Payday Loans

Keresés

A legújabb

Nemzeti Hírháló hírlevél 2015 december 05. PDF Nyomtatás E-mail
Háború a nemzet ellen - Kül- és belháborúk a nemzet ellen - magyarirtás
Nemzeti Hírháló hírlevél
2015 december 05.
Locations of visitors to this page
Csatlakozás az Országgyűléshez intézett felhíváshoz
GYORSMENÜ
Feliratkozás
Olvasás honlapon
Programajánló
Facebook
Levél Hírhálóra
Tetszik a Hírháló!
Támogatás-tagdíj
99Húszmillió!
Tüntessünk a román követségek és a román állami intézmények előtt
2015. december 04. MVSZ

A Magyarok Világszövetsége tüntetésekre hív a képtelen módon megvádolt kézdivásárhelyi Beke István mellett. Arra bíztatjuk a magyar közösségeket, hogy szervezzenek szolidaritási tüntetéseket a külföldi román követségek, és az erdélyi román állami intézmények előtt. Követeljük a Beke István ellen felhozott vádak haladéktalan bizonyítását, vagy a székely fiatalember azonnali szabadlábra helyezését. 

Székelyföld örök! 
Önrendelkezést a székely népnek! 

A Berke István mellett kiálló kézdivásárhelyi tüntetésről készült video itt tekinthető meg: 
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=lopEtCEqlQU

MVSZ Sajtószolgálat


Elütöttek egy migránst Calais-nál
2015.12.04. MTI - Origo

Egy kisteherautó elütött egy 16 éves szudáni menekültet a Nagy-Britanniát Franciaországgal összekötő Csatorna-alagút és a calais-i kikötő közötti autópályán, a fiú meghalt - közölték francia mentőegységek pénteken.

A fiatalkorú június óta már a 18. migráns, aki életét vesztette, miközben Franciaországból próbált meg átkelni Nagy-Britanniába. Calais közelében egy ideiglenes menekülttáborban 4500 migránst szállásoltak el. Az emberek többsége Kelet-Afrikából és a Közel-Keletről jött, és a szigetországba szeretne eljutni. 


Migránsok rohamoznak meg egy kamiont Calais-nál - Forrás: AFP/Philippe Huguen

Csütörtökön mintegy 200 migráns gyűlt össze a Csatorna-alagút közelében, és teherautókra próbáltak meg felkapaszkodni. A francia AFP hírügynökségnek dolgozó egyik fotoriporter szerint a menekülteket biztonsági erők szorították vissza. 

Kapcsolódó: 
Sértetlenül megúszta a menekültek rohamát a magyar kamionos (hvg.hu
A legújabb menekültes videón a Waberer's kamionját lepik el (index.hu
Magyar kamiont rohantak le a menekültek - videó (nullker.hu
Kirúgták a migránsokat ijesztgető kamionost (origo.hu
Nem tart a bíróságtól a menekülteket ijesztgető kamionos (origo.hu
Összecsaptak a rendőrök és a menekültek Calais-nál (origo.hu
Önvédelem vagy bűncselekmény a magyar kamionos húzása? (vezess.hu
"A hibát a rosszul beilleszkedő muszlimokban és romákban kell keresni!" (valasz.hu
Belgium migránsokat küld vissza Magyarországra (origo.hu
Lehet szörnyülködni, Soros egymillió menekült befogadását akarja - évente (privatbankar.hu
Egy fidelitászos feljelentette a menekülteket paráztató magyar kamionost (blikk.hu
Migránsok közé hajtanak a rendőrök is. Tényi vajon feljelentést tesz azok ellen is? (adatlistazo.hu
Szigetvári 15 ezer bevándorlót szeretne (888.hu
Az integrálódni vágyó bevándorlók fellökik a biciklis lányt és elveszik a biciklijét. Videó! (hirtop.in
Svéd politikus Szegeden: A svéd menekültrendszer összeomlott (mandiner.hu
Az oroszok felhívása Európa népeihez (youtube.com
Az Iszlám Állam magára vállalta a kaliforniai mészárlást (ujszo.com
Szlovákia beelőzött, benyújtotta keresetét a menekültkvóta ellen (hvg.hu



Szaúdi szakértő: az Egyesült Államok hitelességét veszíti a török olajügyletek miatt
2015.12.05. 10:38 hidfo.ru

A washingtoni székhelyű Institute for Gulf Affairs igazgatója szerint az Egyesült Államok végleg hitelességét veszítheti, ha nem ítéli el az Erdogan-kormányt, amiért olajat vásárol fel egy nemzetközi terrorszervezettől.

A szervezet igazgatója, Ali al-Ahmed kijelentette, Törökország elsődleges szerepet tölt be az Iszlám Állam nevű terrorszervezet támogatásában azzal, hogy felvásárolja a Szíriában és Irakban illegálisan kitermelt olajat, ezzel állandó bevételi forráshoz juttatva a terroristákat. Ez az állapot pedig az Egyesült Államok nemzetközi hitelességét is végleg megsemmisíti; az amerikai kormány a bizonyítékok ellenére nem hajlandó elismerni, hogy az Erdogan-rezsim a terroristák olajából profitál - emiatt szankciókat sem tervez Törökország ellen, a nyilvánosság pedig ebből levonja a következtetést, hogy az Egyesült Államok a terrorszervezet anyagi támogatóinak oldalára állt. 

A szaúdi szakértő kifejtette, hogy Törökország terrorizmus támogatásában betöltött szerepe egy állandó zavaró tényező Washington számára. Egyértelművé vált, hogy az illegális olajkereskedelem Törökország részvételével, az országon keresztül zajlik, és erről a török kormánynak tudomása van. 
"Állandó zavaró tényező az amerikai kormány számára, hogy megvédjék ezt a műveletet. Szövetségeseik védelmezésével saját nemzetközi hitelességüket számolják fel."

A szervezet igazgatója szerint közel tízezer tartálykocsi szállítja a lopott olajat Törökországba. Az olajcsempészet kiterjedtsége pedig lehetetlenné teszi, hogy a török kormány ne tudjon róla, vagy akár figyelmen kívül hagyja. Ilyen méretű kereskedelmet lehetetlen eltitkolni a török hadsereg elől, ahogy az is valószerűtlen, hogy a hadsereg ne próbálja kontroll alatt tartani a fegyveres csoportok által folytatott, ipari méretű csempészetet. A terrorszervezet azonban mélyen a piaci ár alatt adja el az olajat, ami lehetővé teszi, hogy a törökök profitáljanak ezen a tevékenységen, ezáltal érdekükké váljon a csempészútvonalak védelme. 

Al-Ahmed azonban hozzátette; Törökországban ilyen volumenű kereskedelmet nem lehet folytatni anélkül, hogy a kormány emberei részt vennének benne. Ahhoz, hogy valaki ilyen kiterjedt olajkereskedelmet bonyolítson Törökország területén, a kormányhoz közel, de leginkább a török államfő belső köreiben kell lennie, máskülönben a kormány felszámolná ezt a tevékenységet. "Minden, amit eladnak, Törökországon vagy az Öböl-országokon kell keresztül menjen. Vagy Törökországnak, vagy Törökországon keresztül értékesítenek, még a Szíriában és Irakban zsákmányként szerzett harceszközöket, ipari berendezéseket is."

A szakértő kijelentette, hogy az ISIL 10-20 dolláros áron adja el az olajat Törökországban - 40-50 dollár helyett -, tehát valaki ipari mennyiségben, a piaci ár negyedén vásárol lopott olajat. Ennek okán érdekelt lehet a továbbértékesítésben, és egyelőre nem ismert, hogy Törökországból hová exportálják a terroristáktól vett olajat. Az Egyesült Államok hitelességét azonban teljes egészében felszámolhatja, hogy a fenti tények ismeretében nem tervez gazdasági szankciókat hozni Törökország ellen. Ebben az esetben ugyanis kinyilvánítja, hogy a terroristák anyagi támogatói ellen - valamilyen okból - nem kíván fellépni. 

Kapcsolódó: 
Erkölcsileg nem engedhette meg, hogy a gép átrepüljön Törökország területén a türkmének lakta szíriai területek bombázása előtt (titkolthirek) 
Oroszország bizonyítékokat mutat be Törökország szerepéről az "Iszlám Állam" terrorszervezet által folytatott olajkereskedelemben (orientalista.hu
A türkmének páncélosokat kaptak a törököktől (rapidpress.info
Erdogan és családja évi kétmilliárd dollárral támogatja az Iszlám Államot (hidfo.ru
Putyinék személyesen Erdogant vádolják olajcsempészettel és az ISIS-szel boltolással (444.hu
Az ausztrál miniszterelnök szerint a klímaváltozás egy nagy becsapás, célja egy új világhatalom felállítása(beforeitsnews.com
Cenzúrázott tudomány: Miskolczi Ferenc elhallgatott klímaelmélete (atlatszo.hu
Videó a FED-ről, a nagyvállalalatok, a politika és a média összefonódásáról, hazugságairól, a háborúk igazi okáról, manipulálásról, világkormányról és új világrendről (youtube.com
Soros György dollármilliárdos, "magyar származású" matuzsálem át akarja forgatni a világot (magyaridok.hu
A NATO nem a terroristák ellen harcol, hanem Szíria ellen (munkaspart.hu
Colleen Bell: Magyarország kiváló szövetséges, joga van megvédeni a határait (magyaridok.hu
Amerikai ex-parancsnok: Irak lerohanása nélkül nem lenne Iszlám Állam (kuruc.info


Amikor a történelem magát ismétli. A karikatúrát egy szovjet festő rajzolta 1957-ben


Már a románok is Erdély visszacsatolásán dolgoznak!
Jean St'Ay 2015. december 5. szombat Főtér

Az Új Román Irredenta Idők (Irredentist Times New Roman) ismét lecsap. Annak előnyeit ecseteli, ha Erdély Magyarországhoz tartozna. Hazaárulás!


1. Ha például Kolozsváron laknál, 27 helyett 3 óra alatt eljuthatnál a fővárosba. 

2. Lenne olyan útleveled, amellyel vízum nélkül mehetsz az Egyesült Államokba. 

3. Bárhova utazhatnál a Schengen-övezetben anélkül, hogy a rendőrség megállítana, ujjlenyomat-vétel okán. 

4. Olyan miniszterelnököd lenne, aki az EU-ban a polgárok érdekeit védené, nem a helyi kiskirályokét. 

5. Lennének autópályáid, amelyek Párizs, Róma és egyéb fővárosok felé haladnak ahelyett, hogy a mező közepén végződnének. 

6. Noha kőolajtartalékokkal nem rendelkező országban laknál, a benzin annyiba kerülne, mint a szomszédos Romániában, amely a harmadik helyen áll az EU-ban, ami a kőolajtartalékokat illeti. 

7. Egyetlen nemzeti ünnep helyett (az is télen) három lenne: egy tavasszal (március 15.), egy nyáron (augusztus 20.) és egy ősszel (október 23.). 

8. Budapesten 1896 óta van metró. Figyelem! Metró, nem megvalósíthatósági tanulmány. 

9. Egy olyan országban élnél, ahol egyetlen városban több Duna-híd van, mint egész Romániában. 

10. Ha Ausztriába mész sízni, nem kell bolgárnak kiadnod magad, hogy elkerüld a közröhejt. 

Kapcsolódó: 
Leonyid Kucsma ukrán elnök felkínálta Kárpátalját - Dr. Dányi László: Miért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról? (mvsz.hu


A román történész, aki szerint Trianon nem volt igazságos
2015. 03. 6. Alfahíritthon.maNemzeti Hírhálóhvg.huMVSZKuruc.info

Lucian Boia ma a legmenőbb történész nemcsak Romániában, de talán egész Európában. Legújabb könyvében egyszerre megy szembe saját hazája hamis mítoszaival, a két világháború győztesei által diktált múltszemlélettel, meg úgy általában mindennel, amit a történelemről ma gondolunk. És mindezt szakmailag hibátlanul, és kifejezetten jó, olvasmányos stílusban teszi.

A bukaresti történész nem először botránkoztatja meg a hagyományos nemzeti mitológián nevelkedett román olvasóközönséget. Két legbalhésabb munkája, a "Történelem és mítosz a román köztudatban", és a "Miért más Románia?" magyarul is olvasható. A Cser Kiadó jóvoltából most megjelent "Vesztesek és győztesek"-ben még nagyobb vállalkozásba vágja fejszéjét: feje tetejéről a talpára állítani az egész huszadik századi európai történelmet. És benne persze a magyart és a románt is. 

Az előző évszázad naptárilag 1900-ban, de igazából 1914-ben kezdődött, azokkal a szarajevói golyókkal, amelyek nem Ferenc Ferdinánddal és feleségével sok millió emberrel is végeztek - no, meg mindazzal, amit Európa századokon át jelentett. Boia is itt fogja meg a munka végét, helyesen érezve, hogy az első világégéssel kapcsolatban kell először rendet tenni a fejekben. 

Ki, mit tudott?

Alapvető tézise, hogy a közfelfogással ellentétben a világháború egyáltalán nem volt elkerülhetetlen, és nem robbanhatott volna ki pusztán csak azért, mert Berlin és Bécs így döntött. Ehhez a többi hadviselő fél akarata is kellett. Mindenki felelős, igaz, nem azonos mértékben. Boia szerint az európai lőporos hordó kanócát két állam gyújtogatta a legszorgalmasabban: Németország és Oroszország. Bizony, bizony, Oroszország, amelyről a szerző találóan jegyzi meg, hogy a történelem ítélőszéke előtt nagy szerencséjük, hogy idő előtt kidőltek a sorból. Mivel '18-ban a háború már nélkülük fejeződött be (ráadásul a végül győztesnek bizonyuló oldalon kezdték) '14-es szerepükre jótékony homály borult. És ez a homály nem oszlik azóta sem. Holott Boia szerint 
"A cári birodalom nem ám kis ártatlan országocska volt, ellenkezőleg: a legnagyobb, és egyik legkapzsibb impérium, amelyet a modern történelem ismert."

Elmarasztalja a német történészeket, amiért 1945 után nemcsak a második, de az első világháború kirobbantásáért is önként vállaltak minden felelősséget. Azt már csak én jegyzem meg, hogy egy ennyire dilettáns vélemény csak a hitleri éra bűneiért máig tartó, szűnni nem akaró permanens bűnbánat fülledt, beteg légkörében válhatott általánosan elfogadottá. 

Boia szerint tény, hogy a háború egyik fő kezdeményezője Berlin volt, ám ebben semmi elítélendőt nem lát. Amit a német vezetés akkor, száz esztendeje tudhatott a világról, annak alapján ezt a háborút muszáj volt megvívni, méghozzá minél hamarabb. Mert - és itt jön a kötet talán legfontosabb gondolata! - a múlt szereplőinek döntéseit nem mai tudásunk, hanem a kortársak számára rendelkezésre álló információk alapján kell megítélni. Berlinben '14 nyarán úgy tűnt, a háború rövid és nagyon jó buli lesz. És erre minden okuk meg is volt. Fogalmuk sem lehetett róla, hogy ez a mulatság nagyon véres lesz, és a másnap évtizedekig is eltart majd. 

Nem csak a románoknak volt joguk...

Ellenkező előjellel, de ugyanerre remek példa Románia belépése a háborúba. Boia sorra veszi azt, mi mindent vehetett számításba 1916-ban a bukaresti vezetés - és ennek alapján arra jut, hogy őrültség volt megtámadni a Monarchiát. Rövid távon alaposan pofára is estek a románok, a magyar bakák még Bukarestet is megjárták -, ám a történelem végül döbbenetesen kegyes volt hozzájuk. Nem hogy Erdélyt, a Partiumot és a Bánság egy részét sikerült megszerezniük, de Oroszország összeomlását és bolsevizálódását kihasználva még bezsebelték Besszarábiát is. Ezt akár még 1918 nyarán se mondta volna meg előre az égvilágon senki. Mégis ez történt, és így az országot teljesen felkészületlenül, ostoba módon háborúba rántó Ionel Bratinaut ma a legnagyobb román államférfiak közt tartják számon. 

És itt jön az, ami minket, magyarokat nyilván a legjobban izgat. Boia szerint a trianoni béke nem csak hatalmas mázli volt Románia számára - de komoly igazságtalanság is Magyarországgal szemben. Illetve leginkább az erdélyiekkel szemben. Nem kevés bátorság kell ahhoz, hogy valaki román történészként belegyalogoljon az 1918. december 1-jei, nemzeti ünneppé emelt, nagybetűs gyulafehárvári Nagy Nemzetgyűlés mítoszának kilencven éven át gondosan ápolt rózsakertjébe. Boia simán megteszi: 
"A népakarat befolyástól mentes kinyilvánításának feltételei nem voltak a legjobbak: a román hadsereg épp megszállta Erdélyt. Ami azonban igazán szemet szúr, hogy (...) a gyulafehérvári gyűlés nem helyettesíthette a népszavazást. Elvégre nemcsak a románoknak volt joguk arra, hogy Erdély jövőjéről döntsenek, hanem a tartomány valamennyi lakosának. Az itt élők közel felét végül nem kérdezték meg arról, akar-e vagy sem Romániában élni."

És még rá is tesz egy lapáttal. Boia ugyan úgy véli, hogy ha Erdély népe legalább arról dönthetett volna, hogy teljesen beolvad Romániába, vagy autonómiát élvez, akkor a helyi románok többsége is az önrendelkezés mellett szavazott volna. A nagy nemzeti egység ugyanis hamis mítosz, az erdélyi románok inkább úgy vélték, hogy "a balkáni Bukaresttel szemben ők képviselték Közép-Európát a román nemzeten belül. Úgy érezték, hogy civilizáltabbak, minden téren jobban teljesítenek a regáti románoknál. (...) A Regátban csupán az elit nyugatiasodott, Erdélyt a nyugati kultúra szelleme sokkal mélyebben és alaposabban átjárta."

Boia hosszasan elmélkedik azon, hogy az erdélyi románok többsége vajon valóban annyira epekedve várta-e a bukaresti "felszabadítást" az "ezeréves magyar elnyomás" alól, mint ahogyan a fősodratú román történetírás a mai napig állítja. Végül aztán ledobja az atombombát a soviniszta nemzeti mítoszra: 
"Az éppen létező Románia, illetve az egyenlő nemzetek könfoderációjaként elképzelt Habsburg Monarchia közül az erdélyi románok valószínűleg az utóbbit választották volna. (...) Csakhogy így nem történhetett, a háború végén már csak a Romániával való egyesülés maradt."

Nyilván nem várhatjuk Lucian Boiatól, sem egyetlen román embertől sem, hogy szörnyű átkokat szórjon Trianonra, és az elmúlt gyötrelmes évszázadért mea culpázva tálcán kínálja nekünk vissza Erdélyt. Hiteltelen és gyáva gesztus lenne ez. De egy, valamikor egyszer talán megvalósuló normálisabb levegőjű Kárpát-medencéhez az ilyen bátor gondolatok kövezik ki az utat. 

Lucian Boia: Vesztesek és győztesek 
Cser Kiadó, Budapest 
2015 

Kapcsolódó: 
Románia "elrománosodásáról" írt könyvet Lucian Boia (hirado.hu
Már másfél millióan lájkolják Klaus Johannist (2015. március maszol.ro
Miért utálják ennyire a magyarok a románokat? Egy román professzor elárulta (alfahir.hu
"Kifelé a magyarokkal az országból!" - félbeszakítottak egy focimeccset Bukarestben (kuruc.info
Washington szerint "egyenlőséget és szabadságot" hozott Erdély elszakítása (alfahir.hu
Székely zászlóra cserélték a román trikolórt Sepsiszentgyörgyön (szekelyfold.ma
Vádat emeltek a Kárpátia zenekar énekese ellen Csíkszeredában (szekelyfold.ma
Orbán: A magyar nép jövevény Európában (origo.hu
Orbán Viktor: Az Európai Uniót meg kell reformálni (888.hu



Szokás szerint a zsidó mondaná meg, kit lehet tisztelni Magyarországon - Lauder most már követel
2015. december 4. Kuruc.info

A székesfehérvári Hóman Bálint-szobor felavatásának leállítására "szólította fel" Magyarországot Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke.

A Székesfehérváron egy magánalapítvány által felavatandó, életnagyságú Hóman-bronzszobrot nagy részben a magyar kormány finanszírozta - olvasható a WJC honlapján csütörtöki dátummal megjelent közleményben. 


Két jó barát a Budapesten megrendezett Zsidó Világkongresszuson

"Meglehetősen felháborító, hogy a magyar adófizetőnek kell kifizetnie egy olyan ember emlékművét, aki nemcsak antiszemita, a magyar zsidóknak (sic!) a második világháború előtti és alatti üldöztetésének kulcsfigurája, a náci Németország és 1944-ben a fasiszta nyilaskeresztes rezsim támogatója volt, de élete végéig nem bánta meg bűneit" - közölte a kötelezően követendő álláspontot Lauder. 

A WJC hazánkat több mint 100 milliárdra perlő elnöke szerint a szobor "sértés a holokauszt sok magyar (sic!) áldozata számára" és sürgette, hogy a magyar kormány vonja vissza a szoborhoz való hozzájárulását. 

"Ma felszólítom Orbán Vikor miniszterelnököt, hogy lépjen közbe ebben az ügyben és biztosítsa, hogy ezt a szobrot nem közpénzekből építik meg. Ha ez nem történik meg, Magyarország rossz üzenetet küldene azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell kezelni az olyan kényes ügyeket, mint a holokauszt" - jelentette ki Lauder. 

Az ukázban azt írták, hogy Hóman Bálint 1931-től kezdve több magyar kormány minisztere volt és jelentős szerepet játszott a Magyarországon a kései 30-as években elfogadott zsidóellenes törvények kidolgozásában. Ismertette, hogy egy székesfehérvári alapítvány Hóman tudományos eredményei előtt kíván szoborral tisztelegni. Hóman (1885-1951) egy nyolckötetes Magyarország-történet szerzője, amely 1938 és 1941 között jelent meg.(MTI nyomán)

Kapcsolódó: 
Tánczos-ügy: Megvan a valódi gyilkos, de 50 évre titkosították! (javított, kiegészített változat!) (internetfigyelo) 
A "nácizmus terjesztése" miatt egy egész iskolai osztályt vontak eljárás alá Németországban (harcunk.info
Kennedy meggyilkolása és a "nem létező lobbi" (harcunk.info
MTA-elnök: konzervatív tudósok zárták ki Hómant 1945-ben - csak az akkor erősödő vörös széljárásról feledkezett meg
Legutóbb Debrecenben zajlott holoszeánsz, ezúttal a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség közölte diktátumait
Colleen Bell is kezdi a belepofázást: Fehérvár "többre képes annál, minthogy egy Hómannak szobrot állítson"
A Wallenberg Egyesület is a Hóman-szobor ellen - féltik a "nemzeti" emlékezetet és a "reális" történelemszemléletet
Székesfehérvári Hóman Bálint-szobor: a Jobbik szerint szellemi kútmérgezés a balliberálisok újabb hangulatkeltés
A Mazsihisz elnöke mondaná meg, kinek a becsülelét állíthatja helyre a magyar
Végre felmentették Hóman Bálintot - 69 évet kellett várni a zsidók "népbírósági" ítéletének hatályon kívül helyezésére
A vörös rém még ma is kísért: Mikor rehabilitálja az MTA végre Hómant és Orsós Ferencet?
"Felakasztjuk mi az Úristent is!" - ami a történelemkönyvekből kimaradt
Emlékezés Hóman Bálintra

Olvasó: Izraelben közterületek vannak elnevezve olyan zsidó terroristákról, mint Menáhem Begin, aki az Irgun nevű zsidó terrorszervezet vezetője volt az 1940-es években. Az Irgun úgy 1200 arab civil meggyilkolásáért felelős, amit főként pokolgépekkel követtek el, valamint ők hajtották végre Deir Jászin arab falu civil lakosságának a kiirtását is. Jeruzsálemben utca viseli a nevét Avraham Sternnek, a Lehi nevű zsidó terrorszervezet vezetőjének is, ők gyilkolták meg Bernadotte svéd grófot, aki ENSZ diplomata volt, valamint szintén részt vettek a Deir jászini mészárlásban. Szintén közterület van Izraelben elnevezve Ariel Saron volt miniszterelnökről, aki még tábornokként részt vett a bejrúti Szabra és Satila palesztin menekülttáborok lakóinak lemészárlásában. Ezután miről beszél Lauder? Söprögessen először a saját háza táján! 


A fideszesek döntöttek: Magyarországot nem kell megvédeni

Az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén foglalkozott - idén már másodszor - a "Magyarországi helyzet" előterjesztéssel. A beadványban a kezdeményező parlamenti bizottság az Európai Bizottságot kéri számon, hiányolva a Magyarországgal szembeni szankciókat - beleértve szavazati jogának esetleges megvonását is. A napirendre vétel nyilvánvaló oka Magyarország bevándorlási politikája volt. A vitában felszólaló balliberális képviselők - köztük két magyar is - a Magyarország elleni szankciók alkalmazását szorgalmazták. 

A Fidesz képviselői a vitában nem vettek részt, meg sem jelentek az ülésteremben, vagyis nem védték meg Magyarországot - ahogyan frakciójuk, az Európai Néppárt felszólalója sem. Kiállt ugyanakkor a magyar migránspolitika mellett a brit konzervatívok, a brit Függetlenségi Párt (UKIP), a francia Nemzeti Front és magam is a Jobbik képviselőjeként. 

Felszólalásomban úgy véltem, Magyarországon a jogállamiság és demokrácia viszonyain két helyen kellene javítani: a korrupció és a média kiegyenlítetlensége kapcsán. Magyarországot és a magyar embereket viszont azért támadja az uniós bürokrácia, mert megvédte a magyar és így a schengeni határokat is. A tapasztalható szervezett bevándorlás egy háború része, mely ellen nemcsak közös, hanem eredményes migránspolitikára lenne szükség. Egyúttal határozottan visszautasítottam, hogy a magyar emberek xenofóbok lennének. 

Balczó Zoltán, a Jobbik EP-képviselője


Orbán meghódította Brüsszelt (valasz.hu


Végre kiderült, mi lett a Quaestor-pénzzel: ellopták!
2015.12.02. Origo

Tudják-e már, hová tűnt a Quaestor-kötvényesek vagyona? - kérdezte Tóth Bertalan Polt Pétertől. A legfőbb ügyész elárulta, amit azért sejtettünk, hogy ellopták.

A válasz az, a cégcsoporthoz befolyt vagyonból hosszabb időn keresztül, több részletben, nagy összegű készpénzt tulajdonítottak el. 

A teljes válasz itt, a parlament honlapján, és képben is nálunk: 


Kapcsolódó: 
Questor: Orbán elismerte a törvénysértést (stop.hu
Orbán nem tudott előre a Quaestor-csődről, csak működött az életösztöne (index.hu
Orbán: Én kértem, hogy minisztériumok vegyék ki a pénzüket a brókercégekből (mandiner.hu
Strategopolis, aztán lemondott az államtitkári posztról és beült a Strategopolisba (444.hu
Tízmilliárdos üzlet verseny nélkül (mno.hu
Brókerbotrány után: feladja a kormány a biztonsági vésztartalékot (agrarszektor.hu
A bűn árfolyama (a lényeg) - Bankok, háborúk, kontroll (youtube.com
Portik: Pintér adott utasítást az Aranykéz utcai robbantásra - fontos bizonyítékok tűntek el a BRFK-n belül(kuruc.info
Lefoglalták az olaszok a világkiállítás magyar pavilonját (index.hu



Lévai Anikó, az "egyszerű háziasszony"
2015. december 04. Európa Kávézó

"Nézze, én egy egyszerű háziasszony vagyok..." - mondta Lévai Anikó múlt héten az Ökumenikus Segélyszervezet jótékonysági mézeskalács-sütésén a 24.hu kamerájába. Azt nem tudjuk, hogy Orbán Viktor feleségét is Habony Árpád látja-e el kommunikációs tanácsokkal, de azt biztosan tudjuk, hogy a magyar, átlagos "egyszerű" háziasszony életkörülményei, lehetőségei köszönő viszonyban sincsenek Lévai Anikó irigylésre méltó életével. 



Azt régóta láthatjuk, hogy a milliárdos Orbán köré tanácsadói tudatosan az egyszerű ember image-ét építik, hogy érezhesse minden magyar ember: "végtére ő is csak egy közülünk", aki hétköznapjaiban kockás favágó ingekben vagy épp bermudanadrágban fényképezkedik és mindig valamelyik gyereke által kinőtt hátizsákkal jár a Parlamentbe. Ó, de szép, mondhatnánk, ha éppen nem a közelmúltban került volna fel az Orbán-család a 6,9 milliárd forintosra becsült vagyonával a tekintélyes Forbes gazdasági magazin legvagyonosabb családjait rangsoroló listára. Ezen nincs mit csodálkozni, hiszen az elmúlt 5 évben a szemünk előtt annyi közpénz, EU-s fejlesztési pénz vándorolt már Orbán apjához, vejéhez, gázszerelőjéhez, fogorvosához, edzőjéhez és barátaihoz, amennyi egy komolyabb város éves költségvetését fedezné. 

És akkor jön a miniszterelnök felesége és mosolyogva azt mondja egy kamerába: "én egy egyszerű háziasszony vagyok". Persze, nem mondom, hogy egy jótékonysági rendezvényen arról is kellene beszélnie, hogy mennyi ingatlan van a nevén, vagy, hogy a Felcsút környéki gazdáktól lenyúlt földek jelentős részének ő maga a tulajdonosa. (Lévai Anikó földjeiről egy részletesebb írás itt találtható). 

De kedves Anikó! 

Ön mégiscsak az ország egyik legbefolyásosabb családjának tagja. Ön az ország egyik leggazdagabb rokonságába illeszkedik. Ön Magyarország miniszterelnökének felesége. Ön egészen biztosan nem "egyszerű háziasszony"! 

Az egyszerű magyar háziasszonyok ugyanis nem svábhegyi villában laknak, gyermekeik nem méregdrága svájci iskolákba járnak és nincsen nekik huszonévesen gellérthegyi öröklakásuk, férjük magánköltségen és magánrepülőn nem jár európai kupadöntőkre, ezzel ellentétben hónap végén filléres problémáik vannak. 

Mindezek után azt kell mondanom, kedves Anikó, hogy Ön hazudik! Éppen úgy hazudik, mint amikor az Ön férje, a miniszterelnök azt állította, hogy azért telik sok mindenre, mert csak kolbászt és szalonnát vacsorázik. Ön és a férje az egyetemi padból kerültek a közéletbe, egyikük családja sem volt vagyonos. Mi lenne, ha szembenézne azzal, hogy mindenfajta morális és keresztény elvek hangoztatása mögött Önök alapvetően tolvajok, és a magyar embereket lopják meg nap, mint nap? 

Kapcsolódó: 
Alvó ovisokat zaklatnak a fideszes politikusok (propeller.hu
"A magyar oktatás teljes csőd!" - egy 16 éves diák elképesztő vallomása (tudnodkell.info
Az arcátlan tolvajtempóba fogtok belebukni (nyugatifeny.blog) 
8,7 milliója van bankban az átlag magyar családnak. Vagy mégsem? (lorincimagazin.blog) 
Ezért engedték be a vezetők rokonait a közbeszerzésbe (vs.hu
Drámaian gyorsul a kivándorlás - Trükköznek a számokkal (nepszava.hu
A földeket kiárusító Fidesz szerint a többi párt miatt vannak veszélyben a földek (alfahir.hu
Orbán Viktor a termőföld védelméről (youtube.com
Európa új vezetője (mozgasterblog.hu


Véletlen vagy szándékos hiba a dupla mentőöv a korrupcióban érintetteknek?

A NAV teljes szerkezeti és az ahhoz kapcsolódó fontos adózási szabályok átalakítását egy salátatörvény révén, 24 óra alatt rugdosta keresztül a Parlamenten a kormány. Nem tudjuk, hogy tudatosan vagy véletlenül, de dupla mentőövet adott a korrupt politikusoknak és gazdasági vezetőknek, mivel kifelejtették Btk. XXVII. fejezete szerinti korrupciós bűncselekményeket a vagyonosodási vizsgálatok indításának lehetséges okai közül. Amennyiben a Fidesz-kormány szándékosan tette ezt, az súlyos dolgokra enged következtetni, amennyiben viszont véletlenül felejtették ki, az a jogalkotásuk színvonaláról árul el nagyon súlyos tényeket. 

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy vesztegetés, vesztegetés elfogadása, befolyás vásárlása, befolyással üzérkedés és ehhez kapcsolódó bűncselekmények miatt jelenleg a fideszes módosítást követően nem lehet vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezni. Így jelenleg akkor sem indulhat vagyonosodási vizsgálat, ha "kilóg a lóláb". Például ezek után kérdéses, hogy a balmazújvárosi korrupciós ügyben, ahol az ügyészségi vádirat szerint a politikai szereplők (köztük egy fideszes országgyűlési képviselő) zsebre tettek egy bizonyos összeget, az ügyhöz kapcsolódó politikai szálak mennyire lesznek felderíthetőek, ha maga a Fidesz-kormány az, aki 24 óra alatt leszűkítette a vagyonosodási vizsgálat lehetőségét. 


Jól látható, hogy míg a Jobbik egy antikorrupciós kampánnyal küzd a korrupció mocsarában, addig a Fidesz-KDNP csak tölti bele a pótvizet. A Jobbik szerint a válságból a Jobbik megoldási csomagja nyújtja az egyetlen kivezető utat. A Jobbik vállalja azt, hogy egy parlamenti ciklus elején és végén vagyonosodási vizsgálat induljon minden országgyűlési képviselő esetében. A Jobbik politikusai önként nyilvánosságra hozták a velük egy háztartásban élők vagyonnyilatkozatát, és erre felszólították a többi politikai erőt is, ám ennek senki nem tett eleget. A Jobbik továbbra is kiáll a mentelmi jog megszüntetéséért, a gazdasági bűncselekményt elkövető politikusokra pedig dupla büntetési tételt szabnának ki. 

A Jobbik a salátatörvényben levő hiba kijavítása érdekében benyújt egy módosító javaslatot, melynek értelmében újra indulhatna vagyonosodási vizsgálat korrupció gyanúja esetén. 

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke


Nincs itt semmiféle korrupció!

Kapcsolódó: 
Putyin osztozik országa nyomorában (napi.hu
A KSH csavar: Egy szempillantás alatt eltűnhet a szegények fele Magyarországon (vg.hu
Újabb stadiont jelentett be a kormány: Szeged is kap egyet (444.hu
A társadalom ingerküszöbét meg sem közelíti az állami lopás kategóriája (gepnarancs.hu
MAGYARORSZÁG NEVŰ ÁLLAM, JOGILAG NEM LÉTEZIK! (youtube.com



HonlapLeiratkozás