Payday Loans

Keresés

A legújabb

Nemzeti Hírháló hírlevél PDF Nyomtatás E-mail
Háború a nemzet ellen - Kül- és belháborúk a nemzet ellen - magyarirtás
Nemzeti Hírháló hírlevél
2015 október 25.
Locations of visitors to this page
GYORSMENÜ
Feliratkozás
Olvasás honlapon
Programajánló
Facebook
Levél Hírhálóra
Támogatás-tagdíj
99Húszmillió!
Kedves Olvasó!

Hétfőtől folytatjuk a klubtagsági módban való hírlevélküldést. Részletek a teljes hírlevelekért: 
http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/klubtagsagi-rendszer
(Azonosítóját kérjük, ne felejtse el megadni: 009806 !) 

Köszönettel: 
Kovács János 
Hírháló mindenes
























NAGYMAGYARORSZÁG 2016 falinaptár

Összeállítottunk a fotókból egy 13 oldalas A3 méretű lapozható falinaptárat.

A naptár 2.300 ft-os áron kapható Szolnokon a Szkítia könyvesboltban. Ugyanitt rendelhető a postai úton is a világ számos országába. A bolt honlapja: www.bigbandi.hu
a naptár oldala
a vásárlási, szállítási lehetőségek
Például PostaPont szállítási móddal, a helyi postán utánvétes átvétellel 0-699 ft között van a szállítási díj, értékhatártól függően. 

Budapesten az Örs Vezér térnél az Aranyvár Nemzeti Könyvesboltban is kapható, 
Fehér út 3 sz. "Cédrus piac"-nál

Nem volt könnyű 50.000-60.000 fotóból kiválasztani 48 + 1 fényképet, remélem, valamennyire sikerült, és sokan kiteszik a falra. / 600 db. került most kinyomtatásra./



Meghívó Tormay Cecil-film ősbemutatójára


Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke fővédnökségével és jelenlétével, Puszt Tibor, a film többszörösen kitüntetett rendezője és a szervezésében nagy örömmel és szeretettel hívjuk a Pregitzer Fruzsina, Jászai Mari-díjas színművésznő főszereplésével készült első Tormay Cecil-film ősbemutatójára és kerekasztal-beszélgetésre a pesti Vigadóba 2015. november 13-án délután, abból az alkalomból, hogy Tormay Cecil, Irodalmi Nobel-díjra kétszer jelölt világhírű írónőnk 140 éve született 1875. október 8-án, Budapesten. 

Részletekről érdeklődjön: www.tormayc.webs.com
vagy  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. vagy a +36305139299-en 



Aktuálpolitikai Kerekasztal

65. rész: https://www.youtube.com/watch?v=F4lspUCviZc
66. rész: https://www.youtube.com/watch?v=oLKerCDEeq4



MEGHÍVÓ

II. Rákóczi Ferenc újratemetésének 109. évfordulójára emlékeznek Budapesten október 31-én szombaton 10.00 órától. Ünnepi megemlékező istentisztelet lesz a Szent István-bazilikában. 

Szeretettel meghívjuk Önt és családját. 

Tisztelettel 

A Rákóczi Öröksége Mozgalom és a Rákóczi Lovasai Hagyományőrző Egyesület



Több száz helyszínen gyújtottak őrtüzet Székelyföld önkormányzási jogát követelve
2015.10.24. MTI - Erdély.ma

Székelyföld peremtelepülésein több száz helyszínen gyújtottak őrtüzet szombat este a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) tiltakozó akciója keretében a régió önkormányzási jogát követelve.

MTI Fotó: Veres Nándor

A tömegrendezvény Székelyföld 68 peremtelepülésén kezdődött egy időben ökumenikus istentisztelettel, amelynek végén felolvasták a demonstráció kiáltványát, és a résztvevők kivonultak a környező magaslatokra őrtüzeket gyújtani, illetve a gépkocsik fénycsóváját tükrökkel az ég felé irányítani. 

A dokumentumban kinyilvánították, hogy a határok kivilágításával kívánják a román kormány és a világ tudomására hozni, hogy Székelyföld létezik, és élni akar az önrendelkezés jogával. "E jog alapján követeljük Székelyföld államon belüli önkormányzását! Ragaszkodunk a nyolc székely széket és 153 önkormányzatot magába foglaló Székelyföld határaihoz, amelyet a helyi közösségek népszavazása tesz majd véglegessé" - áll a kiáltványban, melyet a Maros megyei Lukafalván (Gheorghe Doja) Izsák Balázs SZNT-elnök olvasott fel. 

A dokumentum emlékeztet arra, hogy Románia kormánya nem mondott le a szándékáról, hogy Székelyföldet egy román többségű óriás-régióba olvassza be, valamint arra, hogy a több ízben kinyilvánított autonómiaigényről párbeszéd sem kezdődhetett, mert az erre irányuló székelyföldi kezdeményezések rendre válasz nélkül maradtak. 

"Van egy nép a Kárpátok kanyarulatában, amely szabadon és békében akar élni, szabadon akarja használni anyanyelvét, és maga akar dönteni a saját sorsáról szülőföldjén" - idézte a székelyföldi önkormányzatok autonómiapárti határozatait a kiáltvány. 


"Követeljük, hogy az Európában gyakorolt normák érvényesüljenek és a Székely Nép - Európa autonóm közösségeihez hasonlóan - megélhesse önrendelkezését Székelyföld autonómiája révén. Azt az Európai Unióban elfogadott elvet kell irányadónak tekinteni, amelynek megfelelően, a régiókat nem kijelölni, hanem elismerni kell" - fogalmazott a kiáltvány. 

A dokumentum ismételten kinyilvánította: Székelyföld autonómiája a teljes és tényleges jogegyenlőség intézményi garanciáját biztosítja a régió minden lakója számára nemzeti, etnikai, nyelvi hovatartozásától függetlenül. Azt is leszögezi, hogy Székelyföldnek önálló fejlesztési régiót is kell alkotnia. 

A kiáltvány párbeszédre szólította fel Románia kormányát, Magyarország kormányát pedig arra kérte, hogy szerezzen érvényt a két ország közötti alapszerződés 15/9. cikkelyének. Ebben a felek azt vállalták, hogy tartózkodnak az olyan intézkedésektől, amelyek a régiók etnikai arányait megváltoztatva arra irányulnak, hogy korlátozzák a kisebbségek szabadságjogait. 

A lukafalvi demonstráción Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke közvetítette a partiumi magyarok szolidaritásvállalását. Tőkés László szerint "olyan időket élünk, amikor meg kell gyújtani a lármafákat". Reményik Sándor költőt idézve mondta: "egy lángot adok, ápold, add tovább". 

A lukafalvi templommal szemközti területen meggyújtott őrtüzet több száz fős tömeg állta körül. Sokan székely és magyar zászlót lengettek, a székely és a magyar himnusz eléneklése után népdalok éneklésébe kezdtek. 


Kapcsolódó: 
Pitiáner: Gyergyóban elkobozták az őrtűzre szánt fát a rendőrök (alfahir.hu

Lefoglalta a rendőrség azt a tűzifát, amit a gyergyószentmiklósi lovas pályára tervezett őrtűzhöz szállítottak Székelyföld határkivilágításának helyi szervezői. 
Székelyföld "peremtelepülésein" többszáz helyszínen gyújtottak őrtüzet tegnap este a Székely Nemzeti Tanács tiltakozó akciója keretében a régió önkormányzási jogát követelve. 
(Mert nem volt papírja a vásárlási számlán kívül arról, hogy most a házából szállította a helyszínre) 


SZILVESZTER SZÉKELYFÖLDÖN, a Nemzeti Hírhálóval

Időpont: 2015.12.29-2016.01.02 (5 nap) 
Ár: 59.900 Ft 
Útvonal: Székesfehérvár-Budapest-Szolnok-Nagyvárad-Kolozsvár-Torda-Szováta-Csíksomlyó-Farkaslaka-Korond-Budapest 
Indulás: Budapest, Székesfehérvár, Szolnok 
Családi kedvezmény (min. 3 családtag): -5 % 
Nemzeti Hírháló olvasóknak -5 %!
Előjelentkezés:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


"A fenyő színe, a kenyér íze, az ősök dala, a szíved szava"

1. nap: Indulás 6 órakor Budapestről a Déli Pályaudvar és a Mercure Hotel közti parkolóból. Utazás, rövid megállókkal. Érkezés Farkaslakára. 

2. nap: disznóvágás, disznótoros lakomával (fakultatív, a disznóvágáson nem kötelező a részvétel..). Csíkszereda: Mikó-vár - filmvetítés, kiállítás és a Csíki Székely Múzeum. Székelyudvarhely, "a legmagyarabb város": Jézus szíve kápolna, Vasszékely, Hősök parkja, turulmadaras emlékmű, stb. 

3. nap: Kirándulás a Hargitára. A szejkei borvízforrás. A "legnagyobb székely", Orbán Balázs 14 régi székelykapu által őrzött sírja. Kányádi Sándor kedvenc faluja, Hargitafürdő: séta a székely havason, forralt borozás. Korfüggetlen hópánkózás ("székely bob") és egyéb mókák a Balu Parkban - vagy szabadidő, forralt borozás, séta. Látogatás a leghíresebb székely pálinkák falujában, Oroszhegyen, és ott is a legnevesebb főzdében, a Péterpál pálinkát készítő Péter Pálnál, ahol a legjobb székely szilvóriumot ízlelhetjük meg. Szilveszter 2015: öt fogásos ünnepi lakoma, és élőzenés mulatság a farkaslakai művelődési házban. 

4. nap: Pihenés, séta Farkaslakán, a girbe-gurba utcákkal színes székely faluban, ahol élmény beszélgetni az emberekkel. 11 körül: fakultatív lovas szánozás, pálinkaágyas melegítővel. Megnézzük Tamási Áron szülőházát, melyet Sipos Mátyás, az író unokaöccse mutat meg nekünk, és sírját, amely előtt Servatius Jenő gyönyörű szobra áll. 

5. nap: Korond (vásárlási lehetőség a székely fazekas faluban) - Nagyvárad - Budapest 

Az ár tartalmazza: szállás, utazás, honismereti vezetés székely vezetőtől, félpanzió, élőzenés szilveszteri mulatság és lakoma. 
Fakultatív programok, lehetőségek: 1. nap - borkóstoló, 5 tétel, mellé pogácsa és száraz ropogtatni való: 2500 Ft. 2. nap - disznótoros lakoma, italfogyasztás: 2900 Ft. 3. nap - oroszhegyi pálinka kóstoló, pálinka főzés bemutató (3x4 cl) - 1000 Ft. 4. nap - lovas szánozás pálinkával - 2500 Ft. 


Harangot szenteltek Gyimesbükkön, az ezeréves határnál - AUDIÓ
2015.10.21. Kossuth Rádió - Erdély.ma

A megmaradásra figyelmeztet a gyimesbükki emlékhelyen megszólaló harang, legalábbis ezzel a szándékkal állították a kezdeményezők. A harangot a hétvégén áldották meg az ezeréves határon.


Deáky András gyimesbükki tanár, az emlékhely gazdája ünnepi beszédében azt mondta: "a harang arra emlékeztessen bennünket, hogy próbáljunk megmaradni szülőföldünkön magyarként". Minden, ami látható az ezeréves határnál, azt sugározza, hogy ne adjuk fel, merjünk megmaradni őseink nyelvében, kultúrájában, hitében - hangoztatta Deáky. 

Vanyúr István szigetvári szobrászművész a harangláb motívumairól, Szatyor Győző alkotásáról beszélt. Kiemelte, hogy az alkotó a régi, a hagyományos formavilágot vitte tovább, abból a formakincsből "táplálkozva" amit elődei ráhagytak. Zrínyi Miklós gondolatát hirdesse ez a harang, miszerint egy népnél sem vagyunk alábbvalók - fogalmazott beszéde végén. 

A harangot Salamon József plébános áldotta meg, aki elmondta: "kongassuk a harangot azért, hogy értékeinkben, magyarságunkban, hagyományainkban tudjunk megújulni". A plébános erre kérte a mindenható Isten áldását. 

A harangot Székelyudvarhelyen öntötték, de valójában ormánsági ajándék. 

Kapcsolódó: 
Gyimesbükk-a történelmi emlékhely (magnificat.ro
Gyimesi csángók magyar zászlókkal ünnepeltek (erdely.ma


Egyházi különvélemény a bevándorlásról
2015.10.21. magyaridők.hu - Heti Válasz - Erdély.ma

A valódi menekültet segíteni kell, ám aki kopogtatás nélkül hatol be a házunkba és a hazánkba az betörő - vallja Barsi Balázs. Miközben Ferenc pápától magyar egyházi vezetőkig többen a feltétel nélküli befogadásra intenek, a sümegi ferences kolostor házfőnöke, a népszerű hitszónok muszlim honfoglalásról beszélt a Heti Válasznak adott nagyinterjújában.

A sümegi ferences templomban nemrég tartott szentbeszédében Barsi Balázs házfőnök meglehetősen szigorú, prófétai szavakat használt, úgy mint; "Az európai katolikus egyház megrendült", ""Mohamedán veszély fenyegeti Európát, de mi vagyunk a bűnösök"; "Összeroppant Európa" 

Miközben a népszerű ferences hitszónok az igazi menekültek segítésére szólított fel, a gazdasági migránsokkal, illetve az Európát fenyegető iszlám honfoglalással kapcsolatban a szerzetes óvatosságra intett. 

Európa ma valódi identitásvesztésben tengődik

A Heti Válasz munkatársának kérdésére Barsi Balázs elmondta, hogy véleménye szerint Európa valódi identitásvesztésben tengődik. Felidézett egy filozófusnőtől néhány éve hallott mondatot, hogy a "filozófiának ma már nem célja, hogy a végső igazságot kutassa, mert mindenkinek megvan a maga igaza." Barsi Balázs szerint aki ilyet mond, nyugodtan visszaadhatná diplomáját, mert véleménye szerint ehhez nem kell egyetem. 

Ahogy a házfőnök a hetilapnak fogalmazott, ha Európa lemond a lét értelmének kereséséről, akkor muszlimok nélkül is megássa a saját sírját. Legalapvetőbb hasonlóságunk Istenhez, hogy személy vagyunk: nem valami, vagy valaki. Európa összekeveri az emberi személyt az emberi természettel, s ott akar egyenrangúságot, ahol nincs. 

Napjaink őrülete már a logika alapjait kezdi ki

A Heti Válasznak Barsi Balázs felelevenített egy igazi mai őrületet, hogy az egynemű párok miatt többen szorgalmazzák, hogy a szülőket ne Apaként és Anyaként, hanem 1-es vagy 2-es szülőként nevezzék. Ettől a gyermek gyakorlatilag meg is bolondulhat, ha meg akarja szólítani szüleit. A ferences szerzetes szerint ez egy tragikus vicc arról, hogy napjaink őrülete már a logika alapjait kezdi ki. Ez egyébként szerinte akár reményre is okot ad; ennyire kifacsarva semmi sem működhet sokáig. "Alapidentitásunk szétverése után az új jelszó a nyitottság lett." 

Az üldözöttet be kell fogadni, ám a honfoglalóként érkező hódítóként fog viselkedni

Barsi Balázs az interjúban kitért a migránsválság kapcsán kialakult helyzetre is. Szerinte azokat, akik a hazájukban üldöztetést szenvednek, háborús övezetből életüket veszélyben érezve menekülnek, be kell fogadni, ám a migránsok másik csoportja honfoglaló és bár eredetileg nem feltétlenül érkezik rossz szándékkal, hanem csak a jobb élet reményében, tömegesen alkalmasint úgy fog viselkedni mint egy hódító. 

Az evangéliumot idéző Ferenc pápa buzdítását is helyesen kell értelmezni

A Heti Válasz munkatársa azt is felvetette, hogy vajon az egyházi nyilatkozatok - köztük a Szentatyáé is - miért intenek a migránsok feltétlen befogadására. 

Barsi Balázs ezzel kapcsolatban arról beszélt, hogy érthető a segítés reakciója akkor, amikor az ember tengerbe vesző migránsokról lát képeket. A ferences házfőnök szerint ahogy a Bibliát is magyarázni kell ahhoz, hogy jól értsük, úgy az evangéliumot idéző egyházfő buzdítását is helyesen kell értelmezni. 

A hitszónok azt olvassa ki a Szentatya szavaiból, hogy a befogadásra, támogatásra felszólító gesztusok csak a fenti két kategória egyikére vonatkoznak; az igazi menekültekre, illetve a betegekre, éhezőkre. Az irgalmas szamaritánus példája a muszlimoknak is okulásul szolgálhatna. A példabeszédnek nem csak az a tanúlsága, hogy egy más vallású ember karolja fel zsidó felebarátját, hanem az is, hogy a rászoruló elfogadja az istápolást, nem úgy mint azok a migránsok, akik a keresztet meglátva elutasították a segítséget. 

A muszlimok akár a keresztények szövetségesei is lehetnének a liberális világ vadhajtásaival szemben

Barsi Balázs szerint a baj mindig abból fakad, ha a vallás egy részére rátelepszik a politika. Ügyelni kell arra, hogy a jámbor mohamedánok hátán ne férkőzhessenek be Európába tömegesen, az Iszlám Állam terroristái. A szövetséghez szükséges számú muszlim pedig a házfőnök szerint talán már itt is van és már szembesítik is Európát azzal az alaptétellel, hogy a fiú az bizony fiú, a lány pedig lány. 

"Nem volna baj, ha Magyarországon is léteznének erős, mélyen hívő, befogadóikat megbecsülő iszlám közösségek és persze az is jó lenne, ha lenne legalább egy kopt rítusú falunk vagy városrészünk - legalább megtanulnánk tőlük rendesen misézni!" - mondta a Heti Válasz csütörtökön megjelent számában Barsi Balázs. 

Kapcsolódó: 
Teológiai megújhodásról (nemzetihirhalo.hu
Hegedűs Lóránt védelmét ellátó ügyvédnő nagyszerű munkát végzett (nemzetihirhalo.hu
A szocializmusban nem lehetett megemlékezni a holokausztról - a testvéri Izraelben ünnepelt az igazságügyi miniszter (kuruc.info
Ferenc pápa nem örül a melegházasság elutasításának (karpatinfo.net



Kisstílű bosszút álltak Toroczkain és Ásotthalmon
2015. 10. 24. Alfahír

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere volt az első a határmenti települések vezetői közül, aki az illegális bevándorlás fenyegetésére figyelmeztetett. A település elsőként szenvedte el az embertömegek határátlépését. A hazai és a nemzetközi sajtó szinte beköltözött a településre, naponta keresték Toroczkait, aki már jóval az Orbán-kormány késői ébredése előtt a határok szigorú védelmére hívta fel a figyelmet. A rendőrség hivatalos adatai szerint is - a kerítés megépítése előtt - a legtöbb illegális bevándorló Ásotthalomnál lépte át a határt. A helyi mezőőrséggel és a hatóságokkal karöltve Toroczkai hatékony ellenőrzést épített ki a településen, útját állva a népvándorlássá terebélyesedő bevándorlásnak. A videó (több mint másfél millióan látták), amellyel az illegális bevándorlóknak üzent, bejárta az egész világot. 


Kontrát Károly miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár miniszteri elismeréseket adott át, valamint előléptetéseket jelentett be a Belügyminisztérium október 23-a alkalmából rendezett ünnepségén. A migrációs helyzetben nyújtott kimagasló szakmai tevékenység elismeréséül a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatát kapta meg Körmend, Röszke, Zákány, Kelebia, Mórahalom és Hegyeshalom polgármestere is. Toroczkai László azonban kimaradt... Ásotthalom polgármestere a Facebook-oldalán adott hangot az ordító kettős mérce egy újabb példájára reagálva: 

"Nekem küldött felháborodott üzenetekből értesültem arról, hogy Pintér Sándor belügyminiszter az október 23-i ünnep alkalmából "a migrációs helyzetben nyújtott kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül" a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatával tüntette ki több határmenti település polgármesterét. A kitüntetést átvehette Körmend, Zákány, Hegyeshalom polgármestere, a mi vidékünkön pedig az összes Ásotthalommal szomszédos határmenti település (Kelebia, Mórahalom, Röszke) polgármestere. Egyetlen kivétel akadt: Ásotthalom polgármestere, vagyis én. Mellesleg még nagyon sokan megkapták ezt a kitüntetést, többek között a MÁV és a Volán vezérigazgatói. Mindenekelőtt gratulálok valamennyi kitüntetettnek, ha valaki, hát én tudom, hogy milyen nehéz volt polgármesterként irányítani és védeni egy települést, amely a migráció frontvonalába került. Senkitől sem sajnálom, senkitől sem irigylem a kitüntetést. 
Az jobban fájt, amikor a mezőőrségünknek kértem terepjárót a belügyminisztertől, és nem kaptam. De nem adtam fel, és Önökkel, Veletek összefogva adományokból megvásároltuk a Toyota terepjárót, amely a migráció elleni harc zászlóvivője lett. A Google, vagy itt a saját Facebook oldalam megmutatja, hogy én mennyit és mit tettem a migráció elleni küzdelem terén. 
Írjátok, hogy igazságtalan, hogy én nem kaptam kitüntetést. Igen, az. Főleg azért, mert amikor én már 2014 elején az illegális migráció elleni fellépést szorgalmaztam, majd elsőként felvetettem a kerítésépítés gondolatát, még nagyon egyedül éreztem magam. Az élet és főleg a politika azonban ilyen igazságtalan néha. Én már megszoktam, az egész eddigi életem erről szólt, kitüntetést se kaptam még soha. Őszintén mondom azonban, hogy nem érdekel. Számomra egyáltalán nem ez a fontos. Sokkal többet ér a honfitársaimtól kapott számtalan köszönet, a jó szó, és a saját nyugodt lelkiismeretem; bárhová sodort is a sorsom, mindig megcselekedtem azt, amit megkövetelt a haza." 

Kapcsolódó: 
Message to illegal immigrants from Hungary (youtube.com
Új frontot nyitottak a bevándorlók! Egy migránsokat szállító hajó ért partot dél-Horvátországban (hirtop.in
"A szociális biztonság nem írhatja fölül a jogbiztonságot" (balrad.com
A felfedezés, ami csak Magyarországon 15.000 életet menthetne (hirmagazin.eu
Nem fogom be pörös számat - Dr.Horváth István; Jakab István (youtube.com
Hegedűs Lorántné - "2 papírlapon elfér a "közmédia" jövő évi, 110 milliárdos költségvetése (youtube.com
Kósa Lajos korlátozná a Facebook-használatot (propeller.hu
A KDNP-s Hargitai képviselő lányával élt a bukott Buda-Cash vezér (444.hu

A BudaCash botrány hőse élettársának apja azt állítja, nem ismeri Tölgyesi Pétert. Holott az unokájának édesapja ez a hős! Így hazudnak ezek... És ezek Kovács Béláznak! 
A becsült kár 100 milliárd forint! 
A Quaestor-botrány által okozott kár még ennél is több! (F.I.) 


Szíria: a jövő tervezése zajlik
2015-10-24 Bal-Rad

Néhány órával ezelőtt a szír kományerők 66. dandárjának 10. páncéloshadosztálya a velük szövetséges milíciákkal teljesen a birtokukba vették a Hama tartomány keleti részében Fithriyahból Salamiyahig vezető stratégiai fontosságú utat.

Az utat eddig az ISIS terrorbandái uralták. A jelentés szerint a harcok során kétszáznál is több hóhéregyeddel végeztek a kormánycsapatok. 


Az orosz-szír "légipáros" is szünet nélkül pusztítja a kalifátus martalócait: 
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=FWSnTB1UM7s

A szír tájékoztatási miniszter-Omran Zoubi bejelentette: a háború legnehezebb szakasza véget ért Szíriában. Oroszország hatékony közreműködésének köszönhetően a terrorizmus fölötti győzelem a küszöbön áll. 

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter tegnap esti nyilatkozatai is valami ilyesmit feltételez. A katonai sikert követően a politikai rendezés kerül immár előtérbe. Lavrov elmondása szerint Asszad elnök moszkvai látogatása során kölcsönös egyetértés mutatkozott atekintetben is, hogy a helyzet konszolidálódásával a politikai stabilitást kell megvalósítani. Ebbe pedig beletartozik a parlamenti és elnökválasztás is. 

Kapcsolódó: 
Lavrov: semmi esélye, hogy Moszkva lemondásra szólítsa fel Asszadot (balrad.com
Vacog a latorállam! Oroszország kiáll a törvényes szir kormány mellett! (balrad.com
Ide lőjetek! Segítünk harcolni a Boko Haram ellen Nigériában (168ora.hu
Vlagyimir Putyin fölhívta a moszkvai török nagykövetet (balrad.com
Samantha Power szerint az orosz légicsapások Szíriában ERŐSÍTIK az ISIS-t (sharij.net
A holland rendőrség figyeli a Facebookot és aki a migránsok ellen kommenttel (gyűlöletkeltők) azt "meglátogatják" (rtlnieuws.nl
Ki alkalmazkodik kihez? Feldkirchben lemondták a krampuszfutást, nehogy megrémisszék a bevándorlókat(kurier.at
Bevándorlásellenes, jobboldali populisták nyerték a svájci parlamenti választásokat (index.hu
Svájcban elfogadtak egy új törvényt, ami tiltja az ISIS-szel kapcsolatban minden tevékenységet (speisa.com
Szír terrorellenes siker: megölték az Al-Núszra vezetőjét! (nemzetiarcvonal.net
Rendkívüli uniós megbeszélésre figyel Európa (mno.hu
Putyin befenyítette Izraelt (hirtop.in
Klimkin: Egyetlen ország sem fog harcolni Oroszországgal (karpatinfo.net
Pánik tört ki a Pentagonban, a Nagy Medve hatástalanította cionnato radarjait Szíriában (libreidee.org


LAST_UPDATED2