Payday Loans

Keresés

A legújabb

A hon titkos védtelensége 2. PDF Nyomtatás E-mail
Háború a nemzet ellen - Kül- és belháborúk a nemzet ellen - magyarirtás

BEHATÁROLHATÓ ÉRDEKCSOPORTOK A HÁTTÉRBEN

Földi László, az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója szerint Katrein Ferenc nyilatkozata formailag és tartalmilag is abszurd. Formailag abszurd, hiszen hivatásos tisztként nem egyszerűen államtitkot sért, hanem hazaárulást követ el. Tartalmilag pedig azért abszurd, mert a titkosszolgálatok természetszerűen végzik a munkájukat, az oroszok is és a NATO tagjaként a magyarok is. A politikának nem áll érdekében fékezni ezt a munkát.

– Tudomásul kell venni, hogy Magyarország geostratégiai helyzete, uniós és NATO-tagsága miatt célországa szinte minden külföldi szolgálatnak.
Budapest, a hidegháborús Isztambulhoz hasonlóan, titkosszolgák találkozóhelye, egyben pro és kontra folyik itt az operatív munka, egymás bekerítése, befolyásolása – részletezte Földi László, aki szerint maga az interjú is egy befolyásolási akció.

Forrás: MTI

Földi László

– Pontosan bemérhető, hogy kiknek áll érdekében a normalizáltan működő magyar–orosz kapcsolatok aláásása, a Paks II-vita ismételt kiélezése. Meggyőződésem, hogy aktív intézkedés („játszma”) része az interjú, és ez sérti hazánk érdekeit. Katrein tényszerű információkkal és blöffökkel operál. Tényszerű, hogy az oroszok érdeklődnek a NATO iránt. Ugyanakkor blöff, hogy érdekükben állna a tömeges migráció, mert saját magukat tennék tönkre gazdaságilag és politikailag, ha ezt gerjesztenék. Az orosz gazdaság nem tud sokáig működni az EU technológiája nélkül, ugyanakkor ha Európában muszlim túlsúly következik be, két tűz közé szorulnak, az EU muszlimjai és a közép-ázsiai muszlim államok közé – szögezte le Földi László.

– Egyértelműen a magyar kormánytagok elleni karaktergyilkossági sorozat része ez az interjú. A cél világos: jól behatárolható körök vissza akarják fogni a kormány külpolitikáját, a migráció elleni következetes fellépést, gátolni az Egyesült Államok elnökével és kormányával való együttműködést. A cikk végigfut a világsajtóban, és Amerikában is hivatkozni fognak arra, hogy csak óvatosan a magyarokkal, mert hagyják az orosz szolgálatokat szabadon garázdálkodni, ám aki ezt elhiszi, az meglehetősen naiv – jelentette ki a szakember.

Horváth József, aki ­2002-ig az Nemzetbizonsági Hivatal műveleti főigazgató-helyettese, majd 2010-től a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgató-­helyettese volt, ugyancsak botorságnak tartja, hogy az oroszok gerjesztenék a migrációt. Mint mondta, éppen ellenkezőleg, hiszen az euró­pai muszlimok számának növekedése káros nekik saját muszlim vallású társult országaik, illetve muszlim szomszédaik miatt. Azt pedig szakmai pályafutása alatt egyáltalán nem tapasztalta, hogy akármilyen okból visszafogták volna őket az orosz területről.

Horváth József

– Katrein, akit személyesen ismerek, jól hangzó történettel állt elő, pontosan tudom, hogyan lépett feljebb a ranglétrán, milyen kvalitásai vannak, így a személyéről nem akarok nyilatkozni. Azt azonban fontos kijelenteni, hogy az elhárítást komplexen kell kezelni, nem lehet úgy érdemi munkát végezni, ha azt nem a nemzeti érdekek mentén végezzük. Az izraeli Moszad egyik főigazgatója mondta: baráti országok vannak, de baráti titkosszolgálatok nincsenek. A Moszad is dolgozik a CIA ellen és fordítva, sőt a CIA és az FBI érdekei sincsenek mindig szinkronban. Miből gondolja bárki, hogy a közép-európai térségben másként működnének a szolgálatok? Egyesek sürgetik az unió titkosszolgálatának létrehozását, ami nonszensz és kivitelezhetetlen ötlet, egy területen lehet és van együttműködés, ez a terrorelhárítás – részletezte Horváth József.

– A lelkiismeretről pedig ne beszéljen egy volt műveleti igazgató. Tudjuk, hogy nem szűz lányok dolgoznak ezen a területen. A cél érdekében engedéllyel, törvények alapján a bűnözés határait is átlépik olykor, ez mindig így volt, és ha eredményt akarnak, akkor így is lesz – tette hozzá a vezérőrnagy.

Véleménye szerint a geopolitikai helyzet alapjaiban változott meg az elmúlt években, és szigorúan szakmai alapon át kell gondolni az intenzív módszer-átalakítást a magyar titkosszolgálatoknál.

– Most, amikor lehallgatják a német kancellárt, a francia elnököt, kiberháború zajlik, el kell ismerni, hogy túllépett az idő a jelenlegi rendszeren – hangsúlyozta Horváth József.