Payday Loans

Keresés

A legújabb

"Krízisek" és intervenciók - hideg és meleg háborúk PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC
Pénzügyi krízis Szaúd-Arábiában
Jack Fall 2016. 05. 19. Orientalista.hu

Nem elég a növekvő csődkockázat és államadósság, a szaúdi kormány már a fennálló szerződéseit sem tudja hitel nélkül kifizetni.

Pénzügyi krízis Szaúd-Arábiában

Az új terv, hogy a szerződéseket készpénz helyett kötvényekkel fizetik ki, ami után a másik fél lejáratkor kapja meg az összeget. Ebből nagyon úgy tűnik, hogy a szaúdiaknak szűkösek a készpénz-forrásaik.

A Bloomberg információi szerint Szaúd-Arábia 40 milliárd dollárral tartozik különböző cégeknek.

Az IMF előrejelzései szerint idén 13,5%-os lesz a szaúdi költségvetési hiány, ami a komoly kiadáscsökkentések miatt jobb, mint a tavalyi 20%. A GDP növekedést 1,5%-ra saccolják, ami a legalacsonyabb növekedési ütem a 2008-as pénzügyi válság óta.

Kapcsolódó:
Nincs béke: a NATO leszámolna a háborús gépezet belső ellenségeivelNincs béke: a NATO leszámolna a háborús gépezet "belső ellenségeivel" (hidfo.ru)
Az amerikai tankok hónapok óta özönlenek Kelet-Európába, a békére törekvést rövid úton kivégzik: a kongresszus megbízást adott az ország nemzetbiztonsági szolgálatainak, hogy folytassanak nyomozást olyan európai politikai pártok ellen, melyek kritikusak az Európai Unióval és NATO-val szemben. Aki nincs megelégedve a háborús gépezettel, azt könnyen orosz ügynöknek bélyegezhetik, de egy német lap szerint az USA szankciókat is hozhat bizonyos pártok ellen. 
Letartóztatták az egyetlen pártvezetőt, aki ellenezte az amerikaiak bevonulásátLetartóztatták az egyetlen pártvezetőt, aki ellenezte az amerikaiak bevonulását(hidfo.ru
Lengyelország belvédelmi ügynökségének emberei megrohamozták egy ellenzéki párt vezetőjének otthonát; a politikust kémkedés vádjával letartóztatták. Őrizetbe vétele óta azonban kiderült, hogy a nyilvánosan hangoztatott vádak csak ürügy. Mateusz Piskorski arra készült, hogy nyilvánosan beszámol egy másik pártvezető halálának körülményeiről, aki állítólag öngyilkosságot követett el, de valószínűleg politikai gyilkosság áldozata volt. A NATO elkezdte félreállítani azokat a politikusokat, akik a háborús készülődés útjában állnak. 
Tovább dübörög a Betyársereg - Megalakult a Hódmezővásárhelyi Klán!Tovább dübörög a Betyársereg - Megalakult a Hódmezővásárhelyi Klán!
(betyarsereg.hu
A folyamatos építkezés jegyében a betyárok vezetője még januárban Hódmezővásárhelyre látogatott, ahol akkor letették egy klán alapjait. A próbaidő lejárta után kijelenthetjük: már Hódmezővásárhelyen is dübörög a Betyársereg! A januári látogatás során készült fotó az akkor még próbaidős klánról. Az új klán tagságát egy önszerveződő, valódia hazafiakból álló sportkör adja. Isten hozott benneteket a betyárok nagy családjában! 
Lengyelország az egyik legagresszívabb országgá válhat EurópábanLengyelország az egyik legagresszívabb országgá válhat Európában (hidfo.ru
Tomasz Szatkowski lengyel védelmi miniszterhelyettes nyilvánosan kijelentette; a kormány foglalkozik annak lehetőségével, hogy részt vegyen a NATO Nuclear Sharing programjában, melynek részeként lehetővé tennék amerikai atomfegyverek telepítését Lengyelországba. 
Folytatódik az orosz csapatok összevonása Ukrajna keleti határánálFolytatódik az orosz csapatok összevonása Ukrajna keleti határánál (karpathir.com)
Az orosz hadsereg növeli a jelenlétét az ukrán határ mentén, Moszkva nem tett le arról a tervéről, hogy megtámadja Ukrajnát - jelentette ki Sztepan Poltorak, védelmi miniszter a kijevi Nemzetvédelmi Egyetemen, miután bemutat az intézmény új megbízott vezetőjét. "Folytatódik az orosz csapatok összevonása Ukrajna keleti határainál. Ez azt is jelenti, hogy Moszkva folytatja agresszív politikáját Ukrajnával szemben. Oroszország nem tett le arról a tervéről, hogy elfoglalja Ukrajnát. Arra figyelmeztet mindannyiunkat, hogy a veszély nem múlt el, továbbra is fennáll". 
Az Orosz Légierő újra támadni fogja a terroristák ellátási útvonalaitAz Orosz Légierő újra támadni fogja a terroristák ellátási útvonalait (orientalista.hu
Május 25-től az Orosz Légi és Kozmikus Erők újra támadni fogják a vahhabita terroristák Törökország területéről kiinduló ellátási útvonalait, jelentette be pénteken az Oroszországi Föderáció Honvédelmi Minisztériuma. Az Almasdar News értesülései szerint az Orosz Légi és Kozmikus Erők három hónapig nem támadták Szíriában az úgynevezett ellenzéki csoportok egy részét, a határozatlan idejű tűzszüneti egyezmény alapján, az egész ország területén. 
Az Európai Unió az összeomlás szélén áll"Az Európai Unió az összeomlás szélén áll" (888.hu
Marine Le Pen francia politikus szerint belülről repedezik a unió, hiszen vészesen rogyadozik a két legnagyobb eszmei pillérje. A Front National vezetője a schengeni- és az euróövezet drasztikus összeomlásáról beszélt, miközben kifejtette: amennyiben Franciaország elhagyná az uniót, akkor az biztosan összeomlana. Azonban Le Pen szerint van még rosszabb is, hiszen az Európai Unió vezetősége bármit meg fog tenni azért, hogy megmentse az uniós intézményrendszert: már önmagában az, hogy Brüsszel bírságokat szab ki azokra az országokra, amelyek nem hajlandóak migránsokat befogadni igencsak beszédes." 
Folytatódik az orosz csapatok összevonása Ukrajna keleti határánál1,5 millió lakost Ukrajnában meg kel ölni (youtube.com
Ukrajnában folyik a polgár háború. Miért? Talán az ilyen újságírók miatt is. Az ukrán központi sajtó újságírója Bogdán Butkevics így vélekedik az ukrajnai Donbass lakosságáról és ezt bátran világgá is kürtöli. 
Veneto orosznak ismerte el a KrímetVeneto orosznak ismerte el a Krímet (karpatinfo.net
Észak-Korea, Uganda, Szíria, Zimbabwe és még néhány ország után az olaszországi Veneto tartomány parlamentje is elismerte Oroszország részeként a Krímet. A képviselők Stefano Valdegamberi kezdeményezésére 37 igennel 9 nem ellenében döntöttek arról, hogy Krímnek joga van az önrendelkezésre, emellett bizottságot hoznak létre az Oroszország elleni szankciók feloldásáról. 
Románia: az ország, amely hatvan év alatt hatszor árulta el szövetségeseitRománia: az ország, amely hatvan év alatt hatszor árulta el szövetségeseit(erdelyimagyar) 
Nem tudjuk, hogy a jelenlegi felfokozott - foltokban hidegháborúsnak is nevezhető - világpolitikai viszonyok közepette, a NATO-nak volt-e kapacitása képbe kerülni Románia történelmével, mi viszont segítünk hat történelmi momentummal, amely eléggé tiszta képet fest arról, milyen szövetségese volt ez az ország néhai partnereinek. Mint tudjuk, vagy nem, Victor Ponta tegnap a Pentagonban tárgyalt az Egyesült Államok védelmi miniszterével a NATO-ról. 
Még a románok is Erdély autonómiáját akarjákMég a románok is Erdély autonómiáját akarják (felsoharomszek.szek-helyek.ro
Sokat beszélt arról, hogy Románia egy központosított, korrupt állam, amely nem hatékony, ezért Erdély európai történelmi régióként képes lenne önmagát kormányozni minden tekintetben. Szerinte Romániát az európai regionalizmus és föderalizmus elvei, gyakorlata alapján kellene modernizálni német mintára, így Erdély mellett létrejönne Havasalföld és Moldva régió is, mindhárom önálló parlamenttel, saját kormánnyal és költségvetéssel. 
Ki a magyarokkal Romániából! Sepsiszentgyörgy lesz Románia fővárosa! Ki a magyarokkal Romániából! Sepsiszentgyörgy lesz Románia fővárosa! (vid eó)(felsoharomszek.szek-helyek.ro
A főtér.ro kolozsvári portál összeállítását látva az új jobboldal nacionalista román párt viccesebb lett mint a két farkú kutyapárt. A magyarellenes tüntetésén résztvevők szerint jobb lenne, ha Románia fővárosa Erdélyben volna. A magyarok azért akarnak önállóságot, mert nem ismerik a történelmet. Ha nem tudnánk a székelyek is románok, sőt, még a magyarok is, ha nem cigányok. Na itt a bökkenő. 
VIGYÁZÓ SZEMETEK MOST IS PÁRIZSRA VESSÉTEK!VIGYÁZÓ SZEMETEK MOST IS PÁRIZSRA VESSÉTEK! (gepnarancs.hu
Párizs és egész Franciaország már hosszabb ideje forrong, de erről a magyar közvélemény alulinformált, ezért Körösi Zsuzsa úgy döntött, hogy felcsap helyszíni tudósítónak. Volt olyan hét, amelyen 50 egyetemet és gimnáziumot foglaltak el a diákok, és 250 városban tüntettek összesen 1 millió 200 ezren. Figyelni kell a Nuit Debout mozgalomra, a francia alkotmányreform-terv megbuktatására, a Panama-papírok francia vonatkozásaira... Időrendben közzétesszük Körösi Zsuzsa eredetileg a Facebookon megjelent tudósításait.


A szabadkőműves Benes