Payday Loans

Keresés

A legújabb

Becsapva és kisemmizve! - A szociális ágazat tiltakozó menete PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC
A Szociális Ágazati Sztrájkbizottság az egyeztetések eredménytelenségére tekintettel megszakította a sztrájktárgyalásokat a Kormánnyal. 

A szociális ágazat követeléseinek nyomatékosítására a Sztrájkbizottság 2015. május 29-ére, 17 órától vonulásos demonstrációt szervez, és felhívja az ágazat valamennyi dolgozóját és ellátottját, hogy részvételével támogassa azt. 

Tervezett program: 
16.30 - gyülekező a Kodály köröndön
17.00 - vonulás az Andrássy út - Bajcsy-Zsilinszky út - Alkotmány u. útvonalon
kb. 18.30 - demonstráció az Alkotmány u. Kossuth tér felőli végén, beszédek, petíció, levelek átadása
kb. 19.30 - rendezvény vége

A rendőrségi bejelentés folyamatban. A rendezvényre pártzászlókat ne hozzatok!

A demonstrációt szervezzük, részleteiről folyamatosan tájékoztatunk Titeket. Készüljetek!

Hírfolyam

LEGUTÓBBI TEVÉKENYSÉGEK

Kollégák!

A május 29-i demonstráció helyszíne és időpontja összeállt, a tervezett program a következő:

16.30 - gyülekező a Kodály köröndön
17.00 - vonulás az Andrássy út - Bajcsy-Zsilinszky út - Alkotmány u. útvonalon
kb. 18.30 - demonstráció az Alkotmány u. Kossuth tér felőli végén, beszédek, petíció, levelek átadása
kb. 19.30 - rendezvény vége

A rendőrségi bejelentés folyamatban.

A kérések alapján készítettem egy profilkép kitűzőt! Remélem sokan fogják ezzel is reklámozni a demonstrációt. (A lélekben velünk tartóknak mondhatni "kötelező"!) wink hangulatjel

Add tovább! 5.29-én a szociális ágazat demonstrál, követeléseinek nyomatékosítására!
PICBADGES.COM
 • Ez 8 embernek tetszik.
 • Jenő Nagy
  Szólj hozzá...

Szeretném tudni miért nem akarjátok hogy ne vigyünk párt zászlókat .Tudhatnátok hogy a pártok segítsége nélkül nem értek el semmit.Ha a párt szimpatizánsok nem mennének veletek demonstrálni fele ennyien sem lennétek.Egyébként is csak azok mennek ki veletek akik egyetértenek a követeléseitekkel.Én minden megmozduláson ott vagyok,de jó lenne ha mint a pártom képviselője vagyok ott és azt jelezzem is kitűzőmmel vagy esetleg zászlóval.

Egyelőre nem lesz bérrendezés a szociális ágazatban, és az életpályamodellt is csak később vezetik be ezen a területen, hiába ígérték korábban a kormánypárti politikusok – ez derült ki Lázár János kancelláriaminiszter tegnapi tájékoztatójából.

http://mno.hu/magya…/hitegettek-a-szocialis-agazatot-1286359

Egyelőre nem lesz bérrendezés a szociális ágazatban, és az életpályamodellt is csak később vezetik be ezen a területen, hiába ígérték korábban a kormánypár
MNO.HU

Nyílt hadüzenetnek tekinti a szociális ágazat Lázár János kormányülés után tett csütörtöki kijelentését, hogy a hónapok óta tartó hitegetés ellenére nem kapnak júliustól béremelést és csúszik az életpálya-modell bevezetése is. A reménytelenség utcára viszi ennek az ágazatnak a dolgozóit is május 29-én.

http://nepszava.hu/cikk/1057356

Összeugrasztja a kormány az egészségügyieket a szociális szakmával?
NEPSZAVA.HU

FELHÍVÁS SZOCIÁLIS KONZULTÁCIÓRA A MINISZTERELNÖKKEL

Kedves Kollégák!

Mindannyian tudjuk, milyen méltatlan körülmények közt, milyen szégyenteljes fizetésekkel kell dolgoznunk, és hogy a szociális ágazat béréből lassan kenyérre sem telik. Hogy mi tudjuk, az nem elég, szeretnénk, ha a miniszterelnök is megtudná!

...Tovább

remélem lesz értelme...

Van-e, lesz-e egységes arculat: póló, szalag, szelfi adatok stb?

 • Ez 2 embernek tetszik.
 • Jenő Nagy
  Szólj hozzá...

Üdv!
Érdeklődni szeretnék, Tisztelt Közösen a Szociális Területért, hogy amennyiben támogatjuk Önöket a rendezvényükön, tudnak-e lehetőséget biztosítani számunkra felszólalni? Természetesen csupán szolidaritásból is megteszek mindent, hogy az emberek kiálljanak végre magukért, de tájékoztatnám ez úton, hogy a civil oldali csoportok számára egységet teremtő szövetség alakulóban van, így egyre több helyről tudunk az összefogásra buzdítani. A szövetség tagjai szabadon folytathat...

Tovább
 • Ez 15 embernek tetszik.
 • Közösen a Szociális Területért Tisztelt Szathmáry János! Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az Ön(ök) által támogatni kívánt rendezvényt a hozzászólásában meglehetősen negatív jelzőkkel illetett szakszervezetek szervezik. Amennyiben – az eddig meg nem nevezett és így általunk nem ismert – szervezetük csatlakozni kíván a rendezvényhez, kérjük, azt a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen, hivatalos formában tegyék, hogy arról dönteni tudjunk.
 • Szathmáry JánosTisztelt Közösen a Szociális Területért!
  Sajnos a rossz tapasztalat általános. Természetesen saját tapasztalatom a saját szakszervezeti tagságomból adódóan megalapozott, és bizton állíthatom, hogy a tagság általános véleményét sikerült megfogalmaznom.
  ...Bővebben
 • Jenő Nagy
  Szólj hozzá...
Saly Attilajól szórakozik, Tünde Hivessy társaságában

Itt a válasz a ma délelőtti kérdésedre!

Ha csak a falon innen kiabálunk kiröhögnek bennünket,bekel törni a falat!!!

Elmegyek, ha tudok. Megjegyzem, nem csak ők vannak becsapva és kisemmizve...

"Egy új rendelet szerint - a nyilvánosságra hozott tervekben ez szerepel - 2015 április elsejétől az ápolási igazgatóknak nincs helyük az egészségügy rendszerében. A hírek szerint szétválasztják a kórházak vezetését, a jövőben a stratégia és a betegellátás finanszírozása az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz tartozik, az OEP a főigazgatók munkáltatója is, míg a gazdasági terület – és így a gazdasági igazgatók – felügyelete pedig a Gyemsziből lett ÁEEK-hoz kerül. Az ápolá...

Tovább
Weboldalunkat úgy készítettük el, hogy a tartalom alkalmazkodjon a kijelző szélességéhez. Amennyiben ezt meg kívánja változtatni, és készülékének jellegétől függetlenül mindig egy konkrét verziót látni, kattintson a "Beállítások" gombra a...
NEPSZAVA.HU
Az Állj ki magadért! – Szociális selfie Facebook-oldal remek kezdeményezés. Hatásos,... Kattintson a részletekért vagy ossza meg!
PROPELLER.HU

A fejszövegben említett követeléseket itt is részletezni kellene. Valamint világos cselekvési tervet kell meghirdetni, hogy kik és milyen sorrendben milyen feladatokat nem látnak el, amíg a követelések nincsenek teljesítve. Az üljünk le tárgyalni csapdába nem kéne besétálni.

Ott leszek,feketében.Gyászolom,a hivatásom-hivatásunkat,hogy ennyire nem számít a kormánynak,hogy egy élete van mindenkinek,nekik is.Hogyha sürgős esethez megyek taxival/saját költségemre/ szinte le kell tagadnom,hogy ki vagyok.Ez borzalmas.Erre nincsenek szavak.

 • Ez 2 embernek tetszik.
 • Jenő Nagy
  Szólj hozzá...

Aki épen nem dolgozik, mindenképpen jöjjön el!

Ott leszünk smile hangulatjel

Elindítottuk a "terepfelmérést"! Számíthattok rám és ránk!

Május 29-én ráérsz támogatni a szociális ágazat tiltakozó menetét?

Lélekben biztos
Személyesen is biztos
Egyéb módon, leírom egy hozzászólásban
Küldök magam helyett valakit

A munkaidőteher egyre nagyobb,méltánytalanul alacsony a jövedelem.2002-től érdemben bérrendezés nem volt.Életpálya modell bérrendezés nélkül nincs. A képzés,-továbbképzés rendszerét hiába akarják átalakítani(minél kvalifikáltabb szakdolgozói gárda legyen) nem lesz kinek bevezetni,fiatalok nem választják ezt a szakmát.Az ellátás rászorultsági szükségletének függvényében kell az ellátók létszámát megemelni,ez lenne a reális.

 • Ez 4 embernek tetszik.
 • Jenő Nagy
  Szólj hozzá...

A Kettős Mérce FB-oldaláról:

"Ha ma csak egy képet osztasz meg arról milyen a magyar dolgozók helyzete, akkor ez legyen az! Ők a szociális ágazat dolgozói akik még rosszabb helyzetben vannak mint az ápolók, az átlagbér 83 ezer netto körül van!

Ők május 29-én mennek az utcára. Ugye kiállunk értük is?...

Tovább

Hol lesz helyileg?

 • Ez 10 embernek tetszik.
 • Jónás KrisztaGrabecz Ágnes! Szerintem igenis meg kell mozdulnunk, hallatni a hangunkat! Ha nem tesszük akkor sose fognak komolyan venni minket! Ahogy az ápolók is megmozdultak, úgy nekünk is meg kell tenni ezt! Ha a megmozdulás nagyszabású és nem csak pár százan me...Bővebben
 • Grabecz Ágnes Kedves Krisztina! Ki mondta, hogy nem kell megmozdulnunk? Én nem mondtam ilyent! Persze, hogy meg kell. Én biztosan menni fogok! És amint látom ebben a pillanatban jelenleg 927-en kattintottak az "ott leszek" menüre. Viszont nem biztos, hogy el is érünk valamit. Ha igen akkor az minimális lesz, de azért reménykedem, mert annak idején az egészségügyi dolgozóknak is sikerült. Remélem nekünk is!
 • András Nyíri Két évvel ezelőtt beszéltem bölcsőnénikkel, akik azt mondták, hogy már másnap sztrájkolnának. Lehet, hogy ez a demonstráció nagyobb nyomatékot ad az esetlegesen folytatódó tárgyalásokon, de ha nem, akkor jó előjel lesz a létrejövő sztrájkhoz. Lehet, hogy még szolidaritási sztrájk is létrejöhet. Van néhány ágazat, ahol már nagyon érik.
  A kép a tavaly novemberi megmozduláson készült.
 • Jenő Nagy
  Szólj hozzá...

Persze,mert mi vagyunk a szociális ágazat legalja!Ez undorító!!!Nekünk nem jár sajna semmi!!!!

Lélekben Veletek leszek !

 • Ez 5 embernek tetszik.
 • Jenő Nagy
  Szólj hozzá...

Önöket/benneteket pedig nagyon meg kellene becsülni anyagilag (is). Remélem sikerrel jártok! (egy tanár)

A szelfis "adatainkat" kellene táblásítani! grin hangulatjel

Közösen a Szociális Területért az esemény nevét a következőre változtatta: „Becsapva és kisemmizve! - A szociális ágazat tiltakozó menete”.
Közösen a Szociális Területért frissítette az esemény fényképét.