Payday Loans

Keresés

A legújabb

A kommunizmus igaz története hazánkban PDF Nyomtatás E-mail
Boldog-boldogtalan magyarok édenkertjei és poklai
2013. február 17. vasárnap, 08:21

ifj. Tompó László: A kommunizmus igaz története hazánkban

ifj. Tompó László előadása Békéscsabán

a kommunizmus kialakulásáról,a kommunisták rémtetteiről.

 

http://www.youtube.com/watch?v=qcHfeGsANfI


*

AMIKOR BŰN A "MÁSSÁG"

Ahogyan a posztkommunista-liberális "Népszava" ír egy szoborgyalázás ürügyén az írőnőről....


A Tormay Cécile Kör elítéli “leszbika” táblájának leöntését

2012. május 22. kedd

A Tormay Cécile Kör elítéli "leszbika" táblájának leöntését
Szobra is van a Rókusnál
Budapest – A Tormay Cécile Kör elítéli a józsefvárosi Tormay Cécile-emléktábla meggyalázását. Az írónő Kőfaragó utcai épület falán elhelyezett márványtábláját vörös festékkel öntötték le; a rendőrség vasárnap közölte, hogy rongálás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított.
.
A Tormay Cécile Kör keddi közleményében felháborodását hangsúlyozza, és a tettesek szigorú megbüntetését követeli. Mint írták, az irodalmi Nobel-díjra jelölt Tormay Cécile emléktáblájának megrongálása súlyos provokáció, amelynek indoka az, hogy az írónő Bujdosó könyve egy olyan hiteles kordokumentum, amelyet a kommunizmus szellemi örökösei nem bocsátanak meg.
.
A kör szerint a „legszínvonalasabb európai irodalmat” képviselő Tormay helye az irodalom „legnagyobbjai” között van. A 75 éve elhunyt írónő és folyóirata, a Napkelet pedig márciusban Magyar Örökség Díjat kapott.
.
Az ellenforradalmi kurzus legismertebb fasiszta irónője (1875-1937), akit a kor “leszbikájának” neveztek csillapíthatatlan kéjvágya és szexuális botrányai miatt, az irredenta irodalom vezércsillaga 1930-ban kulturális tevékenysége elismeréseként Corvin-koszorút kapott, 1935-ben a Népszövetség Szellemi Együttműködés Nemzetközi Bizottságába egyhangúlag választották a Marie Curie halálával megüresedett helyre. 1937-ben Nobel-díjra jelölték. Könyveit több nyelvre lefordították. Műveit 1945 után indexre tették, csak a kilencvenes években ismerhette meg ismét az olvasóközönség. Ezekből megállapítható, hogy Tormay Cécille közönséges fasiszta és antiszemita firkász volt, aki büszkén vallotta, hogy előbb volt fasiszta, mint Mussolini. Kiválóan illik a kultusza az Orbán-rendszerbe.
.
.
Magánélete és nemi identitása magánügy, csak nem illik éppen a vaskalapos valláserkölcsöt hirdető fasiszta elvek közé. Botrányos kapcsolatai közismertek voltak: elszerette gróf Zichy Rafael feleségét, a korabeli sajtó megírja, ő pedig feljelentett mindenkit, és a pereket rendre megnyerte, jóllehet élete során nem Pallavicini Edina volt az egyetlen leszbikus szerető. A háború előtt tizenöt évig fűzte gyengéd viszony egy Francesca ‘Orsay nevű olasz nőhöz. Rajta keresztül ismeri meg az olasz fasizmus Keresztelő Szent Jánosát: Gabriele D’Annunziót, majd az ő révén Anatole France-ot.
.
Politikai pályafutása sem elhanyagolható. 1919 novemberében a Magyar Asszonyok nevében üdvözölte a fehér lovon vonuló Horthy Miklóst és nemzeti hadseregét. Olaszországban személyesen tárgyalt Benito Mussolinivel, a Nőküldöttség képviseletében.
.
Élete utolsó évtizedében gróf Ambrózy-Migazzi Lajosnéval közösen vásárolt villájukban Mátraházán élt. Ekkoriban a grófné szerkeszti A Magyar Asszonyt, s a Tormay Cécile-életművet is ő rendezi sajtó alá.


 

LAST_UPDATED2