Payday Loans

Keresés

A legújabb

A gyermek meghalt, papír nincs róla PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

abortusz

A gyermek meghalt, papír nincs róla


Joób Sándor 2014.10.17. 09:26 Index

Egy nő kísérteties kálváriáját írja le a Népszabadság, aki július 3-án a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórházban egy 400 gramm súlyú kislányt szült. A terhesség 21. hetében világra jött gyermek életjelenségeket mutatott, amikor megszületett, szívfrekvenciát észleltek nála.

Azonnal kivitték a szülőszobából, így az anya nem is láthatta. Az orvos ezután azt mondta az anyának: a gyermek kis súlyához képest jól van, még meg is kérdezte, hogy mi lesz a neve. Az anya azt mondta, nevezzék Elvirának.

Egy óra múlva ugyanez az orvos visszajött, és azt mondta: nagyon sajnálja, de a kislány meghalt. Extrém kis súlya miatt nem tudták intubálni, így felfüggesztették az újjáélesztését.

Az anya másnap a kórházban bejelentette az önkormányzat ügyintézőjének, hogy a kislány meghalt, de az ügyintéző azt mondta: ha élve született, ki kell állítani a születési anyakönyvi kivonatot. Az anya még aznap elhagyta a kórházat, ahol kapott egy igazolást arról, hogy a gyermek 10 perces korában elhunyt.

A monori védőnő azonban azzal jelentkezett nála, hogy nem tudják kiállítani a halotti anyakönyvi kivonatot, amíg meg nem kapják a kórháztól a patológiai vizsgálati jegyzőkönyvet. Az önkormányzat ezért felhívta a kórházat, ahol azt mondták, másnap délig küldik a papírt. Nem történt semmi.

A következő héten hiába telefonálgattak az önkormányzattól, mindig csak ígérték, hogy elküldik a papírt. Az anya ezután személyesen ment be a kórházba. Ott azt mondták, postán küldik majd ki a patológiai jegyzőkönyvet.

Már majdnem három hónap telt el, de a papír még mindig nem volt sehol. Szeptember 25-én az apának azt mondta egy orvos, hogy megvan a hatpéldányos jegyzőkönyv, csak még el kell küldeniük aláírásra valahova.

Szeptember 30-án is hívták az osztályt. Akkor azt mondták, ott van a papír, de még a főorvosnak alá kell írnia. Amikor 15 perc múlva újra telefonáltak, az orvos azt mondta: nincsen papír, nincsen gyerek. Azt javasolták a szülőknek, hogy inkább menjenek be a kórházba, és ott intézzék úgy, hogy abortusz történt, nem pedig szülés, mert a szülők így fognak jól kijönni az egészből.

Az anya ezután a rendőrséghez fordult. A neki kiadott papíron azt is furcsának találta, hogy aszerint őt egy nő műtötte, miközben őt egy férfi orvos operálta. Az anya most már abban sem egészen biztos, hogy a gyermeke meghalt, hiszen azóta nem látta, hogy kivitték a szülőszobából.

A kórház belső vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Hozzászólás:
Így szüljön az ember budapesti kórházban...
Kérdések:
- hol volt az apa a szüléskor?
- ha az orvos egy óra múlva ment vissza a szülőszobára közölni a gyermek halálhírét, akkor miért 10 perces korában hal meg?
- ha a csecsemő valóban meghalt, miért nem láthatták a szülők a holttestét?
- miért vitték el, s miért nem tették azonnal mellre? Sokkal nagyobb eséllyel életben maradhatott volna, ha nem szakítják el az édesanyjától...
- a szervkereskedelemben érintett-e a kórház?
- miért belső vizsgálat indult, miért nem büntetőeljárás?

Kapcsolódó:
Szervkereskedők markában
Beindult az ukrán húsdaráló - újra virágzik a szervkereskedelem
Sebészek a maffia hálójában
A nemzetközi szervkereskedelem sötét bugyrai
Sokkoló! Fotó a kisfiúról, akinek szervkereskedők rabolták el a szaruhártyáját
Merre járnak a szervkereskedők?
Kinyomták a szemét a szervkereskedők