Payday Loans

Keresés

A legújabb

Havonta 1000 magyar család veszti el a lakását a hitele miatt PDF Nyomtatás E-mail
Háború a nemzet ellen - Kül- és belháborúk a nemzet ellen - magyarirtás

Havonta

1000 magyar család

veszti el a lakását

a hitele miatt

 

2017. november 30. portfolio.hu

A harmadik negyedévben 2922 lakást kényszerértékesítették Magyarországon a jelzáloghitel nem teljesítése miatt - mutatják az MNB ma közzétett adatai. 2013 eleje óta már 44 ezer család veszítette el ily módon a lakástulajdonát. Az MNB friss adatai szerint csaknem 1,7 millió (!) nem törlesztő lakossági hitelszerződés van Magyarországon.

A lakhatási helyzet azonban nem olyan drámaian rossz, mint a fenti mondatok sugallják, ugyanis ebből a 44 ezer lakásból
- 31 ezret a Nemzeti Eszközkezelő vásárolt meg, amelytől visszabérelhetik lakásukat a nem fizető adósok,
- 10 ezer lakást az adós saját maga értékesített, és kevesebb mint
- 4 ezer lakás volt, amelyet a pénzügyi intézmény adott el a korábban létező kényszerértékesítési kvótán belül vagy azon kívül.

Havonta 1000 magyar család veszti el a lakását a hitele miatt

Az idei harmadik negyedévben ezek a számok úgy néztek ki, hogy a hitelintézetek és a pénzügyi vállalkozások összesen 592 lakást adtak el az ügyfél feje fölül, 567-et az adós maga értékesített, 1763-at pedig a Nemzeti Eszközkezelő vásárolt meg, bent hagyva az adóst a lakásában.

A legtöbben egyébként Pest megyében (342), Budapesten (266) és Hajdú-Bihar megyében (233) veszítették el lakásuk tulajdonjogát június és szeptember vége között. Az Országgyűlés november elején meghosszabbította a kilakoltatási moratóriumot, így november 15-étől április 30-éig nem lakoltathatnak ki senkit sem, ám ez az árveréseket ez nem akadályozza meg (legfeljebb késlelteti).

Az MNB tegnap közzétett Pénzügyi stabilitási jelentéséből az is kiderült, hogy a júniusi adatok szerint
- 122 ezer nem teljesítő jelzáloghitel,
- 588 ezer nem teljesítő személyi hitel,
- 119 ezer nem teljesítő autóhitel és
- 831 ezer egyéb hitel
van a pénzügyi rendszerben, ami összesen csaknem 1,7 millió (!) 90 napon nem teljesítő háztartási hitelt jelent. Az állomány 57%-a nem banki követelés volt már, hanem pénzügyi vállalkozásoknak, döntően követeléskezelőknek tartoztak a háztartások.

Havonta 1000 magyar család veszti el a lakását a hitele miatt

A bankoknál lévő nem teljesítő hitelek aránya (a teljes lakossági állomány arányában) eközben 8,5%-ra csökkent, a probléma nagyobbik része már kikerült a bankrendszerből, a szociális probléma viszont fennmaradt.

Kapcsolódó:
Jönnek a kínaiak, és letarolják a magyar lakáspiacotJönnek a kínaiak, és letarolják a magyar lakáspiacot (mfor.hu
40 százalékkal nőtt meg idén a hazai ingatlanokat célzó, Kínából érkező kereslet. A kínai miniszterelnök Li Ko-csiang magyarországi látogatása eredményeként több nagyvolumenű beruházás indulhat el, és szorosabbá válhat a gazdasági kapcsolat Magyarország és Kína között. Emiatt a magyarországi lakóingatlanok iránt érdeklődő kínai vevőjelöltek száma tovább emelkedhet. A számuk már eddig is nőtt: az idén már 40 százalékkal több érdeklődés érkezett Kínából a magyarországi lakóingatlanokra, mint 2016-ban - derül ki az ingatlan.com elemzéséből. 
Bedőlt hitelek: százezres tömeg vár megváltásraBedőlt hitelek: százezres tömeg vár megváltásra (portfolio.hu
2010 tavasza óta nem látott szintre, 8,5%-ra csökkent a 90 napon túl hátralékos lakossági hitelek aránya a magyar bankrendszerben. Kisebb részben a törlesztési képesség javulásának, az új hitelezés és a lakásárverések beindulásának, nagyobb részben pedig a Nemzetközi Eszközkezelőnek és a követésvásárlóknak köszönhető a banki hitelportfóliók látványos tisztulása. Az egyéb adósságrendező próbálkozások (például a magáncsőd) azonban nem hoztak tömeges enyhülést a szociális problémákra, így továbbra is százezres nagyságrendű a nem fizetők tábora. Nagy részük azonban már nem banknak, hanem a követelésüket megvásárló cégnek tartozik. 
Rendőri segédlettel betöréses lopás! A lakót azóta sem engedik a lakásába!Rendőri segédlettel betöréses lopás! A lakót azóta sem engedik a lakásába! (youtube.com
OTP-ügy: sajtótájékoztatót tartott az Erő és ElszántságOTP-ügy: sajtótájékoztatót tartott az Erő és Elszántság (ultrainfo.hu
László Balázs, az Erő és Elszántság alelnöke tartott 2017. november 30-án sajtótájékoztatót Budapesten, ahol közvetítette a mozgalom világos állásfoglalását az OTP Bank által felmondott bankszámla ügyében (előzmények itt és itt). Bejelentésre került továbbá, hogy az Erő és Elszántság kiáll a devizakárosultak mellett, mert "a bankrendszer túlhatalmából eredő kizsákmányolás ellen össze kell fognia minden tisztességes magyar embernek". 
Hatalmas ellenszélben erősödik az Erő és ElszántságHatalmas ellenszélben erősödik az Erő és Elszántság (youtube.com
László Balázs, az Erő és Elszántság alelnökének üzenete 2017. 11. 16-án a mozgalmat ért folyamatos támadásokra. 
Liberális köcsögözték, komcsizták, migránsozták az Együtt aktivistáját, miközben rúgták és ütöttékLiberális köcsögözték, komcsizták, migráns ozták az Együtt aktivistáját, miközben rúgták és hamis zsázlóval ütötték (444.hu
Molnár Tibor, az Együtt Ajka-Tapolca-sümegi képviselőjelöltje számolt be pártja honlapján arról, hogy Keszthelyen két radikális fiatal megverte egyik aktivistájukat. A keszthelyi fiatal egy szórakozóhelyről távozott épp, amikor a magukat az Erő és Elszántság párt tagjainak mondó fiatalok "liberális köcsög" felkiáltással rátámadtak és megverték. A posztból úgy tűnik, hogy a fiatalok a szórakozóhelyen már beszédbe elegyedtek az aktivistából, akinek bűne az volt, hogy "nem gyűlöli a cigányokat és a zsidókat". 
Gaudi a PS- nek: Erősen közelít a hazaáruláshoz, amit a Jobbik művelGaudi a PS- nek: Erősen közelít a hazaáruláshoz, amit a Jobbik művel (youtube.com
A Jobbik, főleg Simicska Lajos G-napja után, egy furcsa, vállalhatatlan irányba fordult - nyilatkozta a PestiSrácok.hu-nak Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, aki 2014-ig a Jobbik parlamenti képviselője volt. A videóinterjúban kiemelte: a Jobbiknak az euró bevezetése melletti kiállása "erősen közelít a hazaáruláshoz". A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője szerint úgy tűnik, jogi eszközökkel már nem lehet megállítani az "ördögi" Soros-tervet, más eszközökhöz kell folyamodni. 

888.hu: Novák Előd szerint Vona Gábor napjai meg vannak számlálva888.hu: Novák Előd szerint Vona Gábor napjai meg vannak számlálva (hirado.hu
Morvai Krisztina Jobbiktól való elhatárolódása után Novák Előd egy terjedelmes posztban számol be arról, hogy sokan a Jobbikban csupán egy alkalmas pillanatra várnak, hogy megpuccsolják a köpönyegforgató Vonát - írta a 888.hu. Kevesebb, mint fél évvel a választások előtt nem várt helyekről kapja sorozatban a pofonokat a Jobbik pártelnöke. Mint ismert, a párt által delegált EP-képviselő, Morvai Krisztina nem rég mérhetetlen csalódásának adott hangot a Jobbik kapcsán.

 

 

 

2017 december 04.
Jelen: 99Húszmillió! Locations of visitors to this page Teljes hírlevélhez Megjelent hírlevelek Levél a szerkesztőnek

12. hó 13-án 14 éves a Nemzeti Hírháló!

Támogatás és teljes hírlevél itt (kattintson!)
LAST_UPDATED2