Payday Loans

Keresés

A legújabb

Népesedési Hírlevél PDF Nyomtatás E-mail
Boldog-boldogtalan magyarok édenkertjei és poklai
2012. november 05. hétfő, 08:22

abortusz

Népesedési Hírlevél

 

Bécsbe mennek abortuszra a magyar nők

2012. október 26.

Index

Egyre több magyar nő keres fel bécsi klinikákat azért, hogy a művi beavatkozás helyett gyógyszeres úton vessen véget nem kívánt terhességének. Míg Magyarországon minden bizonnyal jó ideig nem lesz elérhető a tablettás magzatelhajtás, addig Ausztriában legálisan elvégzik a terhességmegszakítás ezen formáját is. Beindult az abortuszturizmus, 140 ezer forintért még választani is lehet.

A teljes írás itt olvasható: http://index.hu/belfold/2012/10/26/abortuszturizmus/

*

 

Gondolatok a demográfiáról

2012. október 31.

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

A Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján olvasható a kérdés: Mivel lehetne a kívánt, tervezett gyermekek megszületését elősegíteni? Az érintett tárca a Családbarát Magyarországért Munkacsoport közreműködésével közzétett egy vitaanyagot konzultációs céllal. Az alábbi javaslatok a Minisztérium és a Népesedési Kerekasztal által kidolgozandó stratégiai program elkészítéséhez kívánnak javaslatot tenni.

A teljes írás itt olvasható: http://www.keesz.hu/node/3287

*

 

A tinédzserek körében folyamatosan emelkedik az abortuszok száma

2012. október 31.

delmagyar.hu

Magyarországon 12 percenként esik teherbe úgy egy nő, hogy nem szeretné megtartani gyermekét.

A teljes írás itt olvasható:

http://www.delmagyar.hu/lilla/a_tinedzserek_koreben_folyamatosan_emelkedik_az_abortuszok_szama/2304847/

*

 

10 kérdés, amit még sosem tettek fel abortuszpárti politikusoknak

2012. október 31.

csaladhalo.hu

"Ha nem hisz abban, hogy az emberi élet a fogantatástól kezdődik, akkor mi a véleménye, mikor? Ön szerint egy alkalmazottat a munkáltatója kényszeríthet arra, hogy vallási meggyőződése ellenére áruljon abortuszhoz szükséges szereket? Abban is hisz, hogy a nőknek teljes joguk van dönteni arról, hogy megszakítsák terhességüket - sokszor csak azért, mert a baba kislány?" 10 kérdés, amit még sosem tettek fel abortuszpárti politikusoknak!

A teljes írás itt olvasható:

http://csaladhalo.hu/cikk/egeszseg-es-lelek/10-kerdes-amit-meg-sosem-tettek-fel-abortuszparti-politikusoknak

*

Kitekintő

 

Az egykézést támadják a kínai kormány tanácsadói

2012. október 31.

origo

Egy a kínai kormányhoz közel álló alapítvány szerint be kellene szüntetni Kínában a kormány által előírt egygyerekes családmodellt.

Egy a kínai kormányhoz közeli kínai alapítvány a születésszabályozás megszüntetését sürgeti az országban 2015-től - írja a brit Guardian. Az alapítvány szerint a változtatás elkerülhetetlen, miután demográfiai katasztrófa közelébe sodródott Kína. Az alapítvány néhány héten belül publikálásra kerülő kutatása szerint az, hogy a

kínai kormány az egygyerekes családmodellt írta elő, számtalan szociális konfliktust idézett elő, és hosszú távon a férfiak és nők számarányának felborulásához vezetett.

A kínai kormány egyelőre nem kommentálta a jelentést, amely már idéntől engedélyezné, hogy a családok két gyereket vállaljanak bizonyos tartományokban, míg 2015-re az egész országban beszüntetnék az egygyerekes kvótát.

A kínai médiában már egyre többször kerül szóba a tiltás feloldása, amelyet ideiglenesen léptettek életbe 1980-ban. A szabályozás szerint Kínában gyakorlatilag minden pár egy gyereket vállalhat csak, de vannak kivételek, például, ha egy szegényebb területen élő pár első gyermeke lány lesz, akkor vállalhatnak még egy gyereket.

*

Kedves olvasók, kedves barátaim! Köszönöm a Hírlevél megjelenéséhez nyújtott közreműködéseteket. Amennyiben a jövő héten is érdekes, népesedéssel összefüggő cikkre bukkantok, kérlek benneteket, hogy vagy a cikket, vagy a kivonatát vagy a linkjét vagy azt, hogy mikor és hol olvastátok, küldjétek meg nekem a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre, hogy következő Hírlevél számban mások is olvashassák. A Hírlevélben szubjektív hangvételű írások megjelenítésére is módot adunk.

Köszönettel: Járdi Attila

LAST_UPDATED2