Payday Loans

Keresés

A legújabb

Az Élet Iskolája PDF Nyomtatás E-mail
Tanítva tanul és nevel(ődik)
2016. december 01. csütörtök, 07:13
ana1

Anasztázia Olvasói Találkozó 2016. december 17-én

A tavaszi veteményezés, a nyári növekedés és az őszi betakarítás munkái után a téli pihenés hónapjai alkalmasak az egész év eredményeinek megbeszélésére. Az Anasztázia könyvsorozat olvasótábora berkein belül sokkal nagyobb az aktivitás, mint az az elektronikus médiában tükröződni tud. Ez…

Bővebb infoért katt ide »

November 8. – Anasztázia Klubnap

Örömmel jelenthetjük, hogy három helyszínen már biztosan lesz Anasztázia batyus (étel-ital önellátó és másokkal megosztható) Klub. Ezek a következők: Szeged környékén, Tompa közelében du. 2-től lesz találkozó, Zsilinszkiné Ági szervezésében. Elérhetőségei: 70-941-8884, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. A pontos helyszínt ő fogja megmondani, A…

Bővebb infoért katt ide »

Oktatás Anasztázia szellemiségében

Mindkét videó beszélgetés Kátai Piroskával, aki angol nyelvtanár és Anasztázia szellemiségével a könyvsorozat Magyarországra kerülésének kezdetén, több mint 7 évvel ezelőtt találkozott.
Ezen időszak alatt több alternatív iskola alapításában részt vett, körbejárta a hazai lehetőségeket, meglátogatott több mint 40 Családi Birtokot. Ez utóbbiról előkészületben van egy újabb videóriport, ahol nagyjából bemutatjuk a hazai Családi Birtokok sokszínűségét.

Bővebb infoért katt ide »

Meghívó

2014 október 29 szerda 18.30 óra Zsámbék, Művelődési Ház

Téma:
– Anasztázia a XXI. Században
– Útmutató az Élethez a Föld nevű bolygón
– Anasztázia tanításai

 

Vlagyimir Megre – Anasztázia könyv sorozatának bemutatója

 

–  a vidék jövője a jövő vidéke, a családi birtok ereje – a Szeretet Tere

 

Előadók:
Kátai Piroska ( tanár, Szeretet Tere Magazin szerkesztője)
Petrovszkyné Dömötör Boglárka (könyvkiadó)

Bővebb infoért katt ide »

Anasztázia klubnap Kátai Piroskánál 2014 Október 4.

Szombaton, október 4-én, 15 órától Anasztázia klub lesz Kátai Piroskánál,( Hamzsabégi út 31. II./4), ahol: EMLÉKEZÜNK ARRA, KIK IS VAGYUNK VALÓJÁBAN???? Bárki jöhet, olyan is, aki nem ismeri Anasztázia eszmeiségét, mert a tanítások pusztán eligazító táblaként fénylenek az útkeresők ösvényén. A klub…

Bővebb infoért katt ide »

Anasztázia a Gyermeknevelésről

Az Anasztázia sorozat köteteiben (összesen 10 db) a szerző, Vlagyimir Megre, két nagy témakör fontosságát emeli ki a legszembetűnőbben: az egyik a földművelés (kiskertek és Családi Birtokok), a másik a gyermeknevelés. Olyan megoldásokat, mintákat kínál gondolati KÉPekben megjelenítve, amelyek, úgy érzem, nagyban segítik a jelenkor útkereső embereit. A továbbiakban Anasztázia gyermeknevelésről szóló gondolatait gyűjtöttem egy csokorba.

Bővebb infoért katt ide »

ÉletIskola

 

Kedves Anyukák és Apukák!

anasztaziaSzeretném, ha a következőket elolvasnák a gyermekeitek, mert úgy érzem, nagy szüksége van már a világnak arra, hogy változzon. És ezt leginkább a gyermekeitek nevelésével (tanításával) tudjátok elérni, mert ha ők felnőnek, akkor szabad, boldog felnőttek lesznek, akik normálisan gondolkodnak, és nem emberektől vagy gépektől függenek.

Én most azt vállaltam, hogy elolvasom/átnézem a beérkezett munkákat, és válaszolok rájuk.

Tihanyi Virág

Bővebb infoért katt ide »

Nem kell nekünk iskola! (csak az Élet Iskolája)

iskola-frasz-elott-28589Belevágok a közepébe, és aki akar, kövezzen meg, de én úgy eltörölném a tankötelezettséget, mint a sicc! Akinek fontos a gyermeke, az amúgy is tanítaná (taníttatná), nevelné, akinek viszont nem, az nem lenne a többi gyermek kárára. Tudom, hogy mindez a manapság divatos „integrációval” szöges ellentétben áll, ám én ezt akkor is vállalom. Eleget szenvedtem (kollégáimmal együtt) a túlkoros, folyamatosan megbukó, társaikat terrorizáló, tanáraikat a legminimálisabb szinten sem tiszteletben tartó gyerekektől. Minden nevelési elv a kedves emberi szótól a radikális büntetésig csődöt mondott velük szemben.

 

Bővebb infoért katt ide »

Egy orosz megvalósítás: A Scsetyinyin iskola

(Ezen jegyzetben felsorolt információkat az Anasztázia sorozat első három kötetéből valamint a Bartkó Edith-tel történt beszélgetéseim során rögzítettem. K.P.)

 

Petrovics_Scsetyinyin
Mihail Petrovics Scsetyinyin akadémikus

Alapítója és vezetője Mihail Petrovics Scsetyinyin akadémikus.

Helyileg Oroszország nyugati részén, a Kaukázus egy kozákok által védelmezett területén található Tyekoszban, Gelendzsik közelében.

Tandíjmentes intézmény, az Orosz Államszövetség Oktatásügyi Minisztériuma alá tartozik.

Jelenleg 250 diák tanul itt Oroszország különböző vidékeiről, s további 2500 diák várólistán van.

 

 

 

Bővebb infoért katt ide »

A tanulás

Amikor a tanuló számára a tanulás kényszer, terméketlenné is válik. Ha az embernek célja van, amelyet a különböző tudományok megismerése által el tud érni, a tanulás az öröm forrása lesz, annak elsajátítása százszor gyorsabban történik.

Amikor a Szeretet vesz részt a tanulásban – a hatás felülmúlhatatlan gyorsasággal történik. A Szeretet képes közvetíteni bármelyik bölcs gondolatait. Egy pár szó, amit a tanító mond, elegendőnek mutatkozik ahhoz, hogy a Szeretet egyetlen pillanat alatt meg tudja a tanulónak az egész témát magyarázni és elméjét, gondolkodását lekötni.

 

Bővebb infoért katt ide »