Payday Loans

Keresés

A legújabb

Zarándoklat Mátraverebély-Szentkútra és Máriabesnyőre PDF Nyomtatás E-mail
PROGRAM AJÁNLÓ
2016. január 25. hétfő, 08:44

Zarándoklat Mátraverebély-Szentkútra és Máriabesnyőre

Gyertyaszentelő Boldogasszony Ünnepén

2016. február 2.

(kedd)

Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal

Ellátás: ebéd

Indulás: 07:00 óra Budapest, Hősök tere (Műcsarnok melletti parkoló)

Utazás az M3-as autópályán a Gödöllőhöz tartozó Máriabesnyőre, ahol egy székelykapun keresztül jutunk a kegyszobrokat őrző bazilikába.

A kegytemplom meglátogatása után felkeressük az altemplomot a Grassalkovich kriptával, a Mária kutat, a szabadtéri oltárt a mögötte található Szent Konrád kúttal, majd folytatjuk zarándoklatunkat Mátraverebély-szentkútra, Nemzeti kegyhelyünkre.

A megérkezést követően énekes Mária köszöntővel beköszönés a kegytemplomban található kegyszoborhoz, gyónási lehetőség majd gyertyaszentelés, körmenet és szentmise, amit Majnek Antal püspök atya mutat be.

A kegyhely kialakulása Szent László király idejére tehető, és az első forrás fakadása is hozzá köthető. Az első testi gyógyulás a XII. században történt, amikor egy néma pásztorfiú visszakapta beszélőképességét, amikor ivott abból a forrásból, amelyet ma szent kútnak neveznek. Ezt a csodát a Szűzanyának tulajdonította a hagyomány. Az 1200-as évektől kezdődően és napjainkban is zarándokok sokasága keresi fel a kegyhelyet, amely 2006 óta Magyarország Nemzeti Kegyhelye.

A szentmise után 3 fogásos zarándokebéd, majd ismerkedés a megújult kegyhellyel. Szabadprogram keretében a ferences galéria, a források, a csodálatos mozaikokból álló kültéri oltár és a remetebarlang megtekintése. Hazautazás Gyöngyös érintésével, ahol további ismerkedünk a ferences emlékekkel.  Várható hazaérkezés az esti órákban.

Részvételi díj: 7.990 Ft/fő. A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, az ebédet és a csoportkísérő-idegenvezetést.

A Mária Rádió és a MISSZIÓ TOURS Utazási Iroda szervezésében

Jelentkezés és további információk: Deák Andreánál

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

06-30-494-19-47