Payday Loans

Keresés

A legújabb

AGAPÉ KIADÓ 2010 PDF Nyomtatás E-mail
8. KERESZTÉNYSÉGEK - KERESZTÉNYSÉGEK
2010. április 30. péntek, 09:06

agap

Az AGAPÉ Ferences Nyomda és Könyvkiadó magyar nyelvterületen, a katolikus könyvkiadók közül évente a legtöbb címszóval és a legnagyobb példányszámmal dicsekedhet már évek óta. A kiadó 1977-ben kezdte működését, majd 1982-től a zágrábi Kršćanska sadašnjost, Teológiai Dokumentációs- és Kutatóközpont Magyar Részlege, előbb szabadkai, majd később újvidéki központtal. 1991-től pedig önállóan működik tovább Újvidéken, megalapítva a szegedi rokonvállalatot is, ahol szintén készülnek kiadványok.


Kiadványaink a katolikus gyermek- és ifjúsági könyvektől, a vallási szépirodalmon és ferences lelkiségű könyveken keresztül, a vallási történelemi és teológiai kiadványokig mindent felölelnek. A kiadónak saját, havonta megjelenő katolikus lapja volt és van. 1977-től 1989-ig Agapé cimmel (alapító: Harmath Károly OFM), majd ezután a 1963-tól létező Hitélet katolikus folyóiratot átvéve és megtartva annak nevét, mai napig is rendszeresen megjelenik.

Minkét telephelyen korszerű nyomda és szerkesztőség várja az ügyfeleket, nemcsak a katolikus egyházból, hanem más történelmi egyházakból és nem vallásos területről is. Állandó ügyfeleink a Református egyház (Református élet ...), a Görögkatolikus egyház stb.

A honlapunkon helyet kaptak a szabadkai Teológiai-Katekétikai Intézet, a Domus Pacis ferences lelkigyakorlatos és közösségi ház oldalai, mivel mindezek szorosan összetartoznak és egységet képeznek.

Szeretettel várjuk honlapunkon máskor is! Lehetőségeinkhez mérten rendszeresen frissítjük, hogy a legfrissebb híreket és legújabb kiadványaink ismertetőit időben elolvashassa! Keressen fel bennünket!

Kiadványok

Akciós kiadványok
Legújabb kiadványok
Kiadványlista
Képeslap, könyvjelző...
Szentkép



Alfa és Omega Luca Fallica
A Feltámadott vendégei
Ára: 950 Ft
Az Alfa és Omega 11. kötete (puha ragasztott). A bencés szerző lelkiségi szempontok kiemelésével vezeti végig az olvasót Lukács evangéliumának leglíraibb beszámolóján, hogy találkozzon a Feltámadottal.

Bálint József
A keresztény érettség útján
-- Szent János evangélistával -- 
Ára: 550 495 Ft
"Tudom, hogy csak „morzsa”, „adalék” a tanulmányom a nagy Egészhez képest. Mégis meg vagyok győződve, hogy lelkes bibliai körök örömmel fogjákkezükbe venni, és lökést kapnak arra, hogy maguk is önálló kutatásokat végezzenek a kimeríthetetlen titkok világában."

Roger Poudrier
A megváltott lét öröme
Ára: 440 396 Ft
Ez a könyv számos plébániai és szerzetesközösségben tartott lelkigyakorlat gyümölcse. Jobb, ha fennhangon olvasod, vagy hallgatod. Ez elsősorban élőszóban hirdetett ige, és csak később lett leírt üzenet.

C. Tomic, M. Stanković
A nők Isten közelében
Ára: 500 Ft
Három, műfajilag teljesen különböző írást fűztünk csokorba. Ami mégis összekapcsolja e három írást, és indokolttá teszi egy kötetben való megjelenésüket, az a téma örök időszerűsége. Sajátos eszközeivel mindhárom szerző a nő helyét keresi a sokszor férfiközpontúnak tartott kereszténységünkben.

Tadej Vojnović
Beszélgetések Szent Lukács evangéliumáról
Ára: 450 Ft
Kinek szántuk ezt a könyvet? Mindenkinek, aki szereti Isten szavát, mindenkinek, aki hallani akarja üzenetét, különösen pedig a felnőttekkel foglalkozó papoknak. Ne feledjük, hogy a felnőttek hitoktatása az egyház legfontosabb katekézise.

Anselm Grün
Hogy örömötök teljes legyen
-- Az Alfa és Omega sorozat 10. kötete -- 
Ára: 970 Ft
"Könyvünk negyven fejezetéhez Szent Pál apostol filippi leveléből válogattunk rövid részeket. Minden napra találsz egyet. A magyarázatok azt szolgálják, hogy a szöveget jobban megértsd, és saját életedre alkalmazd. Ösztönöznek, hogyan közeledj a szöveghez, mit kell megfontolnod és gyakorolnod. Hámozd ki magadnak, ami a leginkább megszólít!" (Puha, ragasztott.)

C. M. Martini
Szent Lukács evangélistával az imádság útján
Ára: 650 Ft
Együtt kívánjuk megtenni „az imádság útját” Szent Lukács evangéliumával a kezünkben, mert Lukács az az evangélista, aki a legtöbbet mondja az imáról.

Tomislav Ivančić
Találkozás az élő Istennel
Ára: 580 Ft
Az imacsoportok és a szemináriumok vezetői számára kézikönyvként szolgálhat ez a mű. A többieknek pedig vezetője lesz a vallásos tapasztalatig, de legalábbis kihívás, hogy elgondolkodjanak az élet értelme és az ÚT felett, amely Jézus Krisztus.

Zvjezdan Linić
Uram, csak szólj egy szót!
Ára: 880 Ft
E könyvben egyszerű hívői elmélkedéseket kínálunk Isten evangéliumi megnyilatkozásairól. Helyenként talán némi exegéta elemei is vannak az elmélkedéseknek, de elsősorban a hívői olvasatból és imákból eredő gondolatok ezek, amelyek a különböző bibliai és imádságos szemináriumok során keletkeztek. (Puha, ragasztott könyv.)



AMATECA Norbert Fischer
A filozófusok istenkeresése
Ára: 2700 Ft
A sorozat 2. kötete. A kérdező embernek újra meg újra rá kell döbbennie, hogy önmagára és a véges világára van visszautalva. Visszautaltsága azonban nem teszi hiábavalóvá a filozofálást, ellenkezőleg, megsejteti, hogy a filozófiai igazságkeresés annak az útnak a tartozéka, melyen az ember végességében célja, a feltétlen felé haladva sohasem ér el e keresés végére.

Franz Courth
A háromságos szeretet Istene
Ára: 1600 1280 Ft
Kézikönyvünk, mintegy vezérfonalként tájékoztatásul kíván szolgálni azok számára, akik teológiai tanulmányokkal foglalkoznak. Két megközelítési mód között keressük a középutat. Egyfelől rendelkezésre állnak a régi típusú, jól ismert kézikönyvek, amelyek a teljesség igényével elemzik a Szentháromság teológiájának klasszikus kérdéseit. Másfelől számot adunk azokról az újabb törekvésekről, amelyek a szentháromsághitet korszerű kontextusba kívánják helyezni anélkül, hogy túl hosszan elidőznének a hagyománynál.

Karl Rahner
A hit alapjai
-- Bevezetés a kereszténység fogalmába -- 
Ára: 1200 Ft

Az idők folyamán újból és újból történtek kísérletek arra, hogy egyetlen egészként mutassák be a kereszténységet. Ilyen kísérlet a keresztény hit és létfelfogás rövid megfogalmazására minden egyes hitvallás, kezdve az apostoli hitvallástól. Egyike ezen kísérletnek a nagy jezsuita szerzetes, teológus műve is. Kinek szól ez a könyv? A szerző valamelyest művelt olvasóknak szánja könyvét, akik nem riadnak vissza a fogalmi átgondolás erőfeszítésétől, ugyanakkor feltételezi a személyes keresztény hit meglétét is.

Michael Kunzler
Az Egyház liturgiája
Ára: 4900 Ft
A szerző az AMATECA sorozat 10. kötetében sajátos liturgikus témákat dolgoz fel: az Eukarisztia ünneplése, a szentségek és a szentelmények, az imaórák liturgiája, az igeliturgia, és az egyházi év elemzése. A kiadvány célja, hogy a tudás átadása mellett megerősödjék a liturgia iránti szeretet.

Daniel Bourgeois
Az egyház pasztorációja
Ára: 3900 3120 Ft
A szerző elsődleges gondja nem az, hogy elnehezítse a tanulmányunkat számos a kortárs keresztény közösségek pasztorális életében jelentkező probléma megoldási kísérletével vagy állandó hivatkozásainkkal a társadalomtudományokra. Nem részletes megoldásokat kínáló pasztorálteológiát akar közvetíteni, hanem inkább a pasztorálteolgóia lényegének kérdését szeretné újra felvetni. Inkább módszertant nyújtunk tehát, és nem enciklopédiát.


Az emberkereső Isten
-- Kinyilatkoztatás, Szentírás, hagyomány -- 
Ára: 1900 1520 Ft

A KATOLIKUS TEOLÓGIAI KÉZIKÖNYVEK (AMATECA) sorozatnak ez a kötete arra kívánja ösztönözni a teológiahallgatókat és általában a teológia iránt érdeklődőket, hogy mélyüljenek el azokban az igazságokban, amelyekről a keresztények közös hitvallása szól. Abból az alapelvből indul ki, hogy a kereszténység a kinyilatkoztatás vallása. Ez a tankönyv Istenre, mint minden teológia hordozójára, a háromságos-egy szeretetre irányítja a figyelmet. Isten ugyanis mint ilyen nyilvánult meg felülmúlhatatlanul. 

Horst Bürkle
Az istenkereső ember
-- A világvallások istenkeresése -- 
Ára: 1550 1240 Ft

Az emberiség teremtményi rendeltetését különböző vallásokban juttatta kifejezésre Isten üdvözítő akaratának kinyilatkoztatása előtti és utáni korban. Ezzel bizonyította, hogy "arra hivatott, hogy Istent megismerje és szeresse". 

Bürkle szerint az emberiség vallásaival való teológiai foglalkozásnak szentírási megalapozással kell kezdődnie. Csak akkor lehet szó teológiai dialógusról, ha szem előtt tartjuk az igazság és Krisztus keresése iránti igényt, amely igényre Krisztus adja meg a választ (Jn 14, 6).



Audió- és videokazetták 
Jó föld is kellett hozzá
Ára: 500 Ft
Elsőáldozási énekek.



Biblia és világa 
A Biblia képregényben
Ára: 200 160 Ft
A sorozatnak jelenleg 13 fűzete kapható.

Shlomo Kalo
Hamarosan eljön az a nap
Ára: 950 570 Ft
Szívünkkel olvassuk ezt a könyvet, amelyben a szerző a Jézussal való viharos találkozásának történetét mondja el. Zsidó értelmezési alapról indulva szemléli Isten szeretetének titkát, Istent, aki értünk emberré, s mindenben hozzánk hasonló lett, kivéve a bűnt.

Hegedűs Zoltán, Sutyinszki Enikő
Isten vala az Ige
-- A János-evangélium magyar fordításának kérdései -- 
Ára: 400 Ft


John testvér, Taizé
Jézus útja
Ára: 850 Ft
„Ez a könyv a maga szerény módján ahhoz kíván hozzájárulni, hogy az úgynevezett tudományos exegézis, valamint a spirituális teológia közötti sajnálatos szakadékot áthidalja. Az itt olvasható eszmefuttatás történeti-kritikai tanulmányokból táplálkozik ugyan, mégsm áll meg a szent szövegek szó szerinti, archeológiai olvasatánál, hanem az írások betűi mögött megpróbálja kitapogatni a Föltámadott lábnyomait és Lelkének jelenlétét.”


Képes Biblia (szlovák nyelvű)
-- Szlovák nyelvű Biblia (keménytáblás könyv) -- 
Ára: 8100 4860 Ft
Akció: a legismertebb és legjobban elterjedt, színes képekkel illusztrált Biblia (szlovák nyelven) most akciósan - szinte féláron - vásárolható meg, amíg a készlet tart!

John testvér, Taizé
Megújulás Lelke
Ára: 700 630 Ft
A franciaországi Taizében, a nyaranként nemzetközi ifjúsági találkozók folyamán a Közösség szerzetesei olyan bibliai elmélkedéseket nyújtanak, amelyek a hit forrásaihoz vezetik a fiatalokat. E kötet egy sorozat ilyen bibliai bevezetőt tartalmaz.

John testvér, Taizé
Mennyei Atyánk
-- Biblikus bevezetők a Miatyánk imádsághoz -- 
Ára: 780 Ft
A Jézus által tanított imádság a maga egyszerűségében állitja elénk a hitünk központi magját. Ezt imádkozva sosem szűnünk meg evangéliumi kincseket találni benne.Ez az ima életre szólóan képes táplálni minket a földön a bizalom zarándokútját járva.

John testvér, Taizé
Zarándok Isten
-- Biblikus tanulmányok a hit zarándokútjáról az Ószövetségben -- 
Ára: 750 412 Ft
John testvér könyvét olvasva kibontakozik előttünk Isten zarándok népének arculata, fölfedve ezzel magát a zarándok Istent, aki Ábrahám, Izajás és Jeremiás hűséges útitársa volt. A zsidó írások vezérfonalát kutatva az Ószövetség könyveinek ösvényén megjelenik előttünk a vándor Isten, aki ma is ugyanúgy elkísér bennünket az úton. 



Család és nevelés Christa Meves
A neveléshez bátorság kell
-- A lélek egészsége - hogyan adhatjuk át gyermekeinknek? -- 
Ára: 880 Ft

Christa Meves, a nagy tanácsadó számos gyakorlati példa szemléltetésével rámutat: mely törvényszerségek szerint alakul a gyermekek egyénisége, mit kell a fejlődés különböző szakaszaiban a nevelőnek figyelembe vennie, és hogyan fedezhetőek fel az esetleges zavarok a kezdet kezdetén, amikor a gyógyítás még viszonylag könnyű.

Josef Heinzmann
Hivatásod a szeretet
-- Házassági előkészítő és tanácsadó -- 
Ára: 1050 Ft
J. Heinzmann könyvének magyar fordításával olyan művet ad a hívő ember kezébe, amely átfogó, egyszerű és mindenki számára érthető módon szól a nemiség, a jegyesség, a házasságkötés, a családi élet, a családtervezés, a gyermeknevelés, a családi lelkiség tárgyköréről és a családi élettel összefüggő egyéb vonatkozásokról, feladatokról és problémákról.

Christa Meves
Lelkisérült gyermekeinkért
-- Magatartási zavaraik leküzdésének ábécéje -- 
Ára: 880 Ft
Gazdag tapasztalatainak birtokában írta meg ezt a könyvet az uelzeni gyermek- és ifjúsági pszichoterapeuta. Természetesen nem az összes lehetséges nevelési probléma kimerítő taglalásának igényével, hanem a bajok okait kutatva, a legégetőbb és legidőszerűbb kérdésekre keresi a választ. 

Christa Meves
Szülők ábécéje
Ára: 880 Ft
Az agykutatás kiderítette: ahhoz, hogy a gyermekek egészséges lelkületűek legyenek, szükségük van hozzátartozóik szeretetére. A természettudomány tehát megerősítette a kereszténység alapgondolatát. Christa Meves ebben a könyvében ezt a felismerést dolgozta fel és öntötte konkrét nevelési útmutatókba. Helyesen alkalmazott kereszténységről van szó! Azoknak a szülőknek, akik nem félnek attól, hogy a fejlődéspszichológiához forduljanak tanácsért, több esélyük lesz, hogy örüljenek gyermekeik növekedésének. Christa Meves ezért azt is megmutatja, hogyan lehet céltudatos szülői neveléssel megakadályozni, hogy a serdülő elforduljon a hittől.

Christa Meves
Tanácsadó ábécé az élethez
-- Hogyan adjunk tanácsot a keresőknek? -- 
Ára: 950 Ft
Christa Meves több évtizedes szakmai tapasztalata alapján kínál útmutatást ahhoz, hogy az élet különböző gondjaival küszködő embertársainkat hogyan tanácsoljuk, mit tartsunk szem előtt, ha segíteni akarunk rajtuk. Sorai azonban nem csak azoknak szólnak, akik másokon akarnak segíteni, hanem azoknak is, akik saját vívódásaikban szeretnék meglátni az útbaigazító világító tornyokat.



Dimenziók Ignace Lepp
A barátság pszichológiája
Ára: 700 Ft
A könyv segít abban, hogy a leendő emberi társadalom inkább a baráti kapcsolatokra épüljön, ne pedig az ellentétekre. A barátság témáját a francia szerző pszichoanalitikus és pedagógus szemszögből dolgozza fel.

Valerio Albisetti
Az élet mint a bennünk rejlő boldogság útja
-- Dimenziók 8 -- 
Ára: 1000 Ft
Az élet egy labirintus, és csak úgy juthatunk el az utazás, a kutatás középpontjába, ha áthaladunk ezen a labirintuson. Akárcsak az életben, úgy e könyvben is az olvasó, ha átjut az első spirálison, akkor a másodikban találja magát, majd a harmadikban, és így tovább, de sohasem líneárisan. (Puha, ragasztott.)

Helmut Harsch
Kiút az alkohol rabságából
Ára: 810 Ft
Kiadványunk azoknak szól, akiket érdekel az alkoholizmus és a szenvedélybetegségek problémája, mivel maguk is függőségben élnek, és segítséget keresnek vagy valamely családtagjuk, barátjuk szenved függőségben, és rajta szeretnének segíteni.

Elisabeth Lukas
Szenvedésednek is van értelme
-- Logoterápiai vigasz krízisben -- 
Ára: 1600 Ft
A szenvedés olykor a reménytelenség súlyával nehezedik ránk. Ez a könyv annak az olvasónak íródott, aki vigaszt keres, és aki bízni akar a pszichoterápiában. Ugyanakkor a pszichoterapeutához is szól, akinek a sziklagerincen kell lépkednie, vállán a súlyos felelőséggel azokért, akik megajándékozták bizalmukkal. (A Dimenziók sorozat 7. kötete, puha ragasztott könyv.)

Monika Renz
Vallomások a halálos ágyon
Ára: 1050 Ft
A pszichoterapeuta Monika Renz nyolcvan haldoklóval, hozzátartozóikkal és gondozóikkal járt utána, hogyan is élik át, és adják tudtunkra a haldoklás folyamatát, s ezzel hozzásegit a rendszerint érthetetlen vonások megértéséhez, a láthatatlan láthatóvá tételéhez.



Documenta missionaria Sávai János
A csíksomlyói és kantai iskola története II/II
Ára: 1800 Ft


Sávai János
A székelyföldi katolikus plébániák levéltára I.
Ára: 1960 Ft


Sávai János
A székelyföldi katolikus plébániák levéltára II.
Ára: 1780 Ft




Elbeszélések, mesék Liza Galea, M. A. Murray
Máltai népmesék
Ára: 700 560 Ft
Egy szokatlan meséskönyvet tart a kezében az olvasó. A szokatlanságát az adja, hogy jegyzeteket, magyarázatokat tartalmaz és egy folklór mini-gyüjteményt, amely kiemeli a mesék jellegzetességét, hiszen legtöbbször éppen a népi jellegét fedik el a fordítók azzal a szándékkal, hogy a mesék egyetemes voltát hangsúlyozzák.



Életszentség nagymesterei Paul Gouyon
A munkásifjúság mauthauseni vértanúja
-- Marcel Callo életrajza -- 
Ára: 920 644 Ft
Marcel Callo 1921. december 6-án született a franciaországi Rennes-ben. Nyomdászként és a Katolikus Ifjúmunkás Mozgalom szervezőjeként tevékenykedett, mígnem 1943-ban kényszermunkára Németországban hurcolták. Elkötelezett vallásos magatartása miatt előbb a flossenbürgi, majd a mauthauseni haláltáborba vitték, ahol borzalmas körülmények felőrölték erejét, és 1945. március 19-én maghalt.

Piero Bargellini
A Sziénai Sas
Ára: 920 644 Ft
Sziénai Szent Bernát élete, aki 1380-ban született az itáliai Massa Marittimában. Még négyéves sem volt, mikor árvaságra jutott. A sienai rokonság nevelte föl és taníttatta. De nem a világi pompa, hanem a ferences „barátok” egyszerű és szegény élete vonzotta.

G. C. Santucci
Ágoston püspök
Ára: 920 Ft
Szent Ágostonnak (354-430), a gondolkodás egyik legnagyobb géniuszának változatos élete elevenedik meg a könyv lapjain. A szerző azt a nyugtalan lelkületű embert állítja az olvasó elé, akit a megismerés csillapíthatatlan vágya állandó keresésre sarkall, mígnem a keresztény tanításban rá ne talál az igazságra.

Ines Belski Lagazzi
Albert Schweizer
Ára: 920 Ft

Igazi misszionárius, aki nem fárad bele, hogy a békét, a lefegyverzést, az emberek testvériségét, "az élet tiszteletét" hirdesse két iszonyú háborút megélt világunkban. Mindvégig alázattal és magasztos céljához híven engedelmeskedik a krisztusi szeretet parancsának.

Burger János
Assisi Szent Klára
-- Ferenc kis palántája -- 
Ára: 750 Ft

Szent Ferencet és Klárát, habár nem tartoznak hazánk szentjei sorába, évszázadok távolából is elevennek és hozzánk közelinek érezzük. Kettejük istenszeretetéről és egymás iránt érzett tiszta vonzalmáról szól ez a kis könyv. 

Giannina Facco
Bernadette Soubirous, a lourdesi látnok
Ára: 920 Ft
Lourdes, Bernadette Soubirous - a későbbi Szent Bernadett - rövid és gyötrelmes életének városa a katolikus vallás egyik legnagyobb központjává lett. Sokkal több minden létesült itt, mint amit az Egek Királynéja kért: nem egy kápolna, hanem három fenséges szentély épült, nem egy körmenet mormolt imát, hanem a Jelenések könyvében említett tömegek. A szűntelelnül lángoló szeretetnek köszönhetően kegyelem árad a zarándokokra, betegekre, önkéntes ápolókra, orvosokra. (Utánnyomás.)

Mario Sgarbossa
Bonaventura
-- A tiszta öröm teológusa -- 
Ára: 990 Ft
A kiváló teológus, Bagnoregioi Bonaventura (1221–1274) Aquinói Szent Tamás kortársa volt, s akárcsak Tamás, a párizsi egyetem tanára. Tizenhat évig a ferences rend generális minisztere, majd pedig a pápa bíborossá nevezte ki. Korának meghatározó egyénisége. Lelki élményeiről nagy-nagy alázatossággal ír. Sem a mester, sem a példakép szerepében nem kíván tetszelegni.

Jo Lemoine
Casciai Szent Rita
-- A reménytelen ügyek szentje -- 
Ára: 920 Ft
Szent Ritát szinte a világ minden részében ismerik és mindenütt kérik a közbenjárását. Különösen a nehéz esetekben fordulnak hozzá, mert bizalommal teli és meghallgatásra találó imádságával oly gyakran valósította meg a megoldhatatlannak látszó feladatokat is, és mert Jézus, lelkének isteni Jegyese, miután életében az ő szenvedéseivel egyesülve annyi áldozatot vállalt magára, nem tud tőle semmit megtagadni.

Francois Mauriac
Cortonai Margit
Ára: 920 Ft
1273-ban egy napon gyászba öltözött fiatal nő, karján kisfiával, kopogtatott a Cortonától egy mérföldre levő Celle ferences kolostorának kapuján. Sokáig kellett vándorolnia, hogy elérje azt a Sant Egidióba vájt vad szurdokot, ahol egy szilaj patak tajtékja csaknem a kisebb testvérek cellájáig csapódik fel...

Eloi Leclerc
Egy szegény ember bölcsessége
Ára: 920 Ft
Harmadik javított kiadás (Kákonyi Asztrik illusztrációival)
"A könyv nem Szent Ferenc életrajza, hanem a szent lelki vívódását közelíti meg az élete érzékeny fordulópontján, amikor a betegségek és a Rend növekedésével járó válság a levetkőzés és a megtisztulás vaksötét éjszakájába kényszerítették."

René Voillaume
Emberek között
-- Az Életszentség nagymesterei sorozat ( 31.) új kötete -- 
Ára: 1970 1379 Ft
A könyvet, melynek sikerét bizonyítja, hogy eddig több mint tizenöt nyelven jelent meg, olyan összegyűjtött előadások és levelek alkotják, amelyeket a rend alapítója és perjele, René Voillaume testvér intézett Jézus Kistestvéreihez, hogy megerősítse bennük hivatásuk alapjait. Ez a hivatás szemlélődő életre szól a világban, amelynek során szoros sorsközösséget vállalnak névtelen embertársaikkal, azokkal, akiknek nincsen befolyásuk a társadalomra, amelyben élnek és dolgoznak. (Puha, ragasztott.)

Ivan Golub
Holdfény a Tibéris fölött
-- XXIII. János pápa -- 
Ára: 920 644 Ft
Számos életrajz és újságcikk tanúskodik a bergámói pápa élete és működése iránti lelkesedés állandó növekedéséről. E könyv írója nem tartotta magát az életrajzok, vagy esszék szokásos stílusához, hanem a források figyelmes megválogatásával és szintézisalkotásra való rendkívüli képességével a János pápáról szóló tanúsaágtételek egy újszerű formájával gazdagította az irodalmat.

Gesualda nővér
Lisieux-i Szent Teréz
Ára: 920 Ft
Az Egy lélek történetébe Szent Teréz azt a magasztos vágyát fejezi ki, hogy a földi érdekek, fölé emelkedjen, s így megtalálja önmaga teljességét. Szentségének drámáját Gesualda nővér, firenzei karmelita szerzetesnő már a húszas években megírta. A mű az első kiadása óta eltelt több évtized múltán is megőrizte eredeti frissességét.

Cesarina Lorenzoni
Mahátma Gandhi
Ára: 920 Ft
Ízelítő a tartalomból: Útját keresve; Az igazság apostola; A függetlenség apostola; A testvériség apostola. (Puha, ragasztott.)

Füzér Júlián
Mindszenty bíboros szentek között
Ára: 920 644 Ft

Ez a könyv nem életrajz. Lelkipásztori meggondolásból választottam az összehasonlítás módszerét, hogy bemutassam bíborosunk életszentségét. Az összehasonlítás friss, eredeti, szemléltető mód. Az összehasonlítás módszere engem, az íród, örömmel töltött el, és biztosra veszem, hogy olvasóim is örülnek, amikor látják, hogy bíborosunk életének közös mozzanatai vannak az első vértatúnak, Szent Istvánnak az életével, hogy mint püspök, csaknem az azonosságig hasonló Aranyszájú Szent Jánoshoz, hogy gondolkodásában és tetteiben olyan, mint Szent Ambrus, akiben a nyugati egyház a püspöki ideált látja, hogy hasonló azokhoz a nagy szent püspökökhöz, akik az évszázadok folyamán az erkölcsi rendet, az egyház jogait és az emberi jogokat védték, és hogy életében csodálatos párhuzamok vannak Assisi Szent Ferenccel, a kereszténység legkedvesebb, legismertebb szentjével.
A szerző

Pucci V. Mario
Morus Tamás
Ára: 920 Ft

Aki belemélyed ennek a szokásosnak látszó, mégsem köznapi bátorságú embernek az életébe, annak számára világossá válik: lelkiismeretünk nem olyan sajátosságunk, amelyet félreinthetünk, hanem mélyen bennünk lakozik, velünk és értünk él; hangja egyszer elhalkul, máskor fölerősödik, s figyelni kell rá, nem szabad elfojtani. Kerüljön, amibe kerül!

Klemm Nándor
P. Hunya Dániel SJ élete és munkássága
Ára: 860 430 Ft

P. Hunya Dániel SJ példája, tanítása ma is időszerű. Az ő életéről szól ez a könyv. 

Pucci V. Mario
Savio Domonkos
Ára: 920 Ft
Savio Domonkos (1842-1857) alig másfél évtizedes földi pályafutása alatt olyan mélyen élte meg s oly ragyogó világossággal és következetességgel nyilvánította ki hitét, hogy szinte példa nélkül áll előttünk.

Werenfried van Straaten
Speck páternek hívnak
Ára: 920 644 Ft
1913-ban született az Amsterdam melletti Mijdrechtben. 1934-ben belépett a flamand Tongerlo premontrei apátságba. 1947-ben Werenfried páter kivonult a szerzetesélet csendjéből, hogy enyhítsen a német honfosztottak nyomorán. Akkoriban senki sem hitte, hogy a fiatal kanonok máról holnapra a világméretű felebaráti szeretet főszervezőjévé válik: az Ostpriesterhilfe és a Nemzetközi építkezőrend alapítója és vezetője, szerzetes és menedzser, fehérkámzsás Till Eulenspiegel és korunk legeredményesebb kolduló prédikátora lesz.

Cecylian Niezgoda
Szent Kinga
Ára: 990 Ft
A könyv szerzője ferences szerzetes, aki Szent Kingát mutatja be a korabeli nyugati egyház mozgalmában. E könyv tudományos-népszerűsítő jelleg. Nem terheli meg sok jegyzet, tartalma mégis kellően megalapozott és dokumentált. 



Ferences források 
A három társ legendája
Ára: 350 Ft
Balanyi György fordítását a latin kritikai szöveg és modern fordítások alapján javította: Hidász Ferenc OFM. A Három Társ Legendája új hang a Szent Ferencről szóló XIII. századi visszaemlékezések sorában. A ferences irodalomtörténet egyöntetűen úgy tudja, hogy ez a hang egy külön kérése nyomán szólalt meg.


Fioretti
-- Szent Ferenc Virágoskertje -- 
Ára: 700 Ft
Ha ma megkérdezzük az embereket, ismernek- e valamilyen legendát Szent Ferenc életéről, a legtöbben a Fiorettit említik. Nem csoda ez a nagy népszerűség, hiszen a már 1476 – ban nyomtatásban is megjelent, és a múlt században ismét felfedezett mű, stílusa és atmoszférateremtő ereje révén az egyik olyan ferences forrás volt, amely Szent Ferenc szeretetét sugározva az eredeti források még alaposabb megismerésére ösztönözte olvasóit.


Perugiai legenda
Ára: 600 Ft
Legendánk legelterjedtebb elnevezése Perugiai Legenda. A szöveg első publikációja azonban, P. Fredinand Delmore OFM Legenda Antiqua néven tette közzé. A IV. század elején keletkezett komplikációk szerzői szívesen adták ezt a címet írásaiknak és ezzel inkább csak szerzőjük szándékát jelölték, legendánkat, kéziratának őrzési helyéről Peugiai Legendának nevezték el.

Assisi Szent Klára
Szent Klára művei és életének forrásai
Ára: 500 Ft
"Klára nem csupán hasonmás kiadása, női megfelelője a Poverellónak, mint ahogy rendje sem az első rend női változata csupán. Eredeti, önálló, határozott személyiséggel van dolgunk. Ferenc szándékának nagyon mély ismerete és átélése képessé tette őt arra, hogy egészen egyéni módon gondolja tovább a tőle kapott élettervet."



Ferences lelkiség 
Előtted a kereszt jelében
-- Elmélkedés a San Damianó-i kereszt előtt Szent Ferenccel és Szent Klárával -- 
Ára: 500 Ft
Ebben a könyvben egy híres alkotást kívánunk bemutatni: a San Damianó-i keresztet, amelyet az egész világban ismernek és tisztelnek, s amely visszafogott szépségével és lenyűgöző varázsával a cermenatei ferences templom középpontja. Ez a feszület fontos szerepet játszott Szent Ferenc és Szent Klára életében is. 



Gondolatfüzet Kovács András
Fénykeresők vagyunk
-- Képek, tűnődések -- 
Ára: 920 736 Ft
Szűkebb és tágabb világunk dolgai, a körülöttünk és bennünk zajló események is megfontolásra érdemesek. Bennük is ott rejlik Isten üzenete. E könyvben képek és rövid tűnődések váltják egymást, velük szeretné a szerző gondolkodásra, tűnődésre késztetni az olvasót.



Gyermekkönyvek Méhes Mária Viktória
A betlehemi hercegecske
Ára: 380 Ft
Méhes Mária Viktória már több gyermekkönyvet írt és illusztrált nagy sikerrel. Jól ismeri a gyermekek világát, eltalálja a lelkükhöz vezető utat, érző szívbe mártja tollát és ecsetét. Ez a kis könyve Jézus születését meséli el versekkel, elbeszélésekkel, illusztrációkkal gazdagítva. (2. változatlan kiadás, puha, tűzött.)

Szent-Gály Kata
A fekete kalózok
Ára: 250 Ft
Pista ügyes kisfiú, aki hogy elkerülje a nyaklevest, fehér ünnepi inge alá csúsztatta a könyvet, és elviharzott a templom felé. Vajon mi csiklandozta meg a fantáziáját? Vajon mi okozta a nagy riadalmat a faluban? Borda Mári hatalmas ajtókulccsal miért hadonászott a templom előtti térségen, mint valami karmester? Ez és a többi titok kiderül az izgalmas meséből.

Szent-Gály Kata
A játékkészítő asszony karácsonya
Ára: 250 Ft

"Kisebbet, nagyobbat tetszik? Ezek igazán olcsó dolgok - mutatott a játékos bocsokra. - Maradékok, filléres tételek! Vagy inkább a Muki bácsit szeretné? - kérdezte kedvesen (a játékkészítő), miközben az idegen nő ruháját és arcvonásait figyelte." (részlet).

A legkisebbek számára írt karácsonyi mesét Garai Kornélia illusztrálta.

Hélio Faria
A mi kisebb testvérünk
-- Szent Ferenc élete a legkisebbek számára (keménytáblás könyv) -- 
Ára: 450 Ft


Szent-Gály Kata
A piros ruhás baba
Ára: 250 Ft


Szent-Gály Kata
A régi ház kincse
Ára: 250 Ft


Smidt Valéria
Jézus feltámadt
Ára: 400 Ft


Synonimus
Lángoló angyalka
Ára: 560 Ft
Mit tudunk az angyalokról? Ez a történet mese, a képzelet játéka. Mégis az angyalok léte nem kitaláció, hanem tény. Ezért, kérlek téged, kedves Olvasó, hogy gondolkodj el a saját őrangyalodról, vajon hányszor volt ott, amikor nem is gondoltad...

Kovács András
Láttam az Urat: él!
Ára: 300 Ft

"Kora hajnal volt. Jeruzsálem utcáit az álmos csönd ülte meg.Virágos olajágak ringatóztak a tavaszi szélben. A városba igyekvő zarándokok még az éjszaka beállta előtt megérkeztek. Minden a legnagyobb rendben volt, hogy kellő békességben megülhessék húsvét ünnepét. Vagy mégsem?..."
Húsvéti képeskönyv.


Legkisebbek Bibliája
Ára: 1050 Ft
Tizenhárom tűzött füzetecske gyűjtődobozban. Szentírási szemelvények
versben, képben.

Szegheő József
Ő a szeretet
-- Keresztút gyermekeknek -- 
Ára: 690 Ft
Hálásan emlékezünk meg ebben a könyvecskében Jézus haláláról és feltámadásáról. Szánj rá elegendő időt, hogy átelmélkedd ezeket a tízéves gyerekek által festett képeket, és járd imádságosan együtt Jézussal szenvedésének útját. A végén Isten számunkra is áldássá változtatja ezt az utat, mert ő a Szeretet.

Harmath Károly OFM, dr.
Peti pásztor betlehemi élménye
Ára: 510 Ft
Harmath Károly ferences atya legújabb kis könyve gyermekeknek.

Méhes Mária Viktória
Szent Miklós legendája
Ára: 700 Ft
Bájos kis könyvet tarthattok a kezetekben. Olvassátok szeretettel és igyekezzetek követni Szent Miklós példáját! (3. változatlan kiadás, puha tűzött.)



Hitvédelmi füzetek  
Hitvédelmi füzetek
-- A teljes sorozat (1-25.) -- 
Ára: 2500 Ft


Benkő Antal SJ
Igaz-e, hogy a bahá'i hit a jövő világvallása?
Ára: 100 Ft
A sorozat 20. kötete. Az Agapé és Vatikáni Rádió társkiadása.

Szentmártoni Mihály
Igaz-e, hogy a betegség Isten büntetése?
Ára: 100 Ft
A sorozat 11. kötete. Az Agapé és Vatikáni Rádió társkiadása.

Szabó Ferenc SJ
Igaz-e, hogy a feltámadás-hit nem zárja ki a lélekvándorlást?
Ára: 100 Ft
A sorozat 25. kötete. Az Agapé és Vatikáni Rádió társkiadása.

Kiss Ulrich SJ
Igaz-e, hogy a fény Keletről jön?
-- Hinduizmus és buddhizmus -- 
Ára: 100 Ft
A sorozat 5. kötete. Az Agapé és Vatikáni Rádió társkiadása. A tartalomból: A kereszténység „keleti gyökerei”; I. A hinduizmus: „a hitregék kifogyhatatlan gazdagsága”; II. Buddha és Jézus.

Kiss Ulrich SJ
Igaz-e, hogy a halottakkal érintkezhetünk?
Ára: 100 Ft
A sorozat 14. kötete. Az Agapé és Vatikáni Rádió társkiadása.

Szabó Ferenc SJ
Igaz-e, hogy a II. vatikáni zsinat túlhaladott?
Ára: 100 Ft

A sorozat 22. kötete. Az Agapé és Vatikáni Rádió társkiadása. 

Szabó Ferenc SJ
Igaz-e, hogy a keresztények egysége vágyálom?
Ára: 100 Ft
A sorozat 24. kötete. Az Agapé és Vatikáni Rádió társkiadása.

Szabó Ferenc SJ
Igaz-e, hogy a keresztények három Istent hisznek?
Ára: 100 Ft
A sorozat 4. kötete. Az Agapé és Vatikáni Rádió társkiadása. A tartalomból: I. A három monoteista vallás: 1) Izrael monoteizmusa; 2) Keresztény monoteizmus; 3) Az iszlám hite; II. Szentháromság - egy Isten


Igaz-e, hogy a kereszténység egy vallás a többi között?
Ára: 100 Ft

A sorozat 2. kötete. Az Agapé és Vatikáni Rádió társkiadása. A tartalomból: I. Hívők és hitetlenek „hite”; II. A keresztény hit és más vallások; III. Isten megtapasztalása a vallásokban

Bozsóky Pál Gerő
Igaz-e, hogy a keresztes hadjáratok gyarmatosítók voltak?
Ára: 100 Ft
A sorozat 18. kötete. Az Agapé és Vatikáni Rádió társkiadása.

Benkő Antal SJ
Igaz-e, hogy a Messiás már újból eljött?
Ára: 100 Ft
A sorozat 19. kötete. Az Agapé és Vatikáni Rádió társkiadása.

Benkő Antal SJ
Igaz-e, hogy a Mormon könyv Isten szava?
Ára: 100 Ft
A sorozat 7. kötete. Az Agapé és Vatikáni Rádió társkiadása. A sorozat 7. kötete. Az Agapé és Vatikáni Rádió társkiadása.

A tartalomból: Átvezető; Jézus a szekták tanításában (Szabó Ferenc S.J.); A mormonok; Jézus Krisztus mai szentjei egyháza; I. A mormonok alapítása; II. A „mormon kinyilatkoztatása”; III. A Mormon könyv - Isten szava?; IV. Tanításuk; V. Mivel magyarázható a mormonok elterjedése?

Benkő Antal SJ
Igaz-e, hogy a szabadulást a szekták hozzák?
-- Szekták és új vallások -- 
Ára: 100 Ft

A sorozat 6. kötete. Az Agapé és Vatikáni Rádió társkiadása. A tartalomból: I. Nevezzük nevükön a gyerekeket, a családokat!; II. Miért van annyi szekta és új vallás Magyarországon?; III. Mit tegyünk? 

Benkő Antal SJ
Igaz-e, hogy a szcientológia egyház?
Ára: 100 Ft
A sorozat 13. kötete. Az Agapé és Vatikáni Rádió társkiadása.

Szabó Ferenc SJ
Igaz-e, hogy a Szentírás csak emberi szó?
Ára: 100 Ft

A sorozat 16. kötete. Az Agapé és Vatikáni Rádió társkiadása. 

Horváth P.
Igaz-e, hogy az egyház társadalmi tanítása ideológia?
Ára: 100 Ft

A sorozat 21. kötete. Az Agapé és Vatikáni Rádió társkiadása. 

Szabó Ferenc SJ
Igaz-e, hogy az ember a majomtól származik?
Ára: 100 Ft
A sorozat 23. kötete. Az Agapé és Vatikáni Rádió társkiadása.

Szentmártoni Mihály, Kiss Ulrich SJ
Igaz-e, hogy beléptünk a Vízöntő-korba?
Ára: 100 Ft

A sorozat 12. kötete. Az Agapé és Vatikáni Rádió társkiadása. 

Szabó Ferenc SJ
Igaz-e, hogy Jézus csak ember volt?
Ára: 100 Ft
A sorozat 10. kötete. Az Agapé és Vatikáni Rádió társkiadása.

Szabó Ferenc SJ
Igaz-e, hogy Jézus nem akart egyházat alapítani?
Ára: 100 Ft

A sorozat 15. kötete. Az Agapé és Vatikáni Rádió társkiadása. 

Szabó Ferenc SJ
Igaz-e, hogy Jézus nem létezett?
Ára: 100 Ft
A sorozat 9. kötete. Az Agapé és Vatikáni Rádió társkiadása.

Benkő Antal SJ
Igaz-e, hogy közel a világ vége?
Ára: 100 Ft
A sorozat 8. kötete. Az Agapé és Vatikáni Rádió társkiadása.

Szabó Ferenc SJ
Igaz-e, hogy minden vallás illúzió?
Ára: 100 Ft
A sorozat 3. kötete. Az Agapé és Vatikáni Rádió társkiadása. A tartalomból: I. Ateizmus tegnap és ma; 1) Marx abszolút ateizmusa; 2) Nietzsche és az „Isten halála”; 3) Freud a vallási illúzióról; II. Istenhit és istentagadás.

Benkő Antal SJ
Igaz-e, hogy nem szekta a Hit Gyülekezete?
Ára: 100 Ft

A sorozat 17. kötete. Az Agapé és Vatikáni Rádió társkiadása. 



Ifjúsági irodalom Szecsődi Leó
Quo vadis?
Ára: 400 Ft
Ifjúsági színdarab Henryk Sienkiewicz regénye nyomán.

Szecsődi Leó
Üveghegyen innen és túl
Ára: 400 Ft
Ifjúsági színdarab Henryk Sienkiewicz regénye nyomán.



Imakönyvek, ájtatosságok 
A keresztfához megyek
-- Keresztútak gyűjteménye -- 
Ára: 1000 Ft
Krisztus öltötte magára a keresztet, és a keresztény Krisztus sorstársa: Vele küzd minden ellen, ami rossz, hiszi, hogy a kegyelem az isteni életbe emelheti. Keresztutat pedig azért végez, hogy megerősödjön abban a tudatban, hogy ő Krisztus sorstársa – egészen a feltámadásig. Ebben nyújt segítséget A keresztfához megyek c. könyv, amely újra kapható.


Hitélet imakönyv
Ára: 3100 1860 Ft
Újra megjelent a Hitélet imakönyv! Az imakönyv eladási ára 3100 Ft, amit szeptember 15-ig bevezető áron, 40%-os kedvezménnyel (1860 Ft+ postaköltség) ajánljuk kedves olvasóink, megrendelőink figyelmébe!


Imádkozzunk Assisi Ferenccel
Ára: 850 Ft
Assisi Szent Ferenc erőteljes személyiségét, eredetiségét, lelki arculatát elsősorban imádságaiban és lelki írásaiban kell keresni. Ezeket tartalmazza szövegválogatásunk.


Jézus hív
-- Első imakönyvem -- 
Ára: 200 Ft



Lisieux-i Kis Szent Teréz
Ára: 200 Ft



Rózsafüzértitkok
-- 20 színes kártya rózsafüzér-titkokkal -- 
Ára: 350 Ft

20 db fóliázott imakártya műanyag tasakban, az örvendetes, a fájdalmas, a dicsőséges és a világosság rózsfüzér titkaival. A rózsafüzér imádkozásának igen szép formája a az ún. "élő rózsafüzér".A lényege abban áll, hogy általában 20 személy összefog, és felosztják maguk között a titkokat úgy, hogy mindegyiküknek egy-egy jusson. Ezek a személyek képezik a "koszorút" (egy-egy egyházközösség területén lehet több koszorú is).



Játékok 
Puzzle. Ferences témájú mozaikjáték
Ára: 860 Ft
Ferences témájú, 54 darabból álló mozaikjáték.


Puzzle. Húsvéti témájú mozaikjáték
Ára: 860 Ft
Puzzle. Húsváti témájú, 54 darabból álló mozaikjáték.



Juventus Zrakić Đuro
Mindenki szeret, csak apám nem
Ára: 500 Ft
Minden történelmi korszak talál kibúvót, amellyel igyekszik eltakarni gonosztetteit. A mi korunk nagyon vonzó leplet talált, amelynek a neve: haladás. E lepel alá rejtettük a válást és annak áldozatát: az ártatlan gyereket. Ebben a kisregényben a gyermekek segélykiáltását halljuk. Érintsenek meg vallomásaik! 

Kaposi Tamás
Történetek a Szent Grálról és a Kerek Asztal lovagjairól
Ára: 500 Ft
A legendát a szerző tulajdonképpen átmesélte a mai fiataloknak is érthető nyelven, hogy felfigyeljenek üzenetére: a Szent Grál itt él közöttünk ma is, azoknak a szívében, akik igyekeznek tiszta szívvel, őszinte szeretettel, bátran keresni és megtartani őt, ha megtalálták. 



Katolikus Teológiai Kézikönyvek Turay Alfréd
Az ember és az erkölcs
-- Alapvető etika Aquinói Tamás nyomán -- 
Ára: 800 Ft

A sorozat 31. kötete.
Az erkölcs legalapvetőbb követelményét így fogalmazhatjuk meg: „valósítsd meg önmagadat!” Az ember feladatként éli meg, hogy ki kell bontakoztatnia önmagát, éspedig nem csak biológiailag, hanem belsőleg, a lényében rejtőzködő isteni vázlatot (éthoszt) valósítva, azaz etikailag.

Schmatovich János
Bevezetés az Ószövetségbe
Ára: 4200 3360 Ft

A biblikus bevezetők mindenkori célja az, hogy a Biblia szakszerű olvasásához segítséget nyújtsanak. Könyvünk a lelkipásztori szolgálatra készülő főiskolai hallgatóknak és a Bibliával mélyebben megismerkedni szándékozó világi híveknek készült. 

Adalbert Rebić
Bibliai régiségek
Ára: 1700 1360 Ft
A sorozat 25. kötete. Könyvünket elsősorban teológusoknak és lelkipásztoroknak szántuk az egyetemeken folyó oktatás elősegítésére, de mások is hasznos olvasmányként forgathatják, hiszen mindazok, akik meg akarják ismerni a Biblia világát, számos kérdésre feleletet találhatnak benne.

Christoph Schönborn
Isten elküldte Fiát
-- Krisztológia -- 
Ára: 2600 Ft
Schönborn bíboros e műve egy kötetben dolgozza fel a megtestesült és megváltó Istenről szóló dogmatikai fejtegetéseket. (Az AMATECA sorozat VII. kötete, illetve a Katolikus Teológiai Kézikönyvek sorozat VII. kötete, puha, ragasztott).

Tensek Zdenko Tomislav, Juraj Pavić
Patrológia
Ára: 2400 Ft
A sorozat 24. kötete.



Kifestő 
Az első karácsony
Ára: 200 Ft
Bibliai kifestő gyermekeknek.


Jézus csodái és példabeszédei
Ára: 200 Ft
Újszövetség IV. - Jézus csodái és példabeszédei


Jézus édesanyja és tanítványai
Ára: 200 Ft
Újszövetség III. - Jézus édesanyja és tanítványai


Jézus és a gyermekek
Ára: 200 Ft
Újszövetség II. - Jézus és a gyermekek


Jézus halála és feltámadása
Ára: 200 Ft
Újszövetség V. - Jézus halála és feltámadása


Jézus születése
-- Bibliai kifestők - Újszövetség 1. -- 
Ára: 200 Ft
Bibliai kifestő gyermekeknek.


József története
Ára: 200 Ft
Ószövetség III. - József története


Kivonulás és Tízparancsolat
Ára: 200 Ft
Ószövetség IV. - Kivonulás és Tízparancsolat


Legyen világosság
Ára: 200 Ft
Ószövetség I. - Legyen világosság!


Vízözön
Ára: 200 Ft
Ószövetség II. - Vízözön



Kincsek az országból 
Rónák és hegyek találkozása
-- Heves megye (keménytáblás könyv) -- 
Ára: 2700 1890 Ft
Sorozatszerkesztő: Trogmayer Ottó Szerkesztő: H. Szilasi Ágota 
Treasures from the country - Hungarian museums with English summaries 
Gazdagon illusztrált könyv színes képekkel 


Virágos mezőkön
-- Békés megye (keménytáblás könyv) -- 
Ára: 2700 1890 Ft
Sorozatszerkesztő: Trogmayer O. Szerkesztő: Szatmári Imre 
Treasures from the country - Hungarian museums with English summaries 
Gazdagon illusztrált könyv színes képekkel.



Lion könyvek Andrew Knowles
Az ima felfedezése
Ára: 700 630 Ft
A Lion könyvek színes képekkel gazdagon illusztrált, dinamikus, mindenki számára érthető "kézikönyvek". Egyaránt szólnak "útkeresőkhöz" és a "biztos úton járókhoz". 
Az imádságnak rengeteg módszere van, hiszen minden ember másképpen imádkozik. Nem létezik olyan szabály, amit bátran lehetne javasolni mindenkinek. Ez a könyv azonba segíthet, hogy utat találjunk az imához. 

Andrew Knowles
Hiteles kereszténység
Ára: 700 630 Ft
Jézus arra szólította fel az embereket, hogy kövessék őt. Mit jelent ez a gyakorlatban? A Hiteles kereszténység kézzelfogható útmutatót ad. Összhangba hozza Jézus tanítását a mai élettel.

Andrew Knowles
Út a hithez
Ára: 700 630 Ft
"Szeretnék hinni, mint te!" 
Miért? Miben?Kiben? Istenben? Jézusban? E könyv konkrét ad valászt ad kérdéseidre. Lényegre törő. Eleven stílusú, valóságra alapozó, szókimondó, és nyitottságában az olvasóra bízza a végső döntést. 



Liturgia és ünneplés Gyűrű Géza
Az élet igéjét hirdetjük nektek, C év
-- Elmélkedések a vasárnapi szentleckéről -- 
Ára: 550 Ft


Luis Alonso Schökel SJ
Az Eukarisztia
-- Bibliai elmélkedések -- 
Ára: 650 Ft
Az Eukarisztiával kapcsolatos gondolatait, személyes megtapasztalását egy olyan szerzetes fogalmazza meg, aki alaposan áttanulmányozta a Bibliát. A könyvet azoknak ajánljuk,akik közelebb szeretnének kerülni az Oltáriszentség misztériumához. 

Louis Bouer
Építészet és liturgia
Ára: 700 Ft
A II. vatikáni zsinat nagy konvertita teológusa, Louis Bouyer jelen kötetében a liturgikus tér történetét követi nyomon a századok során az ókori zsinagógától egészen az újkor nyugati templomig, hogy azután két lábbal a hagyomány alapjain állva, mutasson utat a zsinat utáni liturgikus reform új térelrendezéséhez.

Gyűrű Géza
Hirdesd az Evangéliumot, B év
Ára: 488 Ft



Gyűrű Géza
Hirdesd az Evangéliumot, C év
Ára: 488 Ft




Húsvéti fényes örömünk
-- Húsvéti könyv az egész család számára -- 
Ára: 900 Ft
E kézikönyv érinti a húsvét ünneplésének minden lényeges mozzanatát, a nagyböjti előkészületektől a szent három nap liturgiájának magyarázatáig. Tartalmazza a húsvéti szimbólumok ismertetését, az elterjedtebb népszokásokat, ebben az ünnepkörben szokásos ételrecepteket és egy csokorra való húsvéttal kapcsolatos elbeszélést is kínál.

Benyik György
Igéző leckék (B év)
-- Elmélkedések a liturgikus év B ciklusának szentleckéiről -- 
Ára: 980 Ft
Elmélkedések a liturgikus év B ciklusának szentleckéiről (ragasztott). 
A tartalomból: Apostoli levelek a liturgiában; Az advent és a karácsonyi ünnepkör; Nagyböjt és a húsvéti ünnepkor pünkösdig; Évközi idő; A Úr ünnepei, Szűz Mária és a szentek ünnepei

Benyik György
Igéző leckék (C év)
-- Elmélkedések a liturgikus év C ciklusának szentleckéiről -- 
Ára: 980 Ft
Puha, ragasztott. A tartalomból: Előszó-Pál leveleinek hatástörténete; Az advent és a karácsonyi ünnepkör; Nagyböjt és a húsvéti ünnepkor pünkösdig; Évközi idő; A Úr ünnepei, Szűz Mária és a szentek ünnepei.

Benyik György
Igézők (B év)
-- Elmélkedések a B év vasárnapi evangéliumaihoz -- 
Ára: 980 Ft
Vasárnapi prédikációkat nyomtatásban kiadni az egyik legismertebb műfaj a katolikus egyházban. Jelen kiadványunk azonban nem prédikációkat, hanem inkább szentírási homíliákat („A homília a liturgikus év folyamán a szent szövegekből kifejti a hit misztériumait és a keresztény élet elveit.”) akar közzé tenni. A szerző, dr. Benyik György a Szegedi Hittudományi Főiskola Biblikus Tanszékének a vezetője.

Benyik György
Igézők (C év)
-- Elmélkedések a liturgikus év C ciklusának evangéliumairól -- 
Ára: 980 Ft

Vasárnapi prédikációkat nyomtatásban kiadni az egyik legismertebb műfaj a katolikus egyházban. Jelen kiadványunk azonban nem prédikációkat, hanem inkább szentírási homíliákat („A homília a liturgikus év folyamán a szent szövegekből kifejti a hit misztériumait és a keresztény élet elveit.”) akar közzé tenni. A szerző, dr. Benyik György a Szegedi Hittudományi Főiskola Biblikus Tanszékének a vezetője. 

Puha, ragasztott könyv.



Mai írók és gondolkodók Szabó Ferenc SJ
Dienes Valéria önmagáról
Ára: 860 Ft

Dienes (Geiger)Valéria (1879-1978) filozófus, Bergson tanítványa és műveinek fordítója, Prohászka lelki leánya és szellemi partnere, Teilhard műveinek fordítója és a mozdulatművészet hazai kibontakoztatója, e szöveggyűjteményben életművéről és hitéről vall. E vallomásszerű írásokat olvasva végigkövethetjük korunk nagy tanújának lelki szellemi útját. 

Szabó Ferenc SJ
Keresztény gondolkodók a XX. században
-- (keménytáblás könyv) -- 
Ára: 2400 1920 Ft
Ez a kötet húsz kiváló gondolkodó - író, filozófus, teológus - életművét mutatja be, akik a XX. század elejének katolikus reneszánszát és az egyház korszerűsödését sürgető II. vatikáni zsinat szellemiségét képviselték. Szabó Ferenc SJ e könyvében három évtizedes kutatásaiból ad ízelítőt.

Szabó Ferenc SJ
Prohászka önmagáról
Ára: 860 Ft

Prohászka Ottokár sírfelirata szerint „Magyarország apostola és tanítója”: szociális apostol, lelki író, teológus és filozófus. Prófétai szelleme megelőzte korát: modern katolicizmusa a II. vatikáni zsinat elővételezése volt. A rendszerváltás után elindult „Prohászka ébresztése”, egy kutatócsoport feltárja és közzéteszi a fehérvári püspök gazdag lelki-szellemi örökségét. Ebből ad ízelítőt ez a válogatás Barlay Ö. Szabolcs és Szabó Ferenc SJ gondozásában. 

Szabó Ferenc SJ
Teilhard önmagáról
Ára: 860 Ft

Pierre Teilhard de Chardin (1881-1955) jezsuita tudós és gondolkodó jóval a zsinat előtt felismerte és a hit vidám merészségével hirdette, hogy a keresztényeknek nem kell félniük a tudományos haladástól, hogy szembe kell néznünk az ateizmusba hajló szekularizmus kihívásaival. Teilhard ezért lehet példakép azok számára, akik a hit inkulturációját keresik. 



Metanoeite Juan Arias
A harmadik évezred Istene
-- Hogy eltűnjön a félelem és kacagjon az öröm -- 
Ára: 900 Ft
A Metanoeite sorozat 6. kötete.

A XX. század végére Isten újra előtérbe kerül. A világűr mélységeit fürkésző civilizációnak azonban új istenképre van szüksége, hogy a jövő embere is közelinek érezhesse őt. A mű különlegessége, hogy a szerző megkísérli megrajzolni ennek az istenélménynek a jelentősebb vonásait, újraértékelve az előző korok tapasztalatait. 


Értekezés a Szent Szűz igazi tiszteletéről
-- Értekezés a Szent Szűz igazi tiszteletéről -- 
Ára: 1000 Ft

A Metanoeite sorozat 7. kötete (puha, ragasztott). „E könyv olvasása határozott fordulatot jelentett életemben.Fordulatot mondok, holott hosszú belső útszakaszról van szó, amely egybeesett a papságomra való titkos felkészülésemmel. Akkoriban került a kezembe ez az egyedülálló kis mű, azon könyvek egyike, amellyel kapcsolatban nem elegendő, hogy az ember „olvasta”. Emlékszem, hogy sokáig mindenhova magammal hordoztam, még a szódagyárba is, olyannyira, hogy szép borító lapja foltos letta mésztől. Mindig újra és újra visszatértem bizonyos részeihez.” II. János Pál pápa („Ne féljetek!”)

Szentmártoni Mihály
Istenkeresésünk útjai
Ára: 980 Ft

Könyvünk módszeresen feltérképezi az életszentség útját és állomásait, mintegy belülről olvasva azt néhány jellegzetes lelki élményen keresztül: megtérés, aszkézis, önérték, karizma, határok, misztika.

Szonntág Gábor
Thomas Merton
-- Misztikus teológus és szemlélődő -- 
Ára: 700 Ft
A Metanoeite sorozat második kötete.



Múltunk Thun Albin
A magyar misszió végnapjai Kínában
Ára: 610 305 Ft
Thun Albin a józan magyar ferences szemével, közvetlenül Kínából való kiutasításuk után, Hongkongban írta le visszaemlékezéseit a kínai magyar ferences misszió (1929-1952) végnapjairól és Kína kommunistaátalakulásáról.

Bozsóky Pál Gerő
Az állam és az Egyház kapcsolatai Franciaországban
Ára: 650 325 Ft
A tartalomból: A frank királyságtól a wormsi konkordátumig (450-1122.); Szép Fülöp királytól a Napkirály haláláig (1285-1715.); Az enciklopédistáktól Napóleon bukásáig (1751-1815.); A restaurációtól a III. Köztársaságig (1815-1870.)

Gustavo Gutiérrez
Isten vagy az arany az Indiákon
-- Latin-Amerika a XV. században -- 
Ára: 970 776 Ft
Gutierréz alapos történelmi kutatások alapján mutat rá arra, hogy Latin-Amerikában a magukat keresztényeknek valló hódítók a gyakorlatban hogyan viszonyultak ehhez a kérdéshez, s közben alapos betekintést nyújt a XVI. századi Latin-Amerika helyzetébe.

Prohászka Ottokár
Naplójegyzetek I.
Ára: 1200 Ft

Most, hogy szabadon elindulhatott "Prohászka ébresztése", szellemi hagyatékának feldolgozása, egyik legsürgősebb feladatunknak tartottuk azt, hogy kiadjuk Prohászka összes naplójegyzetét, elsősorban kutatók számára.

Prohászka Ottokár
Naplójegyzetek II.
Ára: 1070 Ft

Most, hogy szabadon elindulhatott "Prohászka ébresztése", szellemi hagyatékának feldolgozása, egyik legsürgősebb feladatunknak tartottuk azt, hogy kiadjuk Prohászka összes naplójegyzetét, elsősorban kutatók számára.

Prohászka Ottokár
Naplójegyzetek III.
Ára: 1200 Ft

Most, hogy szabadon elindulhatott "Prohászka ébresztése", szellemi hagyatékának feldolgozása, egyik legsürgősebb feladatunknak tartottuk azt, hogy kiadjuk Prohászka összes naplójegyzetét, elsősorban kutatók számára.

Sávai János
Zsinat és forradalom
-- Erdély,1848/49 -- 
Ára: 4000 2800 Ft
"A történelem folyamán sokszor kürtölték a népvezérek, hogy a katolikus egyház a nép ellensége. Ennek mindíg egyetlen célja volt: a népet megfosztani a lelkiismereti támasztól, a bizalom forrását jelentő vallási élettől. A belső biztonságát vesztett nép azonban összeomlik és magával rántja a hazugság-kovácsolta hatalom ingatag építményét."



Naptárak 
Gyereknaptár - 2010
Ára: 150 Ft
Megjelent az Agapé Ferences Kiadó 2010-es gyermeknaptára.


Hajtogatós falinaptár - 2010
-- 2010 - a papság éve -- 
Ára: 390 Ft

A 12 lapos hajtogatós falinaptár képei a szegedi Dóm homlokzatát díszítő - a tizenkét apostolt ábrázoló - mozaikokból állnak. A képeket Dusha Béla szegedi fotóművész készítette.


Katolikus falinaptár 2010 - Pió atya
Ára: 30 Ft
Megjelent az egylapos, színes falinaptár névnapokkal, Pió atya motívummal és idézettel.


Katolikus Kincses Kalendárium 2010
Ára: 680 Ft
A tartalomból: "Krisztus hűsége, a papok hűsége"; Isten nem teremtett halált. A családfa gyógyítása - vallási mozgalom vagy alternatív gyógymód; Szeretetnyelvek; Angol szentek; Képek az egyház jelenéből; A főpai méltóságról; Ravenna, a mozaikok városa; Az időskorra készülni kell; A szerelem veszekszik (Puha, ragasztott.)


Katolikus zsebnaptár 2010
Ára: 250 Ft

Műnyomó papíron színes nyomattal.

Kérjétek az aratás Urát… Krisztus téged is hív, hogy művén tovább munkálkodj a magad választott módon: mint munkás vagy jogász, orvos vagy művész, pap vagy tanító.Nem az a lényeges kérdés,hogy melyik pályán lennél a legboldogabb, hanem hogy hol tudsz a legjobban dolgozni a magad és embertársaid javára.



Patrisztikus füzetek 
A filozófus megtérése
Ára: 450 Ft
Alexandriai Szent (Cirill) Kyrillos (+ 444) az egyetemes kereszténység egyik legkiemelkedőbb alakja, munkássága mind dogmatörténeti, mind egyháztörténeti szempontból igen jelentős. A konstantinápolyi Nestórios elleni fellépése vezetett ugyanis a 431-es III. (Efezusi) Egyetemes Zsinathoz, ahol az általa képviselt tételeket fogadták el mérvadónak, elismerve ezzel Krisztus isten-emberi mivoltát és személyében a két természet összevegyítetlen egységét.

Csizmár Oszkár
Szent Ágoston: Az eleve elrendelésről
-- (Puha, ragasztott) -- 
Ára: 910 Ft
A szerző a nagy egyháztanító Szent Ágoston két legvitatottabb könyvét elemzi. A mü vezérfonala a predestináció tana és annak taglalása, hogy mi Isten eleve elrendelése az ember sorsára nézve. Ágostonnak a kegyelem és a szabadakarat körüli pelagiánus és szemipelagiánus viták fergetegében írt könyveiről mind a mai napig megoszlanak a vélemények.



Példaképed - Védőszented Uzsoki Mária
A gyermekekben Istent kerestem
-- A szent életű Glicerio Landriani piarista hitoktató élete -- 
Ára: 590 Ft
A Példaképed, védőszented sorozat 11. kötete. Glicerio Landriani Isten "édessége". Az apa don Oranzio Landriani a Glicerio nevet adta neki, amely annyit jelent, mint "édes, finom, szelíd". Glicerio Landriani pedig valóban Isten "édessége" volt... "

Takács Ilona
Árpádházi Szent Margit
Ára: 400 Ft


Harmath Károly OFM, dr.
Assisi Szent Klára
Ára: 400 Ft


Katona Marianna
Boldog Apor Vilmos
Ára: 400 Ft


Szabó Judit
Páduai Szent Antal
Ára: 400 Ft

A népszerű szent életét bemutató, színes illusztrált füzetet Nemes-Farkas Zsuzsa rajzai díszítik.



Scientia Christiana Bozsóky Pál Gerő
A Jeruzsálemi Latin Királyság
Ára: 1600 1280 Ft
Jeruzsálem ma is szinte minden nap szerepel a napi hírekben, mert bár a három egyistenhívő vallás, a zsidó, a keresztény és a muzulmán szent városa, falai között lakosai egymást ölik. De a történelem a tanú rá, hogy Jeruzsálem birtoklásáért a harc már több ezer éve tart… 1099. július 17-e sarkalatos dátum Jeruzsálem középkori történetében. A muzulmánok által szívósan védett és jól megerősített várost ezen a napon vették birtokukba Godefroy de Bouillon lotaringiai herceg vezetése alatt az egyesített európai keresztes hadak...

Balogh Judit
A nulladik lépés
-- Bevezető a katolikus hitbe -- 
Ára: 1600 1280 Ft
A mai világban az ember nem engedheti meg magának, hogy úgy éljen, mintha másképpen hívő, és másképen gondolkodó emberek nem léteznének. Ezt bizonyítja az a számtalan kérdés, amellyel tanítványai és a különféle szakkörös csoportok tagjai fordultak az őket érdeklő vallási kérdések megbeszélésére, megvitatására a gimnáziumi tanár szerzőhöz – teológiai végzettségére való tekintettel. Alapos kutatás és utánanézés után azokra a kérdésekre válaszol, amelyek napjainkban szinte „benne vannak a levegőben”. Ez az anyag hét év alatt könyvvé állt össze.

Bálint József
A párbeszéd küldetésében
-- Papoknak,lelkipásztori munkatársaknak segédkönyv (Világi hívőknek lelki olvasmány) -- 
Ára: 700 560 Ft
A beszédgyűjtemény címében csak utalni akar magára a „zsinati korszakra”, amelynek sajátos fogalomtárához tartozik a párbeszéd. A ll.vatikáni zsinat egyháza ugyanis nem a „hódító”, „triumfáló” egyház,hanem a „tanúságtevő”, „vándor egyház”,amelynek sajátos módszere nem a „hitvitázás”, hanem a „tanúságtétel” által történő „párbeszéd”.

Norbert Lohfink
Álmok az egyházról
-- Beszédek a szokványos gondolkodás ellen -- 
Ára: 990 Ft
A Scientia christiana sorozat 12. kötete Ennek a könyvnek minden fejezete előadásokra nyúlik vissza. A szerző valamennyit átdolgozta, még azokat is amelyek már egyszer megjelentek. A könyv semmi esetre sem csak álmokról szól, mindannak, amit a a szerző leírt, szilárd alapja az Ó- és Újszövetségi Szentírás.

Bagyinski P. Ágoston
Az Isten, az ember és a játék
Ára: 450 270 Ft
„Az Isten az ember és a játék” egy teológushallgató töprengéseiből született meg, aki személyes Istenképét (játékos indíttatásból fakadóan) megkísérelte kapcsolatba hozni az egyetemes emberi és keresztény hagyománnyal, valamint a kortárs szaktudományok egyes eredményeivel is.

Bozsóky Pál Gerő
Keresztes hadjáratok
Ára: 800 Ft
A keresztes háborúkban együttesen volt jelen minden, a legnemesebb és legönzetlenebb lelkesedésből fakadó áldozathozataltól a legalantasabb ösztönökből táplálkozó szerzés- és hódításvágyig, sőt az emberi életet kíméletlenül pusztító harc magasztalásáig-, következésképen az emberi élet és az azt védelmező isteni parancs megvetéséig…

Lénárd György
Személyiségünk teológiai távlatai
-- A szeretet teológiája -- 
Ára: 300 Ft
A szerző a természettudományos alapok bemutatásával igyekezett a mai atomfizika megállapításaira utalni, s amikor a természetes és a természetfölötti rend összhangját kereste akkor is a teológia mai képviselőire hivatkozott, főleg Karl Rahner transzcendentális módszerére. Ezzel kétségtelenül hozzájárul ahhoz, hogy a keresztény hit és szeretet Istenéből táplálkozzék, de ugyanakkor a valóságos élet feladataival birkózzék.

Rapcsányi László
Szent Péter széke fényben és árnyékban
Ára: 920 736 Ft
A kötetben foglalt dolgozatok az elmúlt évtized során készültek, és a katolikus egyháztörténet néhány különlegesen érdekes témájáról szólnak.

Bálint József
Világi krisztushívők apostolsága
-- Világi hívők nevelése és önnevelése a keresztény felelősségre az Egyház apostoli küldetésének betöltésében -- 
Ára: 600 480 Ft
A szerző a Vatikáni Zsinat dokumentumából kiindulva egybefoglalja azokat a napjainkig napvilágot látott hivatalos megnyilatkozásokat, amelyek a világiak aostolságát tárgyalják, s közben alkalmazza a magyar körülményekre. Összefoglaló munkája hiányt pótol a jelenlegi magyar szakirodalomban.



Scriptura Benedikt Schwank
János
Ára: 4500 Ft
E kommentár szerzője belső irodalmi kritériumok alapján arra a meggyőződésre jut, hogy a negyedik evangélium íróját, aki művében Keresztelő János tanúságtevésének folytatója kíván lenni, abban a Zebedeus fiúban kell látnunk, akit maga az evangélium sosem említ név szerint.

Ortensio da Spinetoli
Lukács - a szegények evangéliuma
Ára: 4300 Ft
Ortensio da Spinetoli kapucinus szerzetes Lukács evangéliumáoz készített kommentárja tudományos igényű alkotás, de haszonnal forgathatják olyanok is, akik biblikus képzettség híján szeretnének megismerkedni a „szegények evangéliumával” .

Joachim Gnilka
Márk
Ára: 3600 Ft
Márk evangéliuma napjaink exegétáját, teológusát és keresztény emberét egyaránt megszólítja. Mivel tekintetünket Jézus Krisztus keresztjére irányítja, szenvedéssel teli és megtépázott korunkhoz illő evangéliumnak mutatkozik.



Sorozaton kívül Gian M. Polidoro
A békesség civilizációja
Ára: 900 720 Ft
Háborúktól tépázott világunkban, amelyet még szociális igazságtalanságok és kényszermegoldások is terhelnek, ritkán hallani a béke hangját. Ideges térséggé váltunk. Vagy mindig is azok voltunk? Az olasz ferences szerzetes az Assisiben székelő békeközpont elnöke Szent Ferenc lelkiségére támaszkodva a békéről és megteremtésének lehetőségeiről ír.

Harmath Károly OFM, dr.
A hit reményében
Ára: 550 275 Ft
„Gondolatokban,életre vezetö bölcsességekben gazdag kiadványt vehet kezébe az olvasó, amely az 1990 és 1998 között a Hitéletben megjelent írásokat foglalja egybe. A ferences atya elmélkedései - életvalóságból, konkrét példákból kiinduló, élcelődő stílusával - az előitéleteket rombolják le minden istenkeresőben.

Árpás Károly
A kereszt jelével
Ára: 500 Ft
Regény Szent Gellért haláláról.

Johann Christoph Hampe
A meghalás egészen más
Ára: 450 Ft
"Ez a könyv nagy szakértelemről tanúskodik, s tekintetbe veszi az orvosi, pszichológiai és a misztikus összefüggéseket." (Észak-német Rádió)

Mirjana Stanislava Vasilj-Zuccarini
A Szűzanya hívása Medjugorjeból
-- Javított, bővített kiadás -- 
Ára: 1200 Ft
A medjugorjei származású szerző, Mirjana Vasilj Zuccarini az olaszországi Meratében él. Kezdettől fogva - immár több mint húsz éve - követi az eseményeket. Könyvéhez az adatokat a helyszinen gyűjtötte szavahihető tanúktól, és színesítette saját élményeivel. Így vált olvasmányossá a szöveg, amely tulajdonképpen egyszerű, hívői tanuságtétel az események mellett.


A vallásoktatás akkordjai
Ára: 450 Ft
A vallásoktatás mindig is központi szerepet játszott a nevelésben. Mivel a vallásosság összetett jelenség, a valláskutatás is lehet sokszínű. Elemeire bontva e sokszínűséget, tíz modellt lehet megkülönböztetni, amelyek más-más szerepet tulajdonítanak a hitoktatónak. Ezekről szól ez a könyv.  


Betlehem
-- Papírból készült betlehem -- 
Ára: 200 Ft


Slavko Barbaric
Bízd rám sebzett szívedet
-- Gyónási kézikönyv -- 
Ára: 890 Ft
Dr. Slavko Barbaric ferences atya könyve szívből íródott és szívhez szól. E munkája kézikönyv minden hívő számára. Az is kezébe veheti, aki válaszolva a Béke Királynőjének felhívására, kérésére havonta járul szentgyónáshoz, de azokhoz is szól, akik megfeledkeztek róla, hogy ezt évente legalább egyszer megtegyék.

Bozsoki Valéria
Böjti kalauz
-- A böjt nem fogyókúra -- 
Ára: 1300 Ft
Kalauzunk első részében a böjt kialakulásáról, lényegéről céljáról szólunk, és röviden áttekintjük egyes egyházak böjti fegyelmét. A második részében hatvan egyszerű, könnyű receptet ajánlunk hústalan napokra. Az egészséges, ízletes főételek, illetve egytálételek rövid idő alatt elkészíthetők, így több időnk marad böjt idején sok jót tenni. (Puha ragasztott, műnyomó papír, színes fotók.)

Röthi Ottó
Csak a tiéd, Uram
Ára: 920 736 Ft
A Csak a tiéd, Uram! a szerző első kötete. A könyv egy istenkereső ember lelki küzdelmeit, örömeit, csalódásait rögzíti azzal a szándékkal, hogy az olvasó némi betekintést nyerjen abba a misztériumba, amely magában hordozza az Isten által Jézus Krisztusban felkínált egyetemes megváltást.

Máté-Tóth András
Egyház a pokol kapujában
Ára: 1800 Ft
Máté-Tóth András 1957-ben született Kalocsán. Teológiát Szegeden és Bécsben tanult, ahol 1991-ben doktorált és 1996-ban habilitált pasztorálteológiából. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Vallástudományi Tanszékének vezetője. A Bécsi Egyetemen oktat teológiát, s egyik vezető tanára a kelet-közép-európai pasztorálteológiai doktori programnak.


Elsőáldozási emléklap
Ára: 30 Ft
Elsőáldozási emléklap műnyomó papíron.

M. van der Meersch
Emberhalászok
Ára: 560 488 Ft

Maxence van der Meersch e regényét nevezhetjük történelmi regénynek: azzá teszi a sok apró részletből összetevődő éles korrajz és a benne szereplő történelmi személyek is. Hiszen a regény nem csak Pierre Mardyck története, hanem a J.O.C.-nak a regénye is. A J.O.C. (Jeunesse Ouvriére Chrétienne – Keresztény Munkás Ifjúság) a regényben szereplő Cardijn abbé alapítása. Célja a munkásifjúság – a jövendő munkástömegek rekrisztianizálása.

Tomislav Ivančić
Gyógyító imádság
Ára: 990 Ft
Kicsiny házi gyógyszertár. A lélek gyógyszereit Andrea von Rechberg gyűjtötte össze dr. Tomislav Ivancic szemináriumain elhangzó előadásai alapján. Az imádság, mely nem változtatja meg az életedet, nem jó imádság. Ha az imádság nem változtat meg téged, változtass te az imádságon.

David Torkington
Hogyan imádkozzunk?
-- Gyakorlati útmutató az imaélethez -- 
Ára: 910 Ft
David Torkington keresztény újságíró, író, előadó, aki az imáról és a keresztény lelkiségről ír és előadásokat tart. Szakterülete a misztikus teológia és a ferences lelkiség. Habár mélységesen az ősi monasztikus hagyomány befolyása alat áll, lelkisége túlnyomóan ferences, misztikus teológiája kármelita.


Imádkozzunk Szűz Máriával májusban
-- Bibliai elmélkedések a lorettói litániáról -- 
Ára: 1050 Ft
A májusi ájtatosság keretében a Katolikus Egyházban előszeretettel imádkozzuk a lorettói litániát. Prof. ddr. Rokay Zoltán elmélkedésgyűjteménye a litánia fohászairól magyar nyelvterületen a maga nemében egyedülálló kiadvány.

Jáki Szaniszló
Isten és a Nap Fatimában
Ára: 1950 1560 Ft
Az Agapé, az Ecclesia és a Kairosz közös kiadása, 2. kiadás

Isten görbe vonalakkal is egyenesen ír, mondja egy portugál közmondás, mely pontosan tükrözi az ebben a könyvben leírt történetet.
A történet tárgya az a – sajnos - felszínes figyelem, amit a Fatimában történtekről beszámoló szerzők szenteltek a szemtanúk állításainak afelől, ami "napcsodaként" vált ismeretessé.

Josy Doyon
Jehova Tanúja voltam
-- Egy tévút története -- 
Ára: 720 Ft

Josy Doyon tudatában minden összezavarodik: az átélt háborús élmények, személyes viszontagságai, csalódottsága eszményekben és emberekben. Szeretetből lázad, mivel úgy véli, hogy aki annyit szenvedett, mint ő, annak joga van minden téren tökéletes otthonra és hitre. Megtévesztve és kiábrándulva a történelmi egyházakból, keserves útja végül a Jehova Tanúi szektához vezet... 

Harmath Károly OFM, dr., Sávai János
Jubileum
-- - a történelemben és életünkben -- 
Ára: 380 252 Ft
Harmath Károly a jubileum múltját és jelenét tekinti át, Sávai János pedig a 2000. Évi Nagy Jubileum egyéni és közösségi ünneplésének szempontjairól, az anyagiak visszaadásáról, a kiengesztelődésről, a szentségekről, a zarándoklatról és a szeretet cselekedeteiről beszél, mert a jubileum éve a szolidaritás, a remény, az igazságosság gyakorlásának kiváltságos ideje is.

Severino G. Guerri
Kalazanci Szent József
-- A piarista rend alapítója -- 
Ára: 870 Ft
Kalazanci József fiatal spanyol papként, teológiai doktorként érkezik Rómába a 16. század végén, kezdetben az a vágya, hogy kanonoki javadalmat szerezzen. Isten azonban különleges feladatot szán ott neki. E könyv végigvezet bennünket egész élettörténetén. Megtudhatjuk, hogyan élt Spanyolországban, miként jutott arra a döntésre Rómában, hogy iskolaszervezéssel foglalkozzon, és miért szánta rá magát új szerzetesrend alapítására. 


Képes Biblia
-- (keménytáblás könyv) -- 
Ára: 8100 Ft
A magyar képes Bibliák toplistájának élén álló kiadvány most újra beszerezhető! (520 színes oldalas, 185x255 mm, keménykötés)


Keresztelési emléklap
Ára: 30 Ft
Keresztelési emléklap műnyomó papíron.


Miatyánk
-- Poszter -- 
Ára: 400 Ft


Harmath Károly OFM, dr.
Mozaikkockák
Ára: 680 Ft
A kereszténységről már sokan sokat írtak. E sorok szerzője sem azzal az elképzeléssel bocsátja útjára sorait, hogy művével valami új, világrengető dolgot visz végbe. Csupán más szemszögből szeretné megvilágítani a keresztény, elsősorban katolikus létezés megnyilvánulásait. Szeretné megszerettetni azt, amit olyan szívesen vállal.

Laczikné Csehpál Éva
Üzenő figurák
Ára: 890 712 Ft
Üzenő figurák Zseníliadrótból-bársonyfonalas drótból- készíthető figurák karácsonyra, húsvétra és más alkalomra.

Mándity György
Vajdasági orgonák
Ára: 3800 Ft
Mándity Györgynek több mint másfél évtizedes kutató- és gyűjtőmunka eredményként sikerült feldolgoznia lakóhelye környékén lévő orgonákat.
A hiányt pótló munka bemutatja az orgona történetét, leírja a felkutatott orgonákat, szól történeti, hangszertörténeti jelentőségükről is.

Helmut S. Ruppert
XVI. Benedek
-- A német pápa (keménytáblás könyv) -- 
Ára: 1500 Ft
Joseph Ratzinger bíboros személyében 2005. április 19-én közel fél évezred (480 év) elteltével került ismét német ember Szent Péter székébe. A Katolikus Hírügynökség (KNA) főszerkesztőjeként Helmut S. Ruppert könyvében érdekes háttérinformációkkal kiegészített színes, részletes képet fest Joseph Ratzinger életéről és munkásságáról ebben a színes fotókkal gazdagon illusztrált könyvben.



Századunk magyar főpapjai Merényi-Metzger Gábor
Pacha Ágoston püspök
Ára: 100 Ft
Dr. Pacha Ágoston (1870-1954) az 1930-ban alapított temesvári püspökség első püspöke, „az emberiesség fénylő, hősies példája”, aki „nyíltan szembeszállt a sztálinista kommunizmus kegyetlen valóságával” (S. Krauter).



Századunk pápái Török József
I. János Pál pápa
Ára: 100 Ft
„A bejelentés, a várva várt habemus papam elhangzott és a fehér reverendába öltözött Albino Luciani pápa megjelent a Szent Péter téren egybegyűlt több százezres tömeg előtt. Az új pápa megindultságtól remegő hangon adta a búcsúval egybekötött áldását a tömegre, majd visszavonult. (…)

Török József
IX. Piusz pápa
Ára: 100 Ft
IX. Piusz, a modern eszmeáramlatok és egységes Itália eszméje iránt nyitott és türelmes pápa a forradalom hozta erőszakos események s a kényszerű menekülés miatt hamarosan az ellentmondás jelévé vállt. Sokan magasztalták, mások viszont félreismerték és bírálták. Mi volt ennek az oka? Mindezt és még sok más érdekes dolgot tudhatunk meg az I.vatikáni zsinat pápájáról e füzetecske lapjain.


Századunk pápái (a sorozat összes füzete)
-- (A sorozat összes füzete) -- 
Ára: 1000 700 Ft
Amennyiben szeretné megvárárolni a sorozat összes jelenleg kapható füzetét, azt itt teheti meg. A sorozat 10 füzetében a szerző a XX. század pápáinak élettörténetét eleveníti fel, elemezve, jelentőségüket, hatásukat.

Török József
VI. Pál pápa
Ára: 100 Ft
XXIII. János utóda VI. Pál volt(1963-1978), aki még három ülésszakra hívta össze a II. vatikáni zsinatot . Az egyes ülésszakokon kétezer és kétezer ötszáz között váltakozott a jelenlévő zsinati atyák száma, míg az egész zsinaton 2860 püspök vett részt. A zsinat 16 okmányt állított össze és nyomtatott ki.

Török József
X. Piusz pápa
Ára: 100 Ft
Szent V. Piusz pápa (1566-1572) óta X. Piusz az egyetlen pápa, akit az Egyház szentként oltárra emelt. Boldoggá avatási eljárása során 1951-ben a sírját felnyitották és holttestét teljes épségben találták, jóllehet végrendeletének engedelmeskedve, temetésekor nem balzsamozták. XII. Piusz pápa 1954. Május 29-én iktatta a szentek sorába.

Török József
XI. Piusz pápa
Ára: 100 Ft
A világegyházban is új utakat keresett XI. Piusz pápa. Programját első körlevelében fogalmazta meg: „Krisztus békéje Krisztus országában”. Ennek érdekében rendezte kapcsolatát az olasz állammal. A „lateráni egyezménnyel” megalakult a „Vatikáni Állam” (1929). A pápa ismét szuverén uralkodó lett. Ezzel biztosította semlegességét, ami a világegyház főpásztori vezetéséhez szükséges volt.

Török József
XII. Piusz pápa
Ára: 100 Ft
XI. Piusz halála után Eugenio Pacellit választották pápává. Az új pápa a XII. Piusz (1939-1958) nevet választotta. És ez azt jelezte, hogy folytatni akarja elődeinek azon politikáját, amely ellene volt az egyházzal kapcsolatos parancsuralmi (totalitárius) beavatkozásoknak. Ezenkívül ő is célul tűzte ki a nemzetek közötti béke előmozdítását.

Török József
XIII. Leó pápa
Ára: 100 Ft
XIII. Leó enciklikái az emberiség szellemének egén csodálatos világosságot árasztottak. A Rerum Novarum fénye pedig máig elvilágít. A pápa megújította a teológiát, a filozófiát és a szociológiát Szent tamás elveinek hangoztatásával; sőt már a II. Vatikáni Zsinaton szárba szökött ökumenizmus gondolatának csírái is jelen vannak megnyilatkozásaiban.

Török József
XV. Benedek pápa
Ára: 100 Ft
Az első világháború sokféle súlyos problémával állította szembe az egyházat is. Éppen ezért nagy szerencse volt az, hogy egy olyan diplomatát választottak pápává, aki XIII. Leó éber szeme előtt végezte iskoláit. XV. Benedek (1914-1922) volt ez a pápa. Megőrizve a legszigorúbb semlegességet, elítélt minden kegyetlenkedést és igazságtalanságot, bármelyik oldalon találta is azt.

Török József
XXIII. János pápa
Ára: 100 Ft
1958-ban a velencei pátriárkát, Angelo Roncallit választották pápává, aki a XXIII. János (1958-1963) nevet vette fel. Hatása túlszárnyalta korát és pápaságának rövid idejét. 1959-ben kinyilvánította azon szándékát, hogy összehívja a történelem 12. egyetemes zsinatát.



Teológiai zsebkönyvek Alszeghy Zoltán
A gyónás
-- A bűnbánat szentsége -- 
Ára: 210 Ft
A sorozat 7. kötete.

Alszeghy Zoltán
A házasság
Ára: 210 Ft
A sorozat 8. kötete.

Alszeghy Zoltán
A kezdetek teológiája
-- Teremtéstan -- 
Ára: 210 Ft

A sorozat 5. kötete. Isten szava nemcsak akkor világítja meg létünket, amikor földi szakaszának befejezéséről beszél, hanem akkor is, amikor e léteredetét tárja elénk. Ezért az „eszkatológiának” megfelel egy új teológiai rendszeregység, a protológia” a kezdetek teológiája.

Farkasfalvy Dénes
A lelki élet teológiája
Ára: 210 Ft
A sorozat 11. kötete.

Gánóczy Sándor
Az egyház
Ára: 210 Ft
A sorozat 9. kötete.

Babos István
Az egyház szentségei
Ára: 210 Ft
A sorozat 13. kötete.

Alszeghy Zoltán
Az ember jövője
-- Eszkatológia -- 
Ára: 210 Ft
A sorozat 6. kötete.

Farkasfalvy Dénes
Bevezetés a Szentírástudományba
Ára: 210 Ft
A sorozat 10. kötete.

Nemeshegyi Péter
Ezt tegyétek az én emlékezetemre
-- Az Eukarisztia teológiája -- 
Ára: 210 Ft
A sorozat 4. kötete. Az eukarisztia teológiája
A szertartás, amelyet Jézus rendelt, maga az egyszerűség. Egy darab kenyér kell hozzá, egy pohár bor, néhány mozdulat, egy-két szó. De ennek az egyszerűségnek titka végtelen és kimeríthetetlen. Hatalmas fóliánsok se tudnák annak teljességét feltárni, mennyivel kevésbé ez a mi kis könyvecskénk.

Nemeshegyi Péter
Isten népének szolgái
-- A papi szolgálat szentsége -- 
Ára: 210 Ft
A sorozat 3. kötete. Kétségtelen, hogy a mai világban nem könnyű papnak lenni. Egyes embercsoportok a legkülönbözőbb várakozásokkal tekintenek a papra: kik erélyes vezéregyéniséget, kik megértő jóbarátot, egyesek a hagyományok őrzőjét, mások egy új világ hírnökét, kik imádságba merülő szenteket, kik meg a gyakorlati élet ügyeiben járatos tanácsadót keresnek benne.




Szabó Ferenc SJ
Jézus Krisztus
Ára: 210 Ft
A sorozat 12. kötete.

Babos István
Keresztség/Bérmálás/A betegek kenete
Ára: 210 Ft
A sorozat 14. kötete

Nemeshegyi Péter
Szeretet az Isten
-- Szentháromságtan -- 
Ára: 210 Ft
A sorozat 2. kötete.



Útmutató Janó Manó 
A megbocsátás
-- Okos döntés, szívednek felüdülés -- 
Ára: 580 Ft

Az író, Carol Ann Morrow reménykedik, hogy az ifjú szivekbe beoltja a megbocsátás erényét. Arra tanítja a gyermekeket, hogy lehetőségük van választani: vagy hagyják, hogy szívüket a sértődés és harag fogva tartsa, vagy megbocsátanak, és megtapasztalják annak felszabadító erejét.

Ted és Jenny O' Neal
A tisztelet
-- Az udvarias modor tiszteletet ébreszt -- 
Ára: 580 Ft
A gyermekkor az erények tanításának ideje. Az erények egyike, melyre égető szükség mutatkozik napjainkban, a tisztelet. E kis könyv otthonunkba hozza az egész világ számára fontos üzenetet: minden teremtménynek kijár a tisztelet. (Puha ragasztott, színes képekkel illusztrált könyv.)

Emily Menendez- Aponte
Anya és apa válnak
-- Vigasztaló gyermekeknek -- 
Ára: 580 Ft
Az Anya és apa válnak című könyvünk a gyermekeket gyengéden átsegíti ezen a kínos változáson. A szerző, aki maga is elvált szülők gyermeke, megvigasztalja a gyermekeket. Hangsúlyozza, hogy a válás nem az ő hibájuk, és hogy szüleik mindig szeretni fogják őket, és törődni fognak velük. (Puha ragasztott.)

Victoria Ryan
Ha meghal a nagyszülő
-- A helyes gyász -- 
Ára: 580 Ft
Ötletekkel és beszélgetésre ösztönző kérdésekkel ez a kreatív kis könyv segíteni fog neked és bánatos gyermekednek vigasztaló emlékeket találni, és pontot tenni a bánkódásra. (Puha, ragasztott.)

Ted és Jenny O' Neal
Ha rossz dolgok történnek
-- Hogyan birkózz meg velük -- 
Ára: 580 Ft
Nem óvhatjuk meg a gyermekeket minden fájdalomtól és veszélytől. De ezzel a kis könyvvel csillapíthatjuk félelmeiket, enyhíthetjük bánatukat és segítünk nekik gyógyulni. 

Christine A. Adams
Hogyan légy jó barát
-- Kézikönyv gyermekeknek -- 
Ára: 580 Ft
A Hogyan légy jóbarát című kiadványunkkal segítünk a gyermekeknek a barátság ápolásában. Beszélünk arról, hogyan viselkedjen, és hogyan ne. Felvázoljuk a csoportbefolyásolás csapdáit, és tanácsoljuk, mitévő legyen, ha nem talál barátot, vagy ha a legjobbat elvesztette. (Puha ragasztott, színes képekkel illusztrált könyv.)

J. S. Jackson
Húzz el innen, komisz!
-- Szembeszegülés a komiszkodással -- 
Ára: 580 Ft
Könyvecskénkben, mint afféle kézikönyvben, kis manók igazítják el az olvasót, tárják fel előtte a komiszkodás természetét, s adnak megoldási javaslatokat, tanácsokat arra vonatkozólag, hogyan előzhetik meg vagy kűzdhetik le az érintettek az erőszakot. (Puha ragasztott, színes képekkel illusztrált könyv.)

Lisa O. Engelhardt
Isten a barátom
-- A gyermek útja Istenhez -- 
Ára: 580 Ft
Könyvecskénk közel viszi a gyermeket legjobb barátjukhoz, Istenhez. Bájos rajzok nyújtanak segítséget az ifjú híveknek ahhoz, hogy Istent, mint olyan barátot ismerjék meg, aki mindenütt, bármikor elérhető, mert mindíg jelen van. (Puha ragasztott, színes képekkel illusztrált könyv.)

Molly Wigand
Tűnjön a félelem, itt a védelem!
Ára: 580 Ft
A gyermekkori félelem természetes jelenség. De ha gátolja a mindennapi életet, akkor gondot okoz neked is és a felnőtteknek is. E gyönyörűen illusztrált könyvünk a gyermekeket megtanítja arra, hogyan éljenek félelem nélkül, bizalommal. (Puha, ragasztott.)



Ünnepeink Incze Dénes
A szentek élete (április)
-- Április -- 
Ára: 550 Ft


Incze Dénes
A szentek élete (augusztus)
-- Augusztus -- 
Ára: 550 Ft


Incze Dénes
A szentek élete (december)
-- December -- 
Ára: 550 Ft


Incze Dénes
A szentek élete (február)
-- Február -- 
Ára: 550 Ft


Incze Dénes
A szentek élete (január)
-- Január -- 
Ára: 550 Ft


Incze Dénes
A szentek élete (július)
-- Július -- 
Ára: 550 Ft


Incze Dénes
A szentek élete (június)
-- Június -- 
Ára: 550 Ft


Incze Dénes
A szentek élete (május)
-- Május -- 
Ára: 550 Ft


Incze Dénes
A szentek élete (március)
-- Március -- 
Ára: 550 Ft


Incze Dénes
A szentek élete (november)
-- November -- 
Ára: 550 Ft


Incze Dénes
A szentek élete (október)
-- Október -- 
Ára: 550 Ft


Incze Dénes
A szentek élete (szeptember)
-- Szeptember -- 
Ára: 550 Ft


Incze Dénes
A szentek élete (teljes sorozat)
-- Január-december (12 kötet) -- 
Ára: 6600 4620 Ft
A 12 kötet most akciósan 30% kedvezménnyel vásárolható meg.

H. U. von Balthasar
Hármas koszorú
-- Üdvösségünk titkai a rózsafüzérben -- 
Ára: 350 210 Ft
A rózsafüzér imádságot a máriás lelkiségtől teljesen idegen szűkkeblűségtől, a csakhamar unalmassá váló bezártságtól kívánjuk megtisztítani. Ezzel együtt szeretnénk, ha imánkat áthatnák Istennek a világra vonatkozó üdvözítő gondolatai és cselekedetei.

Kovács András
Ünnepeink az egyházi év tükrében
-- A katolikus egyház ünnepeinek rövid áttekintése -- 
Ára: 880 Ft
Hogy ünneplésünknek célja, értelme legyen, mindíg tisztában kell lenni azzal, hogy mit és miért ünnepelünk. A hívő ember ünneplése Krisztuson keresztül mindíg Isten felé irányul. Ezért ünnepei belesimulnak az egyházi év körforgásába...

Chrostof Dohmen
Vajon nyoma sincs a karácsonynak?
-- Adventi vonatkozások az Ószövetségben -- 
Ára: 450 270 Ft
Christoph Dohmen, az osnabrücki egyetem ószövetségi egzegézis professzora ebben a kötetben nyomkeresésre indul és meglepő következtetésekre jut.
E könyv értekezései az adventi és karácsonyi időszak képeiből, gondolataiból és szövegeiből indulnak ki, majd azokon a nyomokon haladnak tovább az Ószövetségen keresztül, melyek gyakran már elmosódottak és semmivé váltak. Így jutunk el az advent felfedezéséig.



Vallási szépirodalom Bálint Zsolt
A kegyelem évei
Ára: 450 360 Ft
Versek.

Živko Kustić
A természet Istenről beszél
Ára: 700 Ft
Az első keresztény hithirdetőknek nem kellett bizonyítgatniuk az istenség létezését, mert a pogányoknak volt hitük, s csak rá kellett mutatni, hogy egyetlenegy Isten van, és hogy Izrael földjén jelent meg, Istenemberként, Jézus Krisztusban. Manapság azonban az Igét egy nagy mértékben ateizált világban hirdetjük. Nagyon fontos tehát felhívnunk az emberek figyelmét, hogy - a kinyilatkoztatás nélkül is - minden létezőben fedezzék fel a Teremtő Értelem nyomait.

Bálint Zsolt
Az én átváltozásom
Ára: 930 558 Ft
Bálint Zsolt kutató, író 1962-ben született Budapesten. Ez a harmadik verseskötete az Agapé kiadásában. A borítón az égszínkék boglárka nőstényének pikkelyei láthatók optikai mikroszkópos felvételen.

Szabó Ferenc SJ, Miletics Katalin Janka, Móser Zoltán
De Profundis
Ára: 300 Ft


Bálint Zsolt
Elmúlt a ma valaki másnak
Ára: 300 240 Ft
Versek.


Gisila Abbatissa
-- Regény Boldog Bajor Gizelláról -- 
Ára: 3600 Ft

A történet 1059. február 15-e és november 3-a között játszódik. Középpontban Gisila abbatissa és a niedernburgi Szent Kereszt és Pantaleonról elnevezett bencés apácakolostor áll, amely 1045-ben fogadta be Szent István özvegyét. A regényidőben polgárháborús helyzet jött létre Magyarországon. Hivatalos és titkos küldöttségek próbálják rávenni az apátnőt, hogy lépjen ki még egyszer az egyházi kötelékből...


Hozzád kiáltok, Uram!
Ára: 700 Ft
Juan Arias írásai a zsinat utáni években élénk visszhangot váltottak ki. Újszerű szemléletével, döbbenetes, helyenként a végsőkig sarkított gondolataival hozzájárultak egy új lelkipásztori látásmód meghonosodásához. Új, mégis ősi…

Pintér T., Szekeres F.
Ígéret földje
Ára: 350 Ft
Versek.

C. B. de Gasztold
Imák a bárkából
Ára: 980 Ft

Az Imák a bárkából című könyv emberi érzelmeket szólaltat meg, közülük is a legszebbet: az imádkozó ember gondolatait. Mennyi aggodalom, anyai féltés sejlik ki például a madárka imájából: "Védd meg kicsiny fészkemet esőtől, széltől." 

Merítsünk e könyvből némi lelki derűt, örömet és vigaszt!

Gilbert le Mouel
Isten a metrón
Ára: 980 Ft


George Camilleri
Legendák Gozo szigetéről
Ára: 780 624 Ft
A „legendák” egy kicsit a múltat idézik vissza; egyrészt azért izgalmasak, mert a helyszínek még ma is majdnem változatlanul léteznek. Így gyakorlatilag bárki végigjárhatja a szigetet kezében a könyvvel, másrészt a legendák fontos irodalmi anyagok, amelyek történelmi utalásokat is tartalmaznak. Mindezen túl hűen tükrözik a máltai és gozitán moralitást, a föld- és munkaszeretetet, az emberi tisztességet, a természeti erők tiszteletét.

Phil Bosmans, Ulrich Schütz
Minden szívnek otthon kell
Ára: 890 Ft
Phil Bosmans szövegeinek válogatása (német fordítójának Ulrich Schütznek a műve) a flandriai szerzetes, buzdító, a szeretet boldogságára ösztönző írásainak töredéke. A könyvben található szövegek a négy évszak köré csoportosulnak, azokon át vezetnek minket. (Puha, ragasztott.)


Papagájketrec
Ára: 210 126 Ft
„Mielőtt a Papagájketrec olvasásába fogtam volna, azt hittem, madarakról lesz szó. Csakhamar felvilágosítottak, hogy papagájketreceken azokat a teherautókat értik, melyek Brazília köves, poros útjain prüszkölnek köhögnek végig sertéssel, csirkékkel és keresztényekkel megrakottan. Amikor belemélyedtem a könyvbe, rájöttem, hogy a papagájketrec Latin-Amerika elnyomott emberét is jelképezi. Vigasztaló volt számomra, hogy az elbeszéléseket a szomorkás hangvétel ellenére beragyogja a hit és a remény."

Lukáts Márta
Virágok imája
Ára: 980 Ft
Ez a verseskönyv a virágok imáiról Istenre kívánja irányítani figyelmünket, Akinek gondja volt arra is, hogy ne csupán szürke egyhangúsággal vegyen körül bennünket, Aki nemcsak kenyeret bizosított az embernek, hanem megteremtete a búzavirágot, a pipacsot, búfelejtőnek a pásztortáskát, a sok szenny és romlottság mellé kivirágoztatta a liliomot...



Vetés Richard Bewes
Amit a Bibliáról tudni kell
Ára: 220 Ft
Fűzött,, színes képekkel illusztrált füzet, amely kezdők és haladók számára íródott. Segítséget akar nyújtani nekik ahhoz, hogy minél személyesebb kapcsolatot teremtsenek Isten erős és hathatós kinyilatkoztatásával. Ennek a kinyilatkoztatásnak a csúcspontja Jézus Krisztus, az Isten Fia, a mi Urunk és Mesterünk.

Vesely Éva
Imádkozó Kelet és Nyugat
Ára: 100 Ft
Mind gyakrabban elhangzik, hogy a Nyugat elhanyagolja az imaéletet és a meditációt, és nincs semmilyen módszere, amelyre a kezdők támaszkodhatnak.A keresztények különböző ájtatosságokat gyakorolnak, az egyházban sok az ünneplés, de kevés az ima, sok a teológiai vita és a szócséplés, de túl kevés a hallgatás és a csönd. Pedig a kereszténységben a meditáció törekvés az Isten által kinyilatkoztatott igazságok értelmi elemzésére, gondolatbeli elmélyítésére a csönd és összeszedettség légkörében... 

Tadej Vojnović
Te és az Egyházközösség
Ára: 100 Ft




Volumina Fodor István
A bécsi szablya és a prágai kard
Ára: 1200 Ft
E könyvben megismerkedhetünk a bécsi szablya és a prágai kard művészettörténeti jelentőségével, a korabeli ötvösműhelyek adottságaival, de az ékszerészettel és az ezüstművészettel is, miközben feltárul előttünk a megrendelők lelkének finomsága és szépérzéke is.

Andrea Dué
A kereszténység történeti atlasza
-- (keménytáblás könyv) -- 
Ára: 7599 Ft
A keménykötésben készült és védőborítóval ellátott mű az eddig megjelent legteljesebb egyháztörténelem magyar nyelven. A napjainkig 13 nyelven kiadott mű szerzője, Juan Maria Laboa nemzetközi hírű spanyol egyháztörténész 76 fejezetben tárgyalja a 2000 éves kereszténység múltját, nem feledkezve meg jelenéről sem.

Tóth Endre
A koronázási jogar és palást
Ára: 1200 Ft
E könyvben megismerkedhetünk a koronázási jogar és palást művészettörténeti jelentőségével, a korabeli ötvösműhelyek adottságaival, de az ékszerészettel és az ezüstművészettel is, miközben feltárul előttünk a megrendelők lelkének finomsága és szépérzéke is.

Enrico Galbiati, Elio Guerriero, Antonio Sicari
Az Ószövetség
-- A Biblia és története (keménytáblás könyv) -- 
Ára: 7950 4770 Ft
Egy gyönyörű könyv az Ószövetségről színes illusztrációkkal és térképekkel.

Enrico Galbiati, Elio Guerriero, Antonio Sicari
Az Újszövetség
-- (keménytáblás könyv) -- 
Ára: 4860 2916 Ft
Egy gyönyörű könyv az Újszövetségről színes illusztrációkkal és térképekkel.


Jézus
-- 2000 éves hit- és kultúrtörténet (keménytáblás könyv) -- 
Ára: 7599 Ft
Nemzetközileg elismert szakemberek – tizenhárom neves teológus – feltáró szövegei és majd húsz évszázad hozzájuk kapcsolódó mintegy 330 művészeti alkotásnak reprodukciói teszik egyedülálló és maradandó értékű művé emlékkönyvünket, amely arra keresi a választ, hogy kicsoda voltaképpen Jézus.

Enrico Galbiati, Elio Guerriero, Antonio Sicari
Nagy húsvéti akció
-- Az Ószövetség és Az Újszövetség 55% kedvezménnyel -- 
Ára: 12810 5765 Ft
Egységes elbeszélés, amely rámutat a Biblia történeti, irodalmi és vallási hátterére. Két izgalmas könyv, nélkülözhetetlen a civilizáció és vallási gyökereink megértéséhez.
Elsőáldozásra, bérmálásra, ballagásra, húsvétra...

Dante Alimenti
Pio atya
Ára: 3580 2864 Ft

II. János Pál pápa 1999-ben avatott boldoggá Pio atyát, sokan csodálják, életpéldáját követik, ügyes-bajos dolgokban közbenjárását kérik. Minden Pio atya-tisztelő, de azok is, akik csupán életére kíváncsiak, sokat meríthetnek a szent szerzetes életérol szóló újonnan megjelent magyar kiadásából. 




© Copyright Agapé & Vidavízió, 1999–2010.

LAST_UPDATED2