Payday Loans

Keresés

A legújabb

Két Hollós programok PDF Nyomtatás E-mail
PROGRAM AJÁNLÓ
2018. április 18. szerda, 07:00

Három könyv bemutatója az Uránia Nemzeti Filmszínházban

Előadás 2018. április 28.

Kimondjuk az igazságot az Ószövetségről!

Időpont: 2018. április 28. (szombat) 15 órától

Miklósvölgyi János nagysikerű könyvének az Emésztő tűz... - Gondolatok az ószövetségi istenképről címűnek elkészült a második része. Távozz tőlem Sátán! Tényszerűen a zsidó-kereszténységről, egy ilyen alcímmel: A parazitizmus hatásai a társadalomban...

Pap Gábor kibővítette több mint 80 oldallal a magyar ősvallással foglalkozó könyvét az Üdvtörténet magyarul címűt. A magyar ősvallás teljes liturgiája, szellemisége, lelkisége és filozófiája a létező legnagyobb részletezettséggel benne van a könyvben.

Kardos Géza Melkizedek és az Ószövetség című könyve azt a Melkizedek képet tárgyalja, amelyet az Ószövetség megpróbál ellehetetleníteni. Hogyan, milyen módon és milyen is valójában Melkizedek? A könyvből és a könyvbemutatóból kiderül.

Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház (1088 Bp., Rákóczi út 21.)

A könyvekhez jelentős kedvezménnyel juthatsz hozzá a könyvbemutatón!

Jegyek az Uránia Nemzeti Filmszínház jegypénztárában kaphatók vagy interneten rendelhetők

Soron következő programjaink

Előadás 2018. április 17.

Váry István előadása: A töviskereszt titka – A mélység vonzásában 2.

Helyszín: Két Hollós könyvesbolt (Bp.,1081 Kenyérmező u. 3/a, telefon: 06 (1) 630 - 9043)

Kezdési időpont: 2018. április 17. kedd, 18:00

Az előre lefoglalt helyeket kérjük 17:30-ig átvenni!

A belépőjegy ára: 1500 Ft

Amennyiben valamiért mégsem tudsz eljönni egy személyes találkozásra közénk, akkor honlapunkÉlő közvetítés menüpontjában meg tudod nézni az előadást.

Előadás 2018. április 18.

Kiss Mao-Tun István előadása: Adalékok a Pilis szakrális földrajzához - Visegrád, ahol a  Szent Koronát őrizték

Helyszín: Két Hollós könyvesbolt (Bp.,1081 Kenyérmező u. 3/a, telefon: 06 (1) 630 - 9043)

Kezdési időpont: 2018. április 18. szerda, 18:00

Az előre lefoglalt helyeket kérjük 17:30-ig átvenni!

A belépőjegy ára: 1500 Ft

Amennyiben valamiért mégsem tudsz eljönni egy személyes találkozásra közénk, akkor honlapunkÉlő közvetítés menüpontjában meg tudod nézni az előadást.

Előadás 2018. április 19.

Feszített víz tükör
Hargitay András könyvének bemutatója

Időpont: 2018. április 19. csütörtök, 19 óra

Közreműködik:

Molnár Mátyás sportriporter

A magyar úszósport minden szempontból évek óta a legeredményesebb sportágak egyike. Versenyzőink és edzőink évtizedek óta a világ élvonalába tartoznak. Az Úszószövetség világszintű sportdiplomáciai sikereket könyvelhetett el.
Elnyertük a 2017-es Vizes VB rendezési jogát is.
Mindezek ellenére a háttérben régóta meghúzódó feszültségek komoly változást idéztek elő a sportágban, melynek - szövetségi kapitányként - részese voltam. A sajtó sokszor kénye-kedve szerint tudósított a történtekről. Nemegyszer torzítottak, vagy valótlanságot írtak. A közvélemény - objektív tájékoztatás híján - többnyire csak érzelmi alapon ítélkezhetett.

Úgy érzem, tartozom azzal, hogy - az események gyökeréig visszamenve - leírom, valójában mi állt, mi állhatott mindezek hátterében. Közvetlen közelről - belülről - hogyan láttam, éltem át a történteket... 
Hargitay András

Belépőjegy: nincs!
Előzetes bejelentkezés szükséges a 630-9043-as telefonszámon!

Ételről, italról a ház gondoskodik!

Helyszín: Két Hollós Könyvesbolt (1081 Budapest, Kenyérmező u. 3/a, Telefon: 06 (1) 630-9043)

Amennyiben valamiért mégsem tudsz eljönni egy személyes találkozásra közénk, akkor honlapunkÉlő közvetítés menüpontjában meg tudod nézni a bemutatót.

Előadás 2018. április 20.

Born Gergely előadása: A kettős Isten és misztériumai

Helyszín: Két Hollós könyvesbolt (Bp.,1081 Kenyérmező u. 3/a, telefon: 06 (1) 630 - 9043)

Kezdési időpont: 2018. április 20. péntek, 18:00

Az előre lefoglalt helyeket kérjük 17:30-ig átvenni!

A belépőjegy ára: 1500 Ft

Amennyiben valamiért mégsem tudsz eljönni egy személyes találkozásra közénk, akkor honlapunkÉlő közvetítés menüpontjában meg tudod nézni az előadást.

Kárpátalja magyar emlékeinek nyomában

Kirándulás Kárpátaljára

Kárpátaljai testvéreinkhez megyünk!

2018. július 4 - 8.

Program részletes leírása

1.nap (kb. 500 km): 5:00 Indulás Budapestről. Határátkelés Beregsuránynál, érkezés Beregszászra a déli órákban, belvárosi szabadprogram pénzváltási lehetőséggel. Folytatva utunkat a Gerényi Rotundát keressük fel, ezt követően Ungvárra utazunk, ahol a vár melletti skanzent, székesegyházat illetve a belvárost tekintjük meg. Szállás elfoglalása Nagymuzsalyon magyar családoknál.

2.nap (kb. 250 km): A mai nap a Tisza mentén haladva eljutunk egészen a Máramaroson lévő Tatár-hágóig. Útközben áthaladunk Ugocsa vármegye székhelyén Nagyszőlősön, megállunk Huszton és meglátogatjuk a ref. erődtemplomot, ezt követően Técsőn tekintjük meg a fakazettás mennyezetű ref. templomot. Európa-közepén megpihenünk. Rahónál megnézzük a Fekete- és Fehér-Tisza összefolyását. A Tatár-hágón elérjük az ezeréves magyar-lengyel határt, tiszteletünket tesszük honvédő hőseink előtt, majd Kőrösmezőn elfoglaljuk szállásunkat. Másnap innen indulunk a Fekete-Tisza forrásához.

3.nap (kb. 250 km): Reggel Gaz-66-os terepjárókra szállva úttalan utakon elindulunk a Fekete-Tisza forrásához. A legmagyarabb folyó forrásának felfedezését követően Visken és Csetfalván megtekintve a fakazettás mennyezetű és freskókat őrző templomokat feltöltődünk lelki energiával, majd visszatérünk előző szálláshelyünkre, Nagymuzsalyra, ahol vacsora után lazítunk egy kicsit. Összejövünk egy gazdánál és megkóstoljuk a vidékre jellemző kézműves borokat és sajtokat, közben helyi népzenészek és néptáncosok tartanak táncbemutatót, az estét táncházzal zárjuk.

4.nap (kb. 250 km): Reggeli után elsőként Szolyván tesszük tiszteletünket a "málenykij robot" áldozatai előtt. Ezt követően az Árpád-védvonal már csak Kárpátalján megmaradt, legnagyobb erődítményébe, a parancsnoki bunkerbe látogatunk. A Vereckei szoroson áthaladva elérjük az erre a napra kitűzött úti célunkat, a Vereckei hágónál található emlékművet. Hazaúton idő függvényében megállunk Beregszentmiklóson és megtekintjük Zrinyi Ilona és Thököly Imre várkastélyát. Érkezés szálláshelyünkre Nagymuzsalyra az esti órákban.

5.nap (kb. 100 km): 8:30 Búcsút veszünk szállásadóinktól, majd megtekintjük a Nagymuzsalyi középkori romtemplomot. Következő állomásunk Kárpátalja legjelentősebb vára, a Munkácsi vár lesz, majd kárpátaljai kirándulásunk zárásaként felfedező sétát teszünk Munkács belvárosában. Búcsút veszünk Kárpátaljától, határátkelés, hazautazás.

Szállás, ellátás: Családoknál a falusi vendéglátás minden szeretetével, ízével, félpanzióval (reggeli, vacsora)
Utazás: busszal
Jelentkezés és további információ: Két Hollós Könyvesbolt (1081 Budapest, Kenyérmező u. 3/a, Telefon: 06 (1) 630-9043)

Élő közvetítés

Élő közvetítés

Amennyiben valamiért mégsem tudsz eljönni egy személyes találkozásra közénk, akkor honlapunkÉlő közvetítés menüpontjában meg tudod nézni az előadást.

A gyakorlati tudnivalók ugyancsak honlapunkon, bejelentkezést követően az Élő közvetítésmenüpontban olvashatók.

Akik szeretnének előadóinkkal személyesen találkozni és jó társaságra vágynak, azokat továbbra is sok szeretettel várjuk a Két Hollós Könyvesboltban.

Új honlapunk folyamatosan frissül és bővül, kérjük kövessétek nyomon a változásokat!

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

Telefon: +36 (1) 630 - 9043

www.kethollos.hu