Payday Loans

Keresés

A legújabb

Tompó László közírásai PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

„Magyarország távol áll attól, hogy modern és művelt országnak tekintsék”

2015. március 23. 11:43

szent-korona-500.jpgAz ember nem tudja, sírjon-e vagy nevessen, ha külföldi tankönyveket olvas rólunk. Persze akadnak csaknem kifogástalanok is, de ezek száma elenyészően kevés. És ez nem mai keletű történet.

Mikor lesz végre tananyag, mit műveltek a Lenin-fiúk?

2015. március 21. 15:29

lenin-fiuk-aldozatukkal-pozolva250.jpgKilencvenhat éve, 1919. március 21-én vette kezdetét hazánk történetének eladdig legtragikusabb időszaka. Amikor is nem pusztán hazánk államformáját, társadalmi-gazdasági rendszerét akarták csupán felszámolni, hanem magát Magyarországot. Ebben a Lenin-fiúk jártak élen. De mikor lesz végre tananyag, mit műveltek? Erről azonban ma is hallgatnak a köztudatot formálni hivatott hivatalos történelemtankönyvek. Pedig bőven volna mit idézni bennük azokból a szemtanúi beszámolókból, melyek e százharminchárom napról szólnak.

Már megint megszólaltak a nagyágyúk: Budapest felelős a holocaustért, amelynek túlélői viszont reneszánszozhatnak

2015. március 20. 15:46

holo-karikatura.jpgMondhatnók, nagyböjt ideje alatt azért hátrább az agarakkal. Ilyenkor mindenki, aki csak egy kicsit is ad az ember mivoltra, Krisztus Urunk passiójára emlékezik a negyven napos böjtidő alatt. De aki nem, vagy alig ad, másképpen van ezzel persze. No de miről is van szó ezúttal?

Isten nem ver bottal: csőd fenyegeti az egyik legliberálisabb könyvkiadót

2015. március 19. 11:36

ulpius-250.jpgDe nem ám. A Cégközlöny tegnap arról számolt be, hogy a Fővárosi Törvényszék elfogadta az Ulpius-ház Könyvkiadó csődeljárás iránti kérelmét, ezért a könyves céget a bíróság további döntéséig fizetési haladék illeti meg. Nos, az ország egyik legliberálisabb könyvkiadójáról van szó. Nem hullatunk érte krokodilkönnyeket, sőt reméljük, hogy előbb-utóbb ugyanez a sors lesz az osztályrésze megannyi kiadótársának is.

Amilyenek a történelemtankönyvek, olyan az ifjúság

2015. március 18. 17:24

rusztikus_konyv.jpgAmint az imént hírt adtunk róla, a Történelemtanárok Egylete (TTE) felháborodott azon, hogy egy konzervatív történelemtanár, Bánhegyi Ferenc, nem az elmúlt hetven év kliséi szerint fogalmazott tankönyveiben. Merthogy itt tartunk. Miközben a kormány önmeghatározása szerint abszolút nemzeti, hagyja, hogy a baloldali kötődésű TTE döntsön arról, miről lehessen, és miről ne lehessen szó a történelemtankönyvekben.

Nem, nem ők az erősek, mi vagyunk a gyengék – avagy arról, miért vagyunk kisebbségben saját hazánkban?

2015. március 17. 16:48

Igen, megint csak arról kívánok szólni, amiről tegnap. Mert lehet akár évhosszat is sopánkodni, amiért ama köntös nemzeti, ami viszont alatta van, nem az. S mint mindig, amikor a magamfajta betűvető klaviatúra elé ül, hajlamos azt hinni, „letudta” a napi publicisztikát, amiben minden benne volt. Pedig korántsem. De miről is van szó? Magyarul arról, hogy mást sem tapasztalok az önmagukat nemzetinek-kereszténynek vallók körében, mint annak konstatálását, kizárólag azért tartunk mi és drága hazánk ott, ahol, mert azok a hitvány liberálisok, kommunisták minden levegőt elszívnak előlünk. De így van-e ez?

A köntös nemzeti, ami viszont alatta van, nem az

2015. március 16. 13:20

szabadkomuves-500.jpgNyilván nem csak portálunk állandó témája annak körüljárása, vajon miért nincsen rendszerváltozás, sőt miért, hogy a múltból megörökölt rendszernél a helyébe lépett új összehasonlíthatatlanul rosszabb. Mi több, fogalmazhatunk akár úgy is, hogy maga a földre szállott pokol. Még akkor is, ha koreográfiáját nemzeti színeinkbe öltöztetik.

A Mazsihisznak nem az számít, hogy velünk, MAGYAROKKAL mi történt ama március idusán, hanem…

2015. március 15. 09:04

zsinagoga.jpgDe miről is van szó? Nem nehéz kitalálni a Mazsihisz honlapjának szombati cikkét olvasva (Negyvennyolc zsidósága, a zsidóság negyvennyolca). Nem az számít ottan, hogy velünk, MAGYAROKKAL mi történt ama március idusán, hanem… Prizmájukon át magukon kívül senkit és semmit nem óhajtanak továbbra sem észrevenni.

„Minden román álma a magyar főváros elfoglalása”

2015. március 14. 18:18

budapest250.jpgMég mielőtt valaki túlzásnak vélné a fentebbi mondatot, halkan figyelmeztetjük: szokásunk szerint csak idéztünk. Merthogy az éremnek két oldala van. Az egyiket ismerjük, mind Budapestről, mind Bukarestből. A másikat viszont mintha kevésbé ismernénk. Ezért szegezzük tekintetünket most ismételten a másik oldalára.

„Maga az emberré lett gránit”

2015. március 12. 11:07

szalasi-ferenc-250.jpgEgy év híján hetven éve, 1946. március 12-én végezték ki Szálasi Ferencet és három miniszterét, Beregfy Károlyt a honvédelmi, Rajniss Ferencet a vallás- és közoktatásügyi, Vajna Gábort a belügyminiszteri tárca élén. Ha volna egy szemernyi becsület az őket kivégzők szellemi utódaiban, bizony most ők is fejet hajtanának emlékük előtt, hiszen nem önmagukért, hanem a nekik is otthont adó hazánkért adták a legdrágábbat, életüket.