Payday Loans

Keresés

A legújabb

Tompó László közírásai PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

Tömény ötvenes évek: „ideológiailag átnevelésre szorul”

2015. május 07. 08:02

rakosi-matyas.jpgIgen, a jelek szerint a történelem, szokása szerint, megint csak ismétli önmagát. Ezúttal tömény ötvenes évekbeli mivoltát. Amikor is, ha valakit nem tudtak előállítani közbűntényesként, hanem meghallották, hogy a sarki kocsmában Rákosi apánkat nem hálaadó imádságba foglalja, hanem másmilyenbe, hamar ellátták a baját. Miként, rendszerváltozás ide, rendszerváltozás oda, ugyanezt teszik a jelek szerint most is.

Mindszenty bíboros keményen szembeszállt a trianoni rendszer életben tartóival is

2015. május 06. 16:06

mindszenty250.jpgNegyven éve, 1975. május 6-án hunyt el Mindszenty József bíboros. Reá emlékezve nyomatékosítunk néhány tényt. Ő nem az ókori és középkor aszkéták, hanem a keresztes lovagok lelki örököse volt (ami természetesen egyáltalán nem jelentheti szentként tisztelhetőségének megkérdőjelezését, csak annak tudomásulvételét, hogy egészen másban és másként volt szent, mint az előbbiek!), „miles Christi”, „Krisztus katonája”, így a mostani évforduló alkalmával ennek sajnálatosan elfeledett jeleként ismét kiemeljük, nemcsak a bolsevizmus, hanem Trianon ellen is harcolt.

Heller Ágnes, Konrád György és társai mióta a magyar szellemi és közélet jelesei?

2015. május 05. 10:04

heller-agnes-250.jpgNem kell megijedni, nem kezdek el idézni a fent nevezettektől és társaitól, mi mindent írtak eddig a magyarságról, mennyire méltatták netán annak érdemeit. Elvégre portálunk tárfelületének befogadóképessége is korlátozott s nem mindegy, hogy azt mivel tölti meg publikációiban az írástudó. De ha van valami, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni, akkor ez az. Ők lennének a magyar szellemi és közélet jelesei?

Már megint kirekesztésről papolnak a leginkább kirekesztők

2015. május 04. 15:53

zsidobeke250.jpgTotális zűrzavar tombol bizonyos berkekben. Valaki hol zsidó, hol német, hol más, amúgy viszont, van, hogy mindegyik egyszerre. Mondom, ember legyen a talpán, aki ebben a világban, amire ők nyomják rá a képüket döntően, ki tud igazán igazodni.

Édesanyáinktól és hitveseinktől tanulhatjuk meg leginkább a hűséget alapértékeinkhez

2015. május 03. 10:13

orgona-500.jpgÍgy volt ez s így marad a világ végezetéig. A boldogságos és szeplőtelen Szűz Mária, Urunk Édesanyja ebben a legfőbb példaképünk, a gyermekét halálosan szerető édesanya. És példaképeink természetesen a gyakran névtelen édesanyák és hitvesek is, mert, pláne mi férfiak, bizony éppen tőlük tanulhatjuk meg leginkább a hűséget alapékeinkhez.

„Az iszlámnak sok tanítása a józan észbe is ütközik”

2015. május 02. 11:19

iran500.jpgMégis, hogy, hogy nem, önmagukat katolikusoknak mondók között is akadnak, ráadásul nem kevesen, akik szerint az iszlám korántsem olyan veszélyes, mint régen gondolták, sőt ellenkezőleg, a kereszténységgel egyenrangú része a civilizációnak. Mi az igazság?

Goebbelsről – másként

2015. május 01. 11:12

goebbels-500.jpgHetven éve, 1945. május 1-én hunyt el dr. Paul Joseph Goebbels, a Harmadik Birodalom propagandaminisztere. Azon politikusok közé tartozik, akikről a köztudat eleve csak rosszat feltételez. „A hazugság atyja” – legyintenek nevét hallva. De akik ezt teszik, olvasták bármelyik művét is?

Háttérhatalmi partitúra: „Képtelenség a halálbüntetés visszaállítása”

2015. április 30. 12:25

alkotmanymod.jpgMielőtt netán portálunk olvasói is monomániásnak tartanának, amiért ismét e témát veszem elő, leszögezem: nem rajtam múlik ennek megtörténte. A Magyar Nemzet mai számának címoldalán öles betűkkel a fentebbi tőmondat olvasható ugyanis. De nem, nem ismétlem meg mindazt, amit e tárgyban csak magam írtam itt. Hanem kiegészítem, tekintettel arra, hogy e kérdésben elengedhetetlen a mai hivatalos egyházi álláspont ismerete.

Pofon a volt főávóstól: „Tudom, ki hogyan működött velünk együtt, most meg ők a demokraták”

2015. április 29. 10:36

communism500.jpgMár megint Győri Béla nemrég idézett kötetét lapozom (Vasárnapi Újság különkiadás, 2014), hiszen nem lehet vele eléggé betelnem. Nincsen olyan fejezete, ami ne tárná fel sorsunk eddig nem vagy alig ismert mélységeit. Legmegrázóbb fejezetei mégis azok, melyekben a kommunista rendszer képviselői vagy éppen áldozatai szólalnak meg.

Mégis hova lett nemzeti vagyonunk?

2015. április 28. 11:35

aranyrudak_500.jpgEgyre több értelmiségi kongatja meg a vészharangot, s teszi fel ezt a kérdést. Mint most Bogár László közgazdász, megtoldva azzal, hogy a (még) meglévő vagyonunk hol vagyon, van-e róla kimutatás, amibe minden honpolgár belepillanthat, mint a tükörbe?

„A zsidó nép feltámadt a holocaust után maradt poraiból”

2015. április 27. 15:55

auschwitz2011.jpgHihetetlen, de a Mazsihisz honlapja minden nap tartogat szenzációs csemegéket. Miközben másról sem szól rajta a fáma, mennyire egyedülálló tragédia történt a második világháborúban az akkori zsidósággal, most a német államfő meg azt mondta: „A zsidó nép feltámadt a holocaust után maradt poraiból." Ki érti ezt, úgy mégis?

„Prohászka önmagában is élővé, megállóképessé tette a magyar szellemi életet”

2015. április 26. 07:37

prohaszka-ottokar500.jpgMéltán nevezték őt hazánk apostolának és tanítómesterének. De mégis miért? Ha a róla szóló visszaemlékezéseket olvassa a mai historikus, csak eggyel felelhet erre: megtanította nemzetét a saját értékei megőrzésére, arra, hogy szellemi kincseink alapján nem kell és nem is szabad csüggedten, lehajtott fejjel menetelnie az európai nemzetek sorában.

Kezéhez nem tapad vér, mégis gyilkosként ítélik el, avagy mi minden lehetséges az Új Világrendben

2015. április 25. 10:26

uj-vilagrend-500.jpgGyanítjuk, az Atlantisz maradványait előbb fogják feltérképezni, mint a „kifinomult emlékezetpolitikájúak” pszichológiáját megérteni. Gondolkodjunk csak el! Évtizedeken át egy szót sem hallottunk mindarról, amiről ma médiájuk szól. És ilyetén a bűvös szó, a kárpótlás, sem vált a közbeszéd részévé. Vajon miért?

Már megint a tanulni vágyók szegregációját emlegetik azok, akik nekünk szánják ezt a sorsot

2015. április 24. 11:40

lenin-fiuk-munkaban-500.jpgA Néphazugság háza táján újabban ennél talán nincs is örökzöldebb téma. A többségi társadalom állítólag szegregációval sújtja a tanulni vágyókat. Bocsánat, nem: a tanulni különösen is vágyókat. Arról azonban, hogy ők viszont egyre több helyen a többségi társadalom tagjainak szánják ténylegesen ezt a sorsot, most is hallgatnak.