Payday Loans

Keresés

A legújabb

Magas magyar mortalitás PDF Nyomtatás E-mail
Háború a nemzet ellen - Kül- és belháborúk a nemzet ellen - magyarirtás
Népesedési hírlevél

Öregedő társadalom, csökkenő népességszám
2015.06.01
Öregedő társadalom, csökkenő népességszám. Különböző statisztikák, szervezetek figyelmeztetnek az elöregedés hátrányos hatásaira, felkapjuk rá a fejünket, de valljuk be, a környezetünkben kevéssé érzékeljük ezt, össztársadalmi folyamatként gondolunk ezekre az adatokra. Az Otthontérkép most feldolgozta és térképre tette a KSH népszámlálási adatainak korra vonatkozó statisztikáit, amiből kiderül, hogy a Magyarország mely településein, mely régióiban magas a fiatalok aránya, melyek az elöregedő régiók.
A teljes írás itt olvasható:

Szórvány: menteni a menthetőt
2015.06.06.
„A szórvány egy nemzet öregkora. Aki a szórványt nem becsüli, az sem a tömböt, sem a jövőt nem érdemli.”
Az idézett, megszívlelendő intelmet is tartalmazó definíció a „szórványok apostolának” is titulált Vetési László erdélyi szociográfustól, szórványkutatótól származik. Az egyházi íróként is ismert szakértőnél kevesen tudnak többet azokról a veszélyeztetett etnikai csoportokról, amelyek hátrányos térbeli elhelyezkedésük, arányaik, lélekszámuk miatt nem tudják önerőből megőrizni identitásukat, értékeiket Erdélyben.

Félmillió bevándorlóval riogatnak a britek
2015. 06. 07.
Hír24
Olasz, brit és ír hadihajók tartottak szombaton a líbiai partok felé, a Földközi-tengeren, hogy kimentsék a csempészhajókon Európába eljutni akaró migránsokat. A brit hatóságok figyelmeztettek, hogy a nyáron akár félmillió ember is megpróbálhat majd eljutni Afrikából Európába.
Nick Cooke-Priest, a Bulwark brit hadihajó kapitánya újságíróknak nyilatkozva azt mondta, Líbiában 450-500 ezer ember vár arra, hogy feljusson az embercsempészek valamelyik hajójára. A Bulwark tagja a többnemzetiségű járőröző és mentőflottának. A hajón tartózkodott Michael Fallon brit védelmi miniszter is.
A nemzetközi flotta hajói szombaton 3480 migránst mentettek ki 15 csempészhajóról. Hat gumicsónakból és kilenc halászhajóról, mind a líbiai partoktól körülbelül 70 kilométerre, közölte az olasz parti őrség. A mentésben az olasz parti őrség és a haditengerészet hajóin és a brit Bulwarkon kívül helikopterek, valamint két német és egy ír hadihajó is részt vett.
A brit védelmi miniszter azt mondta, az európai országoknak együtt kell működniük a hírszerzésben, felkutatni a Líbiában működő csempészbandákat. Meg kell próbálni elvágni a csempészeket pénzügyi forrásaiktól. Az idén már több tízezer migráns jutott el Olaszországba, tavaly összesen 170 ezer.

Kórokozók rohamával magyarázzák a magas magyar halálozási adatot
2015. 06. 08.
Kedvező adatok után jött idén a negatív rekord a természetes fogyás alakulásában. Azt, hogy egy erős negatív tendencia kezdetén vagyunk-e, a következő negyedévek adatai döntik el. Az azonban biztos, hogy 2011 óta éves szinten folyamatosan lassult a természetes fogyás üteme és tavaly már jelentősen nőtt a születések száma is.

Van okuk aggódni a németeknek: ott sem jobb a helyzet, mint nálunk
2015. 06. 08.
Privátbankár
Németország az elkövetkező 15 évben nettó 6 millió dolgozót fog veszteni, és az évszázad közepére az európai hatalmi egyensúly is radikálisan átalakulhat. Pedig már így is 10 millió külföldön született ember él Németországban és idén 400 ezer bevándorlóval számolnak. Hazánk eközben nem egy bevándorlók által preferált célország, több százezer honfitársunk is külföldre távozott, erősítve a kérdőjeleket a nyugdíjrendszer középtávú finanszírozhatóságával kapcsolatban.

Ki nem találná, hol él a legtöbb nemzetiségi az országban!
2015. 06. 10.
Napi.hu
Országos szinten 7,6 százalék a nemzetiségek aránya a népességszámhoz viszonyítva. A dél-dunántúli és az észak-magyarországi régióban ez az arány 2-3 százalékponttal is több, mint az országos átlag - derül ki az Otthontérkép frissen publikált nemzetiségi térképéből.

Magyarország nem képes ekkora tömeget befogadni
2015. június 11.
TőzsdeFórum
Az Európai Bizottság anyagai is igazolják, hogy Magyarország aránytalan terhet vállal a bevándorlásból - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.


Kedves olvasók, kedves barátaim! Köszönöm a Hírlevél megjelenéséhez nyújtott közreműködéseteket. Amennyiben a jövő héten is érdekes, népesedéssel összefüggő cikkre bukkantok, kérlek benneteket, hogy vagy a cikket, vagy a kivonatát vagy a linkjét vagy azt, hogy mikor és hol olvastátok, küldjétek meg nekem a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre, hogy következő Hírlevél számban mások is olvashassák. A Hírlevélben szubjektív hangvételű írások megjelenítésére is módot adunk.
Köszönettel: Járdi Attila
A Hírlevélre bárki - természetesen ingyenesen -  feliratkozhat az alábbi web-címen:http://groups.google.com/group/nepesedes
A Magyar Családokért a Megmaradásért Közhasznú Alapítvány

LAST_UPDATED2