Payday Loans

Keresés

A legújabb

A sajtókarikatúra ma PDF Nyomtatás E-mail
HUMOR DIMENZIÓ - HUMOR DIMENZIÓ - GÖRBE TÜKÖR - A NEVETŐ EMBER
2018. április 07. szombat, 07:05

Történt, hogy a sajtókarikatúra jelenlegi, szomorú helyzetéről szóló mai Népszava cikket megosztottam a magyar grafikusok Facebook csoportjával is az alábbi kommentárral:

"Néha elfelejtjük, hogy a grafika horizontja valamivel messzebb terjed a logóknál és névjegykártyáknál, és mintha klasszikus, a rajzos műfajok egyre inkább alulreprezentáltak lennének ebben a csoportban is. Egy kis kitekintés: az alábbi interjúban azt mondjuk el néhány kollégámmal, hogyan látjuk a hazai politikai/közéleti karikatúra helyzetét a mai magyar sajtóban. Azt gondolom, fontos kérdések hangzanak el, amelyek más területeket is érinthetnek. Míg a nyomtatott sajtóból lassan teljesen kiszorul a műfaj, szerencsére megvannak még ezek a szakmai fórumok, ahol legalább szabadon beszélhetünk ezekről. Kíváncsian várom az itteni kollégák véleményét is."

Alig telt bele azonban pár perc, a csoport egyik moderátora törölte az egész posztot, az alább mellékelt indoklással. Azt gondolom, ez önmagában majdnem annyit elmond a magyar karikatúra jelenlegi szabadságáról, mint maga a cikk. Itt tartunk. Külön pikantériája a dolognak, hogy a cikket kicenzúrázó moderátor hivatalos weboldalának ez van megadva: karikaturakeszites.hu

Tetszik
Hozzászólás
Hozzászólások
Joe Békési Ne csodálkozz ezen Zoli, hiszen ez a politikailag érzékeny P. T. Huth Gergely (Pesti Srácok) dokumentumfilmjének volt az animátora.
Kezelés
Nemes Zoltán Az ám, csak ez a cikk egyebek között épp arról szól, hogyan avatkozik be a hatalom erővel, politikai okokból a karikatúra (meg úgy általában a sajtó) működésébe. Senki nem illusztrálhatta volna ezt ennél érzékletesebben.
Kezelés
Sziwery Balázs eh nem kell a szart piszkálni mert büdös lesz.????
amúgy olvastam a szerintem szelíd cikket.asszem nem sok bántó volt benne.nagyon sok mindent el lehetett volna meg mondani,de ez már egy másik téma.
De ami a grafikai csoportot illeti meg így jobb is.me
...Bővebben
Kezelés
Nemes Zoltán Nem húztam le a "logó műfajt". Annyira nem, hogy én is gyakorlom, viszont abban a csoportban az alkalmazott grafika feltűnően dominál a rajz rovására. Viszont ahhoz ugyanúgy kell érzék és szív, mint bármi máshoz, ha jól akarjuk csinálni.
Kezelés
Sziwery Balázs igaz.de ha úgy nézzük mindenhez elengedhetetlen ha jól akarjuk csinálni.
És még valami amit nem értettem a moderátor úr szavaiból.Mi köze a cikknek a kampányhoz?
Kezelés
Nemes Zoltán Semmi a világon. Magát a témát találta túl politikusnak, ami nyilván marhaság.
Kezelés
Sziwery Balázs elég egyértelmű hogy ahogy a magyar karikatúra kihaló félve van,úgy szintén kihaló félbe van az értelem az emberekben.És sajnos mivel párhúzamról beszélünk,az egyik viszi a másikat ????
Kezelés
Nemes Zoltán Szerintem semmi komoly baja nem lenne a magyar karikatúrának, ha nem ilyen buzgómócsing, komplexusos kis pöcsökkel lennénk mindenütt körülvéve.
Kezelés
Nemes Zoltán Az egész közéleti karikatúra úgy ahogy van, ki van tiltva a Magyar Grafikusok és Designerek 17 000 főt számláló csoportjából. Mérlegelés és válogatás nélkül. És vannak, akik tapsolnak is a döntéshez.Kezelés
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Válasz4 napjaSzerkesztve