Payday Loans

Keresés

A legújabb

Kell-e nekünk Ó-Szövetség? PDF Nyomtatás E-mail
ÓTESTAMENTUM, TÓRA ÉS TALMUD

kin s bel drer

B. Juhász Levente: Kell-e nekünk Ó-Szövetség?

2014. február 27., 0:45

Kell-e nekünk Ó-Szövetség?

 

 

"az állítólag tele van "tanításokkal" ill. történésekkel - na nem a mi javunkra..." - írta nemrég egy ismerősöm. És ez a megfogalmazás a legszelídebb és legkorrektebb, a mai neo-kétségeskedő világunkban.

 

E neo kétségeskedések eredetét nem is keresem.  Ellenben az Isten iránti hűséget nem ismeritek - mert nem jó tanártól tanultok Nincs a Bibliával semmi baj. Tanuljatok jó paptól.

 

 

"Aki jó pappal találkozik, az Isten hívő lesz.

Aki rossz pappal találkozik, az ateista lesz."

(Csiha Kálmán)

 

 

Ugyan ez vonatkozik az Ószövetség és az Újszövetség tartalmára is.

 

 

Nem kell bedőlni a hamis tájékoztatással bíró propagandának.

 

 

Az én őseim, a honfoglaló magyarok elfogadták a Teljes Szentírást. Ki és honnan veszi magának a jogot, a bátorságot, hogy a honfoglaló őseinknek a korabeli döntését felülbírálja?

 

 

Az már más kérdés, hogy nagyon betájolható az az érdekkör, aki szeretné az ősi tanítást meggyűlöltetni Árpád kései utódaival.

 

 

A döntés és a választás Kedves atyámfiai szívében van

 

 

A "szövetség", mint fogalom, itt fordul először elő a Bibliában.

 

I. Móz. 9.

8. És szóla az Isten Noénak és vele az ő fiainak, mondván:

9. Én pedig ímé szövetséget szerzek ti veletek és a ti magvatokkal ti utánnatok.

10. És minden élő állattal, mely veletek van: madárral, barommal, minden mezei vaddal, mely veletek van; mindattól kezdve a mi a bárkából kijött, a földnek minden vadjáig.

11. Szövetséget kötök ti veletek, hogy soha ezután el nem vész özönvíz miatt minden test; és soha sem lesz többé özönvíz a földnek elvesztésére.

12. És monda az Isten: Ez a jele a szövetségnek, melyet én örök időkre szerzek közöttem és ti köztetek, és minden élő állat között, mely ti veletek van:

13. Az én ívemet helyeztetem a felhőkbe, s ez lesz jele a szövetségnek közöttem és a föld között.

 

 

Magyar pásztorok és só bányászok  10 000 és 17 000 ezer év óta folyamatosan használt jeleket róttak mint "egyszerű emberek" még az 1900-as évek elején is. A mai "zsidók" találtak egy 10 000 éves ház romjait Jeruzsálemben és a világ teremtését Kr.e. 3760-ra teszik, mint időszámításuk kezdetét.

 

Lám, lám. Ki tudja mindezt megmagyarázni, a mai Bibliát olvasónak, avagy az Ószövetséget oly könnyen elvetőnek?

Bizony, az Írás önmagát magyarázza, miként a Feltámadt Úr Krisztus Jézus is az Írásokban foglaltak alapján magyarázott az Emmaus-i tanítványoknak.

 

Lk 24,27

És elkezdvén Mózestől és minden prófétáktól fogva, magyarázza vala nékik minden írásokban, a mik ő felőle megirattak.

 

 

s. v. B. Juhász Levente M. V.D.

Ö. P. V. Tábori Püspök


  • Ez 3 embernek tetszik.
  • Brigi Balás Hbb ÁÁ igen ,,zsidó nézetből igen, biztos azt mondanák.
  • Levente B. Juhász Kivenni kezünkből a biztos alapzatot. Miként eltüntetni Irakban a múlt ősi maradványait.
    Ismételten bódult fejűeket gyűlöletre szítva, elpusztítani általuk Afganisztánban az ősi szobrokat.
    Legutóbb a bódult fejükkel legyilkoltatni az élőket és elpusz
    ...Bővebben
    B. Juhász Levente: Maaloula síratása   Egyetlen szó sincs mellettetek.   Hallgat... Továbbiak
    készítette: Levente B. Juhász
  • Al Berto Hungarista (((egy teológiai tanulmányokban műveletlen egyszerű magyar embernek nagyon jól esik az elismerő értékelés, főleg azért mert annak eredete egy olyan Embertől származik, aki magas fokon műveli e tanulmányok "kezelését" - köszönöm! (bár a hsz-t csak egy sima válasznak szántam Vitéz Uram kérdésére) )))
  • Jenő Nagy kell nekünk az Ószövetség, hogy megismerjük pl. azt a Józsefet, aki rosszért jóval fizet a testvéreinek - és "mellesleg" nincstelenné teszi az egész egyiptomi népet... Így e könyv segít megérteni nekünk, mi történik velünk itt és most! Olvassuk csak... 
  • Levente B. Juhász Nem ők teszik - mi engedjük. Én emlékszem arra - Jenő Nagy - ismeretségi körében, aki engem lepatkányozott. Azután eltűnt - remélem jó mélyre. Abban az időben érte állítólagos hacker támadás kedves Jenő magán weboldalát. Igen bátor ember volt. Na, ilyenek minden oldalon vannak. De leginkább arra kell használni az eszünket, hogy az állítólag általunk felhatalmazott, nevünkben cselekvő - és a jelzett népcsoportnak helyet adókat hogyan állítsuk félre? Van erre valami ötlet? Szívesen veszem.
    Ami pedig a Szent Könyvet illeti - tanulni sohasem késő belőle is. Ha pedig amazok jobban tanulnak belőle, akkor talán mi vagyunk elmaradva. Nem gondolja, Nagy Úr?
  • Levente B. Juhász Ami igen elgondolkoztató, az az, hogy éppen Tel-Aviv-i egyetem tudós professzorai képtelenek arra, hogy bizonyos, de egyértelmű dolgokat az Ige szellemében és ne pedig ellenében magyarázzanak. (Ha kérdés vetődik fel, csak bátran)

    Tehát: NEM KÉRDŐJELEZ
    ...Bővebben
    szabadonebredok.hu
    Bár a tevék már Ábrahám, József és Jákob történeteiben is felbukkannak, régészek...Továbbiak
  • Stoffán György Kulturális szempontból, történelmi oldalról mindenképpen fontos az Ó-Szövetség ismerete, ha az Odüsszeiát vagy a Kalevalát is illik ismerni. Hozzá tartozik az élethez, a kiművelt emberfőkhöz. Hitbélileg azonban semmis a keresztény ember számára, hiszen Krisztussal Új-Szövetség jött létre. Nekem, mint keresztény embernek semmi szükségem hitemet illetően egy lejárt és megsemmisített szerződésre....
  • Levente B. Juhász Ha már elkezdtünk beszélgetni ...
    1. Mint írtam, a Noé-val kötött szövetség volt az ELSŐ. Tehát, ha első, talán volt második is. Első kérdésem: Hány szövetség (kötés) van Isten és ember között a Bibliában?
    2. Ha csak egy van, az első kérdés felesleges
    ...Bővebben
  • Ildiko Farkas Jézus mondta: „Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem. Mert bizony mondom néktek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, a míg minden be nem teljesedik.” (Mt 5:17-18)
  • Stoffán György Akkor egyértelműsítem az én elgondolásomat és hitemet: nekem Jézus ma ismert bibliai tanításai a meghatározók. Ha ezt szövetségnek mondjuk, mondjuk annak. Nekem a hitem alapját jelentik, a fundamentumot, amelyben élek vagy próbálok gyarló és bűnös embe...Bővebben
  • Levente B. Juhász Anno, az egyik legkedvesebb professzorom, D. Dr. Pákoozdi László Márton hívta fel figyelmemet az Ótestámentum egyik nagyon lényeges locusára, amit Jeremiás próféta könyvében lehet olvasni. (31. fejezet) A Könyv olvasásakor pedig tudni kell, hogy a "Be...Bővebben
  • Ildiko Farkas ... nem beszélve a Zsoltárokrol, Példabeszégekröl, a sok proféciárol ami arra mutat hogy Megválto el fog jönni... Még ma is többször olvasok O szövetséget mint Ujat
  • Jenő Nagy A folytonosság erőltetésének az egyik végeredménye a református-pünkösdista (?) Hit gyülekezete (+ SZDSZ, Hetek, ATV stb.) Nem babra megy a játék! Ami az Ószövetségben kicsit rejtettebben, az a Talmudban már egész nyíltan van megfogalmazva... A kiválas...Bővebben
  • Jenő Nagy Reviczky Gyula:
    ZSIDÓK, KERESZTELKEDJETEK KI!
    ...Bővebben
  • Levente B. Juhász Márpedig a zsidó maradjon meg zsidónak. !!!
    Tisztességes, a Bibliát komolyan vevő és tanítását megtartó zsidónak!
    És senki ne akarja "kikeresztelni".
    ...Bővebben
  • Levente B. Juhász Tapasztalatom szerint a legnagyobb "zsidó gyűlölők"
    - vagy hitehagyottak,
    - vagy félzsidók (lásd Hitler),
    ...Bővebben
  • Jenő Nagy tényleg gyakorolják... Mózes V. - Deuteronomium, héber: Devarim - ăářéí
    15,6 Mert az Úr, a te Istened megáld téged, a miképen megmondotta néked; és sok népnek adsz zálogos kölcsönt, te pedig nem kérsz kölcsönt, és sok népen fogsz uralkodni, és te rajtad nem uralkodnak. 
  • Jenő Nagy hogy kerül ide a "zsidógyűlölet"???