Payday Loans

Keresés

A híradós szakma szégyene PDF  Array Nyomtatás Array  E-mail
ELIT - HIVATÁS, POKOLJÁRÁS, ÁRULÁS, XX-XXI.SZ.
2014. november 11. kedd, 13:08
 • A Heti Válasz-os Stumpf is kiakadt az M1 híradóján

  Utolsó frissítés:

  Szerző:

  Címkék: HíradószégyenMTVA;

  Aki ezért felelős, a szakma szégyene – írta az újságíró a Facebookon.

  Nyilvános posztban fakadt ki Stumpf András, a Heti Válasz újságírója az MTV híradósának elhíresült szombati produkcióján. A magáról és szakmájáról (ha van neki ilyen) megfeledkezett tévés így konferált föl egy hírt:

  „Talán az mutatja a legjobban, hogy megint kifejezetten jó hír érkezett a magyar gazdaságról, hogy több internetes oldal elhallgatta vagy megpróbálja elhallgatni a Moody’s döntését.”

  Majd így folytatta:

  „Ezek azok a kritikusok hírportálok, amelyek máskor mindenről hosszan beszámolnak, ami szerintük Magyarországnak vagy a magyar embereknek rossz. De most nem volt könnyű hetük, sok mindent kellett ugyanis elhallgatniuk.”

  A hamisítatlan propagandista teljesítményről ezt írta tegnap Stumpf:


   • Avatár
    Csatlakozz a beszélgetéshez...


    • Avatár

     A fülkeforradalom előtt a "királyi tvben" dolgoztam. Amikor e "jópofa" fiúk megnyerték a választást kiadták kiket lehet a képernyőre tenni kiket nem. - papp dániel esete Lomnici Zoltánnal- Aztán kiadták hogy minden hírben benne legyen ha az mszp érintett - vágóképként - beteg, öreg, esetleg gazdagnak látszó ember. A nonverbális kép azt kell sugallja, hogy aki közéjük tartozik az vagy bűnöző vagy kiszolgáltatott. Ezek után megkezdődött a tisztogatás!! A minisztériumból kapott "B" listák alapján kijelölték ki tartozik közéjük és ki nem. Aki nem azt szépen lassan leépítették! ÍME AZ OK: " nincs szociális ok, hogy a rendszerben tartsunk ". Tehát a munka nem ok, a rendszer az ok, de abba nem férsz be. Ennek a gondolatnak az eredménye látható!

     • Avatár

      Nah, ilyen kommentelőkre volna szükség nagyobb számban itt és NEM az ellenzékiség kapcsán!!!, hanem az igazságtalanság, jogsérelem és őszinteség okán!!! Én megköszönöm a hozzászólását! Remélem "sokan" olvassák a kommentedet az "akolmeleg" tábor tagjai közül is...mert ugye empiriával nehéz vitatkozni az elvakult eszmeiség eszköztárával!

      • Avatár

       A legnagyobb probléma a félelem! 8 évet dolgoztam ott és nem tartottam elképzelhetőnek hogy egy a hírekkel foglalkozó cégben a dolgozók nem alkothatnak véleményt arról, ami történik. Tévedés nem essék a szocik alatt volt fidesz közeli dolgozó a köztévében. Inkább viták és véleménykülönbségek alakították ki a megjelenő híreket, egyfajta kontrollként. Ez megjelent minden részlegben, és helyzetben. Érdekesnek tartom: nagyobb volt a nézettség mint most! A kereskedelmi tv-vel nem lehetett harcolni de néhány elvégzett feladat elérte az 500.000-t is. Az a köztv-ben ma ez csak álom!

      • Avatár

       Így van. És a bátyám is pont így járt az mvm-nél, az egész osztályát kirúgta az állampárt politikai alapon és indoklás nélkül. Aztán gyártottak egy törvényt amivel elvették a végkielégítésüket. Bravó nemzethyvérmagyarok! :)

      • Avatár

       A nehéz nem kifejezés! "Peace cannot be kept by force" Ehhez azonban nem beszélünk jól "idegenül".

     • Avatár

      A Lomnici esettel megelőztelek, lásd lejjebb. (Ezek szerint nem cz-vel írja)

      Jól idepasszol a következő interjú Mészáros Antóniával, elmondja benne, hogy hogyan is néz ki a közmédia belülről:

      http://hvg.hu/kultura/20141002...

     • Avatár

      Lomnici az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke.

      Olyan is az emberi méltóság.

      A magyarok lakta vidékeken teljes, máshol fogyatékos.

      Mások - nyilván - nem is emberek.

     • Avatár

      Én 1996-ban a Hősök terén egy több tízezres MIÉP gyűlést a helyszínen megfigyeltem, aztán megnéztem este az M1-en, és az akkori ballib Kálmán Olgás M1 olyan módon hamisította meg a MIÉP gyűlést, hogy a Csurka beszéde közben vágóképnek bevágtak a tüntetés kezdete előtti tömeg képet, amikor még csak gyülekeztek és kevesen voltak az emberek,azt a látszatot keltve mintha kevesen hallgatnák Csurkát, pedig a beszéde alatt már dugig volt a Hősök tere, a manipulációt az leplezte le hogy a Csurka beszéd idejére felhős lett az ég, míg a tömeg vágókép idején még napsütés volt.
      Na így lopnak csalnak hazudnak a cionballiberális médiaterroristák, ha beengedik őket a közszolgálati tévébe.

    • Avatár

     Ez igaz, de: bagoly mondja bagolynak. Stumpf Andris sem különb.

     Stumpf mikor fog felháborodni a saját szégyenén?

     Azon hogy egy erkölcsileg vállalhatatlan pártpolitikai propagandaújság (és fideszes kifizetőhely) munkatársa, aminek semmi köze az újságíráshoz?

     Azt hiszi ő különb? Azt hiszi ő jobb? De most tényleg ezt hiszi? :)

     Azt hiszi egy embert csak az minősít, mit csinál, és az nem, hogy kikkel van egy bandában, kikkel vállal közösséget, milyen csapathoz adja a nevét?

     Melyik újságban is jelent meg a hadiipari korrupció leplezetlen pénzmosásának bizonyítékául az AgustaWestland helikopter-hirdetése? Csak nem a Heti Válaszban?
     Akkor most a Heti Válasz miért is nem fideszes pénzmosoda, pont ugyanúgy ahogy a Századvég?

     Stumpf mivel hitegeti magát? Mint a "reformkomcsik" a 80-as években, akik "belülről" javították a mocsok rendszert?

     Andris, magadat hülyítheted. Másokat nem. Te egy vagy közülük. Még akkor is ha ilyen kirohanásokkal próbálod magadnak bizonygatni, hogy nem. Velük vagy, ebből élsz. Az MTV híradójában a fideszes propaganadista kollégáid ülnek.

     • Avatár

      Stumpf Andrásnak több cikkét láttam az elmúlt 1-2 hónapban, ami elég kritikus hangvételű a kormánnyal szemben. Szerintem teszi a dolgát, mértéktartóan és elég jól. A válasz.hu /publi rovatban érdemes megnézni.

      http://válasz.hu/publi/ujabb-fideszes-p...

      • Avatár

       Olvastam, és egész korrektnek tűnik a cikk az internetadóról. Azért még nem rohanok ettől Heti Választ olvasni.

       Az is érdekes lehet, hogy vajon kinek az érdekeltségében van az újság. Nem része-e az eset a Simicska-Orbán háborúnak?

       • Avatár

        Lehet, hogy része a háborúnak, és ezért jelenhetett meg, nem úgy, mint 2 éve a plágium-ügyben letiltott cikke


    • int 2 éve a plágium-ügyben letiltott cikke

     http://hvg.hu/itthon/20120328_...
     Stumpf Andrásra szerintem érdemes odafigyelni, jó újságírónak tartom.

     • Avatár

      Köszönöm, hogy megkerested. Ezek szerint azt a cikket is Stumpf írta. Ez a Borókai meg egy igazi szarházi, nem független újságíró. Még akkor is necces lenne, ha egyébként korrekt dolgokat művelne: ,,Borókai szerint, aki 1998-2002 között a Fidesz-kormány szóvivője volt" - ez nem egy normális karrier egy újságírónál. És nem tudom elképzelni, hogy lehet egy ilyen alakkal együtt dolgozni.

     • Avatár

      Bedőltél a jó öreg "jó zsaru - rossz zsaru" trükknek. :)

      • Avatár

       Ha elolvasok egy cikket, azt a tartalma miatt teszem. Ha érdekesnek találom egy újságíró mondanivalóját, megnézem más írásait is. Megpróbálom elhelyezni egy szellemi-politikai térben az illetőt, de nem gyártok konteokat.

       • Avatár

        Butaság hivatásos propagandista nyaloncok firkálmányait olvasni és pláne az az illetőt értelmezni, analizálni. Időpocsékolás foglalkozni velük és a szellemi környezetszennyezésükkel, mert akik o. viktor bandájához tartoznak szóra sem érdemesek, morális és szakmai értelemben véve nem is léteznek. Én ha érdekeset akarok látni pl moziba megyek vagy mittudomén, mondjuk hánytató használata helyett ezután lehet, hogy orbánzombikat fogok olvasgatni. :)

   • Avatár

    Elég kritikus?!

  • Avatár

   Erősen kétlem, hogy amit Stumf Andrást leírt M1 nevű rémálomról azt felülírja más, akárhol megjelent cikke. Azzal, hogy a cikkírót megpróbálja bárki is hitelteleníteni attól még nem fog megváltozni a cikk tartalmi hitelessége, az abban leírtak valószerűsége. A cikkel kellene foglalkozni, annak megállapításaival a cikkíróval másutt és más kontextusban.

   A jelenlegi magyar politika is ezt csinálja. Az utóbbi 4év elszámolása helyett visszafelé mutogat és hitelteleníti az ellenfeleit. Rendkívül gusztustalan.

  • Avatár

   Gorbacsov is így kezdte. Szerintem értékelni kell a gesztust. Még sok ilyen, és az ellenzék oldalán találja magát.

   • Avatár

    Akkor meg én húzok az ellenzék oldaláról, de ezerrel.
    Az ilyen fideszből megtértekre qrvára semmi szükség-jusson eszedbe az a Grabarits v. mi nevű VII. kerületi csóka aki a Hunvaldékat tanította lopni...

    • Avatár

     Igazából rosszul fogalmaztam. Egy újságíró legyen objektív. Az régen rossz, ha pártérdeket szolgál ki.

     Kétféle újságíró létezik. Kormánypárti, nem kormánypárti.

     • Avatár

      Szerintem szociáldemokrata illetve keresztény konzervatív a két jelző! A baj az, hogy egy műsoron belül nem szerepel ez a két álláspont!! Ez a közszolgálat feladata mint pl a BBC-nél . Ahol az aktuális kérdéseket két felkészült ellentétes beállítottságú újságíró cincálja szét. Minden politikus, aki valamit is ad magára megméretteti magát itt, kiállja e a sorozatos rohamokat, illetve kérdésözönt. Az egyik legnézettebb műsor!
      Van hova fejlődnünk!

      • Avatár

       pontosítsunk: a keresztény meg a konzervatív is két külön jelző. időnként egybeesik, de korántsem mindig

       • Avatár

        Senki vallási érzetét nem akartam megsérteni, ha sikerült elnézést kérek a jelen politikai paletta kialakult és még nem kialakult politikai csoportosulást állt szándékomban jelzőkkel ellátni!

      • Avatár

       Igen, a BBC a mérce. Igaz, időnként ott is vannak botrányok, de fejek is "hullanak".

       A szoc- és kereszténydem nézőpont mellé odaértem még a liberálist is, és teljes a politikai paletta.

       Azért államformákról szóló ismeretterjesztő műsort nem a BBC-nél néznék meg. Elismerem, elfogult vagyok a köztársaságokkal szemben.

       • Avatár

        Attól még működhetne! Képzeld el milyen jó volna ha Obersovszky és Rónai vagy Hegyes Tóth és Juszt együtt kérdezgetnék pl Lézer Janit, vagy Rogán Tónit! Tuti minden nap nézném! :) Ennél van jobb is Bayer Zsolt!! Most jutott eszembe! Ott akkor nem mondhatná senki, hogy részrehajlás! Mint a kaparós sorsjegy! Nem lenne egyeztetett kérdéssor csupán témakör! Azonnal kialakulna a tiszta kép az emberekben!

       • Avatár

        Nagyon helyes, mondjuk ki: liberális. Az ám!

  • Avatár

   Stumpf az egyik legkorrektebb jobboldali újságíró. Nem hívő, hanem gondolkodó, így képes meglátni a kormány és a jobboldali média negatívumait is, és még szóvá is teszi. Meg a másik oldal baromságait is.
   Kár, hogy nem nagyon van hozzá hasonló.

  • Avatár

   A kormány stratégiailag nemzetbiztonsági titkosságnak nyilvánította szóvivőileg, hogy kitől veszi meg Orbán Viktor Hende Csabája a Simicska Lajos Zrt. helikopterét. Ezzel egyidejűleg Polt Péter kijelentette, hogy aki szerint bűncselekmény történt, tegyen feljelentést, mielőtt Rogán Antal kikéri magának.

  • Avatár

   Igaz, de a "folyamatot/ tendenciát" mindenképpen értékelni kellene, nem a személyt, hanem a kriticisztikát, még ha az a "saját" akol meleg ellen is irányul!

 • Avatár

  Engem csak az vigasztal, hogy tudom: mindig van még lejjebb. Az MTV híradója olyan mint egy fekete lyuk: az eseményhorizontján nem képes átlépni, de legalább azt maradéktalanul kitölti :)

 • Avatár

  Stumpf András álságos módon csak akkor háborodik fel amikor már Rákosi elvtárs is közbeszólna, ugyanis úgy tűnik az nem zavarja hogy ezeket a megnyilvánulásokat a rendszer termeli ki, nem csak a közmédia, hanem az egész rendszer ilyen színvonalon működik.

  • Avatár

   Ritka eset, amikor egyetértek Stumpf Andrással. Ez nem baj, nem egyformán gondolkodunk a világról szerencsére. És tudomásul kell venni, hogy más világnézetű emberek is szerethetik a bécsi szeletet vagy a sajtószabadságot. Az nem a baloldal (vagy a mindenkori ellenzék) privilégiuma. Én örülök Stumpf megjegyzésének, jó lenne a lapban is olvasni, nem csak a fb-n. És sajnálom, hogy tényleg kevesen vannak Stumpfék.

   • Avatár

    Sztem. meg kib.szott sokan vannak és igen sokba kerülnek.

   • Avatár

    " És tudomásul kell venni, hogy más világnézetű emberek is szerethetik a bécsi szeletet vagy a sajtószabadságot. Az nem a baloldal (vagy a mindenkori ellenzék) privilégiuma."
    Egyetértek. Ha nem szelektíven szeretik a sajtószabadságot, és a demokráciát, hanem következetesen. És nem ez a helyzet.

   • Avatár

    Én nem tudom, mit hallgattok vagy olvastok, de ezeket a híreket a Klub rádióban is hallottam, másnap, vagy még aznap este. A sajtót nem követem ennyire gyorsan, de hír nem szokott elveszni a kormánysajtón kívül. Úgy, hogy nem érdemes nagy hamisan ekkora szemeket mereszteni (mert belemegy a por) !

 • Avatár

  Komoly jövő előtt áll, aki ezt elkövette. Még hírigazgató is lehet.

 • Avatár

  **** Szomorú látni ahogyan Orbán fidesz rendszere naponta megalázza az általa működtett közmédia szereplőit. Ekkora aljasságra még Rákosi idején sem volt példa. ****

  • Avatár

   Gratulálok a csodálatos megállapításhoz!

   Ez egy precíz megállapítás, mivel Rákosi pajtás 1956-ban a SZU-ba távozott, és ezzel a Rákosi kor 1956-ban végleg le is zárult, míg az MTV rendes adása pedig 1957. február 23-án indult meg kipróbált, ellenőrzött rendszerhű munkatársakkal. :))

LAST_UPDATED2