Payday Loans

Keresés

A legújabb

Nemzeti Hírháló hírlevél 2016 április 08. - Panama akták... PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC
Nemzeti Hírháló hírlevél
2016 április 08.
Locations of visitors to this page
Támogatás
99Húszmillió!
Feliratkozás
Olvasás honlapon Programajánló Facebook
Legyen a Nemzeti Hírháló munkatársa!

A Nemzeti Hírháló Egyesület olyan a Szervezet céljai és küldetése iránt erős hittel rendelkező, tenni akaró olvasókat vár, akik hajlandóak elkötelezni magukat egy figyelemre méltó pálya iránt a világ különböző helyszínein. A Szervezet olyan... 

Továbbá: http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/allaslehetosegek




Tedd magad próbára! Szerezz barátokat! 
Tölts feledhetetlen, jó hangulatú hét napot az 
Őseink Ösvényein Nomád Táborban!

A csodálatos természeti környezet, a játék és az alkotás öröme, a jurtákban alvás is különleges élménnyé teszi ezt a hetet. 


Helyszín: Pusztaberki. 
Időpont: 2016. 06. 16-tól 06. 24-ig, vagy június 26.-tól július 02.-ig. 
Korosztály: 10-14 év. 

A gazdag programajánlatból néhány: 
- eszközös népi játékok (pl. csülközés, bigézés) megtanulása, játszása, 
- játékeszközök készítése és díszítése (amiket a gyerekek haza is vihetnek), 
- baranta bemutató, önvédelmi fogások tanulása, középkori harci játékok, 
- természetközeli életmód elemei, 
- gyógynövények megismerése, 
- túrák a közeli erdőkben, 
- ismerkedés az ősi magyar világképpel, rovás, 
- népi motívumok megismerése és azok felhasználása alkotásokban, 
- népmesék, népdalok, 
- "mesél a csillagos ég" (csillagképek és azokkal kapcsolatos történetek), 
- néhány környékbeli nevezetesség megtekintése, 
- strandolás a Bánki tónál (a tábor helyszínétől kb. 4 km). 

Jelentkezés: 
a Jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével lehetséges (letölthető itt, és további információk ide kattintva): 
http://kispestszovetseg.org/tabor/


Kapcsolódó: 
Modern nevelés ősi elvek alapjánModern nevelés ősi elvek alapján - Dibáczi Enikő (1/III) (youtube.com)

Kedves Olvasó!

Csak azok az olvasók kapnak hírlevelet, akik klubtagok, vagyis minimális összeggel támogatják e hiteles tájékoztatási szolgáltatást! Köszönöm megértését!
Fizetési lehetőségek: 
http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/klubtagsagi-rendszer
(Azonosítóját kérjük, ne felejtse el megadni: 009806 !) 

Köszönettel: 
Kovács János 
Hírháló mindenes


Miért lopnak ilyen hihetetlenül sokat?
2016. április 7. 444.hu

Az utóbbi időben annyira sok a lopás, hogy gyakorlatilag nem tudunk másról írni. Bankok, építőipari vállalatbirodalmak, földbirtokok, média-, kommunikációs vagy tanácsadói közbeszerzések, tuti energetikai üzletek kerülnek nyíltan vagy burkoltan a vezető politikusok környezetében lévő emberekhez a kormány irányításával. Vannak napok, amikor négy-öt súlyos milliárdokat érintő, gyanús üzletről kell beszámolni. 

A bukás előtt álló Gyurcsány Ferenc erkölcsileg és szakmailag padlóközelben lévő szocialista pártja is csak álmodni mert volna ilyen ütemű fosztogatásról. 

Ezek a tolvajlások a legtöbb esetben jogilag nehezen megfogható akciók. (Bár vannak krimibe illő esetek is, mint például Tarsoly Csaba százszor megpakolt készpénzes zsákjai). 

Olyan legálisnak vagy féllegálisnak tűnő módszereket fejlesztettek ki, amelyekkel a politika által kiválasztott cégeket, tulajdonosokat lehet helyzetbe hozni, a számukra kedvezően alakított jogszabályok garantálják a profitot.

Nem kell versenyezni a piacon, nem kell megküzdeni a vásárlókért vagy az ügyfelekért azzal, hogy a versenytársaknál olcsóbban, jobb szolgáltatást vagy terméket állítsunk elő. A kormány mindent intéz. Ha pedig jogilag is zűrös az akció, akkor a párt által nyíltan elfoglalt intézmények (ügyészség, NAV, pénzügyi felügyelet, Állami Számvevőszék, stb) fogják elkenni, nem kivizsgálni az ügyeket. De nem véletlenül dolgozik annyi jól menő ügyvéd Budapesten, a legtöbbször olyan jól adnak tanácsot, hogy az ügyek el sem jutnak a hivatalos útig. 

Mi történt mondjuk a szerencsejáték-piacon? A kormány betiltotta a nyerőgépeket, aztán monopoljogot adott néhány kormányhoz közeli magánszemélynek, hogy kaszinókat üzemeltessenek. Még az adózást is kedvezőbbé tették. A kedvezményezettek haszna hatalmas és garantált. A dohánypiac története hasonlóan jól ismert, a kiskereskedelemben a kormány által kiválasztott szereplők kapták meg a terület egészét, a nagykereskedelemben pedig annyira lejt a pálya a kormány barátainak, amennyire csak lejthet. Ezek nem kivételes esetek. 

Honnan ez az őrült étvágy a lopásra? 

A korrupció a Fidesz legfőbb politikája

Múlt év végén mondott valamit a Fidesz egyik fontos ideológiai munkása, Lánczi András, ami hallatán a legtöbben csak megvonták a vállukat. A gondolat jól illeszkedik rengeteg cinikus nyilatkozat közé, jóérzésű ember nem szereti fölöslegesen idegesíteni magát. Mégis érdemes visszatérni rá, és alaposan elolvasni ezt a szöveget. 

"Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája. Ezen azt értem, hogy olyan célokat tűzött ki a kormány, mint a hazai vállalkozói réteg kialakítása, az erős Magyarország pilléreinek a kiépítése vidéken vagy az iparban. Például minden külföldit, aki termelő beruházást valósít meg, tárt karokkal várunk. Erre mondják azt, hogy "de hát ez maga a korrupció!". Ez politikai nézőpont, itt valójában a korrupció szó mitikussá tételéről van szó. (...) A korrupciónak van 13-14 kidolgozott társadalomtudományi értelmezése. Ám az nem szerepel köztük, ha a nemzeti érdekért tesszük ezt vagy azt, az eleve korrupció."

Fantasztikus retorikai fogás: nemzeti érdek, hogy bizonyos honfitársaink valódi teljesítmény nélkül milliárdos üzletekhez jussanak. A másik félmondatban meg már hopp, már össze is mosta a "korrupciót" az ipar megerősítésével. Ugyanitt azt is elmondja Lánczi, hogy nem lehet maffiaállamról beszélni, hiszen nem öltek meg senkit. ("Kit öltek itt meg, szeretném megkérdezni!"

Tehát amikor a politikai ellenzék, vagy szélesebb értelemben a kormány kritikusai korrupcióval - az állami hatalommal haszonszerzés érdekében való visszaéléssel - támadják a kormányt, akkor valójában a kormány legfontosabb politikáját támadják, mondja a Századvég Alapítvány kuratóriumi elnöke. A kormány legfőbb politikája ugyanis nem más, mint hogy az állam által mozgósítható közös erőforrásokat az állam által kiválasztott csoportokhoz, "hazai vállalkozói réteghez" vezényeljék át, és a játékszabályokat is úgy módosítsák, hogy ez a csoport erősödjön. Azt pedig mind aláírjuk, hogy inkább lopjanak békében, mint hogy gyilkoljanak is mellé. 

Kerényi Imre, egy Lánczinál is bohókásabb pártértelmiségi ennél is nyíltabban fogalmazott az ATV-ben néhány hete: 
"De hát az természetes dolog, hogy a rokonok és barátok részt vesznek a gazdasági életben, a politikai életben. Azért folyik a politikai harc, hogy ezeket az erőforrásokat birtokolja ez a csoportosulás. (...) Hát miért folyik a politikai harc? Miért? Az erőforrások birtoklásáért. Az természetes, hogy az erőforrások működtetésében a párt a híveinek kedvez. Hát ne legyünk hipokriták, ez a lényege az egész dolognak."

Lánczi és Kerényi itt tökéletesen megfogalmazta, hogy mi történik körülöttünk. A Fidesz hosszú évek kemény munkájával felépített egy zárt ideológiai rendszert, ami arról szól, hogy túl kell lopni a szocialistákat

Ez valahol a Fidesz vezetőinek rendszerváltás utáni pszichózisában gyökerezik. Legalább az 1993-as székházügyig semmilyen gazdasági és médiahátországa nem volt a Fidesznek. Közben arról is meggyőzték magukat, majd a fél országot, hogy a kommunisták viszont minden nemzeti vagyont magukévá tettek. Mire ez a nézet kétharmados politikai tőkévé kristályosodott, természetesen már rég nem volt igaz - a szocialisták mögött álló gazdasági hátországról gyorsan lelepleződött, hogy valójában teljesen üres volt, folyamatosan áramló pénz nélkül nem áll meg. Ma már székházuk sincs. Ennek ellenére a Fideszben és hívei körében továbbra is sziklaszilárd a meggyőződés, hogy bármilyen eszközzel azon kell lenni, hogy a párt mögött álló nagytőkének még több jusson. 

Maga Orbán Viktor is rendszeresen azzal vágott vissza az ellenzéknek, amikor a rendszer akkori helyzetbe hozott fő haszonélvezője, Simicska Lajos miatt oligarcháztak (például itt, 2012-ben Karácsony Gergely akkori LMP-s képviselőnek), hogy mégis, mi bajuk van azzal, hogy a kormány helyzetbe hozza a nemzeti tőkésosztályt? Csak nem a külföldiek érdekében dolgoznak? Aki pedig jogsértésről tud, tegyen feljelentést, az ügyészség majd eljár, szólt Orbán érvelése. 

Két szektor van a magyar gazdaságban: amiben kormányzati koordinációval lopnak, és ami érinthetetlen

Ha ez így van, akkor miért nem loptak még el mindent, vagy, Lánczi megfogalmazásában, miért nem adták a "nemzeti vállalkozói osztálynak" az egész magyar gazdaságot? A válasz egyszerű: csak azokat a gazdasági területeket érdemes lenyúlni, ahol a kormány a jogszabályok megfelelő alakításával biztosítani tudja a profitot, nem kell versenyezni, nem kell innoválni, nem kell keményen megdolgozni a bevételért. Valójában az történt, hogy a kétharmados Fidesz kormány már a legelejétől kettéosztotta a magyar gazdaságot: a lopható és a nem lopható szektorokra

Valahogy így: 

Az utóbbi hat év gyakorlata azt mutatja, hogy egyes szektorokban a kormány a szabályok változtatásával folyamatos bizonytalanságban tartja a legjóhiszeműbb piaci szereplőket is, másoknak konkrétan hadat üzen, egyeseket betilt, zsarolással államosít, büntetőadókat vet ki. Adott esetben kiűzi vagy kivérezteti a legtőkeerősebb, esetenként külföldi befektetőket is. A kormány itt bármilyen keménykedést megenged magának, és szinte mindenhol megvannak azok a könnyen beazonosítható kedvezményezettek, akik profitálnak a beavatkozásokból. Olyan is van ezek között a szektorok között, melyeknek a lényegévé vált a rablás, az EU-s pénzek elképesztő (nem hogy a 20-25, de akár 130-320 százalékos) túlárazással való lefölözése - az út- és vasútépítés elég kézenfekvő példa. 

Más szektorokban viszont nem csak hagyják, hanem egyenesen agyontámogatják a nagy külföldi cégeket, amelyek tőkét és technológiát hoznak az országba. Ezek az úgynevezett "termelő" szektorok, amelyek megfogható, és külföldön eladható termékeket állítanak elő. A miniszterelnök ahányszor csak teheti, kifejti, mennyire szereti ezeket a megfogható dolgokat, és magát a "termelést". A kivételezés és a támogatások osztogatása ezekben az ágazatokban is torzítja a piacot, egyeseket helyzetbe hoz, másokat hátrányba, de itt a cégeknek nincs annyi félnivalójuk a kormánytól, nem fenyegeti őket az, hogy egyszer csak átveszi a lukratív bizniszüket egy megfelelően kormányközeli üzletember. Garancsi István nem fog Suzukit vagy akár dugattyúgyűrűt gyártani. 

Vérfagyasztó ez a felosztás elég sok magyar vállalkozónak, tulajdonosnak. Konkrétan azt jelenti, hogy ha a balra lévő mezőben van vállalkozásod, akkor számíthatsz arra, hogy valamilyen módon el fognak lehetetleníteni, legjobb esetben is egy torz piac rosszabbik végén küszködhetsz. Hacsak nem vagy magad is vazallus, pontosabban nem találtad meg a csatornáit annak, hogy visszafizess pénzt a megfelelő helyekre (ami azon túl, hogy korrupció, még egy újabb adó is). Teljesen persze akkor sem lehetsz nyugodt, ha az elvileg nem lopható szektorban vállalkozol, hiszen semmi nem garantálja, hogy nem fog a te szektorod is átcsúszni a lopható szektorba. 

Feltűnhet, hogy véletlenül pont azokban a szektorokban engedi meg magának a beavatkozást a kormány, ahol a leginkább magyar fogyasztókat szolgálnak ki, nem külföldieket, és ahol a külföldi szereplő nem tud kimenekülni az országból. És főként azokat az iparágakat nem fosztogatja, ahol sokat adnak hozzá a magyar exporthoz, és/vagy el tudnak menni a cégek az országból, ha bántják őket. (Például egy energetikai, távközlési cég vagy egy bank nem tud csak úgy kivonulni az országból, mivel a beruházásai mozdíthatatlanok - nem is véletlen, hogy ők kapták a büntető szektoradókat. Egy autógyárnak viszont nem lenne olyan nagy ügy áttenni az üzemet mondjuk Romániába vagy Lengyelországba, ha a kormány problémázni kezdene.) 

A megoldás egyszerű, a kormánynak a külső pénzügyi egyensúly miatt szüksége van arra, hogy az exportáló szektorok valamennyire sikeresek legyenek. Ahonnan viszont nem lehet exportra számítani, vagy ha igen, akkor sem árt a teljesítménynek, ha elüldözik a külföldieket, akkor ott gyakorlatilag szabad rablás van. 

Van néhány határterület is, például az eddig békén hagyott, de most éppen állami beavatkozás és valamilyen központosítás előtt álló turizmus, vagy a logisztika, ahol európai szinten versenyképes magyar szereplő is van, de éppen a magyar állam segítségével betonozza be a domináns szerepét. Ilyen a mezőgazdaság és az élelmiszeripar is: az exportban nem elhanyagolható ez a szektor, de mivel a fő termelési tényező, a föld így is, úgy is itt marad, ahogy azzal is lehet számolni, hogy az EU-s terület alapú támogatások is jönni fognak, ezért a kormány itt sem engedi érvényesülni a piaci viszonyokat, sőt, Fejér megye egy részében mintha a valódi, középkori jellegű feudális viszonyokat hozná vissza. Az IT-szektor határeset, mert nagyon sok az állami informatikai közbeszerzés, és ez elég gyakran lopást jelent, vannak viszont ve rsenyképes, külföldi piacra dolgozó cégek is, amiket békén hagynak. 

Nem lehet nem észre venni, hogy melyik szektorokban épített magának vállalatbirodalmat Simicska Lajos, és melyik szektorokban vannak azoknak a legfelsőbb szintre közvetlenül bekötött új vazallusoknak az üzletei, akikre lecserélték. Építőipar, média, mezőgazdaság, energetika, közmű (közvilágítás), pénzügy, turizmus, egyszóval a lopható szektorokban. 

De mégis, hol a határ?

A Fidesz ideológiai rendszerében mindenesetre eddig elég volt a "hazai vállalkozó rétegre" és a "nemzeti tőkésosztályra" hivatkozni, amikor valaki azt firtatta, hogy miért lopnak, miért szabják a szabályozást konkrét cégekre. Ha a hazai vállalkozók támogatása versenysemlegesen történne, akkor el is lehetne hinni, hogy tényleg ez a cél, de ez nyilvánvalóan nincs így. Teljesen nyíltan saját vazallushálózatot hízlal a most működtetett kleptokrácia. 

Ez a kedvezményezett vállalkozói kör nem bírná a piaci versenyt, csak olyan körülmények között tud meglenni, amikor az állam adja neki pénzt közvetlenül, vagy az állam bástyázza körül jogszabályokkal azt a környezetet, amiben háborítatlanul tudja elrakni a járadékot.

Hatékonytalan, lassú és rossz gazdasági modellek virágoznak a lopható szektorokban, és ez a magyar gazdaság elég nagy részére kiterjed. 

Vajon mikor kell a Fidesz fizetett lopásmentegető ideológusainak szembenézni azzal a ténnyel, hogy most már, évekkel a "balliberális" politikai infrastruktúra gazdasági szétesése után rég nincs kit túllopni ebben az országban? Vagy hogy ezekkel a lépésekkel ártanak a hazai vállalkozóknak, és valójában csak olyan, nem hogy a nemzetközi, hanem a hazai piacon is versenyképtelen figurákat - gyakran a kormánypárti politikusok rokonait vagy saját strómanjait - hozzák helyzetbe, akik a rablásra optimalizált ötlettelenségükkel már rég nemzetgazdasági szintű nehezéket jelentenek mindannyiunknak? 

Kapcsolódó: 
Adás előtt kirúgták a Tények felelős szerkesztőjét isAdás előtt kirúgták a Tények felelős szerkesztőjét is (444.hu
Nagyon mozgalmas napja volt pénteken a TV2-nek. Kirúgták a Mokka műsorvezetőjét, Kárász Róbertet, aztán felmondott a 19 éve a csatorna hírműsorainál dolgozó Dudás Ádám is. Aztán fél ötkor, azaz másfél órával a Tények előtt kirúgták Horváth Csabát, a Tények felelős szerkesztőjét. A mai adást azért még vele rakatták össze. 
Schmitt Pál szerint nem fair azt feltételezni, hogy Magyarországon szétlopnák az olimpiátSchmitt Pál szerint nem fair azt feltételezni, h ogy Magyarországon szétlopnák az olimpiát (444.hu
A lemondatott köztársasági elnök, aki most az Olimpiai Védnökök Testületének elnöke, az Egri Ügyeknek adott interjújában az olimpiával kapcsolatban megjegyezte, hogy nem mondaná, hogy egy ilyen nagy vállalkozás óhatatlanul melegágya lesz a korrupciónak. Schmitt Pál szerint meg kell nézni, hogyan lesz megszervezve, a szervezőbizottság mennyire lesz átlátható és a közpénzeket átlátható módon költik-e el. Hozzátette, hogy egyből korrupcióra asszociálni az olimpiáról "nem fair feltételezés". 
Lázárék csúnyán benézték az IMF-hiteltLázárék csúnyán benézték az IMF-hitelt (napi.hu
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter ünnepléssel kezdte a mai kormányinfót - szerinte Magyarország tegnap visszafizette a 2008-as IMF-hitel utolsó részletét. Valójában erre 2013-ban már sor került. Most Brüsszelnek fizették vissza a pénzt. Az IMF-nek az utolsó, 2,1 milliárd eurós részletet 2013 augusztusában visszafizette az ország, vagyis mintegy két és fél éve kiszabadultunk az IMF "rabigája" alól. Ennek ellenére Orbán Viktor miniszterelnök után Lázár János is a tegnapi napot jelölte meg, mint ünnepelni való napot. 
És akkor Kovács apuka megköszöni a kormány végtelen jóságátÉs akkor Kovács apuka megköszöni a kormány végtelen jóságát (kolozsvaros.com
Merthogy eddig úgy volt, hogy a sok rohadék élősködő cég keresni akart az üzleten és haszonra hajtottak. De mostantól ez megváltozik és hurrá lesz. Lefordítom magyarra: kell az elvtársaknak ez a piac is, mert lassan elkopnak a kiosztható javak. A földek fogynak, a trafikok, bankok, kaszinók már gazdára találtak, a turisztika és vendéglátás kell a családnak. Marad ami marad, azt kell szétdobni. Például a közétkeztetés, annak is az érdekes része: a beszállítói piac. 
AZ MSZP-KORMÁNY SEGÍTETTE A CSALÓ BRÓKEREKETA Fidesz-frakció reagálása Szakács László nyilatkozatára: Az MSZP-kormány segítette a csaló brókereket (fidesz.hu
Ugyanazok a szocialisták, akik ma kétszínűen a brókercsalások miatt tüntetnek, kormányzásuk alatt eltűrték és segítették az évtizedes pénzügyi korrupciót, annyira fellazították a brókercégekre vonatkozó szabályokat, hogy a csaló brókerek éveken át zavartalanul csaphatták be az embereket. A szocialisták most is becsapják a károsultakat, miközben mindvégig a csaló brókerek és a bankok oldalán állnak. 
Így menekült a Quaestor-károsultak elől a kormányszóvivő - videóÍgy menekült a Quaestor-károsultak elől a kormányszóvivő - videó (propeller.hu
"Gazemberek, tolvaj, senkiházi" - ezekkel a szavakkal "üdvözölte" Kovács Zoltánt a Kossuth téren tüntető Quaestor-károsultak mintegy 200 fős csoportja. A pórul járt befektetők azért demonstrálnak, mert a beígért kártalanításnak csak a töredékét kapták meg. 
Mondjon le Polt Péter, ha nem tudja normálisan végezni a munkáját!Mondjon le Polt Péter, ha nem tudja normálisan végezni a munkáját! (youtube.com
Ha a brókerbotrányban is akadozni fog az elszámoltatás, akkor lássa be Polt Péter, hogy nem tudja a főügyészség normálisan végezni a feladatát és mondjon le - ismertette pártja álláspontját Volner János. A Jobbik alelnöke szerint egy olyan embert kell kinevezni főügyésznek, aki a politikától, de legfőképp az aktuális kormánypárttól függetlenül végzi a tevékenységét. Újságírói kérdésre Volner arra is válaszolt, összejátszottak-e a Fidesszel ma a parlamentben. 
A korrupció 50 árnyalatárólA korrupció 50 árnyalatáról (youtube.com
50 kérdést tett fel a korrupcióval kapcsolatban ma a Jobbik, melynek hátterét Novák Előd ismertette sajtótájékoztatóján. A párt emellett 12 pontban foglalta össze korrupcióellenes javaslatait, mely a politikusbűnözést szorítaná vissza. 
A rendőrség szerint nincs korrupcióA rendőrség szerint nincs korrupció (index.hu
A BRFK tavalyi tevékenységéről szóló beszámolója a sikersztorik tündérmeséje, kár, hogy a rendőrség több fontos ponton elhallgatta a valós adatokat a döntéshozók elől. Bucsek Gábor dandártábornok a kábítószeres bűncselekmények 10 százalékát sem vallotta be, korrupciós bűncselekményeket pedig egyáltalán nem szerepeltetett a Fővárosi Közgyűlésnek leadott jelentésben, pedig a Belügyminisztérium adatai szerint lett volna mit feltüntetni. A kimaradó súlyos bűncselekmények helyett bekerültek teljesen jelentéktelen statisztikák, amelyek alapján minden a legnagyobb rendben van. 
Tényleg egy 84 éves virágárus néni Magyarország legnagyobb baja?Ezt most miért kell? Tényleg egy 84 éves virágárus néni Magyarország legnagyobb baja? (tudnodkell.info
"84 éves néni zokog a Kossuth téri metró bejáratánál. Vele szemben egy közterületes - kezében egy nagy csokor nárcisz - és egy biztonsági őr. A néni kérlelhetetlenül sír - nem érti, miért veszik el tőle a virágot, hiszen ő csak szemcseppre gyűjt a félig vak lányának. Gyöngyös mellől jött fel Budapestre, hogy itt egy nagyobb patikában megvásárolhassa a gyógyszert. 
Három részre szakadt az ország, négymillió magyar helyzete reménytelenHárom részre szakadt az ország, négymillió magyar helyzete reménytelen(civilhetes.net
Pogátsa Zoltán szerint Magyarországon négymillió embernek esélye sincs a felemelkedésre, közülük egymillióan ráadásul munkából nem tudnak megélni. Oktatás kellene a termelékenység növekedéséhez, de ki tud tanulni, ha fűteni sem tud? Magyarországon kevés ember, alacsony termelékenységgel, nagyon sokat dolgozik. Négymillió ember létminimum alatti jövedelemből él, ebből több mint egymillió munkából visz haza ilyen keveset. 
Hol a magyar középosztály? - Négymillióan a létminimum alattHol a magyar középosztály? - Négymillióan a létminimum alatt (tenytar.blog.hu
Bizonyos időközönként újra és újra előkerülnek a társadalom struktúrájával kapcsolatos témák a közbeszédben, amelyek főleg a középosztály helyzetével foglalkoznak. Bár a szociológia a társadalom részeinek osztályokként való definiálását meghaladta, a középosztály, mint fogalom a politikai közbeszédben továbbra is hivatkozási alap. Ebben a fogalmi keretben tehát a széles középosztály megteremtése azért is fontos, mert az széles legitimációs bázisa lehet a demokratikus berendezkedésnek.

"Bizony, öreg vagyok, és nem ebbe az országba való. Ahol vakok hajtják a szekereket, süketek lesik a hangokat és némák beszélnek csak igazságról. Magyarnak lenni ma annyi, mint süketnek, vaknak és némának lenni." (Wass Albert) 


Panama-akták: Az anomáliák
4/05/2016 Covert Geopoliticsujvilagtudat.blog

Úgy tűnik, hogy a Panama-akták egy rossz propaganda inkább, megtorlásként Putyin és Aszad ellen a Rothschildok Nagy Izrael tervének sikeres meghiúsítása miatt.

Panama-akták: Az anomáliák

Eddig nincs közvetlen érintettsége a két személyiségnek az állítólagos offshore bűncselekményekben. 

Íme néhány anomália a Panama-aktákkal kapcsolatban: 
- Egy csomó grafika, de nem kereshető a 2,6 terabájtnyi adat; 
- A kezdeti kiszivárogtatás jól látható módon mutatta be Putyint és Aszadot, de az Egyesült Államokból senkit; 
- Az adatok kiszivárogtatása baráti rezsimekkel szemben legjobb esetben is középszerű; 
- A szivárogtatást Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa és mások támogatták; 
- A Mossack Fonseca ügyvédi irodát a nácik alapították. 

Egy csomó grafika, de nem kereshető a 2,6 terabájtnyi adat

Amikor a hangsúly a figyelem felkeltésén van, de kevés az adat, vagy szándékosan teszik az adatokat elérhetetlenné, annak le kellene győznie a "kiszivárogtatás" felkiáltást, ami az egész eljárást kérdésessé teszi. 

Ellentétben a Wikileaks-el, amely kiírja az összes adatot és kereshetővé teszi bárki számára egy keresőmező segítségével jól láthatóan az első oldalon, ez a szivárogtatás csak egy indexelt felsorolást ad. 
wikileaks.org

És ez kapásból Szíriával kezdődik: 
The Panama Papers: Victims of Offshore

Vagy Putyinnal a Guardian-nél: 
How to hide a billion dollars | The Panama Papers

A kezdeti kiszivárogtatás jól látható módon mutatta be Putyint és Aszadot, de az Egyesült Államokból senkit

Bár Putyin és Aszad arca jól látható a hírekben, az Egyesült Államokból senki más nem élvezi ugyanezt a kiváltságot. 

Idézetek a Panama-akták orosz "kiszivárogtatásaiból": 
"Arkagyij és Borisz Rotenberg hihetetlenül szerencsések, hogy gyerekkori barátai voltak Vlagyimir Putyin orosz elnöknek. 

...Arkagyij és Borisz Rotenberg voltak a tulajdonosai legalább hét bejegyzett társaságnak a Brit Virgin-szigeteken, hatnak a Markom Management segítségével, mely cég tartotta a kapcsolatot a Mossack Fonseca-val Rotenberg nevében. Arkagyij Rotenberg négy vállalathoz kötődött, míg Borisz Rotenberg háromhoz. A vállalatok gyakran jártak el mint egymáshoz kapcsolódó részvényesek a Markom mellett, amely korábban SP Management volt. A cégek mindenféle dologban részt vettek, kezdve jelentős csővezeték építő vállalatokban (a Causeway Consulting-on keresztül Arkagyij Rotenbergtől) berendezések vásárlásáig egy olasz villa építéséhez Toszkánában Arkagyij fiának Igor Rotenbergnek (a Highland Ventures Group-on keresztül Boris Rotenbergtől)." 
panamapapers.icij.org

"A feljegyzések azt mutatják, hogy Roldugin egy színfalak mögötti játékos egy titkos hálózatban, melyet Putyin munkatársai működtettek, amely legalább 2 milliárd dollárt kevert meg offshore cégeken és bankokon keresztül, ezt találta az Oknyomozó Újságírók Nemzetközi Konzorciuma, a német Süddeutsche Zeitung napilap és más média partnerek. 

A dokumentumok között Roldugin olyan offshore cégek tulajdonosaként szerepel, melyek több tízmillió dollár értékű kifizetést kaptak más vállalatoktól. Egy cég, amely szintén kapcsolódik az orosz csellistához titkos befolyást szerzett Oroszország legnagyobb teherautó gyártója felett, és nagy szeletet hasított az orosz tévéreklám iparból." 
panamapapers.icij.org

A szíriai elnökről, Bassár el-Aszadról a következőket írják: 

"A Rami és Hafez Makhlouf testvérek megcsinálták a szerencséjüket kihasználva az első anyai unokatestvérükkel Bassár el-Aszad szíriai elnökkel meglévő családi kötelékeket, bár az utolsó két évben kegyvesztetté válhattak. 

...1998-ban Rami Makhlouf a Polter Investments Inc.-t használta, hogy a szíriai távközlésbe fektessen be jordániai befektetőkkel együtt. 2002-ben Makhlouf társalapítója volt a Syriatel szír mobil távközlési társaságnak. 10 százalékos részesedése volt személyesen, és másik 63 százalékkal rendelkezett a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett Drex Technologies S.A. nevű cégen keresztül. Ugyanebben az évben Makhlouf társbefektetői a Syriatelben beperelték őt Bécsben, ahol a Drex Technologies 2,6 millió dolláros bankszámlát tartott." 
panamapapers.icij.org

Elfogadva, hogy mindez igaz, vajon te vagy a hibás, ha a gyerekkori barátaidról vagy unokatestvéreidről kiderül, hogy bankrablók lettek, amikor felnőttek? 

Az adatok kiszivárogtatása baráti rezsimekkel szemben legjobb esetben is középszerű

A kiszivárogtatott adatok Ukrajna önjelölt elnökéről Porosenkóról nem tartalmaznak eget rengető kinyilatkoztatásokat, de annál inkább "orosz inváziós" retorikát. 

"2014 augusztusában, ahogy az orosz csapatok begördültek Kelet-Ukrajnába, Porosenko lett az egyedüli részvényese a Prime Asset Partners Limited-nek, melyet a Mossack Fonseca hozott létre a Brit Virgin-szigeteken." 
panamapapers.icij.org

Szaúd-Arábia királyáról, Salmanról a következőket írják: 

"Salman király specifikus szerepet játszott a Safason Corporation SPF S.A. társaságban Luxemburgban, amely részvényese volt a Verse Development Corporation-nek, melyet a Brit Virgin-szigeteken jegyeztek be 1999-ben, és az Inrow Corporation-nek, melyet 2002-ben jegyeztek be. Az Inrow 2009-ben egy 26 millió dolláros jelzálogot vett fel, a Verse pedig egy másik jelzálogot 8 millió dollár értékben, mindkettőt luxus lakásokra London központjában." 
panamapapers.icij.org

Ezzel ellentétben Szaúd-Arábia amerikai befektetései több milliárd dollárt tesznek ki, és még több trilliót egy olaj utáni korszak előkészületeire. 

"Ez a hatalmas amerikai kincstári piac titka, egy maradvány az olajhiány és a hatalmas olajdollár korából: Csakhogy mennyi az amerikai adósság, amit Szaúd-Arábia birtokol? 

De ez a kérdés most - válasz nélkül maradt az 1970-es évek óta, az Amerikai Egyesült Államok pénzügyminisztériumának szokatlan cenzúrája miatt - került előtérbe, ahogy Szaúd-Arábiára nyomás nehezedik a zuhanó olajárak és a költséges közel-keleti háborúk következtében. 

Csak az elmúlt évben Szaúd-Arábia körülbelül 100 milliárd dollár valutatartalékot emésztett fel, hogy betömje az elmúlt negyed évszázad legnagyobb költségvetési hiányát. Ez az első alkalom, hogy a korona ékkövének számító állami olajválallat, a Saudi Aramco eladását fontolgatják. A megrendülés jelei aggodalmat keltenek Szaúd-Arábia túlméretezett pozíciója miatt a világ legnagyobb és legfontosabb kötvénypiacain." 
bloomberg.com

"Szaúd-Arábia az olajkorszak alkonyára készül azáltal hogy létrehozza a világ legnagyobb független vagyonforrását a királyság legmegbecsültebb vagyonai számára. 

Egy több mint ötórás megbeszélés során a helyettes koronaherceg Mohammed bin Salman lefektette látomását a nyilvános befektetési alapról, amely végül több mint 2,6 trillió amerikai dollárt fog irányítani, és segít leválasztani a királyságot az olajról." 
smh.com.au

Szaúd-Arábia természetesen egy családi vállalkozás, és nem egy kormány. 

Ez nem jelenti azt, hogy a kazár maffia nem rendelkezik elég adattal, hogy odaszegezze ezeket a rezsimeket. Ami ezeknek az adatoknak a célja, hogy figyelmeztetésként szolgáljanak, hogy ennél is több jön, ha teljesen magára hagyják a Keresztapát kinn a hidegben, ahogy a globális pénzügyi újraindítás továbbra is kibontakozóban van. 

Cameronnak jobban kell viselkednie a Brexit retorikájával kapcsolatban, ha továbbra is a királynő Kína párti eladásai mellett akar maradni. 

A szivárogtatást Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa és mások támogatták

Talán ez magyarázatot ad a sok reklámozott szivárogtatás nyilvánvaló elfogultságára. 

A Panama-akták finanszírozói között találjuk a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványt, és a Ford Alapítványt. 

"Támogatóink 

Az ICIJ egy non-profit szervezet. Mi ingyen végezzük a munkánkat. Erősen támaszkodunk jótékonysági alapítványokra és a nyilvánosság pénzügyi támogatására. A segítséged nélkül nem tudunk létezni. 

A határokon átnyúló tényfeltáró újságírás az egyik legdrágább és legveszélyesebb a világon. 

A legújabb ICIJ finanszírozók közé tartoznak: Adessium Alapítvány, Nyílt Társadalom Alapítvány, a Sigrid Rausing Trust, a Fritt Ord Alapítvány, a Pulitzer Center Crisis Reporting, a Ford Alapítvány, a David és Lucile Packard Alapítvány, Pew Jótékonysági Alapítvány és a Waterloo Alapítvány. 

Ugyancsak nagyon hálásak vagyunk az ausztrál emberbarát és üzletember Graeme Wood támogatásáért."

www.icij.org

Az ICIJ-t az amerikai székhelyű Center for Public Integrity támogatja, egy szép nevű alapítvány, melyet viszont az alábbiak támogatnak: 
- Ford Alapítvány 
- Carnegie Alapítvány 
- Rockefeller család Alap 
- W K Kellogg Alapítvány 
- Nyílt Társadalom Alapítvány (Soros) 

Ők továbbra is együtt dolgoznak, hogy megakadályozzák a BRICS geopolitikai fejlődését. 

Vlagyimir Putyin, ahogy arról korábbi hírek szóltak, elfogatóparancsot adott a Rothschildok gazdasági bérgyilkosa Soros György ellen, aki az orosz gazdasági válság felelőse volt az 1990-es években. 

A Mossack Fonseca ügyvédi iroda, melynek adatai képezték az alapját a Panama-akták kiszivárogtatásának, a nácionistákhoz kötődik. És könnyű arra következtetni, hogy 

"... a Mossack Fonseca ügyvédi iroda a kazár maffia ügyeskedése, hogy szándékosan belekeverjék az állami vezetőket és cégeket, hogy létrehozzanak egy alkualapot mindannyiukkal kapcsolatban későbbi használatra. A zsarolás egy bevált módszere a vezetők irányításának mindenütt."
geopolitics.co

A Mossack Fonseca ügyvédi iroda társalapítója Jürgen Mossack, aki egy panamai ügyvéd. Mossack Fürth-ben, Bajorországban született 1948. március 20-án. Apja Erhard Mossack Rottenführer (vezető tizedes) volt a Waffen-SS-ben, a Náci Párt Schutzstaffel (SS) fegyveres szárnyában a második világháború alatt, mielőtt az amerikai kormánynak kezdett el dolgozni, majd Panamába költözött, ahol felajánlotta szolgálatait az Egyesült Államok Központi hírszerző Ügynökségének (CIA). 
wikipedia.org

Mindenesetre ez az egész az emberek elméjéért folyó háború. Ez az egyik hatékony módja annak, hogy olyan dolgokról beszéljünk, melyek talán nem is léteznek, és ne foglalkozzunk a globális szegénység, a romló életminőség, az eugenika központú tömeges védőoltások, és a szén-alapú környezeti hazugságok legégetőbb kérdéseiről. 

Eltekintve a fiat monetáris átveréstől és a vérrel átitatott olajdollártól, a másik jelentős forrása a cionista kazár maffiának az "egészségügyi ellátás iparág", amely a nyilvántartások szerint 3,09 trillió dollár volt 2014-ben, és az előrejelzések szerint 3,57 trillió dollárig fog szárnyalni 2017-ben, csak egyedül az Egyesült Államokban. És sokan úgy vélik, hogy ez egy visszafogott becslés. 

Elkerülhetjük a gyógyszerek használatát, és legyőzhetünk mindenféle vírust és félelemkeltést, mint például a Zika-vírus könnyedén, ha tudjuk, hogyan kell felépíteni a saját átfogó antivirális rendszerünket. 

Kapcsolódó: 
Több mint 300 milliárd dollárt offshore-oztak ki MagyarországrólTöbb mint 300 milliárd dollárt offshore-oztak ki Magyarországról (echotv.hu
Lentner Csaba szerint az egész világ üzleti élete úgy van felépítve, hogy offshore mindig is volt, van és lesz is. Ismertette: Az 1980-as évek végétől kezdve Magyarországon az offshore-cégekbe történt vagyonkivitel akkora összeg volt, mint a magyar államadósság két és félszerese. A magyar államadósság 140 milliárd dollár, vagyis minimum több mint 300 milliárd dollár ment ki hazánkból. 
A Jobbikosok írásban nyilatkoztak: nem birtokolnak offshore cégeketA Jobbikosok írásban nyilatkoztak: nem birtokolnak offshore cégeket (alfahir.hu
A Fidesz és az MSZP soraiból is kerültek elő érintettek a világ legnagyobb offshore-botrányában. A napokban szivárgott ki mintegy 12 millió titkos dokumentum, különböző offshore cégekről egy panamai ügyvédi irodából. 
Iceland's prime minister walks out of interview over tax haven questionHullanak a politikusok, újabb magyar név az offshore-dokumentumokban(privatbankar.hu
A panamai ügyvédi irodától kikerült adatok alapján tucatjával kerülnek elő a nagynevű ügyfelek - híres emberek, színészek, sportolók, és persze a politikusok. Közülük már többen el is buktak, köztük egy magyar érintett is. Ahogy azt már korábban is megírtuk, a Mossack Fonseca panamai ügyvédi irodától került ki egy méretes adatcsomag, amelyet több ország oknyomozó újságírói együtt fedtek fel. 
Hullanak a fejek az offshore-botrányban - lemondott egy bankvezérHullanak a fejek az offshore-botrányban - lemondott egy bankvezér(privatbankar.hu
Távozik korábbi pozíciójából a Hypo Vorarlberg osztrák bank vezetője, de nem ő az egyetlen aki bajba került. Michael Grahammer tegnap este tájékoztatta a felügyelőbizottságot lemondásáról. Indoklása szerint a bankot és a személyét ért médiatámadások miatt hozta meg döntését. Közleményében továbbra is a bank által folytatott ügyletek jogszerűségét hangsúlyozta. 
Soros áll az offshore-botrány kirobbantása mögött?Soros áll az offshore-botrány kirobbantása mögött? (nepszava.hu
A WikiLeaks portál szerint az offshore-botrányról kiszivárogtatott panamai dokumentumok Vlagyimir Putyin orosz elnököt támadó állításai egy olyan tényfeltáró médiaszervezettől erednek, amelyeket az amerikai állami USAID segélyszervezet és Soros György nagybefektető finanszírozott. 
Panama-ügy: Soros nagy reménysége bukhat belePanama-ügy: Soros nagy reménysége bukhat bele (magyaridok.hu
"George Soros Kreml-ellenes pénzmosás-infós akciója visszaüt Clintonra és Cameronra" címen közölt cikket az orosz hírügynökség angol nyelvű hírportálja. Időközben kiderült, az amerikai demokraták egyik elnökjelölt-aspiránsának, Hillary Clintonnak bizalmi embereivel is kapcsolatban áll a panamai offshore-botrányban érintett egyik milliárdos és az egyik orosz bank, melynek érdekeit Clinton kampányfőnökének lobbicége képviseli Washingtonban. 
A LOTTÓ egy hatalmas csalás? Lebuktak a sorsoláson!A LOTTÓ egy hatalmas csalás? Lebuktak a sorsoláson! (tudnodkell.info
Mostanában egyre gyakrabban. Talán nem véletlenül. Abban az időszakban is voltak problémák, amikor még kézi húzással választották ki a számokat, de miután áttértek a gépi "húzásra", egyre több emberben merül fel a gyanú: talán csalnak a lottóval. Levélírónk a gépi húzást kifogásolja, mert szerinte az nagyon is befolyásolható. 
Orvosok hivatalosan is megerősítették az első ember halálát, melyet a GMO okozottOrvosok hivatalosan is megerősítették az első ember halálát, melyet a GMO okozott (worldnewsdailyreport.com
Madrid: Az orvosok a Carlos III kórházban megerősítették a ma reggeli sajtótájékoztatón, az emberi halál okozója a genetikailag módosított élelmiszerek. A paradicsomok, amelyek hal géneket tartalmaztak, kiváltották a heves és halálos allergiás reakciót. 
A FIDESZ-MSZP-DK koalíció a globális vállalatok érdekei mellett szavazottA FIDESZ-MSZP-DK koalíció a globális vállalatok érdekei mellett szavazott(alfahir.hu
A Fidesz-MSZP-gyurcsányista DK koalíció megszavazta a Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerségről (TTIP) szóló jelentést. A Fidesz korábban többször kritikusnak mutatkozott a szabadkereskedelmi megállapodás kapcsán. Januárban Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára leszögezte: a magyar kormány megvétózza az Egyesült Államok és az Európai Unió közötti szabadkereskedelmi egyezmény megkötését, ha a legfontosabb magyar érdekeket nem sikerül érvényesíteni. 
A drákonidák vezetőjének alkukísérlete és a háttérhatalom közelgő összeomlásának részletei - Corey GoodeA drákonidák vezetőjének alkukísérlete és a háttérhatalom közelgő összeomlásának részletei - Corey Goode (goodethungary.blog) 
Újabb információk a Gömb Szövetség ténykedéséről, a bolygó felszabadításának jelenlegi állásáról, a dezertőrökről és a tömeges letartóztatások előkészületeiről. A nyilvánosságra hozatal megállíthatatlanul közeleg. Miközben a Gömb Szövetség karantén alá vonta Naprendszerünket, az összeesküvés megindult a totális széthullás útján, és Corey most beszámol a háttérhatalom végső belharcairól, mely visszavonhatatlan vereségükhöz fog vezetni. 
Az etikus bankolás titka - nemcsak bankároknakAz etikus bankolás titka - nemcsak bankároknak (vimeo.com
Ismét San Francisco-ban jártunk (USA) és meglátogattunk egy ottani etikus pénzintézetet. Ezt a felvételünket összekapcsoltuk korábbi hollandiai és németországi munkáink még soha be nem mutatott részeivel. Nemcsak bankároknak! ;)


A '68-asok vége
Lovas István 2016. április 8. Lovas István újságíró blogja

A 68-asok végeA liberálisok több évtizednyi uralmának kongat a jelen és jövő

Egy jobb pesti kocsmában ma már nyilván habókos madárjósként emlékeznének a neokonzervatívnak indult, de - egyetlen mentsége mára - abból később kiábrándult Francis Fukuyama professzorra és "szaktekintélyre", aki 1989-ben az amerikai National Interestben lebegtette meg először azt az égig magasztalt téveszméjét, hogy a nyugati liberális demokrácia megállíthatatlan előrehaladása az emberiség szociokulturális fejlődésének a végpontja, és az emberi kormányzat végső formája. Amint tömören kifejezte, a hidegháború összeomlásával eljött a történelem vége. 

Ahogyan a dolgok alakulnak, egy biztos: épp az ellenkezőjének vagyunk a szemtanúi. 

Az Európát és szűkebben az Európai Uniót megrengető ismert válságokat egy pillanatra félretéve, a jelenlegi tendenciák láttán nagyon boldogok lehetünk. Kontinensünkön sokak fülének roppant kellemes recsegéssel rogyadozik egy népellenes, liberális elit uralma, amely az 1968. májusi párizsi balliberális forradalommal kezdődött. 

Tegnap vált ismertté, hogy a liberális körökben eddig szintén az égig magasztalt hollandok népszavazáson mondtak nemet az Európai Unió és Ukrajna amúgy persze már a népek feje fölött eldöntött társulási szerződésére. 

Erre mondta még a referendum előtt Jean-Claude már reggel iszik Juncker, az Európai Bizottság elnöke, hogy annak elvetése a kontinens válságával egyenértékű. És üzente Brüsszelen belül és kívül minden hivatalosság, valamint az azzal szinkronban üvöltő korporatív sajtó: az EU-Kijev társulás elvetése csak Putyint segíti. 

A népszavazáson hatvannégy százalékkal győztek a nem szavazatok. Erre írta tegnap a German Foreign Policy nevű, a neve ellenére német nyelvű külpolitikai szakportál, hogy a népszavazás "a kisebbség zsarnoksága". A drága jó német demokraták! Akik most arra készülnek, hogy évekre bebörtönözzenek egy Erdogant sértő gúnyverset felolvasó német közszolgálati műsorvezető-komikust, miközben a magyar miniszterelnököt közszolgálatilag sértő gúnyadás után tiltakozó Bem rakpartot azzal hessegették el, hogy a német közmédia szabad és független. 

Annak illusztrálására, hogy miként érzett e holland földindulásra a hatvannyolcas lélek, idézzük a magát most éppen balosra festő, de lelke legmélyéből a balliberális érzelmek feltörésének gátat szabni nem tudó Szanyi Tibor MSZP-s európai parlamenti képviselőt. "Az alapvetően belpolitikai indíttatású tegnapi hollandiai fejlemények mindenesetre fájdalmasan emlékeztetnek bennünket ara, hogy szűk látókörű, Európa-ellenes, idegengyűlölő populista politikusok és nézetek hazánkhoz hasonlóan másutt is jelen vannak Európában..." - rúgott bele az Európa-atya gyorsan unikálisan európaiatlanul, de oldalának kiirthatatlan szokása szerint saját hazájába most is. Kínosan ügyelve arra, hogy saját oldala politikusai és sajtója által percenként szitokszóként hangoztatott populista (népbarát) jelzőt el ne felejtse. 

Kívülről nézve a liberális Európa a szemünk előtt omlik össze. 

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter tegnap jelentette be, hogy az eddig a magyar fasiszta és náci ebek termékének gyalázott határkerítés legújabb szakaszát éppen az osztrák-magyar határon húzzák fel. Hogy legyen már valami áprilistól ott Heiligenkreuznál és Nickelsdorfnál is. Ami igazán aranyos bejelentés azon osztrákok részéről, aki eddig véresre tapsikolták tenyerüket, amiért (Gorbacsov jóváhagyó kacsintása után) Hornék le "merték" bontani a két ország közötti vasfüggönyt. 

Azután itt van az EU-Törökország migránsegyezmény, amelyre sajtónk nem mer ránézni a más esetekben mindig fenn lévő liberális pápaszemével. A földkerekség legnagyobb súlyú napilapja, a New York Times tegnap Életeket kockára tevő megállapodás címmel szerkesztőségi állásfoglalásában rohant neki e megállapodásnak azzal, hogy az Európai Unió Görögországból Törökországba deportál embereket annak ellenére, hogy ezt mind emberjogi csoportok, mind az ENSZ menekültügyi szervezete elítélte. A vezércikk ezzel a figyelmeztetéssel zárul: "Az Európai Uniónak fel kell függesztenie a deportálásokat Görögországból Törökországba, ameddig mindkét országban a menekültekkel való bánásmód nem felel meg a nemzetközi, uniós jogi és emberiességi normáknak."

De menjünk tovább. Nyolcvan napra állunk a további uniós tagságról döntő brit népszavazástól, és ha a többség (bocsánat, immár "zsarnoki kisebbség") úgy dönt, pápá unió, pápá további integrációs drukkerek, akkor az EU összeomlása még inkább szemüveg nélküli látótávolságba jut. 
Emlékeznek arra a liberális sikolytömegre, amely ellepte a Nyugat szócsöveit, amikor a magyar miniszterelnök el merészelt menni Moszkvába Putyinnal tárgyalni? 

És hol volt Heinz Fischer osztrák (!) elnök tegnapelőtt? Moszkvában, Putyinnál! És mit mondott? Hogy az Oroszország elleni szankciók kontraproduktívak. De ennél még meghökkentőbbet mondott az osztrák hadsereg szintén Moszkvában tárgyaló főparancsnoka, Othmar Commenda vezérőrnagy Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnöknek. Ülnek? Az első számú osztrák katonai vezető kijelentette: "Nem fogom egyes országok utasításait követni és parancsainak engedelmeskedni arról, hogy kivel beszélhetek és kivel nem. Pontosan ebből az okból döntöttem úgy, hogy meglátogatom önöket." 

Képzeljük el, mi lett volna a hazai és nemzetközi sajtóban, ha ezt a magyar hadseregparancsnok mondja Moszkvában? Megőrült! Összeesküvés-elméletek rabja! Szétveri a NATO-t, az EU-t, az európai egységet! Sorra szólaltak volna meg a nyugati érdekek feltétlen hazai kiszolgálói, mint Balázs Péter volt uniós biztos (ma Soros-egyetem), Kovács László (mintaliberálissá vedlett volt kommunista érdekközvetítő), Eörsi Mátyás és Ara-Kovács Attila, egykori SZDSZ-es külpolitikai szakértőtár­saikkal egyetemben. 

És hogy még jobban élvezzük a látványt, nézzünk körbe Európában liberális szemmel! 

Ausztriában a "szélsőjobboldali" Szabadság Párt messze a legnépszerűbb. Belgiumban a szakadár flamand N-VA. Svájcban már régen a radikális jobboldalt imádja a hegyek, tehenek, bankok és egymás feljelentésének népe. A minta Svédország lezárta a migránsok előtt skandinávosan nyitott határait. Finnország dettó. Ahol az aranyos Igaz Finnek radikálisabbak a mi Jobbikunknál. Dánia? Hol van már ott is a tavalyi liberális hó, melynek utolsó pelyhét is arrébb rúgta a "szélsőjobboldali populista" Dán Néppárt? 
És mi? Azért nekünk sem csak a vigaszág maradt: az egyik legnépszerűbb amerikai honlapon, a Huffington Poston tegnap jelent meg ezzel a korszakosan szörnyű címmel az írás a falon: "A liberalizmus kimúlása". És kiknek köszönhető az írás szerint ez az alkony? Az elmúlt évtizedben elsősorban a török és magyar "populista teljhatalmú uraknak". Akikhez most még Lengyelország és India vezetői jönnek, de már készülődik Franciaországban Marine Le Pen és Amerikában Donald Trump, zokog a Huffi. 

Világ liberálisai, egybesüljetek végvonaglásotokban, mielőtt a történelem antifukuyamista pöcegödrében köttök ki! 

(Lovas István, Magyar Hírlap, 2016-04-08)

Kapcsolódó: 
Döntő támadások vannak kibontakozóban a kazár maffia ellen Döntő támadások vannak kibontakozóban a kazár maffia ellen Lengyelországban, Törökországban, Washington DC-ben, Japánban és másutt (ujvilagtudat.blogspot.hu)
A harc a Föld bolygó felszabadításáért egyre drámaibb iramban van kibontakozóban, ahogy a kazár emberi rabszolgakereskedők támadás alá kerülnek a saját erődítményeikben Lengyelországban, Törökországban, Ukrajnában, az Egyesült Államokban, Japánban és másutt. Ezzel egyidejűleg, ahogy a kazár maffia eltávolítása tovább gyorsul, a magas szintű kelet-nyugati tárgyalások egy új pénzügyi rendszer irányába simán és barátságos módon zajlanak több forrás szerint, akik részt vesznek a tárgyalásokon. 
Menekülnek az európai milliomosokMenekülnek az európai milliomosok (lovasistvan.hu
A New World Wealth (Új Világgazdagság) szervezet jelentése szerint töbt ezer milliomos vándorol ki az EU-ból az USA-ba. Elsősorban Görögország az érintett. A szervezet szerint az európai vallási feszültségek ezt a kivándorlást az elkövetkező években felgyorsítják. Az elmúlt évben 3 ezer milliomos vándorolt ki Görögországból. Franciaországból az ottani 323 ezer milliomosból tízezer vándorolt ki. Olaszországból a 305 ezer milliomosból hatezer hagyta el országát.