Payday Loans

Keresés

A legújabb

Kupaesélyesítő PDF Nyomtatás E-mail
A MAGYAR FOCI - táltosparipa vagy állatorvosi ló
SOMOGYI ZSOLT 2018.02.22 00:58 Frissítve: 2018.02.22 00:58

Fűre lépni – Somogyi Zsolt jegyzete

 

Ilyen a mi formánk. Aki még várta a magyar futball tavaszi rajtját, szinte törvényszerűen csalódott az első tétmeccs idején: melyik meccs marad el? Rendben, azt nem lehetett tudni előre, hogy a napsütéses karácsony, a verőfényes január után február végén csap le a tél, de a futballba kerülő milliárdok kapcsán a kívülálló joggal kérdezi: ennyi infrastrukturális fejlesztést követően miként fordulhat elő még mindig, hogy egy meccs a pálya alkalmatlansága miatt marad el? A konklúzió az lehet, hiába a sok pénz, ha nem párosul szakértelemmel...

MK: elmarad az Újpest–Paks a havazás miatt
Galéria: a hó volt az úr Újpesten, Duchatelet Leekensszel csevegett

Nos, ez kivételesen a pályaépítőkre, a karbantartókra vonatkozik, bár nem kevés klubnál a szakmai felelős is magára vehetné...

Nyilván nem lehet a Szusza-stadiont az Old Trafforddal összehasonlítani, de az utóbbiban is játszanak rettenetes időben meccseket, Manchesterben sem tűz a nap ilyenkor, nemrég iszonyatos zápor közben futballoztak – és a gyepen semmi nem látszott az ítéletidőből. Miért vajon? Nem tudok másra gondolni, a játéktér vízelvezetését, a pályafűtést, a fű általános kezelését nem kinevezett, hanem valódi szakemberek végzik.

A Magyar Kupa lebonyolítása sem mindig követhető – eddig nem voltak visszavágók, most vannak. Régi törekvés, hogy legyen minél több tétmérkőzés, mégis azt gondolom, a kétmeccses szisztéma igazságtalan a kisebb, esélytelenebb csapattal szemben. A kupa lényege, hogy a sokadik ligás csapat is vendégül láthassa a Fradit, az Újpestet, a Debrecent, és a futball csodája, hogy egy meccsen a legkisebb is megszorongathatja a legnagyobbat, két meccsen nagy eséllyel kiütközik a tudáskülönbség.

Nemzetközi összehasonlításban mindenre van példa, de az egymeccses rendszer a jellemzőbb, a klasszikus FA-kupa (épp most esett ki a Manchester City a kicsi Wigan ellen – ugye, ha lenne visszavágó...) újrajátszása tervezhetetlenné teszi a menetrendet, de a visszavágó rendszere a kupa vonzerejét jelentő minimális esélyt is elveszi a kicsiktől, az amatőröktől.

Igaz, ez még mindig jobb, mint máshol a sport szellemiségével ellentétes torz ötletek: van, ahol a topcsapatokat az elődöntőbe lökdösik, két győzelemmel juthatnak a serleghez (röhej), máshol mindössze nyolc csapat indulhat – a kupa lényege az, hogy a kilencedik, sőt, a kilencvenkilencedik is játszhasson az elsővel.

Nekivágtunk az évnek. Visszavágó van, alkalmas pálya nincs. Inkább legyen fordítva.

 

 

nemzetisport.hu 2018.02.21 22:29 Frissítve: 2018.02.21 22:37




Újpest: gőzerővel folyik a munka, szombatra jó lehet a pálya talaja

Mint ismert, a Szusza Ferenc Stadion kedd este játékra alkalmatlan volt a nagy havazás és a hideg miatt, ezért nem tudták lejátszani az Újpest–Paks nyolcaddöntő első mérkőzését a Magyar Kupában. Az ujpestfc.hu beszámolója szerint a labdarúgóklub munkatársai gőzerővel dolgoznak, hogy a szombati NB I-es rajtot meg lehessen tartani a Megyeri úton.

Újpesten gőzerővel dolgoznak a pálya rendbetételén (ujpestfc.hu)

 

A beszámoló szerint keddhez hasonlóan szerdán is már kora reggel elkezdődtek a munkálatok a pályán – ezúttal is hómentesítették a gyepet, majd lefektették a Belgiumból hozott fűtőpaplant. A fűtőrendszer fel- és leszerelése egy napot vesz igénybe, így szerda estétől szombat kora reggelig fűthetik a pályát.

NB I: a legtöbb helyen valószínűleg nem lesz gond a pályával

NB I
20. FORDULÓ – FEBRUÁR 24.
17.00:
Videoton–Vasas (Tv: M4 Sport)
17.00: Mezőkövesd–Puskás Akadémia
17.00: DVSC–Balmazújváros
17.00: Paks–DVTK
17.00: Újpest–Haladás 
19.30: Ferencváros–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport)

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

LAST_UPDATED2