Payday Loans

Keresés

A legújabb

Magyar úszóvébé PDF Nyomtatás E-mail
Háború a nemzet ellen - Kül- és belháborúk a nemzet ellen - magyarirtás
Orbán haverja csaknem 40 milliárdért építheti meg az úszóvébé palotáját
2015. június 19., péntek hvg.hu

Mit gondolnak ki nyerte a 2017-es úszóvébé helyszínének megépítésére kiírt tendert? Igen, kitalálták, Garancsi István, a kormányfő közeli barátja, illetve nemrég birtokába jutott cége, a Market Építő Zrt. Csaknem 40 milliárdos melóról van szó.


Hatalmas cupákot emelt ki a húsosfazékból Garancsi István, a kormányfő kötélbarátja: az érdekeltségi köréhez tartozó Market Építő Zrt. nyerte a 2017-es vizes világbajnokság helyszínének felépítésére kiírt pályázatot. Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a szerződés végleges összértéke 38,63 milliárd forint plusz áfa.

A Dagály utcai uszodakomplexumra ajánlati/részvételi felhívás közzététele nélküli/hirdetmény nélküli tárgyalásos, eredetileg nettó 40 milliárd forintra becsült tenderre a nyertes mellett a Strabag-MML Kft. és a Magyar Építő Zrt. is bejelentkezett, a jelek szerint sikertelenül. A szerződés szerint a Market 23 százalékos alvállakozói részvétellel számol.

Fotó: Nemzeti Sportközpontok

Garancsi a 36. leggazdagabb magyar

Garancsi a Garhartt Invest ügyvezetője és egyetlen részvényese is. A céget húszmillió forint jegyzett tőkével alapították, fő tevékenysége az "egyéb sporttevékenység". Garancsi a Videoton futballklub többségi tulajdonosa is. A közelmúltban beszállt az energiaszektorba is: a résztulajdonában álló MET Energiaszolgáltató átvette az ország legnagyobb gázerőműve, a Dunamenti Erőmű 24,5 százalékos részesedését a GDF Sueztől. Garancsi a Napi.hu listáján a 48. leggazdagabb magyar lett 2014-ben 13,7 milliárd forintosra becsült vagyonával. Egy évvel később 19 milliárd forinttal már a 36. helyen tartózkodik.

A Videoton-tulajdonos Garancsi István nem sokkal korábban alapított, sporttevékenységgel foglalkozó cége, a Garhartt Invest Zrt. tavaly ősz elején vette meg az állami megrendeléseken felhizlalt, tavaly 38,6 milliárdos árbevételt elérő Market Építő Zrt. 51 százalékát. A Market Építő jegyzi egyebek mellett a Fradi-stadion építését is. Garancsi új cége 51 százalékos részesedést szerzett a Market Építő Zrt.-ben, amely számos állami beruházást nyert el, köztük a Fradi-stadion építését is. A Market Építő 2013-ban nettó 38,6 milliárdos bevételt termelt és 740 millió forintos üzemi eredményt ért el, tavaly pedig 49 milliárdos árbevétel mellett 1,187 milliárdos adózott eredményt értek el, amibő 880 milliót osztalékként kivettek.

A Market ambíciózus terveket vázolt fel a tulajdonos váltás után: külföldön terjeszkedne, de beszállna a hazai lakásépítési piacra is. A magasépítés felfutására számít, autópálya- vagy vasútépítésekben azonban nem lát különösebb lehetőségeket. Nevükhöz köthető az év legnagyobb projektje, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a a Wizz Air 2000 négyzetméteres csarnokának - amely várhatóan szeptembertől a légitársaság karbantartó bázisa lesz - generálkivitelezője a Market Építő Zrt.

Kapcsolódó:
Hopp, még két év van a rendezésig, de máris duplaannyiba, 49 milliárdba (49!! Milliárd!!!) kerül az úszóvébé (444.hu
Hopp, alig két hónap alatt máris megduplázódott a 2017-ben a Margitszigeten tartandó úszóvébé rendezési költsége. Magáig a rendezvényig még bő 24 hónap van hátra, szóval ha a költségek továbbra is ebben az exponenciális tempóban növekednek, a végén az egész kijöhet potom 200 704 milliárd forintból, ami alig öt évi nemzeti összetrmékünk.
Egymilliárdért vett Zalaegerszeg sötétséget (balrad.com
Orbán veje beruházott: egymilliárdért most sötétség van. Zalaegerszeg egyes részein megjelentek a LED-lámpák. Próba nélkül bólintott rá a technológiára az önkormányzat, az Elios Innovatív Zrt. 1 milliárdot költött rá, EU-s pénzből. A gyalogosok azóta nem látnak a járdán.
Amerikai lobbisták törvényeket íratnak Magyarországon? (titkolthirek.hu
Egy amerikai lobbista el akarta intézni, hogy Magyarországon hozzanak egy az őt fizető cég számára kedvező törvényt. Nem sikerült neki. Az Egyesült Államok emiatt kitiltott valakiket, de nem mondják meg, kiket. Erre egy ellenzéki párt egy egész kampányt épített, a pártokat és újságíróikat pedig feltűnően nem érdekli, hogy amerikai cégek törvényeket akarnak hozni Magyarországon.
Szlovákia is megelőz minket - szomorú adatok derültek ki (napi .hu) 
A magyar átlagbér vásárlóerő-egységben számolva is az egyik legalacsonyabb volt az Európai Unióban tavaly - derül ki az Eurostat nettóbér-statisztikájából. Európa ötödik legalacsonyabb fizetésével rendelkeznek a magyar dolgozók vásárlóerő-egységben számolva, csak a bolgár, román, lett és litván átlagbérek múlják alul a hazai szintet.
Novák nekiment Orbán Viktor kétkarú rablójának (hunhir.info
A Jobbik azt követeli, hogy az állami bankok hozzák nyilvánosságra azokat a hitelszerződéseket, amelyeket a TV2 megvásárlásával összefüggésben kötöttek Andy Vajna filmipari kormánybiztossal. Novák Előd, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján "Orbán Viktor kétkarú rablójának" nevezte Andy Vajnát, aki szerinte "állami támogatásból építheti a Fidesz médiabirodalmát".
Orbán karácsonyi üzenete a nemzeti együttműködés jegyében: "a nemzeti radikális világot mindig is a bűnözői háttér jellemezte" (kuruc.info
Részlet a Magyar Időkben megjelent interjúból: - Mégis, ön szerint mik azok a célok, amiket az ellenzék nem is akar vita tárgyává tenni? - Az első a nemzeti szuverenitásunk növelése. Nincs olyan, a magyarok számára garantáltan jobb jövőt jelentő európai massza, amibe beleolvadva jobban járnánk, mint erős nemzetként. Ez számunkra érzelmileg, történelmileg és anyagilag is fontos ügy. A második ilyen cél a munkaalapú gazdaság, mert alaptétel, hogy annál erősebbek leszünk, minél többen dolgoznak.
Olyat tudhat a Jobbik a kitiltásokról, amibe belebukhat a Fidesz kormány (videk.ma
Egyre jobban fokozódik a kitiltási botrány a FIDESZ körül. Az alfahir szerint idézzük: "Államtitkári, miniszteri szinten sejti a Jobbik az amerikai kitiltási botrányhoz is vezető, rendszerszinten működő korrupciót. Apáti István alelnök tarifatáblázat bevezetését javasolta hétfői sajtótájékoztatóján, mert mint mondta, itt "mindennek, és mindenkinek megvan az ára". Az amerikai kitiltási botrány eleve kormányzati körök korrupciós érintettségét engedte feltételezni, legalábbis nem volt véletlen, hogy Vida Ildikó volt NAV-elnököt és Habony Árpádot, a miniszterelnök tanácsadóját is esetleges kitiltásukról faggatták.
Róna Péter: Magyarország végtelenül korrupt (atv.hu
A fejlett világ történelme jelentős részben arról szól, hogy hogyan lehet a társadalom minden tagjának alkotóképességét felszabadítani - mondta Róna Péter közgazdász professzor az ATV Szabad szemmel című műsorában rendezett gazdasági évértékelő kerekasztal-beszélgetésen Kövér László nőkkel kapcsolatos megjegyzéséről és az Ákos-ügyről.
Századvég: Amit korrupciónak neveznek, az a Fidesz legfőbb politikája (index.hu
Interjút adott a Magyar Időknek Lánczi András, a Századvég Alapítvány elnöke. A kormány agytrösztjét az utóbbi időben vaskos kormányzati megbízásai miatt bírálták, és a Miniszterelnökségnek ki kell adnia az 5 milliárdért megrendelt tanulmányokat. Néhány érdekes megállapítás az interjúból: A Századvéget azért támadják, mert az orbáni kormányzás egyik fontos támasza. Aki a miniszterelnököt akarja támadni, az akár kezdheti a Századvég támadásával is.