Payday Loans

Keresés

Nemzeti Hírháló hírlevél 2015 június 26. PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC
Nemzeti Hírháló hírlevél 2015 június 26.


ZARÁNDOKLAT MÁRIA JELENÉSEK és 
FÖLDANYÁNK ÉPÍTETT TÁJTEMPLOMAIBAN

SOMLÓSI LAJOSSAL, a tájtemplomok szakértőjével
11 nap: 2015. szeptember 3-13-ig
Részletek itt: egipatrona.hu

GYORSMENÜ
• Feliratkozás
• Olvasás honlapon
• Napi programajánló
• Facebook oldalunk
• Támogatás-tagdíj
Jelen levőkLetöltési statisztika

"Amikor bevisz téged az ÚR, a te Istened arra a földre, amelyre már készülsz bemenni, hogy birtokba vedd, és elűz előled sok népet, a hettitákat, girgásiakat, emóriakat, kánaániakat, perizzieket, hivvieket és jebúsziakat: hét népet, amelyek nagyobbak és erősebbek nálad, 
és hatalmadba adja őket Istened, az ÚR, és te megvered őket, akkor mindenestül irtsd ki azokat, ne köss velük szövetséget, és ne kegyelmezz nekik! 
Ne házasodj össze velük, ne add lányaidat az ő fiaikhoz, és ne végy fiaidnak feleséget az ő lányaik közül. 
Mert eltérítik fiaidat tőlem, és más isteneknek fognak szolgálni. Akkor pedig haragra gerjed ellenetek az ÚR, és hamar kipusztít benneteket. 
Hanem ezt tegyétek velük: oltáraikat rontsátok le, szent oszlopaikat törjétek össze, szent fáikat vágjátok ki, istenszobraikat pedig égessétek el! 
Hiszen te Istenednek, az ÚRnak szent népe vagy. Téged választott ki Istened, az ÚR, hogy tulajdon népe légy valamennyi nép közül, amelyek a föld színén vannak."

Mózes ötödik könyve 7. fejezetDR. VARGA ISTVÁN: 
"EZZEL A HATALOMMAL SZEMBEN CSAK ERŐBŐL LEHET TÁRGYALNI!" 
ITT AZ IDŐ! CIVIL ÖSSZEFOGÁST!

2015. június 5. 


VARGA ISTVÁN - A CSALÁS TÉNYE MEGVALÓSULT

A forintosítás során, az átváltás után az ügyfél szintén először a kamatokat fizeti majd!! Oszd meg! 
FONTOS! Kedves olvasók, "devizahitelesek"! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll. 
DE!!! NE FELEDJÜK: Mit is mondott a Kúria? És ezt tartsd szem előt!!! 
"Ha a pénzügyi intézménytől kapott nem megfelelő tájékoztatás vagy a tájékoztatás elmaradása folytán a fogyasztó alappal gondolhatta úgy, hogy az árfolyamkockázat nem valós, vagy az őt csak korlátozott mértékben terheli, a szerződésnek az árfolyamkockázatra vonatkozó rendelkezése tisztességtelen, aminek következtében a szerződés részlegesen, vagy teljesen érvénytelen." NE HALLGASS A BANKI SZIRÉNHANGOKRA, ÉS NE HIGYJ A KORMÁNYZATI KOMMUNIKÁCIÓNAK, MERT DRÁGÁN MEGFIZETSZ MAJD...MEGINT!!! 
civilkontroll.com
Emberek ébresztő! A legaljasabb maffiamódszerrel leverték a gázárakat
2015. június 17. Sztárklikk

hvg.hu megszerzett egy levelet, amit az EU energiaügyi biztosának küldött a magyar kormány május 8-án, egészen pontosan Trócsányi László igazságügyi miniszter küldte az uniós energetikai biztosnak, Miguel Arias Canete-nek.

Ebben három energiapiaci lépést helyez kilátásba a kormány: 
- Háromlépcsőssé teszik a rendszerhasználati díjak ármegállapítási rendszerét. 
- A kormány megszünteti a "figyelembe nem vehető költségeket" - itt vélhetően a közműadóról van szó. 
- Gondoskodnak róla, hogy emelkedjen az energiaszolgáltatók jövedelmezősége. 

Ebben az az érdekes, hogy ha valóban ennek megfelelően fog eljárni a kormány, az a rezsicsökkentés végét, és a lakossági gáz- és áramárak emelkedését hozza magával. A hvg.hu szerint már a kormányban is azon agyalnak, hogy hogyan kommunikálják a rezsiharc feladását. 


Friss hír: az utolsó gázszolgáltató is feladja, eladó a TIGÁZ. 

És ha még most sem világos, hogy miről szólt a "rezsicsökkentés", akkor... Emberek ébresztő! 

A legaljasabb maffiamódszerrel leverték az árakat, ezzel minden külföldi és hazai vállalkozót elüldöztek. Most szétteszik a kezüket, hogy sajnos az Unió így, meg úgy...Az árak a fellegekbe. A szolgáltatók pedig a haverok kezébe... Ennyi. 
Forrás: Facebook Szerző: Juszt László

Kapcsolódó: 
Hvg.hu: úgy tűnik, hogy eddig tartott a rezsiharc
A mindenható rezsicsökkentés? Egy évvel a választás előtt kiváló kampánytéma
Pásztor István a "mutyilistáról"
Ha nincs 3 gyereke, ön ma dolgozik utoljára az államnakEgy igazi holokauszt - Az indiánok saját földjükön, hatvan millióból nyolcszázezren maradtak
2015. június 24., 07:56 magyarno.com

Elmondták nekünk, hogy látjuk majd Amerikát megjelenni és eltűnni. Amerika belülről haldoklik. Azért, mert elfelejtették a tanításokat arról, hogyan éljünk a Földön. 

Először van egy tisztulási szakasz, aztán következik a megújulás. Nagyon közel kerültünk ehhez az időszakhoz. 

Csak néhány hetet töltünk itt a földön, aztán a lélek világába költözünk. Ha az európaiak a mi szokásaink szerint éltek volna, amikor betették a lábukat, nem pusztulna Amerika. 

A fák azt lélegzik be, amit mi kilehelünk. Amit a fa kilélegez, arra van szükségünk nekünk. A víz szent. Az élőlényekkel közös a sorsunk. Amikor a földet, a vizet, a levegőt elrontják, a pusztításra az anyaföld reagál. 

Meg kell tanulnunk újra hinni a lélekben. Ez az első lépés. Nem létezik vég. A végtelen maga az élet. Az életnek nincs vége. 

A European Jewish Association felszólította az Európai Uniót, hogy engedélyezze az európai zsidóknak a fegyvertartást "közösségeik védelme érdekében". Menachem Margolin rabbi, a szervezet főigazgatója 2015. január 14.-én küldött levelet az Európai Unió vezetőinek, amiben követeli, hogy változtassák meg a fegyvertartást szabályozó törvényeket, hogy a zsidók könnyített úton fegyverhez juthassanak. 
Margolin szerint a fegyvertartási engedélyt a lehető leggyorsabb úton kell biztosítani a zsidóknak, ami azt jelenti, hogy szerinte a pszichológiai alkalmassági vizsgálatot is ki kell hagyni. 
A főrabbi szerint az európai unióban "sokan nem akarják enyhíteni a fegyvertartás feltételeit a zsidók számára" (?), de a tagállamok kormányaival erről már folyamatban vannak a tárgyalások." 
"Eljött a cselekvés ideje" - A főrabbi felfegyverezné az európai zsidóságot


Elrendelték a Kuruc.info holokamuzó rovatának törlését
2015. június 25. Hír24

A bíróság szerint törölni kell a Holokamu névre hallgató holokauszttagadó rovatot. Az ügyészség ment neki a bulvárlapnak.


Elrendelte a Pesti Központi Kerületi Bíróság a Kuruc.info című bulvárlap egyik aloldalának, a Holokamu rovatnak a törlését - írja az ATV. A lépést korábban a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség indítványozta, mert "az aloldalon olyan cikkek, írások összegyűjtése történt meg, melyek a holokauszt megtörténtét tagadják, kétségbe vonják, jelentéktelen színben tüntetik fel, illetőleg ezen állítást igazolni próbálják". Ezt a bíróság megalapozottnak találta. 

Az ATV megkereste Deutsch Tamás EP-képviselőt is, aki két évvel ezelőtt 72 órás ultimátumot adott az ügyészségnek a Kuruc felszámolására. Deutsch most elmondta, az amerikai szervek nem voltak partnerei a magyaroknak az ügyben, holott van büntetőjogi jogsegély egyezményünk van velük. Azóta változott a hazai törvényi háttér, mostmár elérhetetlenné tehetik a külföldön működtetett oldalakat is. 

Egy másik ügyben már jogerőre emelkedett az "Elbocsátó levelek, fizetési kimutatások, precíz adatkezelés - "unortodox" dokumentumok Auschwitzból" című cikkük leszedése. Mivel a tárhelyszolgáltató Amerikában nem szedte le a cikket, az a mai napig elérhető. Ezért jogsegélyakciót indított Magyarország, amire 30 napos határidőt szabtak, de ez lejárt. A Fővárosi Törvényszék egyelőre nem válaszolt, mi lesz a következő lépésük. 

Kapcsolódó: 
A fél világot káoszba döntő Amerika megállapította, hogy kirekesztők, cigányellenesek és antiszemiták vagyunk
A bíróság szívén viseli a gyarmatosító ideológia sérthetetlenségét: a teljes Holokamu rovatunkat elérhetetlenné tennék
Földön fekvő szkinhedet rúgdosott egyszerre 20 rendőr Pozsonyban


Nyugatról Magyarországra deportálnák a nemkívánatos bevándorlókat
2015.06.24. hidfo.ru

Bekérette Németország a magyar nagykövetet, és tiltakozását fejezte ki az ellen, hogy Magyarország a továbbiakban nem fogadja be a nyugati országokból visszatoloncolt menekülteket. A nagykövettel tárgyaló német külügyi államtitkár kifogásolta az előzetes tájékoztatás elmaradását, valamint kifejezte tiltakozását az ellen, hogy Magyarország "egyoldalúan felrúgjon egy uniós egyezményt".


Ausztria szintén kifogásait hangoztatta a kormány döntésével szemben; Bécsben az osztrák külügyminisztérium jogi és konzuli szekciójának főnöke, valamint az integrációs politikáért felelős főosztály vezetője folytatott megbeszélést a magyar nagykövettel. 

Az Európai Bizottság szóvivője szintén magyarázatot követelt a menekültáradat ellehetetlenítése kapcsán előállt helyzetre, miután a Demokratikus Koalíció alelnöke, Niedermüller Péter arra kérte, hogy az EB határozottan foglaljon állást a magyarországi menekült-helyzettel kapcsolatban. Az EB azt kifogásolja, hogy Magyarország kerítést épít a Szerbiával közös határon, hogy a további menekültáradatot leállítsa. Tapasztalatok szerint a határ fizikai elkerítése egy hetedére csökkenti az illegális bevándorlás mértékét. 

Miközben hazánk a fizikai határzárral a nyugati országokat is védelmezi, Németország és Ausztria azt kifogásolja, hogy nem fogadjuk vissza azokat a bevándorlókat, akiket szintén az EU nyomására voltunk kénytelenek beengedni, de azok nem Magyarország területén, hanem valamelyik nyugati országban akartak boldogulni. Németország és Ausztria részéről szintén látható egy olyan törekvés, hogy megszabadulnának a bevándorlók egy részétől - ezt a visszatoloncolással akarják elérni -, így egyszerű képmutatásnak nevezhető, hogy Magyarországtól pedig ennek ellenkezőjét várnák el. 

Az Európai Unió láthatóan egy olyan menekültpolitikát akar ráerőltetni Magyarországra, hogy 
- saját területünkre engedjük be a bevándorlókat, 
- de az ő területeikre lehetőleg ne engedjük tovább, 
- és akit tömegével visszatoloncolnak, azokat fogadjuk be. 

Eközben azt is elvárnák, hogy mi ne toloncoljuk ki a bevándorlókat, mert az már a "szolidaritás hiánya", és "embertelenség" lenne. Legyünk szolidárisak a nyugati országokkal, legyünk szolidárisak a bevándorlókkal, és mi lássuk el a bevándorlók tömegeit, akikkel valamelyik nyugati ország nem volt szolidáris, és nagyon is kitoloncolta őket? Ezt várná el tőlünk az Európai Unió. Ha a kormány nem lép fel elég határozottan, a bevándorlás minden irányból ide összpontosulhat, mert a nyugati országokban láthatóan van elég politikai akarat ahhoz, hogy ezer számra deportálják a nemkívánatos külföldieket. 

Ha tovább fokozódik a helyzet, és a nyugati országok tömegével akarják visszatoloncolni a nekik nemkívánatossá vált bevándorlókat, lehet, kénytelenek leszünk az osztrák határt is lezárni, - és ebben az esetben már fél lábbal az Európai Unión kívül vagyunk. 

Kapcsolódó: 
Brüsszel bekeményít: azonnali magyarázatot vár az Orbán-kormánytól
Célpont - Franciaország képtelen integrálni a bevándorlókat
Soha olyan jó dolog nem történhet egy ország gazdaságával, mint amikor ellepi egy rakás bevándorló
Ahogy azt előre jeleztük, megindult a brutális exodus
Sokkal több bevándorló fog jönni, és radikalizálódás várható!
Aki további "menekültekre" vágyik, nézze meg, jó eséllyel hogy jár majd egy szép napon a felesége vagy a lánya!
Kis híján zendülés tört ki Röszkén, menekült úrék ugyanis nem elégednek meg akármilyen elszállásolással
Kezdődik: afrikai "menekült" akart késelni a bicskei Tescóban
Videó: Kisgyermekes anyát vertek el a feketék
"Elszemtelenedtek a bevándorlók" - ezt látják a megtámadott kamionosok
Új "szabadságjog" Miskolcon: fejszeviselés közterületen
Bécs: "Ausztria nem tűrheti", amit Magyarország művel menekültügyben
Hogyhogy? Svájc lezárhatja déli határát
Brüsszel magyarázatot kér a magyar kormánytól
Magyar határzár: meggondolatlan döntésről beszél az ET
Magyarország maradéktalanul betart minden európai uniós jogszabályt
Átmenetileg nem fogadjuk a visszatoloncolt migránsokat
Százával fogják az illegális bevándorlókat Szeged határában
AI: Nem bűncselekmény az illegális határátlépés
Szeged határából jelentjük: helyi fiatalok is benne vannak az embercsempészetben
Fellázadtak a bevándorlók a röszkei hangárban
Röszkén "megcsillant a magyar jövő" egy kis szelete!
Botrány! Menekültlázadás tört ki Röszkén!
Bevándorlók Szerbiában: tuberkulózist és rühöt hoztak magukkal, nagy a fertőzésveszély!
Időzítés: Colleen Bell Szegeden
Orbán nagyot ment Brüsszelben: hozzánk nem küldenek menekülteket
Meg kell védenie mindenkinek a saját határait - mondta Orbán Viktor
Márpedig ezt egyedül nem lehet megoldani
Horvátország(?) kész menekülteket befogadni


Toroczkai László: A zöldhatáron útleveleiket, irataikat megsemmisítve, törvénysértően az országunkba behatoló bevándorlók (ismét napi ezer fő) szokásukhoz híven tüzet raktak az erdőink közepén, aztán ott hagyták, az erdőtüzet pedig az ásotthalmi önkéntes tűzoltók és az erdészek akadályozták meg, köszönhetően a gyors reagálásuknak, ügyességüknek, munkájuknak és bátorságuknak. Ők és a közmunkások az éjszaka közepéig őrködtek, nehogy újra feltámadjon a tűz. A helyszínen megtalálták a migránsok eldobott ruháit. Örülnék, ha a bevándorláspártiak néha ránk, törvénytisztelő, dolgozó magyar állampolgárokra is gondolnának, akiknek rengeteg kárt és végeláthatatlanul sok munkát adnak a törvénytelenül, zöldhatáron át beszökő bevándorlók tízezrei. Vagy ezek a nagy jogvédők a magyargyűlöletüktől elvakulva, minket, itt élőket, magyarokat nem is látnak? 


Az illegális migráció megfékezése érdekében az Amerikai Egyesült Államok irányítását is át kellene vennem, mert - bár erről keveset hallani -, de a jelenlegi sok milliós migrációért nem elhanyagolható részben az USA és fő szövetségesei (Izrael, Franciaország, Nagy-Britannia, Törökország stb.) is felelősek, akik destabilizálták a velük nem szövetséges arab országokat. 

Ahogy azt előre jeleztük, megindult a brutális exodus, egyre többen jönnek, hogy még a kerítés előtt bejussanak az országunkba. Becslésem szerint az elmúlt napokban napi ezer fő lépett be itt a mi vidékünkön Magyarország területére. Tegnap csak a tűzoltóságnak köszönhető, hogy nem történt katasztrófa, mert a bevándorlók felgyújtották az erdőt. Az egy szem mezőőröm pedig éjjel megállított egy 20 bevándorlót szállító csempészbuszt, a magyar embercsempész az erdőbe futott, ahol két román (vendég)rendőr vette üldözőbe, de nem tudták elkapni. A mezőőröm, oldalán egy gázpisztollyal, órákon át egyedül őrizte a megvadult bevándorlókat, mire megérkezett a rendőri erősítés. Miután Szegedre szállították a migránsokat, az ügyész az ásotthalmi mezőőrt kezdte támadni, hogy miért foglalkozik ő a bevándorlókkal, van-e ehhez egyáltalán joga. Vérlázító... 


Menekültnek álcázott harcosokkal akarja elárasztani Európát sz Iszlám Állam, akiknek az lenne a feladatuk, hogy ámokfutást rendezzenek, támadásokat intézzenek a kikötők ellen. Ne felejtsétek: Az al-Nuszra és az ISIS azoknak a szélsőséges elemeknek az ideológiai és szervezeti leszármazottjai, amelyeket az USA-kormány hozott létre harminc évvel ezelőtt. Az FSA ("szabad szír hadsereg")együttműködik az al-Nuszrával, az al-Nuszra ("az al-Kaida hivatalos szír ága" együttműködik az ISIS-szel, az USA pedig pénzt és fegyvereket küld az FSA-nak. (B.E.) 


Amerikai invázió készül térségünkben!
Vass Csaba Június 23, 2015 Nemzetiarcvonal.net

Lengyelországba, a balti országokba, Bulgáriába, illetve Romániába telepítene nehézfegyverzetet és tankokat az Amerikai Egyesült Államok egy "átmeneti" időszakra. Ezt az az Ashton Carter amerikai védelmi miniszter közölte, aki a minap az amerikai terroristaképzés viszontagságairól beszélt.

Tankokat, ágyúkat, és nagy valószínűséggel rakétákat is hoznak az amerikaiak térségünkbe. Kezdetét veszi tehát Kelet-Európa katonai megszállása, a dicsőnek a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető amerikai hadsereg által. A médián keresztül sugárzott iszonyatos véleményterror, a liberalizmus pusztítása, a kamatrabszolgaság nem elég - vélik az amerikaiak, ide nehézfegyverzet kell. Nem okoz nehézséget számukra a légtér feletti irányítás átvétele sem. Kiválóan tudnak most az ukrán helyzetre hivatkozni. Kíváncsian várjuk, hogy hazánkkal mi a terve a terror terjesztőinek, de semmi jó sejtésünk nincs, ismerve ezeket a tömeggyilkosokat. 


Eddig csak messziről néztük, de hamarosan testközelből figyelhetjük őket... Jönnek a mészárosok! 

Kezdődik hát...! Amiről Vezetőnk, Győrkös István hosszú évek óta beszél. Eljön a vér és a vas ideje! Csak az idióták gondolják, hogy az USA a szabadság értékeinek védelmezőjeként vonul fel térségünkben. El fognak kapni minden hazafit, minden olyan magyart, akit nem tudnak élete elhazudására kényszeríteni, a tévé előtt tespedő chips-zabálóvá tenni. 

Kapcsolódó: 
Magyarország a NATO elkötelezett szövetségese
A szülei tartják el Szijjártó Pétert?
Mindent átsző a korrupció Magyarországon
McCain szerint amerikai fegyverek kellenek Európába, mert Putyin súlyos veszélyt jelent
Stoltenberg: Ukrajnában teljes körű háború jöhet
06/25/2015 RapidPress - Kárpátinfo.net

Az ukrajnai konfliktus megint teljes körű harccá alakulhat - idézi Jens Stoltenberget, a NATO főtitkárát a RapidPress Hírszolgálat. "Az ukrajnai konfliktus több mint hatezer ember életét ontotta ki, a minszki egyezmények megszegései viszont folyamatosak, és meg van a veszélye annak, hogy visszatérünk a teljes körű harcokhoz" - mondta a főtitkár."A konfliktus elkerülésének legjobb módja, ha betartják a minszki egyezményeket" - nyilatkozta Stoltenberg sokadjára. Megismételte a nyugatiak által folyamatosan hangoztatott mondatokat, mégpedig hogy Oroszország fegyverrel látja el a felkelőket, embereket küldenek és hadsereget állomásoztatnak az ukrán határ mentén. 

Soltenberg arról is beszélt, hogy a NATO részt vesz Ukrajna katonai reformjában és védelmi képességi szintjének emelésében, azonban Kijevnek is teljesítenie kell a feladatát. "A NATO teljes mértékben támogatja Ukrajna szuverenitását és területi egységét, ezért továbbra is együttműködik Kijevvel a biztonsági kérdések reformjának területén, beleértve a kibertámadások visszaverését is. Ugyanakkor a reformokban Kijevnek is teljesítenie kell a szerepét" - mondta a főtitkár. 

Kapcsolódó: 
Orosz katonai csapat segíti az EBESZ-t Ukrajnában
NATO: orosz csapatok érkeztek Ukrajnába
Putyin: nincsenek orosz csapatok Ukrajnában
Végre-valahára EBESZ megfigyelők az ukrán-orosz határon
Több mint tízezer ukrán katona dezertált
Egész katonai egységek dezertálnak Ukrajnában - visszaállítják a sorkötelezettséget
14-től 65 évesig kényszersorozás Ukrajnában!
Az Európa Tanács "orosz agressziót" emlegetett határozatában
2018-ban visszatérhet hozzánk Kárpátalja?
Soros György esetében a valóság rosszabb, mint a legrosszabb összeesküvés-elmélet
Szaúd-Arábia, a világ legnagyobb olajtermelője és egyben fegyver-importőre végrehajtotta a maga orosz nyitását
Az Európa Tanács "orosz agressziót" emlegetett határozatában
A bazi nagy brüsszeli átverő-show
A cionista Iszlám Állam elmebeteg módon végzett ki tizenhat iraki férfit (+18 videó)
Nincs nézői érdeklődés a Saul fia iránt
A Hitgyülinek kell kibérelni a mozitermeket, annyira nem érdekel senkit a Saul fia


Oskar Lafontaine: "F*ck the US-Imperialism"
Magasrangú német baloldali politikus mondta: "Az US háborus miniszter felszóllítja az európaikat a háborúra, holott inkább az US-amerikai agressziója ellen kellene fellépnünk." mondja Lafontaine. 
focus.de

Kik állnak a menekültáradat hátterében?


Bevonult a hadsereg Csíkszeredába
2015.06.25. Székelyhon

A december 1-jei ünnepséget is túlszárnyaló katonai parádéval készül a belügyminisztérium a román zászló napjára Csíkszeredában. Gabriel Oprea megbízott miniszterelnök pénteki fogadására már csütörtökön elpróbálták a "koreográfiát".Pénteken a városba érkezik Gabriel Oprea megbízott miniszterelnök és Mircea Du?a védelmi miniszter. A két politikus 12 órától vesz részt a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság előtti zászlórúdnál szervezendő óriáslobogó-felvonáson. Míg szerdán csak a zászlófelvonást próbálgatták a Tudor lakótelepi helyszínen, csütörtökön délután ellepték a várost a belügy- és a védelmi minisztérium kötelékébe tartozó alakulatok. A lakóövezet érintett részét lezárták, az utcákon több, a hadsereghez tartozó szállítójármű és autóbusz jelent meg. 


A forgalmat a Fenyő és Tudor Vladimirescu utcák találkozásánál, valamint a Hargita Megyei Törvényszék, a városháza melletti ortodox templom és a Testvériség sugárút Nárcisz sétány felőli részéről elterelték. A főkapitányság melletti körforgalomnál felsorakozott több központi katonai alakulat, illetve a megyei csendőrség, tűzoltóság és a hegyivadászok, majd a bukaresti katonai és a csendőri zenekarok vezényletére díszfelvonulás-próbát tartottak, többször elismételve minden részletet. 


A pénteki díszfogadás miatt reggeltől kiürítik a főkapitányság előtti útszakasz parkolóit, délelőttől pedig a már említett részeken elterelik a forgalmat. 


Aláírásgyűjtésbe kezdtek Ausztriában az unióból való kilépéséért
2015. június 24., szerda MTI - Napi.hu

Újra aláírásgyűjtésbe kezdett egy osztrák szervezet Ausztria unióból való kilépéséért szerdán. Ahhoz, hogy a parlament foglalkozzon a témával, százezer támogatót kell szereznie a kezdeményezésnek.


Újra egy semleges és szabadságszerető Ausztriában kívánunk élni - mondta Inge Rauscher, a kezdeményezés szóvivője az osztrák közszolgálat rádióban (Ö1). Rauscher szerint ez az unióban nem lehetséges, a romló gazdasági eredményeket is az EU-tagság számlájára írja. Ausztria az 1945 utáni időszak legmagasabb munkanélküliségi adataival küzd, ez az EU politikájának a következménye - mondta a kezdeményezés szóvivője, aki szerint az osztrákok sem akarják az uniót, amely ma már nem a polgároké, hanem a társadalmmi elité lett. 

A ma már nyugdíjas Inge Rauscher több mint huszonhat éve környezetvédelmi és polgárjogi aktivista. Az 1988-ban általa alapított Haza és környezet kezdeményezés (Initiative Heimat und Umwelt) elnevezésű társaság független és pártok felett álló civil szervezetnek tartja magát. 

Ausztria 1994-ben szavazott a csatlakozásról, abban az évben Rauscher csaknem 3400 aláírást gyűjtött az uniós tagság ellen. 2000-ben, Ausztria uniós csatlakozása után öt évvel aláírásgyűjtésbe kezdtek ugyanezen okokból. Akkor mintegy 194 ezer aláírást gyűjtöttek, ami azt jelentette, hogy a választásra jogosultak 3,32 százaléka támogatta a kezdeményezést. Az osztrák parlament 2001 nyarán egyöntetűen elutasította a javaslatot. 2011-ben formai okok miatt utasították el a szervezet ismételt kezdeményezését, 2014-ben viszont csaknem 9800 támogató aláírást gyűjtöttek ahhoz, hogy egyáltalán újra elindíthassák az aláírásgyűjtést a témában.