Payday Loans

Keresés

A legújabb

Normálisék PDF Nyomtatás E-mail

normálisék

Minden idők legolvasottabb bejegyzése, 2014. január. Több mint négyezren osztották meg. Örülök, hogy ez a legolvasottabb. Elképesztően jók a kommentek is.

Normálisék nem betegek soha. Nem válnak, nem hordanak szakadt farmert, nem öngyilkolásznak, nem lesz néger vejük. Dolgosak, a tekintetük tiszta. Gondosan megmossák a nyakukat, a hónaljukat, és igen, ott is. Az intim területeken. Amikor eljön az idő, munkahelyet találnak, házasodnak, gyerekük lesz. Egy fiú, hogy vigye tovább az apja cégét, egy lány, mert kell az is. Náluk, bazmeg, minden kesztyűnek megvan a párja. Náluk a tányér készletben van. Vasárnap húsleves van, járnak misére és fogorvoshoz a hibátlan fogsorukkal, és nincs székrekedésük.

Normálisék tisztelik a szüleiket, követik a példájukat, és együtt látogatják a nagyit. Szülinapokon csillogó szemmel énekelnek. Két szólamban! Együtt nevetnek fel a vígjátékon. Ha véletlenül megették a testvérük pudingját, könnyes szemmel kérnek bocsánatot, hogy más bűnökről ne is beszéljünk. Meg is gyónják az ilyesmit. Normálisék látták a Salvador–Magyarországot, és sírtak. Náluk volt Misa mackó és Miki egér is. Nézték a szilveszteri kabarét és a Kacsameséket. Normálisék tökéletesen tudták, mit kell mondani, bár nyolcvankilencben vártak vagy két hónapot, néztek egy kicsit, aztán teljes természetességgel jött a szájukra, hogy Krisztus előtt ötvenegyben.

Normálisék nem rúgnak be, nem járnak lokálokba, gondolatban sem csalják meg a házastársukat, de a hitvesi paplan alatt nem vetik meg az olyan pózokat, mint amilyen a misszionárius. A tizennyolc fölötti lányokat kívánják meg, életenként egy darabot. Az ezüstlakodalmon hümmögve, elérzékenyülve idézik fel a megismerkedésük történetét. De szép volt az ifjúság illatos akácfák alatt. Zúgott a tiszavirág csendesen a szeptemberi tájon. Normálisék mulatós zenére mulatnak, de ismerik a Rekviemet is.

Felújítják a fürdőszobát. Van zuhanyfüggönyük, rájuk tapad. Szőrszál nem marad a babaszappanban. Olvassák a kötelező olvasmányokat mind. Nem csalják le az iskolakört. Szavaznak a helyhatósági választáson, bemutatják a nejüket az alpolgármesternek, civil egyesületet alapítanak, könyvelnek önkéntesen, dobnak a házőrzőnek és a koldusnak. Mégnézik a szakácskönyvben, aztán még le is mérik. Szép szabályosan parkolnak. Azt a szerencsétlen nyomorékot meg ne csúfold, Imikém. A cigányokat sem bántják, hát olyan szépen zenélnek, és milyen finom belőlük a pecsenye!

Normálisék álma könnyű, mint Sütő András, háton alszanak, elcseppen a nyáluk is, nem gyötrik őket aggodalmak, sem rémálmok. Nem szorulnak ők pszichológusra. Soha a körömágyukat nem tépkedik. Soha nem kívánnak meg tébolyultan egy szál cigit. Soha üvöltve nem sírnak a gangon novemberben egy szál bugyiban kizárva, lefolyt szemfestékkel.

Normálisék világképében olyan iszonytató minden abnormalitás, variáció, leágazás, egyéni szín, hogy amikor észreveszik magukon, hogy náluk is kilazult egy léc, rémülten tagadják el, tuszkolják vissza. Megbeszélték, hogy már nem érzik egymás iránt azt, amit korábban, de jó barátok maradnak, és majd jön egy másik kislány, Imikém. Nem, nem négyes, nem pótfelvételi, nem is cum laude, nem migrén, nem depresszió, nem abortusz. És baleset volt, persze. Normálisék életük nagyobb részében önmagukat interpretálják.

Normálisék borzadnak tőlünk. Csóválják a fejüket, miket mondasz és mibe keveredtél már megint, te! De segítenek azért rajtad, mert rendesek. Náluk mindig van kinőtt pulcsi, valamint a hűtőben jénaiban rántott hús. Ha épp nem, hát fasírt biztosan. És alhatsz a kanapén. Normális úr, efelől is biztos lehetsz, köntösben fog kibotorkálni bukaresti idő szerint hajnali négykor, hogy megnövekedett prosztatája szorításán enyhítsen.

Normálisék soha nem ejtenek ki a szájukon egyetlen önkorholó szót sem. Sem ironikusat, sem kétségbeesettet, sem “emberek vagyunk, nem gépek” összekacsintósat. Ebből következtetnek vissza, hogy ők jó emberek. Te meg miket beszélsz már megint?

Normálisék jó emberek. Normáliséknál ne nyisd ki sutyiban a szekrényajtót.

*

Hasonló bejegyzések:

ha több pénzünk lenne

annyira rendes ember

ha igazi Nő akarsz lenni

https://csakazolvassa.hu/2014/01/29/normalisek/#more-10497

482 THOUGHTS ON “NORMÁLISÉK