Payday Loans

Keresés

A legújabb

PROGRAM AJÁNLÓ

kubinyi tams

MÉDIUMAJÁNLAT:

Álmos Király Televízió

22062

ÁKTV ÁLLAMI KÖZSZOLGÁLAT”-PÓTLÓ TV



Élő műsor

18.00

Cenzúra nélkül!

Beszélgessen

élő műsorban

Kubínyi Tamással!



Két Hollós Hírlevél PDF Nyomtatás E-mail
PROGRAM AJÁNLÓ
2024. május 12. vasárnap, 08:13
NEM AKÁRMILYEN HÉT ELÉ NÉZÜNK!

Helyszín: Két Hollós könyvesbolt (Bp. 1081 Kenyérmező u. 3/a.) kiváló parkolás az utcában, illetve a II. János Pál pápa téren illetve az ott lévő zárt parkolóban (fizetős!)

Előzetes helyfoglalás, (nem kötelező!) kizárólag az előadás napján 11 órától: +36 1 630-9043 telefonszámon

A belépőjegy ára: 2000 Ft/fő

Az előre lefoglalt helyeket kérjük a kezdés előtt negyedórával átvenni!

MINDENKIT SZERETETTEL HÍVUNK ÉS VÁRUNK!

Könyvajánlataink!

Most ezeket a könyveket válogattuk nektek. Olvassátok szeretettel őket!
Lücken Henrik:
Az emberi nem hagyományai vagy: Isten őskinyilatkoztatása a pogányok közt
„… az őskinyilatkoztatás ker. (értsd: keresztény) tanai nemcsak a zsidóknál találhatók föl, hanem a föld minden népei bírnak még belőlök mondaszerű hagyományokat…” Sapienti sat. (A bölcsnek ennyi elég.)”
PAP GÁBOR



Alak: A/5
Terjedelem: 500 oldal (fekete-fehér)
Ára: 5500 Ft (puha fedeles)
Véghelyi Péter:
Értekezés a magyar nyelvről. annak keresztény szellemiségéről, bölcseletéről és természetismeretéről
I-III. kötet
„Nyelvünk valójában az Istenről való beszéd, azaz idegen szóval teológia.” Ezt írja könyve végén a katolikus szerző, és az egész mű csakugyan erről szól. Kiinduló pontja a Czuczor–Fogarasi-féle szótár, de nem éri be egyszerű idézgetéssel, hanem átveszi munkamódszerét és szóhasználatát, mindkettőt alkotó módon alkalmazza, helyenként javítja, sőt továbbfejleszti.

Alak: B/5
Terjedelem: 1096 oldal (a három kötet együtt
Ára: 15000 Ft

Baráth Tibor:
Magyar népek őstörténete
1-3.

A Régi Kelet kultúrnyelve a magyar volt és ezt a nyelvet ott a köznép, az állami és egyházi szervek a Krisztus előtti évezredekben rendszeresen használták, beszélték és írták. Ebben az őshazában a magyar népek államalkotó minőségben, uralkodó jellegben szerepeltek és alkották meg csodálatos géniuszukkal az emberiség első magas kultúráját.

Alak: B/5
Terjedelem: 680 oldal 1-3. kötet (fekete-fehér)
Ára: 13000 Ft (keménytáblás)

Fraknói Vilmos:
Egy pápai követ Mátyás király udvarában

Legátus úr, ez a kívánság két álmatlan éjszakát okozott nekem. Menedéklevelet csak ellenség kér követe számára. A pápai követ tehát, kinek a keresztény hit és ő szentsége nevében közlendői vannak ; ellenségemnek vallja magát! Azt hiszi, hogy török vagy eretnek vagyok ? Nagyon el vagyok keseredve.”


Alak: A/5
Terjedelem: 119 (fekete-fehér) oldal
Ára: 3000 Ft (puhafedeles)

Obrusánszky Borbála:
Mongólia

Nemcsak a különleges kalandélményekre vágyóknak, Ázsia varázsa iránt érdeklődőknek, illetve az üzleti útra indulóknak szól ez a hiánypótló színes és praktikus útikönyv, hanem a széles nagyközönségnek is, mert Mongólia - egyedi "ízeivel" - kétségtelenül kívánatos és érdekes turistacélpont, noha nem éppen könnyű pihentető nyaralást ígér. Különös, egzotikus úti célpont, tele meglepetésekkel, csodálatos látnivalókkal, egy másik fajta világ felfedezésének élményével.

Alak: B/5
Terjedelem: 228 oldal (színes)
Ára: 5000 Ft (puhafedeles)

Born Gergely:
Táncra lábom...
– A test teljes imája

Táncos anyanyelvünkről azonban, ilyen szellemű megközelítésben mindez idáig csak néhány elszórt tanulmány (vagy példákat felvonultató áttekintő táblázat) készült.
Ez azért is különösen sajnálatos, mert a hivatalos tudományosság vonalán népzene- és néptánc-kutatásunk világelső! Ne csak másoljuk, hanem értsük is és újra alko(tha)ssuk a Magunk számára Magunkból beszélt anyanyelvként őseink testre szabott táncos üzenetét!



Alak: B/5
Terjedelem: 135 oldal (fekete-fehér)
Ára: 3400 Ft (puhafedeles)

Szekeres Lajos:
A fény koronája

Látni fogjuk, hogy az a magyar nép, amelynek a közösségi és egyéni életét Szent Korona határozza meg, az sajátos egyedi életfelfogással és nemzeti szellemmel rendelkezik. Választ próbálunk adni arra, hogy ez a más népektől eltérő világlátás és néplélek, ami végül Szent Koronában testesült meg, miből származik és hogyan keletkezett.

Alak: B/5
Terjedelem: 422 oldal
Ára: 6000 Ft (keménytáblás)

Pap Gábor:
A Bálvány árnyékában

– Gárdonyi Géza: A láthatatlan ember

Vajon miféle bálványról lehet itt szó? És miért írtuk nagy kezdőbetűvel a nevét? Csak nem Atillát kell felismernünk benne? Nos, hát… Igen is, meg nem is. Egyetlen mondatba sűrítve – első hallásra talán meglepően – így hangozhatna ennek a regénynek a tanulsága: az igazi szerelem itt a földön szükségképpen beteljesületlen. Ettől szép és ettől szívszorítóan szomorú...


Alak: B/5
Terjedelem: 482 színes oldal
Ára: 7000 Ft (keménytáblás)

Több szerző:
Az esztendő köre

A Nap éves látszólagos mozgása következtében kialakuló fény-árnyék viszonyok és a földi életben megnyilvánuló energiaváltozások adják az időegységek jellegét. Az alábbi összefoglalás az Állatöv 12 téridőegységének jellegzetességeit mutatja be vázlatosan, s azt, hogy jelenhetnek meg a természetnek ezekben az időegységekben tapasztalható változásai az ember életében, és hogyan ábrázolódhatnak a nagy műveltségek jelrendszereiben.

Alak: A/4
Terjedelem: 42 (színes) oldal
Ára: 2000 Ft (puhafedeles)
A könyvek kaphatók a Két Hollós könyvesboltban illetve rendelhetők az alábbi gomb megnyomásával:
Megrendelés
Copyright © Két Hollós Könyvesbolt, Minden jog fenntartva!

Leiratkozna hírleveleinkről? Az alábbi linken megteheti!


Leiratkozás hírleveleinkről
 
További cikkeink...