Payday Loans

Keresés

A legújabb

Gidó bá’, a tréner PDF Nyomtatás E-mail
A MAGYAR FOCI - táltosparipa vagy állatorvosi ló

Gidófalvy Attila fociedző lett

Egy éve rendszeresen feltűnik jellegzetes alakja a focipályákon. Gidófalvy Attila hivatásos trénerként is dolgozik.

Gidófalvy Attilát a színpadon a Karthago, a Lord és a Fáraó együttes billentyűseként ismerte meg az ország. A focipályán azonban csak Gidó bá’, a tréner. Szabadidejében ugyanis utánpótlásedzőként dolgozik. A kemény rocker szíve azonnal meglágyul, ha gyerekek közelében van, és élvezettel tanítja őket a focizás szépségeire.

 

Imádják a gyerekek Gidó bá’-t, és ő is elolvad a kölyökcsapatoktól © Czerkl Gábor

 

– Tavaly áprilisban tettem le a vizsgáimat, hivatásos futballedző vagyok. Egyelőre hetente kétszer, másodedzőként tevékenykedem, mert csak hétköznap tudok a srácokkal lenni. A hétvégéken fellépéseken vagyok, így pont a mérkőzéseikről maradok le – mondta a Borsnak Gidó, amikor az egyik edzésen meglátogattuk őt és 8–12 év közötti tanítványait.

A zenész a pályán sem hazudtolta meg magát, farmerban és bőrdzsekiben okította a jövő Messijeit.

 

A Fradiban kezdett focizni, és a sportág imádata máig megmaradt © Czerkl Gábor

 

– Nem csak a labda, hanem a csapatjáték szeretetét és fontosságát is szeretném átadni a fiúknak. Meg kell tanulniuk, hogy milyen fontos a sportszerűség, a másik tisztelete és a különböző értékrendek elsajátítása. Csank János szavait idézve: „A cselezés a labdarúgás leglátványosabb része, addig, amíg nem öncélú”. Ezt útmutatásként szánom nekik. Nem csak a pályán, az életben is hasznát veszik majd, ha tudnak csapatban működni.

 

A Rockválogatottban 1981-ben, ekkor már csak hobbiból rúgta a labdát

 

A 64 éves zenész gyerekkora óta rajong a fociért. Fiatalon a Fradiban rúgta a bőrt, majd a Rockválogatottban focizott, többek között Nagy Feró, Török Ádám és Frenreisz Károly oldalán, míg a bíró szerepét Buzánszky Jenő vállalta magára.

– A család, a zene és a foci. Ez a sorrend az életemben! – mondta Gidó.