Payday Loans

Keresés

A legújabb

Simon Wiesenthal
HOLOKAUSZT

MA 5 ÉVE BÉCSBEN ELHUNYT SIMON WIESENTHAL.

Simon Wiesenthal

2005. szept. 20-án, 96 éves korában Bécsben elhunyt Simon Wiesenthal. A holokausztot túlélő Wiesenthal életét a bujkáló nácik felkutatásának és bíróság elé állításának szentelte. Haláláról Marvin Hier rabbi, a Los Angeles-i Simon Wiesenthal Központ elöljárója adott hírt.

 

 

 

 

Hier rabbi szerint “Simon Wiesenthal volt a holokauszt lelkiismerete”. “Amikor 1945-ben vége lett a holokausztnak, és az egész világ hazament felejteni, akkor ő egyedül maradt, hogy emlékezzen. Nem felejtett. Az áldozatok állandó képviselője lett, aki eltökélten dolgozott azért, hogy az igazságszolgáltatás elé állítsa a történelem leghatalmasabb bűntettének elkövetőit.”

Hier rabbiról a következőket érdemes még tudni: ismeretlen kis zsidóként 1977-ben érkezett New Yorkból az USA nyugati partjára, és eleinte a Los Angeles-i zsidó közösség tagjai között keresett alkalmi munkát. Kezdeti anyagi bukdácsolás után akkor ragyogott fel a szerencsecsillaga, mikor Samuel Belzberg, egy gazdag kanadai zsidó üzletember adott neki 300,000 dollárt azzal, hogy létesítsen az angyalok városában is egy holokauszt intézetet. Hier az építkezés alatt egyezséget kötött a Bécsben élő Simon Wiesenthal-lal, hogy évi 250,000 dollárért a kaliforniai holokauszt hasznosító vállalata is használhatja a nácivadász nevét, és a Los Angelesi zsidó intézmény ezután vette fel a nemzetközileg ismert Simon Wiesenthal nevét. A 96 éves korában elhunyt Wiesenthal után az Ausztriában élő családja a mai napig kapja a pénzt a kaliforniai Hier rabbitól a világhírűvé vált név használatáért.

Az ősnácivadász követése hazai híveinek körében is elindult, s egy 2008. július 18-i híradás szerint:

“Megalakult a Magyar Nácivadász Szövetség

A szélsőjobboldali szervezetek ellentáboraként megalakult a Magyar Nácivadász Szövetség.

A szervezet céljai között szerepel a náci szervezetek és egyének közti kapcsolatok feltérképezése, valamint ezeknek az adatoknak a nyilvánosságra hozása. Emellett kilátásba helyezték, hogy rendszeresen tartanak antifasiszta akciókat is. A nácivadászok „nem minden esetben ragaszkodnak majd a törvények maradéktalan betartásához”.

A Magyar Nácivadász Szövetség a jelek szerint nem akarja bejegyeztetni magát, tagjai szeretnék megőrizni anonimitásukat” – adták hírül 2 évvel ezelőtt.

Erős idegzetű olvasóink elmélyedhetnek a témában ennek az “emléknapnak” az alkalmából a szövetség honlapján (Magyar Nácivadász Szövetség), s olyan “neves” újságíró friss szösszeneteit olvashatja, mint  Tóta W. Árpád. Csak erős idegzetűeknek és szív-érrendszeri gondokkal nem küzdőknek ajánljuk.

 

Nemzeti InternetFigyelő

 

Wiesel-ügy: első fokon a történelemhamisító Köves Slomó rabbi nyert

2012. február 07. 07:25

justicia250.jpg2012. január 24-én kezdődött a Fővárosi Törvényszéken az a személyiségi jogi per, amelyet az egykori auschwitzi fogoly, Grüner Miklós indított Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija ellen. A tárgyalást vezető Pataki Árpád bíró akkor megígérte, hogy a február 6-án tartandó tárgyaláson írásban adja át az ítéletet a peres feleknek. A bíró úr az ígéretét nem tartotta meg.

Széljegyzet egy Elie Wiesel-interjúhoz

2012. január 31. 08:35

auschwitz2011-250.jpgVasárnap este az atv „rendkívüli” interjúval lepte meg a nézőket. Az interjúalany Elie Wiesel Nobel-békedíjas amerikai állampolgár volt, aki - állítása szerint - 1944 tavaszától az auschwitzi, 1945 januárjától pedig a buchenwaldi koncentrációs tábor lakója volt. Az állítólag Máramarosszigetről származó író 2009 decemberében járt hazánkban, akkor készült az a „rendkívüli” interjú, amelyet most ismét műsorára tűzött az említett tévécsatorna. Kérdés: miért vették elő épp most ezt a beszélgetést? Talán azért, mert nemrég kezdődött a Grüner kontra Köves per, amelynek tárgya: kicsoda valójában Elie Wiesel?

Elie Wiesel és a holokauszt emléknapja

2012. január 28. 08:39

holo-karikatura.jpgA holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja tegnap volt: 1945. január 27-én léptek be a németek által már másfél héttel korábban elhagyott auschwitzi koncentrációs táborba a Vörös Hadsereg katonái. Ugyanezen a napon halt meg Elie Wiesel édesapja Buchenwaldban – az izraeli Yad Vashemben található dokumentum legalábbis ezt az adatot tartalmazza. De mikor is halt meg valójában Elie Wiesel édesapja, Shlomo Wiesel?

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívum
LAST_UPDATED2