Payday Loans

Keresés

Az önértékelés csapdájában PDF Nyomtatás E-mail
Mai magyar könyvkiadás és folyóirat-választék
Szendi Gábor - Az önértékelés csapdájában
Leírás: Szendi Gábor ezen újabb könyve (2014) ezúttal az emberek önértékelését teszi nagyító alá.

Ideje szembenéznünk azzal, hogy az uralkodó emberfelfogásunk nem ad választ a mai kor emberét gyötrő testi és lelki nyavalyákra. Nem csak Darwin pintyeit kell evolúciós szemüvegen át néznünk, hanem korunk emberét is, aki egyre súlyosabb össze nem illésben él fizikai és társadalmi környezetével. Az össze nem illés röviden annyit tesz, hogy pszichés funkcióink évmilliókon át a törzsi léthez alkalmazkodva fejlődtek ki, s mára híre-hamva ennek a világnak.

A sikertelenség, a magány, a boldogtalanság és a negatív önértékelés mind abból fakad, hogy rosszul gondolkodunk önmagunkról és a világról. Az önértékelés csapdája maga az önértékelés kényszere. A megoldhatatlan problémák szinte már hiányoznának, ha egyszer jönne valaki és megoldaná őket.

Igazából senkinek nem érdeke a megoldás. Ha lenne egy fogyókúrás könyv, ami után senki nem hízna vissza, többé nem lehetne fogyókúrás élelmiszereket és fogyókúrás könyveket árusítani. És nem lehetne fogyózni. A világ karcsúbb, de kicsit szürkébb lenne. Talán ugyanez áll az önértékelés problémájára is...
*
A kötet TARTALMA:

• AZ ÖNÉRTÉKELÉS-KUTATÁS ZSÁKUTCÁJA;
• AZ ÖNÉRTÉKELÉS IGAZI TARTALMA;
• AZ ÖNÉRTÉKELÉS BIOLÓGIÁJA;
• AZ IMPLICIT ÖNÉRTÉKELÉS;
• A NEGATÍV ÖNÉRTÉKELÉS;
• KIÚT AZ ÖNÉRTÉKELÉS CSAPDÁJÁBÓL;

*
„Az önértékelés csapdájában” című ezen kiadványt ateljesen új megvilágításba helyezett önértékelés kérdésköre iránt érdeklődő olvasóinknak ajánljuk, amely az amerikai önértékelés-mozgalomtól kezdve egészen a legújabb kutatási eredményekig tárgyalja a témát, felveti a szükségességének vagy elvetésének a gondolatát, aPárbajok nélkül és az Értelmes szenvedés: a boldogságcímű kötetei után a szerző ezúttal is sajátos és friss színt hozva a pszichológiai köztudatba!