Payday Loans

Keresés

A legújabb

Mészáros Lőrinc cégbirodalma, avagy minden pártkatona tarsolyában hordja a marsallbotot... PDF Nyomtatás E-mail
Háború a nemzet ellen - Kül- és belháborúk a nemzet ellen - magyarirtás
Öt luxusterepjáró áll Mészáros Lőrinc kertjében
2016.04.11. propeller.hu

Impozáns házban lakik Orbán Viktor miniszterelnök jó barátja, Mészáros Lőrinc. A villa, amelyben az egykori gázszerelő él, százmilliókat érhet - írja a Bors.

A villa a Mészáros Lőrinc és felesége tulajdonában lévő Mészáros és Mészáros Kft. birtokában van, a lap cikke szerint ottjártukkor tucatnyian gondozták a jelentős méretű ingatlan növényzetét. A polgármester nevén Felcsúton egyetlen ismert ingatlan sincs, vagyoni helyzete így kevéssé határozható meg.

Öt luxusterepjáró áll Mészáros Lőrinc kertjében
Öt luxusterepjáró áll Mészáros Lőrinc kertjében Fotó: Bors

A faluban köztudott, hogy Mészáros a terepjárók nagy rajongója, kertjében öt, valószínűsíthetően felsőkategóriás járművet is megörökítettek. Az autók a szakértő által 100 és 300 millió forint közé taksált ingatlan kertjében egy külön erre a célra kialakított, fedett építmény alatt parkolnak.
A helyiek szerint Mészáros Lőrincet leggyakrabban egy újonnan legalább 30 millió forintot érő Mercedesben látni, a lap szerint azonban ez a jármű nem szerepel vagyonnyilatkozatában.

Szinte minden cégét 2010 után alapította . Vajon miért?
Szinte minden cégét 2010 után alapította. Vajon miért?

Kapcsolódó:
Itt a legújabb Ángyán-tanulmány: a felcsútiak vették a legtöbb földet FejérbenItt a legújabb Ángyán-tanulmány: a felcsútiak vették a legtöbb földet Fejérben(atlatszo.hu
Újabb tanulmányt tett közzé Ángyán József a földügyekkel kapcsolatban. A Fejér megyei földárverések első ütemének elemzése kapcsán arra jutott a neves agrárszakember, hogy a helyi kisgazdálkodók helyett a földek java részét politikaközeli spekulánsok nyerték el. A tanulmányt itt teljes terjedelmében is elolvashatja. 
A fideszesek nem mernek nyilatkozni arról, van-e offshore-cégükJobbik: a fideszesek nem mernek nyilatkozni arról, van-e offshore-cégük(videk.ma
A Jobbik szerint a fideszes képviselők nem merik aláírni azt a dokumentumot, amelyben arról nyilatkoznának, hogy van-e offshore-cégük. Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: hiába ígérte meg Orbán Viktor 2010-ben, hogy lejárt Magyarországon az offshore-lovagok kora, azóta sem változott semmi, a Fidesz-frakció hiteltelen ebben a kérdésben. E szerint "A vagyonnyilatkozati kötelezettségének minden fideszes képviselő eleget tett". 
A magyar államadósság két és félszeresét kitevő összeg vándorolt el az országbólA magyar államadósság két és félszeresét kitevő összeg vándorolt el az országból(kettosmerce.blog) 
A kiszivárogtatott Panama Papers szerint a világ politikai elitje offshore-ozik. Magyarország például benne van a húsz legnagyobb offshore vesztes között, és az államadósságunk két és félszeresét kitevő összeg vándorolt el az országból offshore-ba a rendszerváltás óta. Ennek a megállapításnak szenzációként kellett volna robbannia a magyar belpolitikában, hiszen ha igaz, a masszív adóelkerülés hiányában gyakorlatilag az összes eddigi megszorítás feleslegesnek bizonyult volna. 
Egy korábbi magyar állami bankár és egy médiabefektető offshore üzlete is kiderül a panamai papírokbólEgy korábbi magyar állami bankár és egy médiabefektető offshore üzlete is kiderül a panamai papírokból (444.hu
A világ legnagyobb offshore-kiszivárgásából új részletek derültek ki egy eddig rejtve maradt üzletről, amely egy magas rangú állami cégvezető és egy befolyásos osztrák befektető között zajlott még 2007 és 2009 között. Erről a nemzetközi tényfeltáró munkában résztvevő egyik osztrák lap, a Falter számolt be kedd este megjelent cikkében. A munka magyar részébe besegített a Direkt36, amely Magyarországról vett részt a a Süddeutsche Zeitung és az ICIJ nevű tényfeltáró hálózat által vezetett projektben, és már több cikket közölt magyar offshore-érintettekről. 
Milliós tartozások - privát kölcsönökből él minden ötödik képviselő
Milliós tartozások - privát kölcsönökből él minden ötödik képviselő (propeller.hu
Az Index 199 parlamenti képviselő legutóbbi, január végén leadott vagyonnyilatkozatát nézte át, melyből az derült ki, hogy közülük 39-nek van magánszemély felé tartozása. Legalábbis ennyien vallották ezt be. 16 honatyának van legalább 10 milliós tartozása. A lista élén Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter áll, aki 36 milliós adósságot halmozott fel, őt 30 millióval követi Szijjártó Péter külügyminiszter. 
Elképesztő véletlen segítette engedélyhez a Várban építkező Matolcsy-alapítványtElképesztő véletlen segítette engedélyhez a Várban építkező Matolcsy-alapítványt(index.hu
A szomszédok a koncepcióváltásról nem kaptak hivatalos értesítést, az önkormányzat ugyanis "véletlenül rossz címre küldte" a funkcióváltásról szóló építési engedélyt, ami így zavartalanul jogerőre emelkedhetett. Nem kaptak hivatalos értesítést a szomszédok arról, hogy az eredeti tervekkel ellentétben nem csupán decens közgazdászok és bankárok járnak majd szakmai továbbképzésre a Mátyás-templom mellé, hanem hangos turisták és még hangosabb lakodalmas csoportok is. 
Öngondoskodás, de szó szerintÖngondoskodás, de szó szerint (fuvesi.hu
Újra elképesztő dolgot művelt Simonka György: kilobbizott 1 milliárd forintot, hogy "sofőrje", rokona és barátja gazdagodjon. Dél-Békésben ezúttal józan ésszel alig felfogható dolgok történtek. A fideszes Simonka György egymilliárdos programján mutatjuk meg, milyen abszurditásokra képes a NER. Még a sokat látott NER-hez képest is szokatlan mutatvánnyal rukkolt elő pár hete Simonka György. 
A rendőrség szerint nincs korrupcióA rendőrség szerint nincs korrupció (index.hu
A BRFK tavalyi tevékenységéről szóló beszámolója a sikersztorik tündérmeséje, kár, hogy a rendőrség több fontos ponton elhallgatta a valós adatokat a döntéshozók elől. Bucsek Gábor dandártábornok a kábítószeres bűncselekmények 10 százalékát sem vallotta be, korrupciós bűncselekményeket pedig egyáltalán nem szerepeltetett a Fővárosi Közgyűlésnek leadott jelentésben, pedig a Belügyminisztérium adatai szerint lett volna mit feltüntetni. 
Aszfaltügy: 100 milliárd körüli bírságra bólint rá MagyarországAszfaltügy: 100 milliárd körüli bírságra bólint rá Magyarország (portfolio.hu
Az Európai Bizottság által vitatott összes aszfaltügyi számlaállomány kissé meghaladja a 600 milliárd forintot, amelyből 2013 végéig egy kis részt már kifizetett Magyarországnak, a csütörtöki megállapodás után pedig mintegy 500 milliárd forintot utalhat át, így 100 milliárd forint körüli pénzügyi bírságra bólinthat rá Magyarország. Nincs ebben semmi különös. Ellopták, na és?! A nép majd fizeti! 
Minősített emberöléssel akarják megvádolni a fagyállós gazdát
<br>Forrás: https://kuruc.info/r/2/141781/Minősített emberöléssel akarják megvádolni a fagyállós gazdát - életfogytiglant is kaphat a magyar, ha tulajdonát védi a sáskahadtól (kuruc.info
Megkezdődött csütörtökön annak a vácszentlászlói magyarnak a pere, aki a vád szerint 2013-ban úgy próbálta megakadályozni meggyborának ellopását, hogy fagyállót öntött bele, ezzel azonban egy cigánybűnöző (az MTI megfogalmazásában "fiatalember") halálát okozta. 
A világgazdaság jobbágyává süllyed az országA világgazdaság jobbágyává süllyed az ország (mno.hu
A Matolcsy György unortodox közgazdasági nézeteit hangoztató, de annak lényegét egyetlen sorban le nem író jegybank is szereptévesztésben van, amikor százmilliárdokat költ állami feladatok végzésére, amire egyébként jogosítványa sincs. A Magyar Nemzet Szalon harmadik estjének vendégei, Róna Péter és Varga István, a jegybank korábbi felügyelőbizottságának (fb) tagjai szerették volna érveiket összevetni a testület jelenlegi elnöke, Papcsák Ferenc nézeteivel, de utóbbi nem fogadta el meghívásunkat. 
a sport adja majd vissza Magyarország önbecsülésétÚjabb és újabb stadion (facebook.com
A miniszterelnök úgy fogalmazott: a sport adja majd vissza Magyarország önbecsülését, "ha összefogunk, ha van támogatás, ha elszántak vagyunk, akkor a világ bármely, nálunk nagyobb népével versenyképesek vagyunk, legyen az tudomány, kultúra, vagy éppen sport." Szólt arról is, hogy a futball nem a pénzhez, hanem a sporthoz tartozik, a sportnak, ami a kultúra része, pedig az a lényege, hogy nemzedékről nemzedékre öröklődik. 
Vona Gábor szerint nem szabad, hogy túlhatalmat szerezzen a kormányVona Gábor szerint nem szabad, hogy túlhatalmat szerezzen a kormány (alfahir.hu
Ma Magyarországon az emberek nem csak a migrációtól és a terrorizmustól félnek, hanem a pártállami idők visszatérésétől is, ezért a Jobbik csak olyan alaptörvény-módosító javaslatot tud támogatni, amiben kizárják a politikai túlhatalom szerzésének lehetőségét - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Kossuth rádió 180 perc című műsorában hétfő reggel. 
Elkezdődött a Fidesz végjátéka?Elkezdődött a Fidesz végjátéka? (nepszava.hu
A jól szervezett civilek kiszoríthatják a közösségi terekből a Fidesz-t és csatlósait, de sokkal több pénz kellene a kormány médiafölényének ellensúlyozására, hogy a kampányban győzhessen az ellenzék, és helyreállítható legyen a jogállamiság. Ezzel a munkával nem lehet várni - jelentették ki a KARD szombati rendezvényének előadói a kormányzás félidejét értékelve, a módszerekben azonban nem volt egyetértés közöttük. 
A kormány eltörli a vasárnapi zárvatartást!A kormány eltörli a vasárnapi zárvatartást! (index.hu
Visszavonja a vasárnapi zárvatartást a kormány. Rogán közölte, hogy a kormány mindig is tervezte azt, hogy a törvény bevezetése után egy évvel értékeli annak működését. "Néhány héttel az egyéves évforduló után arra jutottunk, hogy a törvényt visszavonását javasoljuk. Úgy gondoltuk, hogy ezt az egy évet meghagyjuk, hogy tisztán lássunk az ügyben. A kormány céljai teljesültek, megvalósult a vasárnapi munkavégzés tilalma a kiskereskedelemben, viszont megosztotta a kormány döntése a társadalmat." 
Lemondott az ukrán miniszterelnökLemondott a miniszterelnök (origo.hu
Bejelentette lemondását Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök. A "Tíz perc a miniszterelnökkel" című, több ukrán tévécsatorna által sugárzott műsorban - amelyben a kormányfő hetente számolt be az általa vezetett kabinet tevékenységéről - ezúttal posztjáról való távozását jelentette be Jacenyuk.
LAST_UPDATED2