Payday Loans

Keresés

A legújabb

Nemzeti Hírháló hírlevél - 2016 november 24. PDF Nyomtatás E-mail
Háború a nemzet ellen - Kül- és belháborúk a nemzet ellen - magyarirtás
Nemzeti Hírháló hírlevél
2016 november 24.
Locations of visitors to this page
Támogatás
99Húszmillió!
Feliratkozás
Olvasás honlapon Programajánló Facebook
Videó: Patrubány Miklós novemberi nemzetpolitikai előadása

Videó: Patrubány Miklós novemberi nemzetpolitikai előadásaHa Magyarországnak nincs ütőképes hadserege, akkor minden erővel a magyarság arculatának a javítására kell összpontosítani

Ha Magyarországnak nincs ütőképes hadserege, akkor minden erővel a magyarság arculatának a javítására kell összpontosítani - fejtette ki Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke november 15-én megtartott nemzetpolitikai előadásában, amelyide vagy a képre kattintva tekinthető meg



Szent László-MTA: 2016. november 24-én, csütörtökön 18 órakor - Dr. Drábik János: Mit kell tennünk a magyar nemzet megmaradásáért?

Mit kell tennünk a magyar nemzet megmaradásáért?A Szent László Magyarságtudományi Akadémia 2016/2017. tanévének következő előadása november 24-én, csütörtökön, 18 órakor kezdődik az MVSZ Magyarok Háza Bartók-termében (1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.).

Az előadás címe: 
Mit kell tennünk a magyar nemzet megmaradásáért?
Előadó: Dr. Drábik János, a Szent László-MTA elnöke. 

Moderátor: Bottyán Zoltán, a Szent László-MTA ügyvezető elnöke. 

A felvételek utólag megtekinthetők: Youtube - MVSZ

MVSZ Sajtószolgálat

Kapcsolódó:

Patrubány Miklós novemberi nemzetpolitikai előadása: A magyarság arculatának alakítása a migráns-kvóta ügyi népszavazás után
Az MVSZ székházának novemberi programja
Videó: Októberi Patrubány-előadás, Drábik- és Bottyán-tanévnyitó
Patrubány Miklós októberi nemzetpolitikai előadása és a Szent László-MTA évnyitója
Mi lesz Veled, Magyarország? - Patrubány Miklós az október 2-i népszavazásról

Kedves Olvasó!

Kérem, ne sajnálja havonta az 500-Ft-ot a Hírhálótól! 

Részletek: 
http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/klubtagsagi-rendszer
(Azonosítóját kérjük, ne felejtse el megadni: 009806 !) 

Köszönettel: 
Kovács János 
Hírháló mindenes


Ahogy elköltötték a budapesti olimpiai első hétmilliárdját, azt bizonyítja, hogy most kéne abbahagyni az egészet
2016. szeptember 2. 444.hu

Ha a 2024-es olimpiai pályázat lebonyolítóin múlna, az adófizetőknek az égvilágon semmi fogalmuk sem lenne arról, hogy mennyit és miért költöttek eddig arra, hogy Budapest legyen a házigazda.

Minden olimpiát körülleng a korrupció, átláthatatlanul és sokkal több pénzt költenek a játékokra, mint azt előzetesen tervezték, súlyosan eladósítva a házigazdát. Ahhoz képest, hogy a pályázatról csak jövő szeptemberben döntenek, a magyar szervezők már elköltöttek legalább hétmilliárd forintot, de alsó hangon is 19 milliárd forintba kerül majd csak az, hogy pályázunk. 

Ahogy elköltötték a budapesti olimpiai első hétmilliárdját, azt bizonyítja, hogy most kéne abbahagyni az egészet
Schmitt Pál és Orbán Viktor Rióban. Fotó: MTI

Ahogy elköltötték az első milliárdokat, az semmi biztatót nem jelent a jövőre nézve. Kezdődött azzal, hogy magát az 1300 oldalas megvalósíthatósági tanulmányt sem akarták nyilvánosságra hozni. A fővárosi közgyűlés tagjai is csak egy százoldalas, nagyon optimista vezetői összefoglaló alapján döntöttek arról, hogy Budapest vágjon bele a pályázatba. 

Hosszú ideig ködösítettek a tanulmányról, pedig az adatvédelmi hivatal szerint az egyételműen közérdekű adat. Miután a sajtóban elkezdett kiszivárogni, majd az Átlátszó kirakta az egészet, a Magyar Olimpia Bizottság nyilvánosságra hozta a teljes tanulmányt. Eddigre már Budapest és a MOB benyújtotta a szándéknyilatkozatát a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak a 2024-es pályázatra. 

Mindezt úgy, hogy valójában a szélesebb közvéleménynek esélye sem volt véleményt nyilvánítani a magyar költségvetés következő évtizedét meghatározó projektről. 

Az emberek hülyék ahhoz, hogy szavazzanak róla

Arra a tanulmány is kitér, hogy az olimpia megrendezéséről kiírt népszavazás kockázatot jelenthet, ezért a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem is szereti azt. 

"Az olimpiai játékok megrendezésével kapcsolatban a NOB számára kiemelt jelentőséggel bír, hogy a rendezésnek megvan-e a társadalmi támogatottsága és léteznek-e olyan jogi eszközök, amelyek igénybevételével a társadalom a rendezést megakadályozhatja. Magyarországon jelenleg nincsen olyan jogszabályi előírás, amely az olimpiai játékok vonatkozásában kötelezővé tenné népszavazás megtartását." 

Tarlós István főpolgármester politikai demagógiának nevezte, hogy népszavazáson kellene megkédezni az embereket, hiszen a népképviseleti köztestületeket, így az olimpiai pályázatról döntő Fővárosi Közgyűlést is éppen azért választották meg, hogy döntéseket hozzanak. Ráadásul szerinte az emberek azért sem hozhatnának felelős döntést, mert kevés a megfelelő információjuk az olimpia megrendezéséről. 

Ami igaz, hiszen nem volt kitől információt kapniuk. De nemcsak Tarlós, hanem Lázár János kancelláriaminiszter is azzal érvelt a népszavazás ellen, hogy "nem szoktak népszavazást rendezni erről, hiszen rendelkezünk az ország vezetéséhez szükséges felhatalmazással". 

Utólag adja magát, hogy a migránsok miért esnek más megítélés alá, illetve a Tudta-e kampányra elköltött pénzből vajon mennyire lehetett volna felvilágosítani az embereket az olimpia rendezésének előnyeiről és hátrányairól. Hamburgban kiírtak népszavazást, ott - kicsit jobb gzadasági háttérrel - például nem akarták vállalni az ezzel járó kiadásokat, és visszaléptek. Amivel a mi esélyeinket javították a rendezésre és az eladósodásra. 

Orbán Viktor a MOB-nál járva valami politika felett lebegő dolognak nevezte a sportot, ami fontosabb bármely pártérdeknél, ezzel hesegetve el a népszavazás kérdését ebben az ügyben. 

A népszavazás elmaradása azért is káros, mert ha lenne lehetősége az embereknek dönteniük arról, hogy akarják-e az olimpiát, aligha lehetne megtenni azt, hogy a pályázat lebonyolítására alapított cég alapból semmiféle információt nem ad ki a működéséről, a rábízott milliárdok felhasználásáról. 

A Budapest 2024 Nonprofit Zrt.-t felesben hozta létre a fővárosi Közgyűlés és a Magyar Olimpiai Bizottság. Ők alkotják a csapatot: 

Ahogy elköltötték a budapesti olimpiai első hétmilliárdját, azt bizonyítja, hogy most kéne abbahagyni az egészet
Forrás: Budapest 2024

A pénzt az állam biztosítja a működésére, és elég gavallér. Idén 9,5 milliárd forintból gazdálkodhatnak, és jövőre is jut ennyi. 

De azt nem nagyon szeretik elárulni, hogy ez a pénz mire megy, és ezt már az elején siettek tisztázni. Áprilisban rendezték meg a Helló, Budapest 2024 fesztivált. ahol a vetélytársainkhoz képest később elkészült olimpiai pályázati logót ünnepelhették a résztvevők. 

Az Átlátszó megpróbálta megtudni, hogy mennyit költöttek a rendezvényre. A Budapest 2024 egy hónappal később válaszolt. Azt írták, hogy az adatokat összeállították, de 25 ezer forintot kérnek azok kiadásáért. Ami vagy azt mutatja, hogy emberfeletti munka lehetett összeszedni a saját rendezvényük költségeit, vagy egyszerűen csak megpróbálták elriasztani az érdeklődő újságírót. És ez tényleg csak egyetlen, viszonylag kicsi rendezvényre, nem az esetleges győzelem utáni sok százmilliárdra vonatkozó kérdés. 

A lap az adatvédelmi hivatalhoz fordult, ahol kimondták: "a Budapest 2024 Zrt. köteles költségtérítés felszámolása nélkül kiadni az általunk kért közérdekű adatokat". 

Ugyanígy járt a Népszabadság is. A lap a Budapest 2024 addig megkötött szerződéseire lett volna kiváncsi. Tőlük a nonprofit cég 110 ezer forintot kért az adatokért. 

A Népszabadság is az adatvédelmi hivatalhoz fordult, megint csak az lett a mondás, hogy a Budapest 2024-re vonatkozó adatok közérdekűek, és azokat ingyen ki kell adni. De ennek a határozatnak is csak részben tettek eleget, hiszen a szerződéseit és működési adatait a cég nem teszi ki a honlapjára. 

A Népszabadságnak kényszerűségből megküldött adatokból és az általunk átnézett közbeszerzési értesítőkből a következők derülnek ki: (...) 

Kapcsolódó:
Orbán azt üzeni, hogy a korrupciónak nincs következményeTI: Orbán azt üzeni, hogy a korrupciónak nincs következménye (hirtv.hu
A Transparency International szerint azzal, hogy Orbán Viktor megvédte a korrupciós botrányba keveredett és hazugságon kapott Rogán Antalt, azt üzente a választóknak, hogy Magyarországon nincs következménye a korrupciónak. A nemzetbiztonsági bizottság fideszes tagjai is kiálltak a propagandaminiszter mellett - leszavazták, hogy a bizottság megvizsgálja a Rogánhoz kapcsolódó ügyeket. Az Index írta meg egy tényfeltáró cikkben, hogy a miniszter titkos üzleti tárgyalásokat folytat Habony Árpáddal és Kertész Balázzsal. 
Magyarországon a korrupcióellenes harc azt jelenti, hogy politikai mandátum nélkül nem szabad lopniMagyarországon a korrupcióellenes harc azt jelenti, hogy politikai mandátum nélkül nem szabad lopni (444.hu
"Mi nagyon magasra tettük a lécet, azt mondtuk, hogy Magyarországnak a világ korrupcióval legkevésbé fertőzött országai közé kell tartoznia". Pintér Sándor belügyminiszter ezzel kezdte a beszédét az Állami Számvevőszéken tartott konferencián, ahol csütörtök délelőtt a korrupcióellenes összefogás ötödik születésnapját ünnepelték meg a magyar állam vezetői. 
Napi Habony-hírek: hazudott a Magyar IdőkNapi Habony-hírek: hazudott a Magyar Idők (jobbik.hu
A Fővárosi Törvényszék első fokon megállapította, a kormánysajtó egyik nehezen eladható terméke, a Magyar Idők valótlanul állította Vona Gáborról, a Jobbik elnökéről, hogy a Szürke Farkasok nevű török szervezettel ápol kapcsolatot, valamint annak tiszteletbeli tagja. Valótlanul állították továbbá, hogy a nemzeti néppárt és a török szervezet között bármilyen kapcsolat alakult volna ki. Mivel a Habony Művek lapja nem tudta bizonyítani a bíróságon állításait, így a bíróság helyreigazításra, valamint illeték és perköltség megfizetésére kötelezte őket. 
Kovács Zoltán elképesztő magyarázatot adott a munkaerőhiányraKovács Zoltán elképesztő magyarázatot adott a munkaerőhiányra (hvg.hu
A kormány túl jól dolgozik, ez a probléma. Magyarországon nem azért van munkaerőhiány, mert elvándoroltak a szakemberek, hanem azért, mert az elmúlt években 600 ezernél is több munkahelyet teremtett a kormány - mondta Kovács Zoltán csütörtök este az M1 aktuális csatornán. A kormányszóvivő szerint a munkaerőt "felszippantotta" a magyar gazdaság, amely négy éve folyamatosan bővül. Hozzáfűzte, hogy az ország erősödésével váltak lehetővé olyan intézkedések, mint az adócsökkentés és a bérnövekedés. 
Meglepően hamar jön a 180 ezer forintos minimálbér Magyarországon!Döbbenetes hír érkezett! Meglepően hamar jön a 180 ezer forintos minimálbér Magyarországon! (palyazatfigyelo.info
A munkavállalóknak és a szakszervezeteknek is kedvező a kormány javaslata a minimálbér és a garantált bérminimum felzárkóztatására, amelyet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ismertetett pénteken a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) legutóbbi ülésén - közölte a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) hétfőn az MTI-vel 
Kósa Lajos szerint a kormány gazdaságpolitikája igazi sikertörténetKósa Lajos szerint a kormány gazdaságpolitikája igazi sikertörténet (sztarklikk.hu
A kormány gazdaságpolitikája az elmúlt hat év alapján egy sikertörténet - mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője kedden az M1 aktuális csatorna műsorában. A frakcióvezető szerint nemcsak a kormány, de az egész ország sikere, hogy folyamatosan emelkedik a reálbér, nő a gazdaság, csökken a munkanélküliség és az államadósság, stabil és rendkívül alacsony a költségvetési hiány, illetve kicsi az infláció. "Tehát ezek a tények (...) teszik lehetővé, hogy a bérfelzárkóztatást is megkezdjük" - fogalmazott. 
Eltűnt a Rogán jobbkezéhez köthető gyanús ingatlanszerzés dokumentumaEltűnt a Rogán jobbkezéhez köthető gyanús ingatlanszerzés dokumentuma(hvg.hu
A Belváros irattárában tűnt el egy adásvételi szerződés. Ez a Magyar Narancs szakértője szerint törvényellenes. Nincs meg a Belváros irattárában az az adásvételi szerződés, amely arról vallott volna, hogy az Aulich utca 3. szám harmadik emeleti lakást hogy adta el a főváros V. kerülete Fürstner József fogorvosnak, írja a Magyar Narancs cikke. Fürstner később ezt a lakást apportként vitte be Kertész Balázs, Rogán Antal egykori jobbkezének, ügyvéd barátjának cégébe, egy neki nem túl előnyös konstrukcióban, ahogy erről (és még sok másról is) beszámolt az Index monstre cikke. A Magyar Narancsnak válaszul küldött levelében a Belváros azt írta, nekik nincs meg a szerződés - ez a lap szakértője szerint egyébként törvényellenes. 
Tarsoly: A külügyminisztérium hozta befektetőnek PharaontTarsoly: A külügyminisztérium hozta befektetőnek Pharaont (hvg.hu
A Magyar Narancsnak adott interjújában a Quaestor volt vezére arról beszélt, hogy a Csepel-sziget északi részének beépítéséhez a külügyminisztérium hozott befektetőt: Ghaith Pharaont. A csütörtökön megjelenő Magyar Narancs interjút közöl Tarsoly Csabával, a Quaestor-ügy elsőrendű vádlottjával. A lap honlapján azt írják, Tarsoly az interjúban beszél többek özött a Csepel-sziget északi csúcsára megálmodott új városrészről, a Duna Cityről is. A Soroksári-Duna-ág menti mintegy 33 hektár tulajdonjogának 50 százalékát megszerezte a Quaestor-csoport, és egy 500 000 m2 alapterületű ingatlanfejlesztést terveztek a területen. 
Szijjártó minisztériuma megerősítette, hogy összehozták Tarsolyt és PharaontSzijjártó minisztériuma megerősítette, hogy összehozták Tarsolyt és Pharaont(444.hu
"Gaith [sic] Pharaon szabályos körülmények között, vízummal és tartózkodási engedéllyel volt Magyarországon, az országba történő belépése ellen egyik schengeni tagállam és az Interpol sem emelt kifogást. A KKM-nek és a Befektetési Ügynökségnek nem volt feladata az ő további ellenőrzése, és nem volt oka arra, hogy elzárkózzon a befektetési lehetőségek kiajánlásától" - írta nekünk a Külgazdasági és Külügyminisztérium, miután arról érdeklődtünk, milyen kapcsolatban volt a KKM Ghaith Pharaonnal, és mi alapján választották ki, hogy elvigyék a Quaestorral folytatott tárgyalásra. 
Kilakoltatási cunami előttBedőlt devizahitelesek: tömegeket adhatnak végrehajtók kezére a bankok(balrad.com
Még mindig nagy gondban vannak a fizetni ma sem tudó vagy már a végrehajtási szakaszba jutott devizahitelesek. A Magyar Nemzeti Bank legutóbbi közlése szerint 144 ezer a bedőlt hitelesek száma, s az ő megsegítésükre bocsátott ki ajánlást a bankok számára, melyben személyre szabott megsegítést is javasol. Ugyanakkor sokak számára az ez út is járhatatlan - állítják a Profit7.hu-nak nyilatkozó szakemberek. 
GYÁRFÁS TAMÁS PERT INDÍT RÁGALMAZÁS MIATTGyárfás Tamás pert indít rágalmazás miatt (vs.hu
Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke az olimpiai bajnok Szabó József ellen, az általa irányított szervezet pedig a nyílt vízi úszók egykori szövetségi kapitánya, Németh Zsolt ellen indít pert rágalmazás miatt. A MÚSZ szerdai közleménye szerint hitelrontásért perlik be Németh Zsoltot, amiért azt állította egy televíziós nyilatkozatában, hogy a szövetség megvásárolja a közgyűlési szavazatokat. 
Mert mégis ki az a Hosszú Katinka, hogy csak úgy beszólogasson a keresztapának?Mert mégis ki az a Hosszú Katinka, hogy csak úgy beszólogasson a keresztapának? (kolozsvaros.com
Biztosan emlékeztek még Kiss Laci bácsira, nemzetünk büszkeségére, akiről nemrég kiderült, hogy fiatalkorában többedmagával fiatal lányokat erőszakolt. Az utolsó pillanatig mindent tagadó, aztán az utolsó utáni pillanatban mégis a kegyes lemondás és visszavonulás mellett döntő, félszájjal a nyilvánosság előtt az egyik áldozattól bocsánatot is kérő úszóedző történetének egyáltalán nem mellékszereplője Gyárfás Tamás, minden hájjal megkent üzletember, mindenféle rezsimeket túlélő nettó érdekember és MÚSZ-elnök volt. 
Az Ember Aki Legyőzte Gyárfás TamástAz Ember Aki Legyőzte Gyárfás Tamást (reflektor.blog) 
Igen. Legyőzte. Múlt időben. Pedig nem tett sokat. Egyszerűen csak nem szart be, hitt az igazságban, szembe ment a tekintélyelvű, szívességekre és elhallgatásokra épülő korrupt viszonyokkal. Hosszú Katinka megmutatta, hogy lehetséges és ennél félelmetesebb nem történhetett volna a sportdiplomácia-politika-alvilág háromszögben tenyésző gonosszal. Varázstalanították Gyárfást és varázstalanították az egész rendszert, amelyből jött. Nem lehet többé cinikusan azt mondani, hogy "így megy ez", nem lehet csodavárással vádolni azokat, akiknek elege van. Nem kell csoda, csak egy igazságszerető és bátor ember, aki át meri szakítani a gátat. 
Az NGM nagyon igyekszik úgy csinálni, mintha a magyar állam járt volna jól a letelepedési kötvényekkel, nem pedig egyes kormánytagok ismerőseiAz NGM nagyon igyekszik úgy csinálni, mintha a magyar állam járt volna jól a letelepedési kötvényekkel, nem pedig egyes kormánytagok ismerősei (444.hu
Olyan zseniálisan félrevezető közleményt rakott össze a letelepedési kötvényekről a Nemzetgazdasági Minisztérium, hogy szinte minden egyes mondatának éppen az ellenkezője igaz. Az a címe, hogy "Magyarország jól járt a letelepedési kötvények kibocsátásával" pedig pontosan lehet tudni, hogy Magyarország nem járt jól a letelepedési kötvények kibocsájtásával. Az állam alsó hangon 65 milliárd forinttól esett el, hogy a pénz Rogán Antal kiválasztottjaihoz kerülhessen. 
Tasnádi: Rendőri csoportok irányították az alvilágotTasnádi: Rendőri csoportok irányították az alvilágot (hirtv.hu
Rendőrségi és politikai akaratra van szükség egy bűnözői csoport felszámolásához - erről a nemrég szabadult Tasnádi Péter beszélt. A korábban maffiafőnöknek tartott férfi a Pestisrácok.hu-nak adott interjúban arról beszélt, hogy az elmúlt évtizedben egyes rendőri csoportok irányították az alvilágot, saját bebörtönzése mögött is ezt sejti. A 13 év után szabadult férfit egyébként megdöbbentette, hogy rács mögé került a diszkópápaként nevezett emlegetett Vizoviczki László, mert szerinte a volt diszkópápa mindenkit lefizetett, akit lehetett.


PostHeaderIcon Devizahiteles kálváriája - "5 év után sem fizetek" 
2016. november 22. mszfszk.hu

Ötéves kálvária után úgy döntött a kiskunmajsai devizahiteles asszony, hogy elölről kezdi a perét, az OTP Bank helyett az OTP Faktoring ellen - jelentette a devizahitelesek ügyét felkaroló Magyar Szociális Fórum kedden, az érintett tájékoztatása alapján.

A kecskeméti törvényszék 2014-ben teljesen semmissé nyilvánította a szerződését az összes kereseti pontban, és Horváthné Szalágyi Erzsébetnek adott igazat. Az OTP Faktoring fellebbezett, jóllehet egyetlen tárgyaláson sem vett részt a 2011 óta eltelt öt év alatt. Horváthné úgy érezte, hogy ötévi bizonyítás után nincs többé szükség igazának bizonyítására. Bizonyítsa a bank az igazát, ha tudja! A bíróság befogadta az OTP 2016-ban benyújtott keresetét, és pert indított Horváthné ellen, dacára a kecskeméti ítélőtábla semmisítő ítéletének. 

Az asszony szerint a bíróság politikai befolyás alatt áll, és "ki van adva, hogy mit kell ítélni. Nem szabad az adósnak nyerni a pert". 

"Tartom a szavam: az évszázad csalásáért nem fizetek. Nem, hagyom, hogy a politika diktáljon! - közölte az MSZF-el. 

Az újabb per első tárgyalása a Kiskunhalasi Járásbíróságon lesz 2016. november 23-án 8.30 órakor egy olyan OTP-s peranyaggal, ahol olyan előzetesen eldöntendő kérdések szerepelnek, amelyek a per megindulását is ellehetetleníthetik az "adós" javára - vélekedett Horváthné. 

Kapcsolódó:
DÖNTÖTT AZ ORBÁN-KORMÁNY: KÜLFÖLDIEK IS VÁSÁROLHATNAK MAGYAR TERMŐFÖLDETDÖntött az Orbán-kormány: külföldiek is vásárolhatnak magyar termőföldet(alfahir.hu
Ahogy az várható volt, az árverésre szánt állami tulajdonban lévő termőföldek valóban külföldiek (pontosabban tagállami állampolgárok) kezébe kerülhetnek; csak még annál is gyorsabban, ahogy azt gondoltuk volna. Lapunk is többször figyelmeztetett arra, ha az utolsó megmaradt, élelmiszer-termelésre alkalmas, éppen ezért stratégiailag rendkívül fontos állami tulajdonban lévő termőföldek is magánkézbe kerülnek, semmi sem gátolja meg azt, hogy azok "tagállami" kézbe kerüljenek (a tagállami állampolgár olyan külföldi, aki EU-s papírokkal rendelkezik). 
2020-tól vége a vegyes tüzelésnek?Betiltják a vegyestüzelést Magyarországon, csak gázzal lehet fűteni(piacesprofit.hu
Magyarország legsúlyosabb környezet-egészségügyi problémája a lakossági fűtés levegőszennyezése. A lakossági tüzelőberendezések kibocsátása Magyarországon még nem szabályozott, de 2020 után az lesz - hangzott el a Tiszta fűtés című nemzetközi konferencián. Magyarországon évente több mint 14 ezer ember hal meg idő előtt a levegőszennyezés következtében az Európai Környezetvédelmi Ügynökség adatai szerint. A gyermekek életesélyeit átlagosan 6-18 hónappal csökkentheti a szennyezett levegő - hangzott el az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala és a Levegő Munkacsoport, a német Deutsche Umwelthilfe és a Dán Ökológia Tanács közreműködésével megrendezett eseményen.


Első nap: Trump felmondja a csendes-óceáni szabadkereskedelmi egyezményt
2016. 11. 22. alfahir.hu

Donald Trump megválasztott elnök videóüzenetben festette le, hogy miként fog telni az első munkanapja. Befolyásolni fogja az egész világot, az biztos.

SZÓVAL ILYEN NAP LESZ 2017. JANUÁR 20.:

1. Felmondja a csendes-óceáni szabadkereskedelmi egyezményt, a TPP-t. Ez a megállapodás, amelyet 12 ország írt alá, egyébként még a megismert EU-Kanada és EU-USA egyezményeknél is korszerűtlenebb. A szerződés szövegéből például hiányzik a klímavédelem szó. 
2. Feloldja a szénbányászat korábbi korlátozásait, ezzel több millió országon belüli jól fizető munkahely megteremtését reméli. 
3. A gazdasági (megszorító) szabályozókon is változtatni fog. 
4. Minden eltörölt két szabályozásra kell jutnia egy újnak. 
5. Utasítja a hadsereget egy kibertámadás elleni védelmi terv megalkotására. 
6. A munkaügyi minisztériummal vizsgáltatná ki, hogy történtek-e visszaélések a vízumok kiadása kapcsán, "melyek hátrányosan érintik az amerikai munkásokat". 
7. Ez nyilvánvalóan a külföldi vendégmunkások miatt hangsúlyos Trump számára. Megtiltaná, hogy öt éven belül vezető tisztségviselő lobbistának álljon a versenyszférában. Ennek magyar vonzata, hogy amikor lapunk arról kérdezte a fideszes képviselőket, hogy miért szavazták meg a Kanadával megkötendő szabadkereskedelmi egyezményt, akkor nemzetközi szakértők tanácsaira hivatkoztak. Őket hívják lobbistaként is az Európai Unióban. 

Persze, addig sok víz lefolyik még a Potomac folyón. 

A Message from President-Elect Donald J. Trump

Kapcsolódó:
Trump nem indít vizsgálatot Clinton ellenTrump nem indít vizsgálatot Clinton ellen (magyarhirlap.hu
A döntéssel Trump a kampányban tett egyik ígéretét szegi meg. A leendő Trump- kormányzat nem indít majd vizsgálatot Hillary Clinton, a demokraták volt elnökjelöltje ellen. Kellyanne Conway, a megválasztott elnök, Donald Trump kampánymenedzsere jelentette be kedden reggel az MSNBC televízióban, hogy a leendő Trump-adminisztráció sem az email-botrány, sem a Clinton Alapítvány ügyében nem indít vizsgálatot Hillary Clinton ellen. "Úgy gondolom, hogy amikor a megválasztott elnök, aki egyúttal a pártunk vezetője is, még beiktatása előtt kijelenti, hogy nem kívánja folytatni a vádak kivizsgálását, akkor ezzel mind tartalmában, mind hangnemében nagyon erős üzenetet küld". 
Már csak ez hiányzott: 327 év után újra szól az Allah akbar EgerbenMár csak ez hiányzott: 327 év után újra szól az Allah akbar Egerben (kuruc.info
Újra van müezzin Egerben, a török Demir Hikmet hetente háromszor felmegy az egri minaretbe, selyem kaftánt ölt, és a négy égtáj felé énekelve imára hívja a muzulmánokat - írja a Bors. Reméljük, nem kerül elő egy orosz ezredes is, aki a Szabadság téren fogja a szovjet himnuszt énekelni hajnalonta... Helyesli a müezzin tevékenységét Egerben? Voksolhat szavazásunkon a portál jobb oldalán!A minaretben utoljára 327 éve hangzott fel az Allah akbar, a férfi most önkéntesen vállalta el ezt a feladatot, mert szívügye, hogy megismertesse a muzulmán kultúrával és vallással az embereket. Egerben jelenleg 150 muszlim él. 
Nem játszom keresztényekkel. A szüleim is utálják őket"Nem játszom keresztényekkel. A szüleim is utálják őket" (888.hu
Egy Németországban élő tolmács szerint a migránsok iszlamizálni akarják Németországot. Miután évekig egy migránsokat segítő központban dolgozott, egy tolmács arról beszélt, hogy a muszlim migránsok gyűlölik a keresztényeket és céljuk a vallás elpusztítása. A 39 éves fordító azt mondta, bár keresztény vallású, gyakorta muszlimnak hiszik a migránsok, ezért megbíznak benne és hangot adnak a keresztényekkel szembeni gyűlöletüknek. A keresztényeket elnyomják, megfélemlítik és zaklatják a muszlim migránsok. Ez mindennapos." 
Ha beigazológnak a gyanúsítások, akkor Hillary Clinton egy pedofil botrány központjába kerülHa beigazológnak a gyanúsítások, akkor Hillary Clinton egy pedofil botrány központjába kerül (deutsch.rt.com
A Tweeteren másodpercenkén jelennek meg bejegyzések, amik ezzel foglalkoznak. Egy egész netközösség nyomoz. A figyelem központjában a "Comet Ping Pong", tulajdonosa, James Alefantis szerepet játszott a demokrata párt finanszírozási kampányában. James Alefantis, Pseudonym "Jimmy Comet" Instagram oldalán a képek több mint gyanúsak. 
A háttérből irányító ortodox zsidó, aki nélkül nem zajlik le tárgyalás, telefonbeszélgetés, és nem történik személyi kinevezés
<br>Trump veje: a háttérből irányító ortodox zsidó, aki nélkül nem zajlik le tárgyalás, telefonbeszélgetés, és nem történik személyi kinevezés (kuruc.info
Harmincöt éves, jóképűnek mondott, intelligens, halk szavú, udvarias. Meghúzódik a háttérben, mégis ő ma Washington egyik legbefolyásosabb embere, a megválasztott elnök legközelebbi tanácsadója. Ő a republikánus királycsináló, Donald Trump veje, Jared Kushner. A bensőséges kapcsolat 2008-ra nyúlik vissza. Ekkor vette feleségül Trump legkedvesebb gyermekét, Ivankát, aki férje kedvéért tért át a zsidó vallásra. 
Megvan a következő! Ausztria kilép az EU-ból! Átszakadnak a gátak!Megvan a következő! "Ausztria kilép az EU-ból! Átszakadnak a gátak!"(legfrissebb.info
Több mint negyven, egykor magas rangú osztrák diplomata figyelmeztetett az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) államfőjelöltje megválasztásának veszélyeire - közölte a Die Presse című napilap keddi számában. Az osztrák államfőválasztás megismételt második fordulójában a választók két jelöltre, az FPÖ által indított Norbert Hoferre és a Zöldek által támogatott Alexander Van der Bellenre adhatják voksukat. A Hofer megválasztása ellen tiltakozó diplomaták között található Hans Winkler egykori államtitkár és Albert Rohan, az osztrák külügyminisztériumi volt főtitkára is.



Soros György igazi arca: egy könyörtelen kapitalista
Vincze Viktor Attila 2016. november 21. 888.hu

A 21ST CENTURY WIRE nevű amerikai online lap Soros György valódi, kapitalista világnézetének bemutatására előkereste a CBS csatorna "60 minutes" című hírmagazinjának 1998-as interjúját, melyben a milliárdos kendőzetlenül beszélt valódi életfilozófiájáról.

Amerikában a bal- és jobboldali sajtó is sokat foglalkozik azzal kérdéssel, hogy miért nyert Donald Trump, vagy éppenséggel miért veszített Hillary Clinton. Az egyik értelmezés szerint a demokraták vereségének egyik fő oka az volt, hogy a párt és a mögötte álló befolyásos tőkés támogatók valójában csak hamis (ál)baloldaliak, akiknek kizárólag a baloldali szavazatok kellenek, ők maguk viszont igazából egyetlen balos értékkel sem rendelkeznek. 

Soros György igazi arca: egy könyörtelen kapitalista

Egyes vélekedések szerint ilyen, egyáltalán nem baloldali, ám befolyásos demokratapárti személyiség Soros György is, aki a pénzügyi és szervezési motorjaként működött eddig az Obama és Clinton családok politikai ügyeinek. 

Az amerikai közéletben sokan Hillary Clintont egész egyszerűen Soros György bábjának tartják. 
A 21ST CENTURY WIRE amerikai online lap ezzel a magyarázatként felidézte Soros György megosztó személyiségével kapcsolatban, hogy a milliárdos egy 1998-as interjújában arról beszélt, hogy ő alapvetően egy olyan könyörtelen kapitalista, aki a spekulációs tőzsdei műveleteivel csak extra nyereségre akar szert tenni, tekintet nélkül annak szociális következményeire. 

Az amerikai internetes lap a "FLASHBACK: Chilling '60 Minutes' Interview with George Soros Nearly 20 Years Ago" című cikkében arról ír, hogy a világ előtt filantróp, önzetlen emberbarátként megjelenő Soros György-képnek nagyon ellentmond az a tény, hogy a milliárdos Nyílt Társadalom Alapítvány rendszere által finanszírozott projektjei közül több is erőszakos zavargásokkal és társadalmi összeomlással ért véget. 

Az amerikai hírportál annak bizonyítására, hogy ez mennyire nem véletlen ellentmondás, a valódi Soros György bemutatásaként a felidézi a CBS csatorna 60 minutes nevű hírmagazinja által Sorossal 1998-ban készített interjút. 

A Steve Kroft riporter által 1998-ban készített interjú különleges, és azóta soha meg nem ismételt mélységű betekintést ad annak a magyar származású milliárdosnak az életébe, aki az ellentmondásos megítélésű tőkefedezeti alapok moguljaként és a Bank of England tönkretevőjeként lett híres. Soros György az interjúban nyíltan és minden hezitálás nélkül ismeri el érintettségét erkölcstelen tevékenységekben. 

Soros György igazi arca: egy könyörtelen kapitalista

A riport szembesíti a pénzmágnást a saját sötét múltjával is, ami őt a Magyarország német megszállásának ideje alatti náci időszakhoz köti. 

Sorost szembesíti a hírmagazin azzal is, hogy a befektetőként és spekulánsként elért hatalmas nyereségét azzal a csalással érte el, hogy nem tartotta be az amerikai piacra vonatkozó pénzügyi és tőzsdei előírásokat. 

Az interjúban Soros György szenvtelenül és ridegen elmondja, hogy befektetési alapja azért van offshore-szigeteken bejegyezve, mert így nem kell Amerikában betartania az ilyen pénzügyi vállalkozásokra vonatkozó szabályokat. 

A pénzügyi vállalkozásaival kapcsolatban Soros egyébként azt mondta, hogy általánosságban véve nem tartja helyénvalónak az erkölcsösség kérdésének a felvetését ezekben az ügyekben. 

Nem érzem magam bűnösnek azért mert érintett vagyok olyan erkölcstelen tevékenységben amelynek semmi köze nincs a bűntudathoz." - mondta a Nyílt Társadalom Alapítvány globális rendszerét létrehozó "filantróp". 

Az interjú felidézi, hogy Soros a Quantum hedge fund irányítójaként több tízmilliárdos összegeket mozgatott meg a világ pénzpiacain. Ennek során az angol font, és így a teljes brit pénzügyi szektor bedöntése után a helyi pénzpiacok és a gazdaságok összeomlását idézte elő Thaiföldön, Indonéziában, Malajziában és Japánban is. Mindezt azokkal határidős valutatranzakciós tőzsdei pénzügyi műveletekkel, amelyekből jelentős hasznot realizált.

A riporter kérdésére, hogy mit gondol arról, hogy a tevékenysége nyomán több országban is bűnözőnek tartják őt, Soros azt válaszolta, hogy mindenki téved ezzel kapcsolatban. A milliárdos befektetési spekuláns szerint a neki felrótt pénzügyi összeomlások csak azért következhettek be, mert az érintett országok felkészületlenek voltak és nem védték meg magukat. 

Egyébként a francia pénzügyminiszter szerint lámpavasra kellene akasztani a spekulánsokat - tette hozzá Soros, majd határozottan kijelentette, hogy: pénzt akarok csinálni, azért vagyok jelen a pénzpiacokon és ezért én nem lehetek, és nem is vagyok tekintettel semmilyen szociális következményre." 

Arra a kérdésre, hogy miként tudja összeegyeztetni a könyörtelen kapitalista és a civileket támogató személyiségeit, Soros azt válaszolta: 

Egyetlen személyiségem van. Miután elkövetek egy erkölcstelen dolgot, az utána következő időszakban megpróbálok erkölcsösen cselekedni." 

Tanulságos az 1998-as amerikai hírműsorban azt látni, hogy Soros György a világ számos helyén, már akkor az Egyesült Államoknál nagyobb támogatást adott a bajban levő térségek megsegítésére. Így például Haitin is, ahol a magazinműsor felvétele megmutatja, ahogy Hillary Clinton éppen bemutatja a helyieknek Sorost, mint azt az embert, akinek az alapítványa majd támogatni fogja őket. 

Mai szemmel megnézve a '98-as hírmagazint, annak külön érdekessége van, hogy Soros György a kommentár szerint már 1998-ban dollármilliókat költött a posztszovjet ukrán hadsereg modernizálására. 
A 60 minutes anyaga szerint Soros ellentmondásos személyiségének és tevékenységeinek a megértéséhez a milliárdos múltjának megismerésével lehet eljutni. A milliárdos Soros György személyéhez kötődő sötét múlt feltárásaként a CBS anyaga felidézi az 1944-es esztendőt. Soros György akkor 14 éves volt, Magyarország pedig német megszállás alá került. Ebben az időben, az ő gazdag és jó kapcsolatokkal rendelkező, budapesti ügyvéd édesapja hamis papírokkal látta el fiát, majd átköltöztette őt egy keresztény férfihoz, hogy ott annak keresztfiaként lakjon. 

Soros György pedig ezt követően segített a neki szállást adó férfi munkájában is, ami a zsidó vagyonok elkobzásában való részvételt jelentette, miközben magyarországi zsidó polgárok százezreit eljárás alá vonták, vagy éppen deportálták Németországba. Az újságíró ezzel kapcsolatban megkérdezte Sorost, hogy nem volt-e nehéz neki ezt pszichésen elviselnie, illetve hogy később érzett-e megbánást azért, mert zsidó honfitársainak a vagyonelkobzásában részt vett. 

Soros egyértelmű nemmel válaszolt, hozzátéve, hogy ő ezzel pont úgy volt, mint ma a piacokkal, azaz: "ha nem ő, akkor más tette volna meg, tehát semmi értelme nem lett volna annak, hogy ne tegye meg." 

Kapcsolódó:
Angelina Jolie apja leleplezi Soros Györgyöt és Hillary ClintontAngelina Jolie apja leleplezi Soros Györgyöt és Hillary Clintont (youtube.com)

Az EU csúcsvezetőit el kell távolítani hivatalunkból!


Honlap