Payday Loans

Keresés

A legújabb

Drábik János: Orwellia és más gazdasági-társadalmi "rémlátomások" PDF Nyomtatás E-mail
Pozitív és negatív utópiák - Pozitív és negatív utópiák: irodalom/bölcselet

orwellia

Drábik János
Orwellia

A pénzhatalom globális magánbirodalma

Kiadó:
Gold book

Leírás: Ha látni akarja a jövőt, akkor képzeljen el egy csizmát,amint az ember arcát tiporja örökké. (Orwell) E kötetnek a címe - Orwellia - a George Orwell világsikerű könyveiben megismert utópikus társadalomra és világbirodalomra
utal. A XXI. század utópikusnak tűnő állama, a pénzhatalom magánbirodalma - Orwellia - azonban nem utópia, hanem létező valóság.
Ahogy a cukor eltűnik a pohár vízben, úgy létezik rejtőzködve ez a világbirodalom a látható államok nemzetközi rendszerében. A háttérhatalomnak ez a privatizált impériuma globális diktatúraként működik, s napjainkra a kibontakozó új világrend modern leviatánja lett. Orwelliában a hatalom a pénz- és korporációs oligarchia kezében van. Az tartja kézben a piacnak nevezett szervezett pénzügyi hatalmat. A korábban a társadalom és a közérdek szolgálatában álló nemzetállamot saját szolgáltató intézményévé alakította át. Ez a nemzetek feletti oligarchia gondosan felügyel arra, hogy a hatalom gyakorlása globálisan valamint az egyes államokon belül is mindig a saját emberei kezében legyen. Ma már e csatlós államok szervezik azokat a zsoldos seregeket, amelyek szükség szerint a föld bármely részén bevethetők. Ez a privatizált világbirodalom gondoskodik tisztségviselői kiképzéséről, akik a zsoldos hadseregek parancsnokaiként és kollaboráns helytartókként közreműködnek az önrendelkezésért és nemzeti érdekérvényesítésért küzdő mozgalmak féken tartásában, Orwellia tartományainak a működtetésében.

Magyar Menedék Könyvesház
1126 Budapest, Márvány utca 25. | ☎: 213-7057 |

Nyitva tartás: Hé-Pé: 10:00-18:00 ; Szo: 10:00-13:30

____________________________________________

Dr. Drábik János: Az emberiség jövője a XXI. században 75:32 perc

http://tdyweb2.wbteam.com/DrabikSziget0808.htm

____________________________________________________

Más Drábik művek és előadások:

http://www.utolag.com/Drabik.htm

illetve a szerző saját honlapja:

http://drabikjanos.com/

LAST_UPDATED2