Payday Loans

Keresés

A legújabb

„Dübörög a nemzeti rock” PDF Nyomtatás E-mail
5. Ének, tánc és zene
2015. 04. 22. 19:12

EGY ÉVTIZEDE DÜBÖRÖG A NEMZETI ROCK

Közel egy évtizede kezdték forgatni a Romantikus Erőszak (RomEr) főszereplésével a ma már kultikusnak számító és annak idején néhány fővárosi mozit és számos hazai és külföldi filmfesztivált is megjárt „Dübörög a nemzeti rock” című filmet.

„A Dübörög a nemzeti rock hetven perce abszolút méltó utódja a nagy elődöknek, és bár a mezőny elég gyér, simán ott a helye minden idők legjobb magyar popkulturális dokumentumfilmjei között.” – írta quart.hu a 2007-ben. „Kriza Bori dokumentumfilmje Sziva Balázs zenekarát és rajongóit kíséri el turnéján 2005 decemberétől 2006 őszéig. A film még az énekes-frontember békés otthonában indul, de már a 2006-os zavargások legfőbb helyszínén, a Szabadság téren ér véget.”  - az Index.hu így méltatta az alkotást, amikor összeszedte tíz kedvenc magyar zenés filmjét. A hírportál szakújságírója hozzátette: „Hogy mennyire erős Kriza Bori dokuja, azt jól jelzi, hogy a filmet egyaránt kedvelik a zenekar nemzeti radikális szimpatizánsai, valamint az eltökélt balosok is, hiszen mindkét tábor fellelheti benne a maga ideológiájának megfelelő olvasatot.”

A 10 éves évfordulóra, május 1-jén jelenik meg CD-n  a film teljes zenei anyaga, egy hiánypótló kiadvány, jó néhány olyan nótával, amelyek ma már hanghordozón nem elérhetőek, de helyet kapott a korongon egy eddig kiadatlan felvétel is. A borítóban a forgatás körülményeiről és a film utóéletéről lehet részletesen olvasni és egy nagyméretű színes filmplakát is jár az előrendelőknek.

A lemez csomagban is rendelhető, amelynek része a plakát mellett maga a film DVD-n, valamint póló is készült hozzá. Előrendelés közvetlenül a zenekartól, a csapat hivataloshonlapján.