyen de ugyanakkor alkalmazkodjon a színpadi lehetőségekhez.

Kezembe tartva az előadás plakátját, régi és új színészek neveit is látom. Udvaros Béla elmondta, hogy új és régi fiatalokkal erősítette a csapatot, de a régiek is nagyszerű szerepeket kaptak. Csak egy pár név a csapatból: Bánffy György, Lénárt László, Buzogány Márta, Kárpáti Tibor, Mucsi Sándor, Gyurin Zsolt, Farkas Tamás, Rékai Nándor, Veress Előd, Kriszt László, Borbáth Ottília, Geszty Glória, Todór Réka, Bakó Krisztián... Díszlet Húros Anna Mária, a dalszövegek és zene Huzella Péter nevéhez fognak kötődni.

További jó munkát kívánunk önöknek! A premier előtt a színházban újra belenézek a "nagy műbe".

L.K.

*

FELHÍVÁS
VESZÉLYBEN FOROG AZ EVANGÉLIUM SZÍNHÁZ LÉTE
2009. szeptember

Az Evangélium Színház 2009. év őszi bemutatóján, mintegy Madách Imre és a magyar drámairodalom rehabilitációjaként műsorra kívánja tűzni AZ EMBER TRAGÉDIÁJÁt.

Ennek azonban legfőbb akadálya anyagi helyzetünk. Hivatalos, állami támogatásra (Oktatási és Kulturális Minisztérium, Nemzeti Kulturális Alap) évek óta nem számíthatunk, s fenntartóink – a Magyar Református, az Evangélikus és Unitárius Egyház – idén először kénytelenek voltak jelentősen csökkenteni támogatásunkat.

Így veszélyben forog az Evangélium Színház léte.

Azzal a kéréssel fordulunk barátaink, közönségünk áldozatkész tagjaihoz, hogy segítsék színházunkat AZ EMBER TRAGÉDIÁJA hagyományos, a mű szelleméhez méltó színre vitelében.

Bankszámlaszámunk: MKB 10300002-20357964-70073985

Köszönettel,

Udvaros Béla
az Evangélium Színház Művészeti vezetője
és
az Evangélium Színház kuratóriuma