Payday Loans

Keresés

Marshall - foci - segély PDF Nyomtatás E-mail
A MAGYAR FOCI - táltosparipa vagy állatorvosi ló
nemzetisport.hu 2018.02.01 19:11 Frissítve: 2018.02.01 19:24

MLSZ: „Ma már olyan a protokoll, mint a Premier League-ben”

A labdarúgó NB II ötödik helyén álló Vác angol tulajdonosa, John P. Marshall a Magyar Időknek adott terjedelmes interjút, melyben a magyar futball jelenlegi helyzetéről beszélt, megosztotta az utánpótlásról alkotott gondolatait, és a klub jövőbeni terveire is kitért.

Marshall 2012 óta tevékenykedik a magyar labdarúgásban, azóta szervezeti szinten is jelentős változások történtek, amit örömmel fogadott az angol vezető.

„Ha visszaemlékszem 2012-re, a magyar futball viszonyai a vadnyugatot idézték – tekintett vissza az elnök. – Ám azóta, főleg az utóbbi két évben, Csányi Sándor vezetésével az MLSZ példásan szigorú, feszes gazdálkodást követelt meg a kluboknál. Drákói a pénzügyi szigor, ha az egyesületek nem a szabályok szellemében működnek, lesújt az MLSZ, jönnek a büntetések.”

„Gazdasági, könyvviteli szempontból a vadnyugatot a rend és a fegyelem korszaka váltotta fel. Úgy vélem, létrejött egy fenntartható üzleti modell, egy olyan protokoll, amely – és ezt halálosan komolyan gondolom – hasonlít a Premier League klubjainak működési szabályzatára” – Marshall ugyanakkor hozzátette, hogy a párhuzamot szigorúan csak a szervezeti vonatkozásokra értette.

A Vác vezetője az utánpótlásról is elmondta a véleményét.

„A piramis csúcsán az úgynevezett akadémiák vannak, alattuk a régiós központok, a szintek logikusan épülnek egymásra – fogalmazott Marshall. – Én továbbra is hiszek a tehetség erejében, de ahhoz, hogy a fiatal magyar játékos kitörjön az itthoni közegből, 16 éves korában el kell mennie valamelyik európai topligába.”

„Ebben a korban a magyar fiatal labdarúgók még azonos szintet képviselnek angol kortársaikkal – folytatta a tulajdonos. – Ám abban a pillanatban, ahogy az angol 16 évest megérinti a Premier League légköre, egy éven belül elhúz a magyar fiataltól. Ez az utolsó időpont, amikor még felvehetjük a ritmust. 18 éves korra elment a hajó. 16 évesen ki kell ragadni a srácot a magyar akadémiáról, és el kell küldeni őt Olaszországba, Németországba vagy Angliába. És ha ez sikerül, öt éven belül felállhat egy versenyképes magyar válogatott.”

A tulajdonos végül a Vác jövőbeni terveire is kitért.

„Az első ötéves periódusnak tavaly értünk a végére, most stabilizálni akarjuk a helyünket az első öt között, aztán a 2019–2020-as évadban megcélozzuk a feljutást az NB I-be.”

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el!