Payday Loans

Keresés

A legújabb

CMM Heti Újság - Tegyük jobbá együtt a világot! PDF Nyomtatás E-mail
JÓKOR - OLY JÓ KORBAN ÉLTEM ÉN E FÖLDÖN
2016. szeptember 07. szerda, 20:44
Ismerj  meg  bennünket,  válogatás eddigi munkáinkból, egy rövidebb
vagy  ha  időd  engedi,  akkor  egyhosszabb bemutakozó filmünkből.

CMM Heti Újság

Tegyük jobbá együtt a világot!

Kedves Olvasó!

BECSÖNGETTEK! 
Részben nekünk is. Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak.
De még szerencsére ragyogó, napsütéses napokkal köszöntött ránk a szeptember, "újra itt vagyok" - kiáltott nevetve. A bölcsődések óvodások, az óvodások iskolások lettek, az iskolások pedig, egy részük ismereteiket bővítve tanulnak még, újabb tanévvel koptatva a padokat, más részük pedig, befejezve tanulmányaikat új életet kezdtek.

"Mindannyiunknak azon kell fáradoznunk, hogy a világot gyermekeinkhez méltóvá tegyük!"  Méltó, követendő világot teremtsünk, példánkkal neveljük őket. Mert a szó elszáll, a tettek megmaradnak. A szavak lehetnek ablakok, vagy falak. Ablakok, amelyek kinyílnak a világra, elhozva annak csodáit, de lehetnek egyben falak is, melyek végképp elzárják előlünk azt.

"Életünk minden másodperce az univerzum új és egyedülálló pillanata, egy pillanat, mely soha többé nem tér vissza. Ezzel szemben mire tanítjuk gyermekeinket? Arra, hogy kettő meg kettő az négy, és Párizs Franciaország fővárosa. Mikor tanítjuk meg őket arra, hogy mik valójában? Mindegyiküknek azt kellene mondanunk: "Tudod, mi vagy te? Csoda. Páratlan a magad nemében. Soha ezelőtt nem született hozzád fogható. Csodálatos a lábad, a karod, a mozgásod. Lehet belőled Shakespeare, Michelangelo vagy Beethoven. Képes vagy bármire. Igen, te vagy a csoda. Vajon, ha felnősz, tudsz-e majd ártani valakinek, aki éppolyan csoda, akárcsak te magad? Mindannyiunknak azon kell fáradoznunk, hogy a világot gyermekeinkhez méltóvá tegyük."    /Pablo Casals

De nem csak nekik, hanem velük együtt, nekünk felnőtteknek is, újabb szakasz kezdődött.
A nyári pihenés után, feltöltekezve újult erővel fogtunk hozzá teendőinkhez. A nyár sok változást hozott a CMM életében is, sokan örömmel csatlakoztak hozzánk, mások pedig, megértve őket is, inkább egyedül folytatják további útjukat.  
Szeptemberben újabb tervek, feladatok elé nézünk, kezdődik a „tanév” nekünk is. Mert bizony tanulunk mi is, riportjaink, filmjeink készítése közben is. Egyre több riport filmünk készül, s egyre több sorozat van kialakulóban.
Befejeződtek a MVSZ. IX. Világkongresszusának film felvételei, többségük megtalálható a youtube csatornánkon. Vendégünk volt sorozatunk keretében, több előadóval készítettünk riportot, melyek előző heti számunkban, és most itt is megtalálhatóak. 
Augusztust az 1000 Dob Ünnepe, nagysikerű, egész napos rendezvénnyel zártuk, melyről részleteket és képeket szintén itt lejjebb közlünk. Szeptembert Dr. Horváth István professzor előadásával kezdjük 9-én, majd Piszkátor Ildikó kiállítása lesz látható 18-án, bővebben itt, a programok menü alatt.

Ezek mellett számos egyéb programokra is felhívjuk figyelmeteket, kellemesen időtöltést kívánunk!

S egy örömhírt is szeretnék megosztani veletek, egyre több külföldi támogatás is érkezik. Köszönet nekik, és mindenkinek, akik bármivel támogatnak bennünket.

Tárhelyünkön hiba lépett fel, így weblapunk elérése átmenetileg szünetel, ennek ellenére elküldöm Heti Újságunkat, mert számos youtube filmre utaló link van benne, amiket a hiba kijavításig lehet olvasni. S nem utolsó sorban közelgő programunkra való tekintettel is. Reméljük hamarosan javítják a hibát. Türelmeteket kérem.

Továbbra is várjuk véleményeteket a lappal, a CMM Alkotói Közösség munkájával kapcsolatban!

Szeretettel
Feke Éva

Búcsú az Óvodától  - Kárpátalja - Mezővári óvoda

"Egy korszak zárult le kicsi életemben, ezért ma ünneplőbe öltöztem fel, hogy elbúcsúzzak innen végleg, búcsuzom az óvodától, a kedves játékoktól, ...de másfél szívem itt marad, ne sírjatok, én az óvodát mindig látogatni fogom."
S ha már szeptember, maradjunk még egy kicsit az oktatásnál
Egy magyar nyelvű főiskola létrehozásának küzdelmei Kárpátalján, többek közt magyar önkormányzatok segítségével. És egy Waldorf iskola, egy volt tanuló szemszögéből.
II.Rákóczi F. Kárpátaljai Magyar Főiskola Beregszász
"Például abban látnám a jövőt, hogy a Kárpát medencei pedagógus szövetségek mind megszervezik a saját magyar nyelvű tantárgyi vetélkedőjüket."

„Életre tanítunk"
Nyíregyházi Waldorf Iskola

Egy volt diák szavai el fogják gondolkodtatni...

Vendégünk volt sorozatunk újabb részei
Sorozatunk mai vendége:

Bárányné Dravetzky Márta

az Ausztráliai Magyar Kulturális Találkozó főszervezője

aki sok érdekeset mesélmagyarságunkról…
Grandpierre Attila - A fény üzenete

"Ha magyar ország egy kicsit odafigyel, akkor óriási eredményt érhet el, és másképp nem megy, csak oda kellene figyelni arra, hogy felfedezzük műveltségünknek a húzóerejét. Ez az igazi húzó erő, és ez a magyarság érdeke is. Egyénileg is érdekeltek vagyunk abban, hogy megtaláljuk az életünk értelmét. Az emberiség szenved az elidegenedéstől. Küzdenünk kell az elidegenedés ellen. "

Bővebben
itt.
Dr. Horváth István beszél kutatásairól, életéről
Dr. Horváth István professzor a világon először fedezte fel az antikoleszterin antitestet, és kifejlesztette az erre épülő érelmeszesedés elleni védőoltását.
"Nem fogom be pörös számat" - címmel készült összeállításweblapunkon
itt
olvasható.

Előadása hamarosan, szeptember 9-én lesz. Részletesen lejjebb olvasható, programok összeállításunkban.

Prof. Dr. Horváth István akoleszterinről

AZ ÉRELMESZESEDÉSleküzdhető...

Mike Imre - Az aranykori szeretet

"Úgy gondolom, hogy az Aranykor küszöbét átléptük. Lezáródott egy korszak, elindult egy új korszak. A küszöb átlépésre került....Vannak, akik mindent elkövetnek, hogy ez a szeretet nyelv, ne történjen meg."

Stúdió beszélgetés az aranykori szeretetről.
Erős Győző


A pénzt nem lehet megenni!


http://letunkert.hu/

Dr. Horkovics-Kováts János



A Magyar nyelv

ősiségének

bizonyítékai

Nimród  Népe  kiállítás  I.-II. rész.

Augusztus 26-án Józsa Judit galéria, "Nimród népe" című kiállítás ünnepélyes megnyitására voltunk hívatalosak, melyen Kovács Nóri is fellépett. A kiállításról készült kétrészes összaállításunkat itt láthatjátok.
"Nimród népe"  kiállítás
I. rész
"Nimród népe"  kiállítás
II. rész
Riportok, filmek az  "1000 Dob Ünnepe" rendezvény szereplőiről


Tönköl Gábor szellemgyógyászt



Egység Zenekar koncertje az 1000 Dob Ünnepen

Az Aranykor kapujában  I. - II.

Nagy váltás küszöbén állunk, vaskor vége, az aranykor kezdete. S, hogy mindezt megértsük mit jelent, segítségünkre lesz négy kiváló szakember: Báger Gusztáv, Ugrin Emese, Deák Bárdos András és Varga Csaba.
ARANYKOR SZERETETFÉNYBEN
I. rész
ARANYKOR SZERETETFÉNYBEN
II. rész
Sureshji mester sorozata

Ébresztő Magyarország 1-4 rész

Namaste! Namaste mindannyiótoknak!

Mindenkinek, aki nézi most az adást. Ez a program egy sorozat lesz.

Nevem Suresh.

Egy Nemzetközi banknál dolgoztam, 2013-ban ott hagytam ezt a szakmát, és elkezdtem az embereknek segíteni, hogy egy kicsit más nézőpontból nézzenek rá az életükre. Ezért vagyok most itt előttetek. Minden héten fogunk találkozni, válaszolni fogok minden kérdésetekre.

A programnak a neve: „Ébresztő Magyar ország”.


Bővebben itt.
Tagjaink írásaiból

Kormos László írása

Az Aranykor küszöbén (4. rész)

"Véleményem szerint sokunk, akik felébredtek, s elkezdtük érezni, hogy valami nagyon nincs rendben a világgal, végigmentünk a következő fejlődési szakaszokon:

– Saját életünk válságba kerülése. Párkapcsolatunk, munkahelyünk ment tönkre, elveszítettünk valamit, amit fontosnak tartottunk életünkben.

– Összedőlt az eddigi világnézetünk, esetleg ateistákból lélekkutatókká váltunk."


Teljes cikk itt.
Juhász Zsolt írása

A KÖZELGŐ VILÁG-VÉGÉRE…?
VÉL-ETLENEK itt nincsenek…


"A legfontosabb két törvényt úgy hívják OK -és OKOZAT! Amikre ha figyelünk, észrevehetjük, hogy minden tevékenységnek lesz egy eredménye! Az hogy idáig ezt egy eszme védelmében (materializmus) elmismásoltuk, annak a nyilvánvaló eredménye a mai káosz, ami ebben a sorsfordító pillanatban is, a saját pusztulása felé sodorja az emberi társadalmat! "

Teljes cikk itt olvasható

A CMM Alkotói Közösség rendezvényei

Dr. Horváth István előadása
Immunizálással megelőzhetők és gyógyíthatók a szív és érrendszeri betegségek!
Szeptember 09-én, pénteken 18.00 órakor
Budapest, Semmelweis u. 1-3

Dr. Horváth István - Immunizálássalmegelőzhetők és gyógyíthatók a szív ésérrendszeri betegségek!

LÉLEKFÉNYEK
Piszkátor Ildikó mozaikművész kiállítása

"A művészettel már gyerekkoromban estem szerelembe. Mindig vonzottak a különleges formák és a varázslatos színek, különösen, ahogy a fény megjelenik rajtuk. Fiatal felnőttként érdeklődésem az üveg felé vonzott, azóta is csodálom. Az üveg és a festészet összeolvadt bennem, mindkettőt együtt is, külön-külön is csodálom és jó pár éve művelem. Az üveg a leggyötrelmesebben vonzó, legtitokzatosabb anyag."

Fénnyel festeni – ez az álmom. Ezt érzem az üvegképeken és ezt próbálom elérni a festményeimen is.

2016. szeptember 18., 18:00–20:00
1052 Budapest Semmelweis u. 1-3 Csontváry terem



Részletesen itt olvasható

Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó

Kőszegi Szüret  2016 Nemzetközi Fúvoszenekari Találkozó
szeptember 22 - szeptember 25

Szüreti Napok Tihany 2016

A Tihany-félsziget lakói sem maradnak ki a szüreti mulatságokból! A sokéves tradíciónak megfelelően 2016 szeptemberében is különböző zenés-kulturális különlegességekkel és gyermekprogramokkal várják a helyieket és a látogatókat a hónap második hétvégéjén. Hatalmas érdeklődés kíséri a tihanyi szüreti rendezvényt. Vasárnap a huszárokkal ékesített, csikósokkal tarkított menet végigvonul Tihany utcáin, kíséri őket a tihanyi asszonykórus rezesbandával kiegészülve.
M A G A Z I N
Az ezoterikus könyvek szerelmeseinek
Aranyasszony trilógia
Purisaca Golenya Ágnes újabb könyvbemutatója

Az Aranyasszony trilógia 3 kötetből áll: Az aranyasszony útja; Az aranykapu és A perui papnő. A történet nagyrészt Peruban játszódik.
Egy magyar faluról beszél egész Ukrajna
Egy projekt, civil kezdeményezéssel.
"A kárpátaljai Nagydobronnyal település 15 kilométerre van a záhonyi határátkelőhelytől, csak magyarok lakják, akik meguntak várni az ukrán államra, és a “segíts magadon”-elv alapján nekiálltak leaszfaltozni a falu útjait. Olyan útszakaszokat tettek rendbe önerőből, saját és magyarországi pénzekből, amiket vagy soha, vagy legutoljára 50 évvel ezelőtt aszfaltoztak. "

Teljes cikk itt olvasható
Egy fiatal zenész kölcsönkéri egy hajléktalan férfi vödörjét. Hogy mi történik ezután, ... a videóból megtudhatod.
AMIT NEM LÁTSZ A TÉVÉBEN
Mi is az a Zengőszék?  Tudta, hogy cédrusfából készítik?  
Dominik Balaczky felvétel
ZENGŐSZÉK - vagy - TAO HANGKABIN

A Beregszászi Tv stábja Budapesten járt a Magyarok házában 2016. augusztusában, ahol találkoztak Déri Barna gitárművésszel, aki előadást tartott a gyógyitő hangszerekről többekközt. Majd bemutatta a zengőszéket, ami rögtön mindenki kedvence lett.
HÉTKÖZNAPOK HŐSEI
Új sorozatunkban most olyan személyekre szeretnénk felhívni a figyelmet, akik önzetlenül, anyagi szolgáltatás nélkül segítenek másoknak. A teljesség igénye nélkül, hisz szerencsére egyre többen vannak. Kitartásukkal, tenni akarásukkal, példát mutatnak mindannyiunknak. Köszönjük!
Minden pénteken, délután 3 és 5 óra között jogászok jelennek meg a Blaha Lujza téren, immár hatodik éve. Hajléktalanoknak és lakhatási szegénységben élőknek nyújtanak jogi segítséget, akik nélkülük a legritkább esetben kapnának ilyesmit. 

Teljes cikk itt olvasható: http://444.hu/2016/09/04/borton-jart-volna-egy-eldobott-papirzsebkendoert-onkentes-jogaszok-mentettek-meg-a-hajlektalant.
Közlemény!
A Civil MultiMédia nem üzleti vállalkozás,ezért nem rendelkezik bevételekkel.A műsorok anyagi és technikai feltételeit az alkotóközösség tagjai és a műsorokat támogató civilek önkéntes felajánlásaiból, adományaiból és a VHM alapítvány támogatásából biztosítjuk. Ezúton is köszönetet mondunk azoknak, akik anyagi és/vagy erkölcsi támogatásukkal segítették és segítik a jövőben is aCivil MultiMédia működését.
A lámpás nem Én vagyok, hanem Te, meg Te,
meg Te!


Te légy a lámpás!


MERT  NEKED  FÉNYLENED  KELL!
Támogassa Ön is tevékenységünket.
Az 1%-ok és egyéb adományok,gyűjtésére:
Vidd Hírét a Magyaroknak,
K+H Bank

10403181-50526571-51751017;
IBAN HU34 1040 3181 5052 6571 5175 1017

Segítőket keresünk!

A hirtelen növekedés egyre több feladatot ad, ezért mindinkább szükségünk lenne pár segítő kézre és elmére. Ha van kedved a CMM Alkotói Közösség tagjaként részt venni a médiafelület munkáiban, kérlek jelentkezz! Webmarketing, webáruház kezelés, hírek, tudósítások szerkesztése… stb. Magyarnak Lenni filmsorozatunk elsőrészének folytatása: "Az Eltitkolt Ősiségünk" címmel, elkezdődött. Hamarosan egy rövid előzetes is elkészül. A film folytatásához keresünk támogatókat és keresünk szakmai segítőket is.
Forward
Share
Tweet
+1
Share